Wilps Volksfeest 2024: alle remmen los!

Wilp- Het Wilps Volksfeest is het afgelopen weekend massaal bezocht. Onder stralende weersomstandigheden hebben de talrijke bezoekers drie dagen vol gas gegeven. Voorzitter Freek Velthorst van de stichting Wilps Volksfeest kan dan ook terugkijken op een geslaagd weekend. Optredens van The Green Monkeys en DJ ALL THA FOKK waren een schot in de roos.

Vrijdag
Op vrijdagavond werd het feest geopend met vogelschieten. Het eerste schot werd gelost door de schutterskoning van 2023. Er stonden 120 schutters en 60 jeugdschutters aan de start om de vogel te verschalken. Na ruim vijfhonderd schoten was het uiteindelijk Robert Ooijman die de vogel naar beneden schoot. De nieuwe jeugdschutterskoningin is Cas Klein Veldink. De avond werd afgesloten met livemuziek van de allround coverband Bandje voor de Sfeer die de dansvloer moeiteloos wist te vullen.

Zaterdag
Op zaterdagochtend stond het kinderprogramma voor de leerlingen van de basisschool op het programma. Het programma werd geopend met het afschieten van een confettikanon en daarna stond de dorpsloop op de rol gevolgd door een vossenjacht waarbij de kinderen in de straten van Wilp een aantal vossen moesten opsporen.

Op zaterdagmiddag stond een zeskamp voor vriendenteams op het programma met een aantal hilarische onderdelen. Het is de dames van team De Directie niet gelukt hun titel te prolongeren. De rivaliteit was groot en in een spannende strijd die op het scherp van de snede werd uitgevochten, waren het uiteindelijk de jongens van team de kleine Kelder die met de winst aan de haal gingen. Na afloop van de zeskamp konden de deelnemers genieten van een optreden van zanger Gio van Veen die het Nederlandstalige levenslied glansrijk wist te vertolken.

Zaterdagavond
Zaterdagavond was de grote feestavond voor de jeugd. De hele avond springen, dansen en feesttent. De tapkranen gingen open en het bier vloeide rijkelijk. De kelen worden gesmeerd en de danvloer stroomde vol met een hossende meute. De bezoekers werden opgewarmd door dj Roel Staarink en om 22.30 uur was er een optreden van een optreden van de mannen van de Lampegastuh. Deze feest dj’s wisten de tent in hoog tempo op de kop te zetten. Daarna konden de bezoekers après-skiën met Papa Lauda die de temperatuur met veel energie tot het kookpunt liet stijgen.

Zondag
Om 10.00 was er in de tent een kerkdienst die door de streekgemeente Klarenbeek, Voorst en Wilp werd georganiseerd. Voorganger in deze dienst was de predikant van de streekgemeente Henriëtte de Graaf en medewerking werd verleend door het Livinuskoor uit Wilp onder leiding van Sandra de Bruin. Aansluitend stond een koppelklaverjastoernooi op het programma die werd gewonnen door Maaike en Marlies.

’s Middags stroomde het terras vol en was er een gezellig treffen van bezoekers die onder stralende weeromstandigheden konden genieten van livemuziek van Brittannica. Deze coverband bracht alle klassiekers uit de Britse rock en metal geschiedenis ten gehore. Daarna was het de beurt een The Green Monkeys. Feest in de tent met repertoire van o.a. Normaal, Jovink en AC DC. Het feest werd op waardige wijze afgesloten door dj All Tha Fokk die de dansvloer wist te vullen met een hossende en springende meute. Met veel energie wist hij het dak van de tent te blazen!

Buikschuiven
Oververhitte bezoekers konden na afloop van het feest buiten de tent deelnemen aan een wedstrijdje buikschuiven. Deze niet officiële uitsmijter is inmiddels een goede traditie op het Wilps Volksfeest. Een aantal biertafels werden tegen elkaar aangezet en met zeep ingesmeerd waarna de deelnemers met ontbloot bovenlijf over de tafels schuiven. Een waardige afsluiter van drie dagen feest!

De organisatie bedankt alle sponsors, vrijwilligers en bezoekers voor dit geweldige feest. Graag tot volgend jaar!

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht