Wilps Volksfeest 2024 komt eraan!

Wilp- Het komend weekend staat editie 2024 van het Wilps Volksfeest op het programma. De organisatie is erin geslaagd een gevarieerd programma samen stellen voor jong en oud en met voor elk wat wils. Het gas erop en alle remmen los in de feesttent op het evenemententerrein aan de Sleedoorn in Wilp want het dak moet eraf!

Vrijdag 7 juni
Op vrijdagavond trappen we af met vogelschieten. Mark Wolters, de schutterskoning van vorig jaar wordt om 19.30 uur feestelijk binnengehaald en zal het eerste schot lossen. Vanaf 21.30 uur is er in de tent live muziek van Bandje Voor De Sfeer. Een energieke coverband bestaande uit vijf enthousiaste muzikanten met een veelzijdig repertoire, verpakt in een wervelende show. De toegang is gratis!

Zaterdag 8 juni
Op zaterdagmorgen is er een kinderprogramma voor de leerlingen van de basisschool. Het programma wordt om 10.00 uur geopend met het afschieten van een confettikanon. De kinderen starten met de traditionele dorpsloop gevolgd door een spannende vossenjacht.

Op zaterdagmiddag is er om 14.00 uur een spectaculaire zeskamp voor vriendengroepen. Deze zeskamp wordt gekenmerkt door een grote rivaliteit tussen de teams. Het team dat het beste kan samenwerken en de juiste strategie heeft zal de overwinning in de wacht slepen. De deelnemers gooien al hun krachten in de strijd om de winnaars van vorig jaar, de dames van team De Directie van de troon te stoten. Na afloop van de zeskamp kan er op het terras worden nagepraat en is er een gezellig optreden van de Hollandse zanger Gio van Veen.

Zaterdagavond
Zaterdagavond is Party Time! Tijd om te dansen, te zingen en te springen. De kelen worden gesmeerd en de voetjes gaan van de vloer. Het publiek wordt opgewarmd door dj Roek Staarink die een mix van feest en hardstyle ten gehore zal brengen. Om 22.30 uur is er een optreden van de mannen van de Lampegastuh. Deze feest dj’s gooien alle muziekgenres in één grote mix en weten altijd de juiste toon te raken. Nooit saai, in hoog tempo en vol energie weten zij elke feesttent te veroveren.

Om 23.30 uur gaat het gas erop en is het tijd om te après-skiën met Papa Lauda. Deze zanger zet de tent gegarandeerd op zijn kop! Bereid je voor op Tiroler hits met een hoog meezing gehalte, schaamteloos maar lekker fout en onwijs gezellig. De toegang op zaterdagavond is tien euro.

Zondag 9 juni
De zondag begint om 10.00 uur met een kerkdienst van de Protestantse Gemeente te Klarenbeek, Voorst en Wilp die in de tent zal plaatsvinden. Voorganger in deze dienst is Henriëtte de Graaf, die als predikant aan de fusiegemeente is verbonden. Het Livinuskoor uit Wilp verleent haar medewerking aan deze dienst. Na de kerkdienst gaat het koppelklaverjassen om 12.00 uur van start. Koppels kunnen zich vanaf 11.30 uur inschrijven.

Op zondagmiddag is het terras geopend en kan onder het genot van een drankje gezellig worden bijgepraat. Vanaf 14.00 uur is op het buitenpodium livemuziek van de coverband Brittanica, een Gelderse band met repertoire uit de muzikale schatkist van Groot-Brittannië. Daarna is er om 17.00 uur in de tent een optreden van de coverband The Green Monkeys gevolgd door DJ All Tha Fokk die het feest naar een climax zal brengen en met een bom vol energie zal afsluiten. De toegang is gratis.

Van harte welkom
Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen want het hele weekend is er een draaimolen, een springkussen, een stormbaan en een bungee trampoline die gratis toegankelijk zijn. Het dorp maakt zich op voor een gezellig feest en u bent van harte welkom op het evenemententerrein aan de Sleedoorn in Wilp!

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht