Wereldkampioenen bij Voorster Vogelvrienden

Twello- Onder de Nederlandse inzending op de wereldtentoonstelling in Spanje waren enkele Agapornissen Roseicollies van Jeroen Streppel. En niet zonder succes. De Twellonaar zag zijn stam vogels 367 punten halen wat resulteerde in het wereldkampioenschap.

Daarnaast speelde Jeroen nog met een individuele Roseicollis wildkleur mee die zelfs 93 punten scoorde en ook wereldkampioen werd. En hij zag zijn donkergroene vogel ook de meeste punten scoren in die klasse met 92 punten. Zijn mutatie Aqua haalde ook 92 punten en zilver was zijn deel.

Deze vogels waren vorige week op transport gegaan tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Hardenberg waaraan Jeroen ook deelnam naast zijn clubgenoten Jan Hendriks en jeugdlid Kyan Streppel. En ook op deze wedstrijd stal de familie Streppel de show met hun Roseicollis. Kyan werd met zijn Aqua Nederlands kampioen met 91 punt. Vader Jeroen haalde brons met een stel en werd Nederlands kampioen met een Pallid Groen van 91.Zijn evenwichtig opgebouwde stam Opaline Groen verdiende het kampioenschap met 370 punten. Kyan haalde ook het kampioenschap van de Parkieten Speciaal Club binnen, iets wat ook Jan Hendriks lukte met een Turquoisine pop van 91.

Al met al een zeer fraaie afsluiting van het keuringsseizoen en op naar de club tentoonstelling in Scouting Gelre in november na een hopelijk succesvol broedseizoen.

De wereldkampioen op de tentoonstelling in Spanje.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht