Scholieren lopen warm voor Techniekdag

Twello- Basisscholieren kregen afgelopen vrijdag een uitgelezen kans om zich te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die de hedendaagse techniek als toekomstig vak te bieden heeft. Tijdens deze dag heeft de schooljeugd op verschillende manieren kennisgemaakt met de wereld van de techniek. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was wederom in handen van de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Allerlei activiteiten

Jongeren konden ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door zo’n 20 bedrijven. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in allerlei sectoren. Aan de Techniekdag werd deelgenomen door 270 leerlingen van de Voorster basisscholen.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Een tekort aan (technische) vakmensen speelt al enkele jaren, de roep om meer jongeren op te leiden voor het bedrijfsleven wordt steeds luider. Ook bij het lager onderwijs is men ervan overtuigd dat een goede opleiding in de toekomst grote kansen biedt bij het vinden van een goede baan.

De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Zoals gebruikelijk kwamen de groepen 6 en 7 op het sportcomplex van SV Twello bijeen om te ervaren wat de technische bedrijven in het dagelijkse leven presteren. Tevens werd er volop de gelegenheid gegeven om zelf de handen uit de mouwen te steken, te experimenteren, zelf iets te maken of te onderzoeken. Veel jongeren kwamen deze dag er achter dat de techniek onnoemelijk veel mogelijkheden biedt in het bedrijfsleven. Het hedendaagse bestaan kan niet meer zonder techniek, dus een goed geschoolde technicus is (vrijwel) zeker van een baan. Technici komt men overal tegen, zij zijn te vinden in de bouw, fabrieken, woninginrichting, onderhoud van cv-ketels, maar ook overal waar computers worden toegepast.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht

NETSCHRIJVEN

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je deadline van je column nadert. Dit is mijn laatste krantencolumn van 2017 en zonder melancholisch te neuzelen, het was me nogal een jaartje. Ik nam vorig jaar oktober ontslag, begon voor mijzelf en had in mijn kop dat ik ofwel cabaretière ofwel columnist wilde worden. Dat laatste leek me voor iedereen het beste en in maart begon ik met schrijven voor het Voorster Nieuws. Eng? Doodeng!

Ik ben fan van cabaret en van één persoon in het bijzonder. Na een voorstelling van mijn grote held Youp van ’t Hek had ik de eer hem te ontmoeten. We hebben afgesproken dat hij het kunstje van de oudejaarsconference nog twee keer flikt zodat hij de tien keer aan kan tikken en dat ik dan het stokje overneem. Om dat gegeven hebben we ons die avond al de ballen uit onze broeken gelachen. Ik heb diezelfde avond lang met Youp mogen praten. In een bar, met veel bier en goeie grappen. Hij vond mijn columns leuk, zei ‘ie. Een paar dagen later mailde hij dat hij er meerdere had gelezen. Technische foutjes. Meer schrijven. Maar één tip die hij me dagen later mailde zal ik nooit vergeten: hou je humor, blijf scherp en ga nooit of te nimmer netjes, politiek correct en keurig schrijven. Rens, word géén netschrijver.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als het wel in je hoofd zit maar je de woorden niet vinden kan. De hele dag door draait mijn hoofd als een soort carrousel rondjes, van grap naar beeldspraak naar bruggetje naar clou. Mensen vinden dat ik wel gezellig in het leven sta, maar dat komt omdat alles wat ik zie of hoor één grote cabaretshow is. Wij mensen zijn een raar ras. We menen het vaak niet zo slecht maar we pakken dingen af en toe zo verdomde verrot aan. De enige remedie is om het leven met een dikke pollepel zout te nemen. En te lachen. Je te verwonderen en ons kapot te brullen om onszelf. We zijn allemaal een beetje Trump. Die denken het heel goed te weten, maar ondertussen als een kleuter-oempaloempa staan te scanderen. Vaak als het wel in mijn hoofd zit maar ik de woorden niet gevonden krijg, wacht ik net zo lang totdat mijn uiterste deadline nadert. U weet dat niet, maar dat is voor mij op zondagavond, 23.59 uur. En dat is verdomd spannend bier drinken in de kroeg op zaterdagavond, kan ik vertellen. En het perfecte moment? Dat komt nooit.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn. Je met man en macht grappen bij elkaar grabbelt die leuk zijn om te lezen en belangrijker: met juist gekozen woorden. Ik kreeg afgelopen november mijn allereerste haatmail. Volkomen terecht. Ik roep dingen en dat vindt men ofwel om te grinniken, ofwel bloedirritant. Kan ik inkomen. De grap was alleen dat het commentaar over één van mijn best geschreven columns ging. Met fluwelen handschoentjes gekozen woorden met af en toe wat scherpte en een snufje peper. Ik had gebouwd en gegrinnikt, gefoeterd en geklungeld… Maar uiteindelijk stond ‘ie: de perfecte column. Maar de hater vond het verschrikkelijk. En dát, dat vond ik dan weer verschrikkelijk.

Ik wil u als lezer bedanken. Voor het feit dat u de tijd neemt even te gaan zitten en mijn woorden rijmelarij tot u neemt. Zonder lezers zijn columns nutteloos. Dan is zweten met een blanco vel en een dreigende cursor nutteloos. Dan is schrijven nutteloos. Ik wil u bedanken voor het feit dat u me haat of juist guitig vindt. Ik wens u een fantastisch kerstfeest. Dat er maar vele katers mogen heersen op de 27e. Dat de hele gemeente Voorst slingerend over de wegen rijdt, nog nahikkend en lallend van de rode wijn. Ik wens u een nog fantastischer nieuwjaar, met hetzelfde kater recept voor 2 januari.

Maar het allermeest wens ik u een hagelwit document, met een schitterend, flikkerend cursorstreepje. Doe de dingen die je al zo lang in je kop had. Doe de dingen die vragen om gedaan te worden. Het document en de cursor zijn er. Het is aan jou welke grappen je maakt. Word geen netschrijver. Wacht niet te lang tot je deadline. Want de perfecte column? Die bestaat niet.

RK

www.renskekruitbosch.nl

‘Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn.’

woensdag 20 december

Deel dit bericht

Voorst 200 jaar voor en door Voorsternaren

Regio- Nieuwjaarsdag wordt een feest door en voor Voorsternaren, dus u wordt uitgenodigd dit mee vieren. De hele happening krijgt steeds meer vorm. De werkgroep is van mening dat het beslist iets anders dan anders wordt. Oud en Nieuw en toekomst gaan elkaar ontmoeten op 1 januari, vanzelfsprekend zijn kinderen ook van harte welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Er is op diverse plekken wat te doen, rondom de Dorpskerk, restaurant Swinkels en het oude gemeentehuis wordt als ‘feestterrein’ bestempeld. Vanaf zondag 10 december zal het oude gemeentehuis sfeervol aangekleed worden, zo zal er o.a. op het dak in grote letters ‘200 jaar Voorst’ komen te staan. Vanaf Swinkels naar het oude gemeente huis zal de straat sfeervol versierd worden. Maré Elizen en stichting Dorpsverfraaiing dragen hier aan bij. Ook de ouderen worden niet vergeten op 1 januari. Voor hen is er aparte ruimte gereserveerd in restaurant Swinkels en zal er een hapje en drankje worden geserveerd.

Heeft u iets leuks te laten zien of te melden? Iets wat al b.v. 100 jaar oud is, of zo nieuw dat u er over wilt vertellen? Iets waar een ander geen weet van heeft? Dan nodigen wij u graag uit op 1 januari. Heeft u een speciale lekkernij of een “kunstje” wat niemand anders kan en bent u een Voorsternaar? Kom gezellig langs.

De werkgroep 200 jaar Voorst is op zoek naar vrijwilligers

Wie kan er een paar uurtjes helpen op nieuwjaarsdag ? Het zal variëren van stoelen klaar zetten, koffie en thee schenken, verkeer regelen etc. Wellicht ten overvloede: op 1 januari 1818 is de gemeente Voorst getekend en dat gaan we precies op 1 januari 2018 nog eens feestelijk overdoen. Het zal echt de moeite waard zijn om langs te komen. Op 27 december verschijnt er een jubileum krant met het volledige programma. Wel alvast noteren in uw agenda.

woensdag 6 december

Deel dit bericht

Uniek buurtonderzoek door studenten: Jong ontmoet oud!

Twello- Bent u 75 jaar of ouder? Studenten vinden het leuk om langs te komen voor een gezellig praatje!

Sinds enige tijd werken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn mee binnen het Buurtsportcoach project ‘Langer Vitaal, Veilig, Meedoen!’ van Mens en Welzijn Voorst. Binnen dit project gaan zij een buurtonderzoek uitvoeren onder alle 75 plussers in een bepaald gedeelte van Twello. Dit doen zij middels een enquête die bij de 75 plusser thuis wordt afgenomen. De vragen die gesteld worden gaan onder andere over vitaliteit, sociale activiteiten, een voorzieningencheck en vrijwilligerswerk. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft hierover een brief ontvangen.

Vanaf 6 december 2017 zijn de studenten iedere woensdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur ergens in Twello te vinden om de enquêtes af te nemen. Voor vragen en/of informatie over het project kunt u terecht bij Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is telefonisch of per mail te bereiken via: 0571-277941 of g.protzman@mensenwelzijn.nl.

U kunt het project ook volgen via de website en Social Media-kanalen van zowel Mens en Welzijn Voorst en Voorst Actief.

woensdag 29 november

Deel dit bericht

Inzameling oude metalen voor Vakantie Speelweek Klarenbeek

Klarenbeek- Al vele jaren worden er in het dorp Klarenbeek en omgeving oude metalen ingezameld. Met de opbrengsten van deze acties heeft het actiecomité, inzameling oude metalen, al vele goede doelen in Klarenbeek financieel kunnen ondersteunen.

Sinds januari 2016 waren de opbrengsten van de oude metalen voor Het Hertenkamp.Deze actie werd op 30 september afgesloten met een grote inzameldag, waar ruim 60 vrijwilligers aan deelnamen.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook de bijdrage van de sponsoren en de vele oude metalen die door de bewoners van in-en buiten het dorp Klarenbeek zijn ingeleverd, werd het een zeer geslaagde dag.

De opbrengst van deze dag bedroeg € 10914,19. Hiermee werd de inzameling voor Het Hertenkamp afgesloten.

Het actiecomité heeft in overleg met de Vakantie Speelweek besloten om met de opbrengst van de eerstvolgende inzameling, hen financieel te ondersteunen.

De Vakantie Speelweek Klarenbeek vermaakt tijdens de zomervakantie, in de week voorafgaand aan de Klarenbeekse Kermis, ruim 200 leerlingen van de basisscholen met allerlei activiteiten.

Deze groep werkt met ± 50 vrijwilligers. Naast de gebruikelijke onkosten hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe tent; de grote oude tent is aan vervanging toe.

Inleveradres

Bij de familie Brugman, Polveensweg 25 staat permanent een container waar de oude metalen en dergelijke ingeleverd kunnen worden.

Als men niet in de gelegenheid bent de spullen zelf te brengen, geef het comité een seintje en zij halen deze graag op.

Materialen

Wat kan er ingeleverd worden:

• Metalen: ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen(zo mogelijk zonder banden)

• Witgoed: zoals wasmachines, drogers en vaatwassers

• Accu’s en elektriciteitskabels.

Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies ingeleverd worden.

woensdag 15 november

Deel dit bericht

Crescendo toverde de Dorpskerk Wilp vol

Wilp- De belangstelling voor het concert van muziekvereniging Crescendo, afgelopen zaterdag in de Dorpskerk, was overweldigend. Crescendo had een speciale avond in het teken van betovering, licht en magie. Tovenaarsleerling en goochelaar Jan Kosters en tovenaar Andre de Jong hebben zo’n 180 mensen vermaakt met hun magische toverkunsten. Een groot aantal kinderen werden beloond met een diploma. Via getoonde silhouetten kon iedereen zien en horen hoe de tovenaar zijn drankjes brouwde. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door harpiste Lotte de Jong. Er hingen tekeningen en er waren pompoenen met lichtjes op de tafels gezet. Zowel de tekeningen als ook de pompoenen waren door leerlingen van basisschool de Hagewinde gemaakt. Door de leuke samenwerking met de Hagewinde stond de muziek al een paar weken op het schoolprogramma.

Jubilaris

De workshops die gegeven werden door Crescendo heeft veel leuks gebracht. Het is mooi om te zien hoe kinderen verbonden raken door de muziek . De leerlingen van de workshop mochten aan het eind van de avond op een instrument meespelen met het nummer `A Kind of Magic`. De allerkleinsten hadden op school een eigen instrumentje gemaakt en mochten meedoen met het nummer `Als ik kon toveren`. Tussen door werd er nog voor Jubilaris Wiel Smits een speldje uit de grote hoed getoverd voor 50 jaar muzikant zijn. Geheel in stijl van de avond te blijven speelde Crescendo nummers uit de Magie films zoals Harry Potter, The Wizard of Oz, Lord Of The Rings en Alice In Wonderland. Na afloop konden alle kinderen het drankje van de tovenaar proeven en kregen ze een lampion met lichtje mee naar huis. Crescendo kan terug kijken op een mooi project en muzikale avond.

woensdag 15 november, foto door Max Photography

Deel dit bericht

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

Tijdens de Nationale Sport Week organiseert de gemeente Voorst (Team Voorst Actief) in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders zijn van harte welkom in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Presentaties

Team Fit geeft een presentatie over ‘Rendement met de gezonde sportkantine’ waarbij VHC Twello als ambassadeur het goede voorbeeld is van de gezonde sportkantine in de gemeente Voorst.De energieadviseur van het energieloket gemeente Voorst licht de stimuleringslening duurzaamheid toe. De NOC*NSF verzorgt een presentatie over ‘een veilig sportklimaat’ en de Verklaring Omtrent Gedrag.

Na deze presentaties is er de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het nieuwe clubgebouw VHC Twello met hun gezonde sportkantine. In de horeca afdeling van SV Twello is er gelegenheid om kennis en kunde te delen met ervaringsdeskundigen op bovenstaande thema’s en sluiten we af met een netwerkborrel.

Informatiemarkt

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere: Jeugdsportfonds, Onze Clubkracht, Horesca Lieferink, JOGG, De Koepel.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!

Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Vragen

Op de website www.voorstactief.nl staat het programma van deze avond.

Mocht u vragen hebben over dit event neemt u dan gerust contact op met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, i.decroon@voorst.nl.

woensdag 6 september

Deel dit bericht

Kennismaken met de ruitersport

Wilp- Afgelopen zaterdag konden belangstellenden kennismaken met de ruitersport. Er was een open dag bij Ruitersportcentrum Wilp, aan de Grotenhuisweg. Het bedrijf is hier sinds april vorig jaar gevestigd. Gezien de gunstige ligging van de stal is een buitenrit in het bos eenvoudig te realiseren.

Daarnaast beschikt men over een aantal faciliteiten waaronder, ruime en lichte boxen, een binnenbak, overdekte longeerruimte en een trainingsmolen voor drie paarden. De paarden staan in lichte ruime boxen op stro, en krijgen in meerdere porties over de dag hun eten. De paarden worden een aantal uren per dag buiten gezet. In de winter in de paddocks en in de zomer als het weer het toelaat staan ze minimaal vier uur in de wei. Er is zowel op stal als buiten veel toezicht op de paarden. U kunt bij ons terecht voor het opleiden van uw dressuurpaard voor onder andere de wedstrijdsport t/m ZZ zwaar, IBOP, Pavo-rubrieken, verkoop en voor deskundige instructie op elk gewenst niveau. Een combinatie van training van uw paard en instructie behoort ook tot de mogelijkheden.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Juf Manon trouwt op De Kleine Wereld

Twello- Ja hoor, vrijdag 3 mei was het zover, juf Manon van De Kleine Wereld is getrouwd met haar Stef. Het was een supermooie dag met alleen maar hoogtepunten en een groot, gaaf feest als afsluiting. Maar de echte trouwerij was uiteraard vorige week dinsdag 7 mei. Juf Manon en Stef stapte speciaal voor alle leerlingen van De Kleine Wereld nog een keer in het huwelijksboot… euh in de huwelijkssportwagen.

De ceremoniemeester, juf Marjolein had alles perfect en tot in de puntjes geregeld. Johnny had de eer om de deur van de sportwagen te openen. De rest van groep 7 (de leerlingen van de bruid) stonden vol verwachting met een ereboog klaar om het bruidspaar te ontvangen. Aan het begin van de rode loper werd het prachtige bruidspaar een warm welkom geheten door de enige echte trouwambtenaar van De Kleine Wereld, Ellen alias Babs. Via de rode loper werden ze naar de trouwlocatie geleid waar ze door een luid gejuich en geklap werden ontvangen door alle leerlingen en leerkrachten van De Kleine Wereld. Zelfs een aantal ouders van groep 7 wilde dit niet missen en waren getuigen van dit mooie spektakel. DJ Glenn zorgde bij binnenkomst voor een mooi bijpassend muziekje. Babs Ellen begon de plechtigheid met een aantal weetjes over het bruidspaar, daarna was het tijd voor het JA-woord welke door beide vol overtuiging werd uitgesproken. En toen… het moment waar alle meiden op zaten te wachten DE KUS, terwijl de jongens de handen voor hun ogen sloegen genoten de meiden van dit prachtige moment. Na de kus werden de ringen aangereikt door Tim en Feline. Om het officieel te bestempelen werd er uiteraard door de getuigen Lukas en Fenna-Lynn, het bruidspaar en de Babs een handtekening gezet onder de huwelijksakte. Na deze plechtigheid heeft iedereen genoten van een prachtig nummer gezongen door groep 7 en de leerkrachten, geschreven door juf Leonie. Hierna gingen de leerlingen allemaal naar hun klassen terug waardoor groep 7 het bruidspaar even voor zichzelf had en de felicitaties kon overbrengen. Het was maar goed dat het bruidspaar een auto met open dak had anders zou het cadeau, een super mooie perenboom met hierin allemaal hartjes vol gelukwensen van haar leerlingen, niet in de auto passen. En kijk, daar waar ze 3 weken geleden nog samen met de paashazen in deze prachtige krant stonden, staan ze hier met hun eigen getrouwde juf Manon en haar Stef.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Waddenkunst in Statenhoed bewonderd en besproken door Jan Terlouw

Twello- Afgelopen vrijdag hield Jan Terlouw vergezeld door dochter Sanne in galerie De Statenhoed het openingswoord bij de nieuwe expositie ‘Het land voorbij’: een gevarieerde expositie over vier kunstenaarsvisies op het Waddengebied. Gepassioneerd sprak hij over behoud van onze natuur.

Onder veel publieke belangstelling hield de inmiddels 87-jarige charismatische spreker, oud-politicus en schrijver een beeldend verhaal.
,,Wat moet je nu met een expositie over de wadden in Twello’’, grapte hij naar het publiek. ,,En sterker nog, wat moet je met een oud-politicus en beeldende kunst en de Waddenzee? Ik heb geen verstand van kunst. Ik heb altijd iemand nodig gehad, die mij vertelde hoe ik naar kunst moet kijken. Tot ze twee jaar geleden overleed, was het vooral mijn echtgenote Alexandra die mij door haar ogen kunst liet zien!’’
Toch liep ook Terlouw voorafgaand aan de opening zijn rondje door deze expositie waar je je daadwerkelijk in een waddengebied waant. Ook bleef hij even staan bij een rustgevend waddenschilderij van Johan van der Dong, de kunstenaar door wie Terlouw was uitgenodigd. Maar ook een liggende vrouwelijke sculptuur in zand trok Terlouws aandacht. Een verdronken zeemeermin?

Hoewel beeldende kunst niet direct een stokpaardje van Terlouw is, is hij toch heel bedreven in de woordkunst. Het was destijds Terlouws vrouw die hem stimuleerde om de verhaaltjes die hij de kinderen voor het slapen gaan vertelde, op te gaan schrijven. Uit die stimulans is een reeks kinderboeken voortgekomen en daarna ook nog thrillers die hij samen met zijn dochter Sanne schreef. Over zijn laatste schrijfproduct is hij bescheidener. De dichtbundel ‘Gedichte gedachten’ bevat scherpe observaties in rijm. Aan het eind van de toespraak las Sanne daar een treffend gedicht over de natuur uit voor.
Terlouw benadrukte in zijn toespraak dat hij een man is van het woord en dat hij daaruit zijn kracht haalt. Zelf komt hij van de Veluwe, maar hij is ook gek op het water en dus ook op de Waddenzee, waar hij met familie vroeger met de platbodem vaak ging varen. Terloops en liefdevol kijkt hij dochter Sanne aan wanneer hij hierover spreekt. De herinnering dat je in alle rust wachtte tot het wad droogviel en je vanaf het schip zo het wad kon oplopen lijkt hij als gisteren te beleven. De rust, de vogels en dan het schip dat na uren weer zachtjes door het water werd opgetild ziet het publiek zo voor zich.

Dat deze Noordelijke kunstenaars, Nynke Venema, Corina Blom, Karin van Berne en Johan van der Dong extra aandacht vragen voor de kwetsbaarheid van het waddengebied vindt hij een hele goede zaak. Terlouw heeft nog hoop dat de jongeren van nu het tij enigszins kunnen keren. Want de biodiversiteit lijkt overal te verdwijnen. En het is juist daar in dat waddengebied, dat evenals andere natuurgebieden (wereldwijd inmiddels) waar het ontstaan van nieuw leven en nieuwe soorten zo prachtig te zien was, zo ernstig bedreigd en beschadigd wordt. Uiteindelijk ik deze ontwikkeling ook een grote bedreiging voor de mensheid.

Terlouw sprak tot slot de wens uit dat iedereen zich bewust moet zijn van de natuur om hen heen en er zuinig op zijn, opdat onze kinderen en kleinkinderen ook nog op deze wereld kunnen leven. Deze bijzondere expositie is elk weekend vrij te bezichtigen tijdens de vaste openingstijden van galerie De Statenhoed tot en met 2 juni en wordt elk weekend bemand door een van de kunstenaars met wie u desgewenst in gesprek kunt gaan. Een deel van de toespraak van Jan Terlouw is terug te zien op de facebookpagina van Kunstkring Voorst. Meer informatie treft u aan op www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 15 mei, foto door David Wind

Deel dit bericht

Bezoekdienst voor weduwen en weduwnaars

Gemeente Voorst- Komend najaar gaat de bezoekdienst voor weduwen en weduwnaars van start. Mensen die onlangs hun partner hebben verloren en behoefte hebben aan begeleiding bij hun rouwproces kunnen ondersteuning krijgen van ervaringsdeskundige, getrainde vrijwilligers. “Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij, is vaak het meest tot steun.” Zo vertelt Judith Zietsma, coördinator van de bezoekdienst van Mens en Welzijn Voorst. In dit artikel vertelt ze over de aanleiding, het doel en de werkwijze van de dienst die #zodus ondersteunt.

Wat is de aanleiding voor de bezoekdienst?
“Uit de interviews voor het project Voorst onder de Loep kwam naar voren dat er behoefte is aan begeleiding bij rouw voor weduwen en weduwnaars. De vraag past bij de activiteiten van Mens en Welzijn en bij mijn functie van ouderenadviseur. Ik ben een pionier en draag het project een warm hart toe. Omdat ik het beste voor de burger wil, ben ik in de welzijnswereld gaan werken. Nu kan ik voortdurend samen met collega’s en vrijwilligers bijdragen aan het welbevinden van mensen. Weduwen en weduwnaars hebben baat bij deze ondersteuning. Mensen die alleen verder moeten, hebben soms het gevoel een deel van zichzelf kwijt te zijn. Ze zijn door het verlies in een emotionele aardbeving terecht gekomen. Je ziet soms dat familieleden, zoals de kinderen, veel bezig zijn met vooruit kijken. En ze helpen bij de praktische zaken. Maar het terugkijken op het leven samen en op een eventueel ziekteproces is na het overlijden minstens zo belangrijk. Het is heel waardevol als ze daarover met iemand in gesprek kunnen die er speciaal voor de weduwe of weduwnaar is. Luisteren en langskomen zijn de beste medicijnen.”

Hoe werkt de bezoekdienst?
“De bezoekdienst is er voor inwoners uit alle dorpen in de gemeente Voorst. Mensen die onlangs hun partner hebben verloren, kunnen zelf aangeven dat ze behoefte hebben aan de bezoekdienst. Uitvaartverzorger Ilse Hemmes kan mensen er op wijzen. Maar het kan ook zijn dat bijvoorbeeld een (praktijkondersteuner van de) huisarts, maatschappelijk werker, wijkverpleegkundige of een Wmo-consulent mensen vraagt of ze interesse hebben in de bezoekdienst. We starten altijd met een intakegesprek, onder andere om te kunnen bepalen welke vrijwilliger het beste bij de weduwe/weduwnaar lijkt te passen. Dan volgt de kennismaking tussen vrijwilliger en deelnemer om te zien of het klikt. De begeleiding is op maat. De één zal zijn verhaal willen vertellen bij een kopje koffie, terwijl de ander liever praat tijdens een wandeling. En waar de één graag om de week een gesprek wil voeren, heeft de ander voldoende aan eens per maand. Ook de duur kan variëren, richtlijn is ongeveer een jaar.”

Hoe zijn de ervaringen met de bezoekdiensten op plekken elders in het land?
“Bij de Kap in Apeldoorn en Humanitas in Deventer zijn de ervaringen heel positief. Het helpt mensen wanneer ze met iemand kunnen praten die ervaring heeft met rouw en die er speciaal voor hun is. Ik sprak een vrouw die zelf deelnemer geweest is bij de bezoekdienst. Zij had er zoveel baat bij gehad dat ze vervolgens graag haar ondersteuning wilde aanbieden aan andere weduwen en weduwnaars. Inmiddels is ze vrijwilliger.”

Wat is er nu nodig voor het project?
“We zijn in de eerste plaats op zoek naar vrijwilligers. We willen starten met een clubje van vier á vijf mensen die na de zomer getraind worden in rouwbegeleiding. Wat we belangrijk vinden is dat de vrijwilliger zelf ook ervaring heeft met rouw en heel goed kan luisteren. Hij of zij moet weten wat de rouwende doormaakt en voldoende inlevingsvermogen hebben om aan te sluiten bij de belevingswereld van de weduwe of weduwnaar.
Zoals gezegd bieden we de vrijwilligers training en professionele begeleiding. De vrijwilligers die zich inzetten in andere vrijwilligersfuncties bij Mens en Welzijn geven aan dat ze die begeleiding als heel prettig ervaren. Hun werk is ingebed in een stevige structuur en dat werkt motiverend en inspirerend.”

Vrijwilliger worden?
Heb je interesse om vrijwilliger bij de bezoekdienst te worden of wil je meer informatie? Neem contact op met Judith Zietsma, coördinator bezoekdienst weduwen en weduwnaars van Mens en Welzijn Voorst. Telefoonnummer: 0571-277943. Of mail naar j.zietsma@mensenwelzijn.nl

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Columnist Voorster Nieuws Bert Jansen heeft columns gebundeld tot een eigen boek

Twello- Tweewekelijkse columnist van het Voorster Nieuws Bert Jansen bundelde 52 columns in zijn eerste boek “Leerstof en Levenslessen.” Het was niet zijn eigen idee. Het idee kwam van zijn collega, directeur Piet Oosting. Maar nu het project af is, is hij er trots op en zeer blij mee.

Bert Jansen columnist
U kent hem vast wel, hij is de schrijver van de in het groen gekleurde columns eens per veertien dagen in het Voorster Nieuws. Linksboven zijn foto. Bert is daarop vooral herkenbaar aan zijn sikje en bril op het hoofd. Zijn columns zijn tevens te lezen in de Deventer Post en op de website van het Veluws College.

Wie is Bert Jansen?
Piet Oosting directeur van het Veluws College, wil heel graag vertellen wie Bert is. Bert was jaren lang leerkracht van groep 8, sinds 16 jaar is hij docent Nederlands en Maatschappijleer op het Veluws College. Maar Bert is veel meer dan docent, voor zijn collega’s, voor het Veluws College en voor de leerlingen. Een bevlogen mens, een man met inhoud, behulpzaam waar nodig. Het best kan Bert omschreven worden als “een mensen mens”.
Zijn contact met de leerlingen is intens, wanneer kinderen onrecht aangedaan wordt raakt dat Bert zeer diep. Een docent die daar wakker van ligt.
Bert is creatief. Dat uit zich niet alleen tijdens zijn lessen maar bij veel activiteiten van het Veluws College.
Op de meeloopdagen toont Bert op een bijzondere wijze dat hij “meebouwt” aan het Veluws College; hij loopt met een bouwhelm op. Op ouderavonden informatie verstrekken middels een PowerPoint, dat past niet bij Bert. Hij verrast en verbaast de ouders met een door hemzelf geschreven informatieve rap op rijm. Hij is min of meer de producent van het theatergebeuren tijdens de diploma-uitreiking. Zijn muzikale talent gebruikt hij dan voor het schrijven van o.a. liedjes, zijn schrijftalent voor leerling-gerichte teksten. Waar mogelijk haalt Bert in zijn lessen of bij schoolse activiteiten zijn gitaar voor de dag, speelt bestaande of eigen geschreven songs, alleen of met collega’s.
Bert Jansen schrijft columns, speelt in een rockband, maakt deel uit van de cabaretgroep Pleinvrees, waarmee hij het onderwijs op de korrel neemt, surft en geeft zelfs surflessen.

Het idee: een column-boek
Piet Oosting was zoals velen met hem onder de indruk van de columns. Hij was het dan ook die Bert aanspoorde deze columns te bundelen in boekvorm. “Handig voor je moeder”, zei hij. Piet zorgt er altijd voor dat moeder “Annie” de columns te lezen krijgt. Hij knipt de columns uit en legt deze voor haar in Bert zijn postvak. Piet vond meerdere sponsoren, een uitgever en daarmee was de fundering gelegd voor het realiseren van het project: “Bert zijn columns in een boek”.

Ontstaan van de columns
“Van schrijven word ik heel blij, voor mij is het een natuurlijk bezig zijn”, vertelt Bert. Terwijl hij dit zegt glinsteren zijn ogen. In september 2010 schreef hij zijn eerste column. Daarvoor schreef Bert in de nieuwsbrieven van school.
De organisatie wilde graag meer regionale bekendheid geven aan het Veluws College. Het lag voor de hand Bert daarvoor te benaderen. In september 2010 werd zijn eerste “opdracht” column in het Voorster Nieuws geplaatst met de titel: “De scholen zijn weer begonnen”. Sindsdien is zijn tweewekelijkse column te lezen in het Voorster Nieuws, de Deventer Post en op de website van de school. De groene achtergrond van de tekst werd bewust gekozen. “Groen”, de kleur van het logo van het Veluws College.
Na enige tijd werden de teksten minder informatief, meer dan het verlengde van de nieuwsbrief. Naast gebeurtenissen zoals toernooien en feestelijke activiteiten haalt Bert nu input uit het dagelijkse leven, belevenissen op school, of verkregen informatie uit de media. Een mooi voorbeeld van laatst genoemde informatiebron is zijn column “de verscheurde foto” die hij schreef naar aanleiding van de documentaire: “Sinan zoekt de klas van Elias”. Een leerling vertelde hem dat het lezen van deze column voor hem aanleiding was geweest de documentaire te kijken. Geweldig!
Bert voegt in zijn columns gebeurtenissen van school samen met gebeurtenissen van buiten. De lezer beleeft het gebeuren door zijn manier van schrijven en wordt geïnspireerd tot nadenken. Een voorbeeld daarvan is zijn column genoemd “Eigen tijd”. Wat is eigen tijd eigenlijk?
De columns laten je de gewone dingen zien, waarderen, ervan genieten. Zo verwoordt Jan Terlouw de columns in het voorwoord van “Leerstof en Levenslessen”.

Selecteren van columns
Tijdens het selecteren realiseerde Bert zich dat hij al sinds 2010 columns schrijft. Het werden lange sessies van ‘die wel’, ‘die niet’, die misschien….’. ‘ Kill your darlings’, zo verwoordt Bert zijn keuzes. Het resultaat is een selectie van verhalen tussen 2010 en 2018. Zijn eerste geschreven column “De scholen zijn weer begonnen” koos hij uit om het boek mee te beginnen. Verder wist hij meteen dat er één column niet mocht ontbreken. “Een vlinder in de winter”” een eerbetoon aan zijn overleden collega Frank. Maar ook “het zeilmeisje” en de column over de opa, die dagelijks met zijn kleinkind langs de school wandelde.

De titel van het boek
Een boek dient echter ook te worden voorzien van een titel, een cover en een voorwoord. De titel van het boek werd leerstof en levenslessen. Een titel met meerdere keren de letter “ L “. De klank van deze letter maakt de titel ritmisch. Typerend voor de muzikant Bert. De woorden Leerstof en Levenslessen hebben te maken met school, het leven of leren leven. Kernwoorden van de columns.

De cover van het boek
Met trots vertelt Bert dat zijn dochter Leyla het ontwerp en de illustraties van de cover heeft verzorgd. De ritmische schrijfwijze van de titel, het woord “Leerstof” met krijtgroen ingekleurd, zo typerend voor Bert. Vader Bert werd door haar als karikatuur weergegeven, met sik en bril op zijn hoofd, voorzien van gitaar en de halsketting van de surfplank.

Voorwoord
Eens mocht Bert Jan Terlouw op school helpen met het uitdelen van diens boek “Oorlogswinter”. Deze ontmoeting bracht Bert er toe hem te benaderen voor het voorwoord. “Ik zou mijzelf het niet vergeven als ik hem niet gevraagd had”, aldus Bert. Na het lezen van enkele toegestuurde columns kreeg Bert zijn toezegging. Het voorwoord is voor Bert een waardevolle aanvulling in zijn boek.

Presentatie van “Leerstof en Levenslessen”
Vrijdagmiddag 10 mei presenteerde Bert zijn boek in het Veluws Collega aan genodigden. Hij werd toegesproken door Piet Oosting en vanaf nu collega schrijver dhr. Terlouw. Eén van de belangrijkste genodigden was zijn moeder Annie. Op de tweede pagina staat geschreven “voor Annie” Aan haar draagt hij zijn boek met columns op. Samen met Jan Terlouw en dochter Leyla nam zij het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek is af
Enthousiast, blij en trots zijn woorden die hierbij passen. Het project, het idee van Piet Oosting, is gelukt i.s.m. sponsoren. Piet Oosting wil vooral met dit boek zeggen: “Ik gun iedereen een “Bert” in zijn leven.”

Verder schrijven?
Of dit bij het enige boek blijft? Bert twijfelt daar zelf aan. Misschien ooit een roman of toch die verhalen die hij schreef over belevenissen uit de tijd dat hij nog leerkracht was van groep 8. Verhalen die nu nog in de kast liggen. Mogelijk een deel 2 van “Leerstof en Levenslessen?” De tijd zal het uitwijzen.

Te koop en signeren
Vanaf zaterdagmiddag 18 mei is “Leerstof en Levenslessen” te koop bij boekhandel Oonk. Die middag is Bert vanaf 14.00 uur aanwezig om voor iedereen het boek te signeren.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Afscheidsconcert Wim Riefel

Voorst- Wim Riefel stopt na 37 jaar als dirigent van het Gemengd Zangkoor Voorst. Hij gaat met pensioen. Vanwege dat afscheid geeft het koor zondagmiddag 26 mei in de Dorpskerk in Voorst een speciaal concert waaraan Judy Riefel-Lindel (orgel), Roel Praas (piano) en het Ardemus Quartet (saxofoonensemble) medewerking verlenen. Het afscheidsconcert begint om 14.30 uur en de kerk is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Wim Riefel stond in maart 1982 voor het eerst voor het koor. Hij viel in wegens ziekte van de toenmalige dirigent. In oktober van datzelfde jaar kreeg hij zijn vaste aanstelling bij Zangkoor Voorst. In de 37 jaar daarna heeft hij het maximale uit het vierstemmige koor gehaald. Dat was met name te horen tijdens de concerten die eens in de twee jaar werden gehouden.

Aan het afscheidsconcert werken enkele oud-leden mee zodat ook de mannenstemmen (bassen en tenoren) op sterkte zijn. Het koor wil na het vertrek van Wim Riefel graag doorgaan, want zingen is leuk en bovendien gezond. Het koor heeft niet alleen mannen nodig; ook sopranen en alten zijn van harte welkom op de vaste repetitieavond (woensdagavond) om kennis te komen maken met het koor. Kijk voor meer informatie op www.zangkoorvoorst.nl. U kunt ook bellen naar het secretariaat (Riet Verbeek) 06 10875925

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

TRIAS jeugd goed op dreef bij de NK

Twello- Al eerder in dit tafeltennisseizoen hadden Femke van Schaik, Mayra Monincx, Thomas Wijnhout, Nienke Wijnhout en Floortje Gerritsen van tafeltennisvereniging TRIAS zich geplaatst om deel te nemen aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen B. Deze werd afgelopen weekend gespeeld in Nijmegen.

Zaterdagochtend werd er al vroeg ingespeeld voor een goede voorbereiding op het toernooi. Gelukkig zat de spirit er om 9:30 uur goed in en werd de ene na de andere pot gewonnen van tegenstanders uit het hele land. Desalniettemin, eindigde het voor Femke (junior) en Mayra (kadet) bij de kwalificatiepoule voor de kwartfinales. Thomas (pupil), Nienke (pupil) als Floortje (welp) wisten zich wel te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Thomas verloor in de kwalificatiepoule slechts één partij en stoomde daarna met overmacht, via de kwart en halve finale, door naar de finale van het toernooi. Daar verloor hij van een sterke speler uit Huissen en werd tweede. Nienke bereikte de halve finale bij de meisjes pupillen, maar had een zware dobber aan haar tegenstander. Ondanks goed spel en doorzettingsvermogen, lukt het haar niet om de pot naar zich toe te trekken. Echter wel een verdiende derde plaats. Floortje was de meest verrassende speelster dit weekend. Het lukte haar om zich als laatst geplaatste speler van het welpentoernooi toch te plaatsen voor een plek in de kwartfinale. Hiervoor versloeg zij vier hoger geplaatste speelsters. Daarna werd de kwartfinale in een vijfde game met slechts twee punten verschil beslist met Floortje als winnaar. Na deze zenuwslopende en vermoeiende wedstrijd moest Floortje in de halve finale uiteindelijke haar meerdere bekennen aan de latere winnares van het toernooi. Met drie keer eremetaal, één zilveren en twee bronzen plakken, was TRIAS al super trots op haar jeugd. Echter, met dit eremetaal plaatsten Thomas, Nienke en Floortje zich ook voor het A-toernooi op zondag 12 mei bij de top 15 van Nederland. Uiteraard waren zij ook hier van de partij. Op het allerhoogste niveau verrasten Thomas en Floortje wederom door ook hier nog een wedstrijd naar zich toe te trekken. Alle TRIAS-talenten hebben een goede indruk achtergelaten.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Meer dan 5.000 Eagles-fans ook in 2019/2020 seizoenkaarthouder

Deventer- Op dinsdag 14 mei begon Go Ahead Eagles aan de tweede termijn van de seizoenkaartverkoop. Het resultaat van de eerste termijn, die liep van 1 april tot en met 5 mei, was overweldigend. Liefst 5.132 supporters verlengden of bestelden in die periode hun seizoenkaart voor het seizoen 2019/2020.

Afgelopen week bekeek de club alle verzoeken van seizoenkaarthouders die graag naar een andere tribune, vak en/of stoel wilden verplaatsen. Sinds dinsdag 14 mei zijn alle nog beschikbare plaatsen in de verkoop gegaan. Op www.ga-eagles.nl/home-of-faq beantwoordt Go Ahead Eagles de meest gestelde vragen omtrent de seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2019/2020. Onderstaand een selectie van veel voorkomende vragen:

Ik heb mijn seizoenkaart niet verlengd vóór 6 mei, maar wil alsnog een seizoenkaart bestellen. Kan dit?
Ja, ook als je vóór 6 mei om wat voor reden dan ook nog niet had verlengd, kun je sinds dinsdag 14 mei alsnog een seizoenkaart voor het seizoen 2019/2020 bestellen. De kans bestaat echter wel dat je huidige plaats in het stadion reeds is vergeven aan een andere seizoenkaarthouder vanwege een gehonoreerd verzoek tot verplaatsen.

Wanneer ontvang ik mijn seizoenkaart?
De seizoenkaarten worden verstuurd vanaf maandag 22 juli 2019.

Tot welke wedstrijden biedt mijn seizoenkaart toegang?
Als seizoenkaarthouder heb je toegang tot alle reguliere competitiewedstrijden in De Adelaarshorst in het seizoen 2019/2020. Verder geeft je seizoenkaart vanaf komend seizoen recht op gratis toegang tijdens de afsluitende oefenwedstrijd die Go Ahead Eagles in aanloop naar het seizoen 2019/2020 in De Adelaarshorst speelt. Ook heb je met je seizoenkaart toegang tot de eerste thuiswedstrijd die Go Ahead Eagles eventueel in de 1e of 2e ronde van het toernooi om de KNVB Beker speelt.

Kan ik met een seizoenkaart extra kaarten bijkopen voor de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles?
Ja, dat kan. Het verschilt per wedstrijd hoeveel kaarten je bij kan kopen. Er zijn steeds vier thuisduels in de losse verkoop. Is er een thuiswedstrijd gespeeld, dan gaat er een nieuwe, vierde wedstrijd in de verkoop.

Kan ik alle thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles ook bezoeken door losse kaarten te kopen?
Dat is mogelijk als je beschikt over een Clubkaart van Go Ahead Eagles en je er op tijd bij bent zodra de vrije verkoop voor een thuiswedstrijd start. Maar een seizoenkaart van Go Ahead Eagles is goedkoper, gemakkelijker en je hebt het gehele seizoen je eigen plek in De Adelaarshorst.

Hoe bestel ik mijn seizoenkaart?
* Ga naar de bestelmodule op www.ga-eagles.nl/home-of
* Log in met je inloggegevens
* Selecteer het vak en de stoel
* Druk op ‘Bestel’
* Ga naar ‘Betalen’

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Schoolvolleybaltoernooi Gemeente Voorst

Gemeente Voorst- Tijdens het Vier Hofsteden Toernooi organiseert SV Voorwaarts op vrijdag 14 juni van 16.00 tot 18.30 uur het derde Schoolvolleybaltoernooi voor de gemeente Voorst.

Deelname is mogelijk voor leerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 van het basisonderwijs. Categorieën die mee kunnen doen zijn groep 5-6 (8 tot 10 jaar) en groep 7-8 (10 tot 12 jaar). Vervolgens kan je kiezen uit een meisjes, jongens of mix poule. Er wordt buiten op gras gespeeld volgens het NEVOBO CMV niveau vier.

Volleybalclinic
Dit jaar vindt er op woensdag 22 mei van 14.00 tot 15.30 uur een volleybalclinic plaats in sporthal Jachtlust, hier kan je alvast samen oefenen voor het toernooi. Kom gezellig met vrienden en vriendinnen volleyballen! Geef via info@vierhofsteden.nl door met hoeveel personen je komt volleyballen

Organiseer een team van minimaal vier tot maximaal zes spelers en doe mee! Inschrijfformulieren staan op de website www.voorwaartstwello.nl De formulieren kunnen gemaild worden naar info@vierhofsteden.nl

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

ETT dames trainen in Frankrijk

Twello- Tien dames van de ETT trainden afgelopen week in Frankrijk. In het gebied van de rivieren de Cher en de Loire werden per dag afstanden afgelegd van 85-90 km. In de groep bevonden zich de Twellose Francis Kutschruiter, Joke Timmermans, Merian Boers en Ida van Elk.

Er werd van hotel naar hotel gefietst, de bagage werd vervoerd door één volgauto, die ook zorgde voor leuke picknickplekken voor de lunch. ‘Eigenlijk waren het geen gewone hotels, maar kleine kasteeltjes en landhuizen met erg vriendelijke eigenaren. Van één van de eigenaren kregen we zelfs de jeep mee om naar het restaurant te gaan’. De route die was gebaseerd op het boek ‘Zadelpijn en ander damesleed’, ging onder meer door het fraaie wijnstadje Sancerre. ‘Daar waren enkele wat langere klimmen. De route was heel afwisselend, maar goed te doen. Het was uitdagender om met 10 dames koffie te bestellen en elkaar terug te vinden voor de lunch’, grapt één van de dames. Normaal gesproken fietsen deze vrouwen op dinsdag- en donderdagavond vanuit Twello. Vertrek om 19 uur vanaf het medisch centrum. En dan natuurlijk met de mannen van de club. Zin om eens mee te fietsen? Dat kan. Check dan www.ett-twello.nl

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Handbaldames Sc Klarenbeek winnen Beach handbaltoernooi Bathmen

Klarenbeek / Bathmen- De Klarenbeekse handbal dames 1 hebben op zondag 12 mei voor de tweede keer op rij het Beach handbaltoernooi in Bathmen gewonnen. Nadat de handbaldames de poulefase ongeslagen door kwamen, wisten ze ook de spannende kwart- en halve finale te winnen. De halve finale werd gewonnen in de laatste seconden!

De finale tegen Broekland ging eerst gelijk op, maar daarna wist Klarenbeek de voorsprong te pakken. Zo ging de beker voor de tweede keer op rij mee naar Klarenbeek.

Op zaterdag 11 mei waren de jeugdteams aan de beurt. Zij waren met vier teams vertegenwoordigd in Bathmen; de F1, E1, D1 en D1 speelden eerst in een poulefase waarna drie van de vier teams doorgingen naar de kwartfinale. De E1 eindigde op een knappe derde plaatse, de D2 werd helaas in de kwartfinale uitgeschakeld door Holten D1 (de latere winnaar van het toernooi). De D1 wist de halve finale na een golden goal te winnen maar verloor helaas de finale met 16-15 van Holten. Vanaf volgende weekend zal er (bijna) ieder weekend ook een Beach toernooi in Klarenbeek plaatsvinden. Zie de website van Sc Klarenbeek voor meer informatie hierover. Zondag 19 mei speelt dames 1 vanaf 11.00 uur wedstrijden op het Klarenbeekse zand. Uiteraard kunnen de dames dan support gebruiken.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Familie Smit wint eerste Dijk van een Dorpsquiz

Wilp- Vrijdagavond, net voor middernacht, kwam het verlossende woord. Meer dan 500 quizgangers zagen het team ‘Zonder Smit gaat het shit!’ de eerste prijs in ontvangst nemen. Met een puntentotaal van 934 bleven ze ‘De Stamgasten’ (933 pnt) en ‘D’r op of d’r onder’ (930 pnt) nipt voor. Het gewonnen geldbedrag gaat de familie Smit besteden aan een diner voor ouderen. Dat de dorpsquiz heel wat stof heeft doen opwaaien bleek afgelopen vrijdag eens te meer. Vanuit Wilp en omliggende dorpen trokken hele stoeten fietsers richting het sportcomplex van SV CCW’16. Al voor 20.00 uur stonden de deelnemers hier in de rij. Sommigen van hen met gezonde spanning, andere met nul verwachtingen, maar allen waren ze wel heel erg benieuwd naar hetgeen er zou komen; de uitslag van de quiz. Naast de kantine is een feesttent neergezet om iedereen kwijt te kunnen. Als rond 20.30 uur dominee Kees Bulens de avond opent zitten feesttent en kantine al goed vol.

Verbinden
Waar de organisatie het meeste trots op is, is de verbinding die de quiz teweeg heeft gebracht. “Kijk om je heen” zegt een trotse Sylvia Kolkman, wijzend op de volle tafels in de kantine. “Het is echt een feest voor jong en oud. Hier zitten nu ook een hoop ouderen die je normaliter niet treft op een feestavond. Iedereen heeft zo wederom een leuke avond.” Ze vertelt ook de anekdote van een Syrisch gezin uit Wilp. Zij hebben daags voor de quizavond, tot diep in de nacht, koekjes gebakken. Elk team kreeg deze koekjes mee en moest vervolgens raden wat de ingrediënten waren. “De ‘Syrische Koekenbakkers’ hebben in de weken daarna enorm veel aanspraak en leuke reacties gehad. Dat zijn toch prachtige resultaten.”

Cheque
Op het grote podium wordt er ondertussen in verschillende etappes teruggeblikt op de quizavond en de aanloop daar naar toe. Enkele deelnemers vertellen bijzondere anekdotes en allerlei foto’s en filmpjes passeren de revue. De eerste prijs die uitgereikt wordt is de ‘aanmoedigingsprijs’ en deze wordt in de wacht gesleept door ‘De Engeltjes van Chiel’. Het gehele team krijgt een 5-rittenkaart aangeboden van Trainingsstudio F.R.I.S.. ‘De Stamgasten’ mogen daarna de originaliteitsprijs in ontvangst nemen. Dankzij hun creativiteit blonken ze uit in verschillende opdrachten. Daarnaast hielden ze iedereen voor de gek met een tekstkar waarop zogenaamde ‘aanwijzingen’ stonden. Zij mogen ze met z’n allen naar het Hof van Bussloo voor een bier- of wijnproeverij. Als er daarna wordt afgeteld voel je de spanning toenemen. Van laag naar hoog worden de teams en hun puntentotaal gepresenteerd. Vaak wordt er gejuicht. Drie teams blijven er over. Guus en Yvonne praten de climax aan elkaar, vertellen enkele leuke anekdotes over de top-3 en benadrukken nog maar eens hoe dicht het bij elkaar zat. De familie Smit blijkt uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Dolblij bestijgt het team het podium en neemt het de cheque van €500 en een ongevraagde bierdouche in ontvangst.

DVD
Als de confetti is neergedwarreld en de eerste winnende teamleden, al crowdsurfend, het publiek in zijn gesprongen wordt er bekend gemaakt dat de tweede editie plaats zal gaan vinden op 27 maart 2021. De organisatie bedankt alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers en de band Livin’Room zou er vervolgens voor zorgen dat het nog lang onrustig bleef. Via Facebook, website en KijkindeKernen.nl zal de organisatie de komende tijd nog veel nieuws, foto’s en filmpjes de wereld in sturen. Ook is er een speciaal quizboek met antwoorden, foto’s en een DVD te bestellen. Bestellen kan via een teamcaptain of middels een berichtje aan de organisatie, bijvoorbeeld via Facebook.

woensdag 15 mei

Deel dit bericht

Ben jij ZZP’er in Twello?

Twello- Een aantal ZZP’ers heeft het initiatief genomen om ZZP'ers in en rondom Twello te verenigen. Om elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen waar nodig, een ander te inspireren inspireren of eens van gedachten te kunnen wisselen over het leven als ZZP’er. De opbouwende, startende en ervaren ZZP'er, iedereen die op dit moment werkt als ZZP'er is van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief: ZZP Twello.

Op dit moment is ZZP Twello volop in ontwikkeling en worden interessante ideeën ontwikkelt voor de ZZP’er van Twello en omstreken, uiteenlopend van een netwerkborrel tot meer inhoudelijke workshops. Nieuwe ideeën en initiatieven zijn van harte welkom!

Kom voor een eerste kennismaking op vrijdag 24 mei naar de eerste netwerklunch! Aanmelden via info@zzptwello.nl

Kun je er dit keer niet bijzijn, maar wil je wel op de hoogte blijven? Sluit je dan aan bij de Facebook groep zzptwello.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Wandel 1-2 daagse Twello

Twello- Op 25 en 26 wordt in Twello voor de eerste keer een Wandel 1-2 daagse georganiseerd. De ideale voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse, of gewoon om de omgeving te verkennen!

Er zijn vijf verschillende afstanden, van 5 tot 25 kilometer, op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Je kunt ervoor kiezen om één of beide dagen te lopen en ook nog verschillende afstanden. De start en finish is in het centrum van Twello op het Marktplein. Starten kan vanaf 7.00 uur in de ochtend tot 14.00 uur. Iedereen dient wel om 17.00 uur binnen te zijn.

Het inschrijfgeld is tussen de €5,- en €20,- euro, afhankelijk van het aantal dagen en de afstand. Daarvoor krijg je naast deelname ook een fraaie medaille als herinnering, een saunabon voor een gratis dagje sauna bij Thermen Bussloo en diverse horeca-aanbiedingen voor onderweg!

Enthousiast geworden? Schrijf je snel in voor 1 of 2 dagen wandelen! Ga naar www.wandeldaagse.nl voor meer informatie en inschrijven.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Voorjaarsconcert 2019 De Trossen Los Twello

Twello- Het Voorjaarsconcert van De Trossen Los is al jaren een begrip. Dit traditionele concert vindt ook dit keer weer plaats in de Multizaal van Sporthal Jachtlust in Twello, en wel op zaterdag 18 mei. De entree is € 7,- inclusief een kopje koffie of thee. Kaartverkoop aan de zaal. Het concert begint om 20.00 uur, maar de Jachtlustzaal is op 18 mei al open vanaf 19.30 uur.

‘Ook in mei leggen alle vogels een ei’, zo is het gezegde. Ook het shantykoor heeft weer iets moois en luisterrijks uitgebroed. Dat zal het in de gemeente Voorst en de wijde omgeving bekende koor ook dit jaar weer laten horen in een klinkend Voorjaarsconcert.

Er is opnieuw gewerkt aan een interessant programma, met 10 nieuwe nummers! Naast bekende en traditionele zeemansliederen zullen de zangers en muzikanten diverse Engelse en Duitse shanty’s ten gehore brengen. Naast het welbekende Weisse Rosen aus Athen en het mysterieuze Conquest of Paradise gaat het shantykoor De Trossen Los de zaal trakteren op nummers als Down by the dockyard wall, en Ik hou van de Noordzee. Maar met het vrolijke en swingende Laat een zeeman maar lekker gaan, zullen de zestig stoere zangers verwoorden waar ze ook voor staan. Trouwens, op gezette tijden kunnen de aanwezigen zich ook uitleven in het meezingen van bekende zeemansliederen. Zoals altijd staat het geheel onder de inspirerende leiding van dirigent Gert Pannekoek. Wij wensen de bezoeker veel inspiratie en genoegen, mede gedachtig deze spreuk van de Duitse dichter Heinrich Heine: ‘Als woorden tekort schieten, begint de muziek’.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Trekkertrek giganten draaien al weer warm

Terwolde- Aanstaande zaterdag 11 mei, organiseert Jong Gelre Terwolde-Nijbroek de jaarlijkse trekkertrek in Terwolde. Vele heren en dames uit de wijde omgeving komen dan weer met hun mastodonten naar de kleibaan aan de Twelloseweg om de krachten van hun trekkers aan elkaar af te meten door de sleepwagen zo ver mogelijk richting de 100 meter te trekken. Je zou kunnen zeggen dat het een wedstrijdje “wie heeft de sterkste?” is. Er wordt in een groot aantal klassen gestreden om de eerste plek. Naast de standaard trekkers die zo van het land komen zijn er ook een aantal klassen met speciaal geprepareerde trekkers. In deze (hobby)sportklassen zijn de trekkers motorisch aangepast zodat ze grote vermogens hebben en (doorgaans) met zwarte rookpluimen over de baan rijden. In deze klassen is spektakel gegarandeerd.

De wedstrijd zal zoals elk jaar plaats vinden aan de Twelloseweg 49 in Terwolde. De eerste slèp zal om 10 uur zijn en de brullende trekkers zullen tot diep in de avond te horen zijn. Uiteraard zal er op het terrein voor de kleinsten weer een springkussen zijn en kan de iets oudere jeugd een zakcentje bijverdienen door lege flesjes in te leveren. Er zal ook weer een snackwagen zijn om de hongerige magen te vullen. Kijk voor meer informatie op www.jonggelretn.nl.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Samen fietsen, veel leuker dan alleen!

Twello- Iedere woensdagochtend vertrekt er een recreatief fietsgroepje vanuit Twello voor een mooie route door de omgeving. Nu het betere weer in aantocht is sluit ook fietsliefhebber Ton Huisman weer aan. Hij is vaak verantwoordelijk voor prachtige, gevarieerde routes door de regio en hij nodigt iedereen van harte uit om aan te sluiten.

Ton omschrijft de fietsgroep als ‘laagdrempelig’ en ‘ongedwongen’. Hij vertelt: “We hebben het gezellig met elkaar en onderweg wordt er ook veel gekletst. De meesten hebben een elektrische fiets, maar we fietsen gemiddeld zo’n 18 kilometer per uur. Natuurlijk wordt er steevast gestopt voor een kopje en/of thee, meestal met wat lekkers.”

De fietsgroep verzameld en start bij het Kulturhus, maar zal aan het eind van deze maand uitwijken naar ‘Klein Twello’. Vanaf 09.00 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te nuttigen. Tegen 09.30 uur stapt men op. Meestal fietst de groep zo’n 30 à 35 kilometer om uiterlijk rond het middaguur weer terug te keren. “Zodoende houdt iedereen de middag vrij voor andere activiteiten, zoals het oppassen”.

Voor vragen over het ‘samen fietsen’ kan men contact opnemen met Guus Kroes, buurtsportcoach namens Mens en Welzijn Voorst. Hij is te bereiken via 06 – 40103611 of g.kroes@mensenwelzijn.nl. Deelname is geheel op eigen risico en kost helemaal niets.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Opening VisMaarMee seizoen

Voorst- Op zaterdag 25 mei organiseert de Stichting VisMaarMee de eerste wedstrijd van dit seizoen om de Stedendriehoekbokaal op de Voorsterklei. De activiteiten van VisMaarMee zijn gericht op mensen met een verstandelijke beperking. De opzet en begeleiding is geheel op de doelgroep afgestemd. Belangrijk hierin is de bijdrage van de vrijwilligers. Er is één op één begeleiding door visvrijwilligers en daarnaast zijn vrijwilligers uit de zorg aanwezig om een en ander te begeleiden. Voor hengels, visspullen, een goede zitplek, voer, aas en vergunningen zorgt VisMaarMee.

VisMaarMee is er telkens weer trots op om deelnemers en vrijwilligers uit de wijde omgeving van de Stedendriehoek te kunnen motiveren voor een leuke middag aan de waterkant.

De beproefde aanpak zet plezier voorop en geeft de doelgroep op een verzorgde manier de kans mee te doen aan deze buitenactiviteit.

Plezier aan de waterkant is het belangrijkste doel en natuurlijk hopen ze ook op een goede vangst.

Naast deelnemers worden ook vrijwilligers gevraagd zich aan te melden. De opgedane ervaring leert dat de hulp wordt beloond met het enthousiasme van de deelnemers.

De deelname is gratis en mogelijk door de sponsoren die de Stichting VisMaarMee ondersteunen. Inschrijven van deelnemers en vrijwilligers kan via de website van VisMaarMee; www.vismaarmee.nl

De eerste wedstrijd is op zaterdag 25 mei van 14.00 uur tot en met 16.00 uur, men dient om 13.30 uur aanwezig te zijn voor de loting van de visplekken en om 16.30 uur, na de prijsuitreiking, kan men weer opgehaald worden. Het terrein waar gevist wordt is ter hoogte van de Voorsterklei 5-7, borden op de Voorster Klei geven de richting en het parkeerterrein aan.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Horesca Lieferink neemt Horesca Até in Raamsdonksveer over

Twello- Twellonaar Ronald Lieferink, directeur en eigenaar van de Horesca Lieferink Groep heeft naast de hoofdvestiging in Twello en vestiging in Zeist een derde vestiging toegevoegd aan de Horesca Lieferink Groep. De uitbreiding per 1 mei past bij de logische vraag naar optimale dienstverlening en de wens van de horeca klanten Oost, Midden en West Nederland. Voor meer informatie en contactgegevens, zie www.lieferink.nl

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Henk van Ittersum lid in de Orde van Oranje-Nassau

Klarenbeek- Henk van Ittersum uit Klarenbeek ontving op 26 april uit handen van burgemeester Van Wingerden de onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vond plaats in de Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn. Henk was jaren bestuurslid van Klarenbeeks Belang. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling die de laatste jaren in Klarenbeek heeft plaatsgevonden. Henk heeft zich vele jaren ingezet voor de sportvereniging Klarenbeek.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Fusus in finale Grote Prijs van Nederland

Twello- Op zaterdag 18 mei vindt in de Melkweg Amsterdam de finale van de Grote Prijs van Nederland plaats. Het is de grootste live competitie in Nederland voor talentvolle muzikanten met eigen werk. De Randstad is hofleverancier van acts voor die finale. Maar tussen het Westerse geweld hebben Twellonaren Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer een plek weten te bemachtigen. Met hun muzikale alias ‘fusus’ zijn zij één van de zes finalisten in de categorie bands/electronics.

Met fusus combineren Ruben, Koen en Koen hun roots in klassiek slagwerk met elektronische muziek. De drie kennen elkaar van muziekvereniging Cadenza, waar zij in het slagwerkensemble allerlei slagwerkinstrumenten leerden spelen. De laatste jaren spaarden ze daar synthesizers, drumcomputers, en opname apparatuur bij, én verdiepten zich in het produceren van muziek. Het resultaat is een combinatie van sferische soundscapes, energieke beats en verfijnde percussie. Het is een futuristisch geluid dat de grenzen van house, techno, jazz en klassiek overstijgt. Alles is te horen op de tweede EP ‘In Textus’, die begin 2019 verscheen.

Jury

De jury – bestaande uit professionals uit de muziekindustrie - was tijdens de halve finale lovend over de muziek en show van het trio: “Meest artistieke performance van de avond!” en “Het maakt ons nieuwsgierig naar meer” luidde hun betoog. fusus speelt in de categorie bands/electronics. Tijdens de finale maken zes acts uit wie de Grote Prijs in die categorie wint. De Melkweg Amsterdam is het podium voor de eindstrijd. Je kunt nu online alvast een publieksstem uitbrengen op fusus via www.groteprijsvan.nl/deelnemers.

Grote Prijs van Nederland

Naast de finale van de Grote Prijs competitie worden deelnemers via een talent programma en masterclasses geholpen om zich verder te ontwikkelen. In 2019 vindt de 33e editie van de Grote Prijs plaats. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Junkie XL. Ook finalisten als Ronnie Flex, Jiggy Djé en Ali B hebben het ver geschopt.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Actieve Trippel

Trippel is een actieve man. Wie haalt deze mooie kat in huis? Hij gaat graag op verkenning uit en vindt het tussendoor erg gezellig om rond je heen te drentelen, wat wegens zijn enthousiasme er soms enigszins opdringerig aan toe kan gaan. Het aaien ervaart Trippel als prettig en hij heeft verder wel een eigen wil, want hij laat zich nergens toe dwingen. Hij kan je achtervolgen in huis voor aandacht en om samen dingen te ondernemen. Samenwonen met andere katten is uitgesloten en hij behoort tot de schrik van de buurt door zijn territorium goed te verdedigen. Wel wil hij graag buiten op verkenning uit en om zijn energie kwijt te kunnen. Wie wil deze prachtige kat een mooi plekje geven?

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Cheque voor Team Fietsen voor Rens

OLST / WILP.- Gisteravond heeft Team Fietsen voor Rens een cheque van € 650,- gekregen uit handen van twee bijzondere, lieve, betrokken mensen uit Olst: Wil en Ton van Wijk. Dit geld gaat naar Stichting Join4Energy, die onderzoek helpt financieren naar medicijn voor kinderen met een Energiestofwisselingsziekte.

Op 15 juni gaan vier mensen samen met honderden anderen de Mont Ventoux op om aandacht te vragen voor deze verschrikkelijke ziektes die vooral kinderen treft. Helaas is er weinig aandacht voor, omdat het maar weinig mensen treft, en dan nog vooral kinderen. 80% van de kinderen is overleden voor hun 18de levensjaar, dus een medicijn is hard nodig. Stichting Join4Energy organiseert dit jaar voor de tiende keer de Mont Ventoux Challenge en Team Fietsen voor Rens doet hier aan mee. Rens is een jongen van 12 die aan deze ziekte lijdt en tegenwoordig op Zozijn De Lathmer in Wilp woont. Zijn vader Arno, moeder Irma, broertje Jingjing en vriend Ron gaan lopend en fietsend hun energie geven, omdat zij vinden dat álle kinderen recht hebben op energie.

In december was er al een Sponsor Concert in de Dorpskerk in Wilp, waarbij Wil en Ton van Wijk aanwezig waren. Zij werden zo geraakt door dit verhaal, dat ze méér wilden doen. Een feest ter ere van een bijzondere verjaardag was de gelegenheid om geld te vragen en dit hebben ze in de vorm van een cheque overhandigd aan Rens en het hele team. Fantastisch wat deze lieve mensen gedaan hebben!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Open weekend atelier Erik Zwaga

KLEIN AMSTERDAM.- Zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 presenteert Erik Zwaga zijn schilderijen in zijn atelier, Gravenstraat 30, 7383 RK Klein Amsterdam (gemeente Voorst). Het atelier is open van 11.00 tot 17.00 uur. Erik schildert stillevens en landschappen. Hij vindt de sfeer waarin hij zijn werken schildert belangrijker dan de precieze weergave. Die sfeer bereikt hij door de toepassing van subtiel licht en het gedempte kleurgebruik van grijs- en bruintinten. Hier en daar worden wat kleuraccenten toegevoegd om de levendigheid te verhogen. Dit levert prachtige schilderijen op in een klassieke stijl met soms een hedendaagse knipoog. Het formaat van zijn schilderijen varieert van 15x15 tot 80x100 cm. www.erikzwaga.nl

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Extra opleidingen AED/reanimatie

EMPE.- Op 13 en 21 mei worden er extra AED opleidingsavonden georganiseerd in “het Oortveld” in Empe. De organisatie is in handen van de Wijkraad Kleine Kernen Empe-Tonden en wordt uitgevoerd door Papillon uit Twello. De avonden beginnen om 19.30 uur. Er zijn nog vrije plaatsen en deze zijn toegankelijk voor bewoners uit het Brummense- en Voorster buitengebied. Opgave en informatie via AED@empe-tonden.nl

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Kom een dagje meedoen bij Scouting De Vundelaar

Twello- Vind jij het leuk om actief bezig te zijn? Nieuwe dingen te leren, maar vooral ook om vrienden te maken? Kom dan een keer kijken bij Scouting De Vundelaar! Vanaf 4-jarige leeftijd ben je welkom als Bever. Daarna kun je overgaan naar andere groepen en kun je kiezen of je richting ‘landscouting’ of ‘waterscouting’ gaat. Het draait bij Scoutinggroep de Vundelaar om gezelligheid en vrienden maken, samenwerken en nieuwe dingen ontdekken!

Uniek aan De Vundelaar is de grote waterscouting tak. De boten liggen gedurende het zomerseizoen in de haven van Deventer en vanaf daar gaat de waterscouting wekelijks het water op. Ook zijn er diverse kampen, zo gaat de waterscouting in de zomer altijd richting Friesland!

Blijf je liever op het ‘land’, dan is de Scouts misschien wel wat voor jou! Je leert alles over outdoor, zoals kamperen, routetechnieken en koken op diverse manieren. Eigenlijk leer je om te overleven met zo min mogelijk.

Naast de ‘gewone’ scoutinggroepen is er ook nog een bijzondere tak: De Vunda’s. De Vundelaar biedt scouting op maat voor mensen met een verstandelijke beperking. Centraal in deze in deze groep staat een leuke vrijetijdsbesteding, maar wel uitdagend en avontuurlijk.

Open kijkdagen

Voor bijna alle groepen is er een kijkdag, waar je vrijblijvend naar toe kunt komen:

• 10 mei – 18.15 tot 19.45 uur – clubgebouw Vundelaar – Welpen vrijdag (7 tot 10 jaar)

• 25 mei – 13.00 tot 16.00 uur – clubgebouw Vundelaar – Scouts (10 tot 14 jaar)

• 29 mei – 18.15 tot 19.45 uur – clubgebouw Vundelaar – Welpen woensdag (7 tot 10 jaar)

• 5 juni – 18.15 tot 19.45 uur – clubgebouw Vundelaar – Welpen woensdag (7 tot 10 jaar)

• 14 juni – 20.00 tot 23.00 uur – clubgebouw Vundelaar – Wilde Vaart (15 tot 18 jaar)

• 15 juni – 13.15 tot 16.45 – haven Deventer – Zeeverkenners (10 tot 15 jaar)

Durf jij het aan? Kom kijken (aanmelden niet nodig) of kijk voor meer informatie op www.vundelaar.nl.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Tien jaar Ut Trepke

VOORST/EMPE.- Op 1 mei 2009 opende Herma Ruijsch-van Beek in Empe kinderdagverblijf Ut Trepke. In 2011 werd de nieuwe vestiging aan de Rijksstraatweg in Voorst betrokken, in 2013 gevolgd door de BSO in Teuge. In 2014 nam Herma peuterspeelzaal de Blokkentoren met vestigingen in Teuge en Apeldoorn over. In tien jaar tijd is Ut Trepke uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere vestigingen met een compleet pakket zoals kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal.

Nu, in mei 2019 is Ut Trepke nog actief op vier locaties. Mede door toepassing van de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) ingesteld om de kwaliteit van kinderopvang te waarborgen en de daaruit voortvloeiende personeelskosten is de BSO (Buitenschoolse Opvang) in Teuge beëindigd.

De vestiging in Voorst telt 65 kindplaatsen, in Empe 32. Afhankelijk van de aanvraag biedt Ut Trepke ook plek op de flexopvang.

Herma is trots op het feit dat Ut Trepke is uitgekozen als pilot door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap voor de invoering van De Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE = 2½ jaar tot einde groep 2). Een kwaliteitsslag! Hoe is een relatief klein bedrijf als Ut Trepke al georganiseerd in de VVE voor de doorlopende leerlijn naar school? Bij Ut Trepke hanteren ze deze educatieve leerlijn al sinds 2015 en alle medewerksters zijn VVE gecertificeerd. Een voorbeeld van het spelenderwijs leren is bijvoorbeeld leren lezen door middel van woordkaarten.

Ouders laten hun kinderen, eenmaal bij de opvang, ook als peuter graag blijven. Daarom biedt Ut Trepke die mogelijkheid dagelijks van 8.30 tot 11.30 uur. Maar gewoon een ochtend komen kan ook. Aangezien de overheid iedereen aan het werk wil zien, zijn er ruime toeslagmogelijkheden voor werkende ouders. Ut Trepke helpt desgewenst met aanvraagadvies.

Herma zorgt dat zij en haar personeel steeds bijblijven, erg belangrijk met de altijd nieuwe regels. “Dat betekent onder meer veel papierwerk, veel voorlichting bijvoorbeeld over de toeslagmogelijkheden. Het is prettig om zelf goed op de hoogte te zijn zodat je ouders kunt informeren. Al is het soms een hele toer om bij te blijven bij de sterk wisselende wet- en regelgeving”, aldus Herma. Trots dat ze dat samen kan doen met haar personeel. Van de 24 medewerksters op dit moment werken er al 4 vanaf het begin bij Ut Trepke.

Vanwege het 10-jarig bestaan is het thema vanaf 1 mei op alle locaties: Feest!

Op 1 mei was de aftrap met een personeelsuitje naar Burgers Zoo. Onder leiding van een IVN gids kregen ze rondleiding en nadien werd er gegeten in de Desert. Een goed begin van de feestmaand! De maand wordt afgesloten met een feestje voor alle kinderen.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Herdenking slachtoffers Tweede wereldoorlog

Klarenbeek- Door het leggen van een bloemstuk bij het herdenkingsmonument de Propeller aan de Hessenallee zijn op zaterdagavond 4 mei in Klarenbeek de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Daarin werd speciaal gedacht aan de vijf geallieerde bemanningsleden van het vliegtuig wat neer gekomen is in het roggeland in de buurt van de Hessenallee. Er werd een gedicht gelezen en het bloemstuk werd door Geert Kremer bij het monument gelegd. Er waren veel kinderen aanwezig, zij legden een zelf meegebrachte bloem bij het monument.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

CCW’16 deelt punten met koploper

Wilp- CCW is er helaas niet in geslaagd om de spanning nog weer enigszins terug te kunnen brengen i n de competitie en heeft in een zeer aantrekkelijke wedstrijd de punten moeten delen met koploper sp. Deventer. De einduitslag stond uiteindelijk al halverwege de eerste helft op het score bord. In de achtste minuut al was het sportclub spits en topscorer Ham Loukili die uiterst knap wis te profiteren van weifelachtig uitkomen doelman Joris Bruntink en de 0-1 deed aantekenen.

Amper twee minuten later stond het alweer gelijk, het was Job Bruntink die na een goede actie uitstekend Bart Keurhorst in staat stelde doelman Raymond van Emmerik kansloos te laten en dit dan ook perfect deed, 1-1. Nog binnen het kwartier was het sportclub speler Daan Vegelin die net even iets te ruimte kreeg en de bal met zijn sterke linker onhoudbaar voor Joris de 1-2 binnen joeg. Nog was de koek niet op want in de 22ste minuut werd Tim Alferink goed de diepte ingestuurd en was met zijn snelheid niet meer te stoppen en in een uiterste poging om diens voorzet te onderscheppen was het verdediger Dave Willemsen die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman gleed en zodoende de 2-2 op het bord bracht. Hierna was het gedaan met doelpunten betreft maar ontstond er wel een alleraardigst duel met over en weer zeer acceptabel voetbal waarbij CCW waarschijnlijk nog wel de mooiste mogelijkheid kreeg toen Bart Keurhorst tien minuten voor rust goed de buitenspelval ontweek maar helaas voor de thuisploeg wat onzorgvuldig was in de afwerking, uiteindelijk gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in. Na de pauze een aanvankelijk wat sterker Sportclub Deventer, kon de bal wat beter rond laten gaan was een paar keer erg dreigend voor het doel van de thuisclub, maar gelukkig werden de kleine kansjes die er kwamen uitstekend gepareerd door Joris, zonder dat de thuisclub er echt veel tegenover kon zetten. Zo’n kwartier voor tijd probeerde trainer Bart Jan Slief met een drietal wissel nog wat te forceren, en luwde de dreiging van bezoekers, ook mede door hun wissels enigszins, de laatste tienminuten ontstond daardoor weer een opener wedstrijd en was het van de spelers af te lezen dat Sportclub ook wel vrede had met deze uitslag en CCW niet echt meer wat kon uitrichten om het de koploper nog echt moeilijk te maken en was het uiteindelijk de beste man van het veld gedurende deze wedstrijd, de pas 18 jarige scheidsrechter Nick Lammers uit Eibergen die na 90 minuten een einde maakte aan dit enerverende duel. Donderdagavond 9 mei wacht de volgende krachtmeting voor de thuisclub in een thuiswedstrijd tegen Emst en wanneer deze wedstrijd met een goed resultaat afgesloten kan worden, wat nog een hels karwei wacht te worden, is een plek in de nacompetitie definitief een feit. Een mooie uitdaging om voor te strijden.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

10 mei streethockey bij VHC Twello

Twello- Dat hockey een leuke, gave en zeer actieve sport is, weten ze bij VHC Twello al heel lang. Daar hockeyen meiden én jongens al ruim 10 jaar. Jongens ook? Ja zeker, ook voor jongens is hockey een super stoere sport. Je moet behendig zijn en snel, je gaat duels aan met directe tegenstanders én met hockeyen kun je veel gave trucjes doen. Daarom organiseert VHC Twello aanstaande vrijdag 10 mei alleen voor jongens een Urban Hockeymiddag. Wat je dan gaat doen? Je leert heel veel trucjes, snelle moves, hooghouden op allerlei manieren en je maakt gebruik van autobanden of andere obstakels om met de bal te spelen.

Kom daarom op 10 mei naar VHC Twello en ervaar hoe ook jij met bal en stick binnen korte tijd al indruk kunt maken. Hockeyervaring is helemaal niet nodig. Iedereen kan meedoen, nou bijna iedereen. Deze middag is namelijk boys only! Dus neem je vrienden, broers, buurjongens en neven mee en kom streethockeyen! Ken je nog helemaal niemand? Kom dan zeker, je leert zo weer nieuwe jongens kennen. Met hoe meer we zijn, hoe gezelliger het wordt.

De middag is ingedeeld in leeftijdsgroepen: van 16.45 tot 18.00 uur jongens van 7 tot 8 jaar, 17.30 tot 19.15 uur 10 tot 11 jaar en om 18.15 uur start de laatste groep jongens van 12 jaar en ouder dit duurt tot 20.00 uur. Wil je ons van tevoren wel laten weten (werving@vhctwello.nl) dat je komt? Dan kunnen wij daar rekening mee houden. We zien je graag, tot 10 mei!

Kun je niet op 10 mei, maar wil je wel een keertje zien hoe het er bij VHC Twello aan toe gaat? Kom dan lekker meetrainen en kijk of hockeyen ook leuk is voor jou de leeftijdsindeling van de training staat op de site. Natuurlijk kun je ook gewoon eens langs komen: onder het genot van een heerlijk kopje koffie, cappuccino of een ‘gezonde hap’ een hockeywedstrijd bekijken. VHC Twello geeft je een warm welkom. Hockey bij VHC Twello, gezond gezellig voor iedereen!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Simpele overwinning voor sv Twello tegen Dierensche Boys

Twello- Zondagmiddag heeft sv Twello een heel simpele 0-3 overwinning behaald in Dieren tegen Dierensche Boys. Met de rust was de stand 0-2 en dat was eigenlijk veel te weinig gezien het veldspel. Na de rust nog een doelpunt erbij en de eindscore stond vast.

In de eerste minuut dreigde Stan Aalders even gevaarlijk te worden, maar Frank de Croon zette hem de voet goed dwars. Daarna kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas gedurende de eerste helft. In de 5de minuut mocht de jarige Tim Evers een vrije trap nemen net buiten de 16 meter. Prachtig krulde hij de bal boven in de hoek 0-1. De ploeg uit Twello bleef komen maar keeper Davey van Limbeek wist schoten van Nicky Eekhuis, Tim Evers en Edward Achtereekte knap onschadelijk te maken. De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen. Mike Burgwal scoorde 0-2 maar op advies van de grensrechter van de thuisploeg keurde de scheidsrechter dit doelpunt af. Het wachten was op een tweede doelpunt voor sv Twello. Dan was de wedstrijd gelopen. In de 40ste minuut gaf Tom Nijdeken op maat voor en Edward Achtereekte scoorde 0-2. Ruststand 0-2 en dat had zeker hoger moeten zijn.

De eerste 10 minuten van de 2de helft was Dierensche Boys meer op de helft van s v Twello te vinden. Maar om nu te zeggen dat ze echt gevaarlijk werden. Na een uur spelen had spits Quillan de Fretes de bal voor het intikken na een hele mooie combinatie, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. In de 62ste minuut had het boogballetje van Eli Wattimena beter lot verdiend. Rond de 70ste minuut werd Max Smaal volgens de scheidsrechter binnen de 16 meter onjuist afgestopt. Strafschop en daar hebben ze bij sv Twello wel een paar specialisten voor. Dit keer was Max Smaal de man om de strafschop te nemen en te scoren 0-3. Via afstandsschoten van Mo Haouli en Mike Tacke probeerde Dierensche Boys nog wel wat terug te doen maar echt veel heeft keeper Jay Koster deze middag niet te doen gehad. Een eenvoudige overwinning voor sv Twello en weer drie punten rijker. Nu volgende week thuis tegen TKA proberen hetzelfde resultaat te behalen. Wie weet waar dat nog toe kan leiden.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Sportprogramma 9 tot 12 mei

Activia

Zaterdag 11 mei

15.00 Helios 5 – Activia 2

Zondag 12 mei

09.30 Turkse Kracht 4 – Activia 3

10.30 Activia VR – Warnsveldse Boys VR

10.30 Brummen 5 – Activia 4

11.30 Diepenveen 2 – Activia 2

14.00 Activia 1 – Vaassen 1

CCW ’16

Donderdag 9 mei

19.30 CCW 1 – Emst 1

Zaterdag 11 mei

13.45 CCW 2 – Eerbeekse Boys 4

13.45 CCW 3 – Beekbergen 4

Zondag 12 mei

09.30 Beekbergen 3- CCW 3

10.00 Eerbeekse Boys 3 – CCW 2

11.00 CCW’16 Vr.1 – HC’03 Vr. 1

11.30 Terwolde Vr.1 - CCW Vr.2

14.00 IJsselstreek 1 - CCW 1

Terwolde

Donderdag 9 mei

19.00 Terwolde 2 – Deventer 5

19.00 V. en L. 3 – Terwolde 4

Zondag 12 mei

14.00 Go Ahead D. 1 – Terwolde 1

09.30 Nieuw Heeten 3 – Terwolde 2

10.00 Terwolde 3 – Apeld. Boys 3

09.30 Terwolde 4 – Schalkhaar 9

10.30 Gorssel VE1 – Terwolde VE1

Vrouwen

11.30 Terwolde 1 – CCW 2

Donderdag 16 mei

19.00 Terwolde 1 – Witkampers 2

Teuge

Zaterdag 11 mei

15:00 Teuge 1 - CJVV 1

12:30 Teuge 2 - Eefde 2

14:30 SEH 3 - Teuge 4

14:30 Teuge 5 – Pr. Bernhard 4

Vrouwen

12:30 Horst 1 - Teuge 1

Twello

Zondag 12 mei

10.00 ZVV 2 – Twello 2

10.00 Twello 3 – TKA 4

10.00 Epse 3 – Twello 4

14.00 Twello 1 – TKA 1

Voorst

Donderdag 9 mei:

19:00 Pax 9 - Voorst 3

20:00 Voorst 5 - Kieviteten 3

Zondag 12 mei

14:00 Voorst 1 - Angerlo Vooruit 1

11:30 WSV 4 - Voorst 2

10:00 Voorst 3 - Warnsv Boys 4

09:30 Voorwaarts 11 - Voorst 4

10:00 Voorst 5 - Basteom 3

V en L

Donderdag 9 mei

19:00 V en L 3 - Terwolde 4

Zondag 12 mei

10:00 V en L 2 - Columbia 4

10:00 V en L 3 - DAVO 4

10:00 RDC VE1 - V en L VE1

14:00 Wesepe 1 - V en L 1

Vrouwen

13:30 Ratti - Socii 1-V en L 1

Voorwaarts

Donderdag 9 mei

19.00 Voorwaarts T 5 – Broekland 5

20.00 Voorwaarts T 9 – Wissel 2

Zondag 12 mei

09.30 Voorwaarts T 12 – Emst 4

09.30 Voorwaarts T 11 – Voorst 4

11.30 Voorwaarts T 6 – Heerde 3

11.30 Voorwaarts T 5 – Turkse Kracht 5

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

SV Terwolde afdeling Voetbal presenteert het Jeugdplan

Terwolde- Waar een kleine club groot in kan zijn, is de boodschap van de presentatie over de veranderingen en ontwikkelingen binnen de jeugdafdeling van de club. Vrijdag 17 mei om 19.00 uur in de kantine van SV Terwolde zal gedurende een uur de visie van de jeugdafdeling worden gepresenteerd.

Hierin wordt gekeken naar de ontwikkeling van elk jeugdlid op elk niveau met als basis plezier. Binnen de jeugd wordt er niet alleen gekeken naar de individuele ontwikkeling op technisch niveau, maar zeker ook naar veranderingen in groei op sociaal en motoriek vlak.

Daarnaast wordt laten zien wat er verder allemaal wordt georganiseerd voor leden van de vereniging, want er is veel meer! Denk aan een voetbalschool, jeugdkamp en diverse activiteiten buiten het voetballen om. Er wordt erg veel gedaan en de organisatie wil dit dan ook graag laten zien om je te enthousiasmeren voor de vereniging.

Daarom nodigen wij dan ook iedereen uit die geïnteresseerd is in de omgeving van Terwolde (De Vecht, Nijbroek, Welsum, Terwolde, etc.). Tot 17 mei, de koffie staat klaar.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Inschrijving voor Open Tennistoernooi TC De Schaeck

Twello- Voor alle tennisliefhebbers: het jaarlijks Sport 2000 Buitink Open Tennistoernooi komt er weer aan. Van maandag 10 tot en met zondag 16 juni kunnen alle KNLTB leden strijden om de mooie prijzen van de sponsor Sport 2000 Buitink . Dit jaar heeft het toernooi een tropisch tintje met het thema Beach, waarbij op zaterdag een feestelijke bbq zal worden gehouden. Schrijf je in voor 3 juni via www.toernooi.nl in de categorie 4-8 in de enkel, dubbel en/of de gemengd dubbel. Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar. De wedstrijden zullen worden gespeeld op gravel- en kunststofbanen op het park van TC de Schaeck.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Jubileum Running Center City Hanzeloop

Zutphen- Op 19 mei organiseert A.V. Hanzesport de Running Center City Hanzeloop. Dit jaar is het de 50e keer dat de Hanzeloop wordt gehouden. De eerste editie vond plaats in 1970 in het DWK-kwartier. Een paar jaar later verplaatste het evenement naar Warnsveld, waar jarenlang de halve marathon één van de aansprekende lopen in de regio was. Vanaf 2011 is de loop weer terug in Zutphen als City Hanzeloop.

Dit hardloop-evenement is inmiddels één van de grotere sportactiviteiten in Zutphen. Evenals vorige jaren verwacht de organisatie weer ruim 1000 deelnemers aan de start. Die start vindt plaats op de Zaadmarkt. Daar is ook de finish.

Het programma bestaat uit 5 onderdelen

11.30 uur: 1 km Aviko Jeugdloop

12.00 uur: 5 km J.v.d. Ploeg Dienstverlening

12.00 uur: 5 km KAB – bedrijvenloop

13.00 uur: 10 km Mazda Lenselink / Matz carwash– individueel

13.00 uur: 10 km Chiropractie Zutphen – bedrijvenloop

Jeugdloop

De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het ’s Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een mooie jubileum herinnering en bovendien kunnen zij gratis een ijsje halen bij Talamini. Voor de snelste drie meisjes en jongens in vier leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen.

5 en 10 km lopen

De 5 en 10 km lopers gaan vanaf de Markt en het ‘s Gravenhof naar de Badhuisweg en daarna via de IJsseldijk naar de Zuidwijken. Daar is een mooi parkoers uitgezet over fiets- en wandelpaden.

Uiteindelijk komen de lopers dan via de Laan naar Eeme en de Tademasingel weer terug naar het centrum en de poort onder de Drogenapstoren naar de finish op de Zaadmarkt.

Het parkoers van de 5 en de 10 km. is door de Atletiek Unie gecertificeerd en dus exact

5 respectievelijk 10 km.

Bedrijvenloop

Op de afstanden 5 en de 10 km is het mogelijk om met een bedrijventeam mee te lopen.

Per team kan men met minimaal drie en maximaal vijf teamleden deelnemen.

Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie (de tijd van de drie eerst aankomende bij elkaar geldt als de aankomsttijd van het team) en tien consumptiebonnen, een persoonlijke herinnering en één leuke herinnering per team.

Live muziek

Halverwege het parkoers is een verzorgingspost ingericht. Daar worden de deelnemers door ’t Spult met vrolijke muziek aangemoedigd.

Parkoersrecords:

5 km Heren Edwin Slijkhuis Groningen 16.18 min. (2013)

5 km Dames Mariska Dute Borculo 17.42 min. (2018)

10 km Heren Maarten Seegers Groningen 33.09 min. (2016)

10 km dames Bezyt Asefa Zutphen 39.28 min. (2018)

5 km teams ITSatWork 50.07 min (2015)

10 km teams ArbeidsJuridische Dienst 1.56.47 min (2016)

Inschrijven

Inschrijven kan bij voor-inschrijving tot 17 mei via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl.

Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur tot 30 minuten voor de start in de tenten op de Zaadmarkt. Voor meer informatie, o.a. parkoerskaarten, op www.hanzesport.nl

woensdag 8 mei, foto door Theo Jansen

Deel dit bericht

Diane van der Hooft viert scheidsrechtersjubileum

Klarenbeek- Al 30 jaar lang is Diane van der Hooft-Haagen actief als scheidsrechter binnen de afdeling handbal van Sc Klarenbeek. Dit bijzondere jubileum liet de afdeling handbal dan ook niet zomaar voorbij gaan. Afgelopen zaterdag 4 mei floot zij de wedstrijd Sc Klarenbeek D1- CVO D1 en na deze wedstrijd werd zij door het handbalbestuur in het zonnetje gezet.

Ook vele andere handbalsters waren aanwezig om Diane te feliciteren met het jubileum.

Zowel in de zaal als op het (beach-) veld fluit zij bijna wekelijks een handbalwedstrijd. Diane is ook bondsscheidsrechter. Dit betekent dat zij niet alleen in Klarenbeek en omgeving fluit maar ook ingepland wordt voor bijvoorbeeld wedstrijden in Utrecht of Overijssel.

Na afloop werd er geproost op dit jubileum in de Brug. De afdeling handbal van Sc Klarenbeek wenst Diane nog vele mooie scheidsrechtersjaren toe!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

IJsselmenners gaan strijden voor podiumplaats ringsteken

Hall- Woensdagavond 8 mei houdt koetsiersvereniging De IJsselmenners hun tweede ringsteekwedstrijd. Vanaf 19.00 uur zullen De IJsselmenners strijden voor een podiumplaats. Deze ringsteekwedstrijd vindt plaats in de gezellige dorpskern van Hall.

Aan de Domineeskamp (welke kort afgesloten zal zijn voor verkeer) zullen drie ringsteekpalen opgesteld staan waarbij de aanspanningen via het Streppelpad een ronde rijden. Er worden twee omlopen van ieder drie rondes gereden waarbij maximaal 18 ringen gestoken kunnen worden, bij een gelijk aantal ringen vindt er nog een barrage plaats waarbij er ook nog op tijd gereden zal worden.

Komt u de aanspanningen ook aanmoedigen? Informatie via www.facebook.com/koetsiersvereniging.deijsselmenners of 06 24773207.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Concours Hippique en TREC samen in Pinkster weekend

REGIO.- Op 8 en 9 juni zal er voor de derde maal een TREC wedstrijd plaatsvinden te gemeente Voorst. Dit jaar in het bijzonder omdat dit samen georganiseerd gaat worden met het jaarlijks concours hippique van PSV Twello. Een geheel nieuw concept, wat nooit eerder in Nederland heeft plaats gevonden.

TREC, dressuur en spring wedstrijd. TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition ofwel een bekwaamheid test voor ruiter en paard met het maken van een trektocht op wedstrijd niveau. De organisatie is erg blij zo’n mooie wedstrijd hier te mogen organiseren in de gemeente.

Op 7, 8 en 9 juni worden ruim 40 ruiters verwacht en begeleiders uit Nederland en wellicht ook uit België en Duitsland (aldus Heidi en Carolien organisatoren van TREC Twello). Op zaterdag 8 juni wordt er door de TREC ruiters een oriëntatie rit gereden (POR) van 20 kilometer tot 35 kilometer.

Op het wedstrijd terrein aan de Leemsteeg/Heeringstraat (Wilp-Achterhoek) zal het dressuur en spring concours gereden worden. Voor de dressuur en spring ruiters zijn er zelfs selecties voor het Gelders Kampioenschap. Zondag 9 juni worden de onderdelen MA en PTV verreden.

Voor meer informatie over TREC en of inschrijven op de wedstrijd zie www.treclessen.nl

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Inschrijven Buurtvolleybal Klarenbeek

Klarenbeek- De voorbereidingen voor de 39e editie van het buurtvolleybaltoernooi SC Klarenbeek zijn reeds in volle gang. Dit evenement zal zoals altijd plaatsvinden op tweede Pinksterdag; 10 juni 2019. Houdt u deze dag ook vrij om aan dit evenement deel te nemen? Locatie van dit gezellige toernooi gaat plaatsvinden op het tweede veld van SC Klarenbeek.

De afdeling Handbal neemt al enkele jaren de organisatie voor dit toernooi op zich en hoopt ook dit jaar weer de vele bekende teams te mogen inschrijven.

Geef je op met jouw straat, maar ook een combinatie van straten uit de buurt is mogelijk. De inschrijving zal plaatsvinden op maandag 6 mei in De Brug van het MFC in Klarenbeek. Tussen 19.30 uur en 20.30 uur zijn jullie welkom om je team(s) in te schrijven. Dit jaar is het ook weer mogelijk om je op te geven via een e-mail. Zorg er wel voor dat de gegevens compleet zijn. Ook eventuele vragen kunnen via deze mail gesteld worden: buurtvolleybal@scklarenbeek.nl

Teams die de afgelopen jaren hebben deelgenomen, hebben de uitnodiging met bijbehorend inschrijfformulier in de brievenbus/via de mail/ontvangen. Vraag anders even na bij een van de buren of de papieren binnen zijn. Geen inschrijfformulier ontvangen? Of er een nodig? Laat het de organisatie weten, dan sturen zij er een op.

Tevens is de organisatie op zoek naar enthousiaste jeugd tot en met 15 jaar die het dit jaar leuk vinden om mee te doen aan een heus Beachclinic op het gebied van; handbal, volleybal en tennis. Leer deze sporten kennen door lekker in het zand aan de slag te gaan. Ga jij deze uitdaging aan? Neem je vriend of vriendin mee en geef je op!

De buurtvolleybal commissie (afdeling Handbal) hoopt weer op een grote deelname. Laten we er samen weer een gezellige, sportieve dag van maken.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Moederdag tip: Geranium actie afdeling volleybal van Klarenbeek

Klarenbeek- Op zaterdag 11 mei houdt de afdeling volleybal van Klarenbeek haar jaarlijkse Geranium actie. De vrijwilligers komen in de ochtend in Klarenbeek en omstreken bij u aan de deur. Tevens staat er een grote kraam op het Dokter Blok plantsoen. De Surphinia’s en Geraniums zijn van uitstekende kwaliteit en diversiteit. Aangezien het de volgende dag Moederdag is, kan het een uitstekend cadeau zijn. De opbrengst komt geheel ten goede aan de afdeling volleybal. We hopen weer op een goede verkoop. Graag tot dan.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Ontmoetingsdienst Nijbroek

Nijbroek- ‘Een kras in je leven’, dat is het thema van de ontmoetingsdienst van 12 mei in de protestantse kerk in Nijbroek. De dienst begint om 9.30 uur. Dominee Brandsen uit Harderwijk is de voorganger. Het wordt een dienst waarin veel bekende liederen uit verschillende bundels gezongen worden. Een kras; een lelijke streep die je liever niet zou zien. Zo’n kras heb je soms ook in je leven. Je zou willen dat de kras er niet was, dat het anders gelopen was. Maar soms is er zo’n kras en hoe ga je daarmee om? De aanwezigen die na afloop van de dienst (nog) geen moeder gaan bezoeken kunnen met een kop koffie, thee of limonade in het dorpshuis napraten.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Brandweer Twello redt jonge eendjes uit slooppand

Twello- Op zondagochtend 5 mei kreeg brandweer Twello een melding van een dier in de problemen aan de Duistervoordseweg in Twello. Een in de buurt wonende brandweerman zag jonge vogeltjes in een slooppand lopen en besefte dat deze er niet uit konden. Na overleg is besloten om de brandweercollega’s erbij te halen om de dieren, op Bevrijdingsdag, uit hun benarde positie te bevrijden.

Het bleek te gaan om ongeveer 15 jonge eendjes die het pand zonder hulp niet meer uit konden. Moeder eend was wel in de buurt, maar moest hulpeloos toezien hoe haar kroost vast zat. Gelukkig konden de stoere brandweermannen -én vrouw- van brandweerkorps Twello de eendjes en hun moeder vangen en naar een wetering in de buurt brengen. Moeder eend was wel flink geschrokken. De eendenfamilie maakt het naar omstandigheden goed en zwemt weer vrolijk rond.

Ook held worden?

Brandweer Twello zoekt collega’s die, naast hun dagelijks werk, bij de brandweer willen en dieren willen redden, maar ook branden blussen of hulp verlenen bij ongevallen. Lijkt je dat wat, stuur een mailtje naar e.horstink@vnog.nl en wie weet ben jij binnenkort ook part-time held!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Elkaar helpen via hulpdienst

Wilp- In het dorp Wilp is sinds twee jaar een hulpdienst actief. De hulpdienst helpt inwoners uit het dorp, die door ziekte of andere omstandigheden, geen beroep kunnen doen op hulp van familie, kennissen of buren. De vrijwilligers ondersteunen bij vervoer naar onder meer het ziekenhuis of een huisarts, Ook doen zij boodschappen en kleine klusjes in- en om het huis. Voor het vervoer wordt een onkostenvergoeding per kilometer gerekend. Op deze manier kunnen inwoners wat moois voor elkaar betekenen. Wilt u gebruik maken van de hulpdienst bel dan met: 0571-261974 of 06 -36 48 76 43

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Laatste volle weekend van mei Oranjefeest Tonden

TONDEN.- De winter is voorbij en de zomer komt er langzaam aan, het is weer tijd voor de Oranjefeesten in Tonden! Op vrijdag 24 mei begint het feest om 18.30 uur met het inschrijven voor het vogelschieten. Later deze avond zal vanaf 21.00 uur er een groot feest zijn in de tent met feest DJ Remco! Zaterdagmiddag 25 mei begint om 13.00 uur de familiespelen, een groot succes met dit jaar een nieuwe opzet voor jong en oud! Uiteraard is er ook weer ringsteken. Vanaf 13.30 uur zijn alle dames welkom om samen met de paarden hier een schitterende strijd van te maken.

Op zaterdagavond gaan we Happy Høken. Vanaf 21.00 uur is de tent geopend en zullen de Kisjeskearls het dak eraf spelen. De avond wordt afgesloten door een spetterend optreden van de Confetti Ravers.

Zondag 26 mei treedt voor de 26e (!) keer de band Boh Foi Toch op. Vanaf 12.30 uur is de tent open en vanaf 13.30 uur is er muziek.

Bezoek voor meer informatie de website www.ovtonden.nl of kijk eens op de Facebook pagina. Tot ziens op het feest!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht

Hoogseizoen 1 mei van start op recreatiegebieden Bussloo, Heerderstrand en Kievitsveld

Bussloo- Met het mooie paasweekend nog vers in het geheugen gaat op woensdag 1 mei het hoogseizoen officieel van start op de Veluwse recreatiegebieden van Leisurelands: Bussloo, Heerderstrand en Kievitsveld. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober.

Volop activiteiten en leuke evenementen

Een duik nemen in het verkoelende water, lekker zonnen, een potje golf spelen, een wandeling maken, vissen of een publieksevenement bezoeken; op de recreatiegebieden van Leisurelands kan het allemaal. Op Kievitsveld kunnen bezoekers naar hartenlust wakeboarden en waterskiën bij Burnside Cablepark. De evenementenkalender voor 2019 is ook weer goed gevuld. Er zijn diverse beachvolleybaltoernooien, hardloopwedstrijden en op 31 augustus vindt Ground Zero Festival plaats op Bussloo.

Parkeertarieven ongewijzigd

De parkeertarieven zijn ongewijzigd: in het hoogseizoen (1 mei – 1 oktober) € 5,- voor voertuigen tot zes meter en € 10,- voor lange voertuigen van 6 tot 15 meter. In het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei) is het tarief € 3,- voor voertuigen tot zes meter en € 6,- voor voertuigen van 6 tot 15 meter.

Voor frequente bezoekers is een parkeerjaarkaart de overweging waard. De parkeerpas is geldig op 18 recreatiegebieden van Leisurelands. De voorverkoopactie loopt tot 1 mei aanstaande. De parkeerpas kost dan slechts € 39,50 via de website: www.leisurelands.nl.

Geen honden in het hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen zijn honden niet toegestaan op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf 1 oktober zijn honden weer van harte welkom.

Meer informatie over Leisurelands op www.leisurelands.nl.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Geanimeerde koningsdagviering in Terwolde

Terwolde- De viering van koningsdag in Terwolde voelde dit jaar wel heel ambivalent aan. Waar de weergoden het massaal toegestroomde publiek maar amper gunstig gezind waren, guur en af en toe een buitje, was de sfeer rond de muziektent warm en amicaal. Dat begon al met de opening van het feest door een aubade door Ons Genoegen, afgesloten met het door bijna alle aanwezigen meegezongen Wilhelmus. Natuurlijk een plechtig moment, wat op onovertroffen wijze werd opgeleukt door de jeugd, die zich niet meer in kon houden en met hun allen aan het dansen sloeg.

De daaropvolgende Terwoldse Atletiek Kampioenschappen, oftewel de Kids Run vormde weer een spectaculair vervolg door de grote groepen deelnemende kinderen, waarbij de jongsten vooral vertedering opriepen doordat sommigen absoluut nog hulp nodig hadden bij het lopen en anderen op enig moment volledig de weg/route kwijt waren. Bij de oudere kinderen viel weer veel te genieten van de aanstormende atletische vermogens en inzet van de deelnemers. Bij de oudste groepen spatte het fanatisme en de gedrevenheid er van af. Zij streden duidelijk niet enkel om de medailles, maar ook om hun eigen prestaties weer eens te testen en te vergelijken met die van hun jaargenoten. De fietstocht die ’s middags werd georganiseerd was weer een schot in de roos. Jammer dat (mogelijk door dat schot?) af en toe een miezerbuitje neerdwarrelde, maar de deelnemers hebben opnieuw genoten van het mooie landschap in de omgeving van Terwolde, waarbij de organisatie, samen met de mensen van de stichting Tamara onderweg voor een smakelijke pauze hadden gezorgd in de boerderijwinkel – en met medewerking van – van de familie Klomp. Terug in het dorp Terwolde bleef het in en rond de feesttent in het centrum nog lang gezellig. Het blijkt steeds weer opnieuw, dat naarmate mensen elkaar vaker ontmoeten, er meer valt bij te praten, een fenomeen dat door de diverse activiteiten in het dorp goed wordt onderhouden.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Koeien van boerderij de Elshof gaan de wei in

Wilp-Achterhoek- Op boerderij de Elshof in Wilp-Achterhoek is na Pasen de eerste snede gras gemaaid en ingekuild. Het gras groeit nu lekker na de welkome regenbuien. Dat betekent dat de koeien weer de wei in kunnen. Wie dit moment wil komen bekijken is op zondag 5 mei welkom bij de Elshof om 12.00 uur. Het is elk jaar weer een klein feestje als de koeien naar buiten mogen. De koeiendans is altijd weer een vreugde om naar te kijken. Dus als je erbij wilt zijn, zorg dan dat je er om 12.00 uur bent. Voor wie het leuk vind is het mogelijk om daarna tot 13.00 uur een rondje te lopen over boerderij de Elshof. De boer en de boerin beantwoorden graag je vragen. Boerderij de Elshof is te vinden aan de Zwarte Kolkstraat 22 in Wilp-Achterhoek. Meer informatie op: www.melktapwilp.nl

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Kille Koningsdag

Voorst- Het minder fraaie weer speelde ook de organisatie van Koningsdag in Voorst parten. Er kwamen beduidend minder kinderen meedoen aan het spelcircuit dat was opgezet bij het Dorpshuis. Gelukkig was er een frietkraam die zorgde voor een zak patat voor de kinderen die er wel waren.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Jubilarissen Muziekvereniging Klarenbeek

Klarenbeek- Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Muziekvereniging Klarenbeek zijn er weer een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet!

Babette en Michiel Lanters zijn beiden 25 jaar muzikant. Babette is al jong begonnen op de dwarsfluit en is al jarenlang lid bij onze vereniging, en is een muzikant in hart en nieren. Daarnaast is ze de initiatiefnemer van het kinderkoor van MVK, wat inmiddels een groot succes is. Michiel is via Babette bij onze vereniging gekomen sinds 2000, waardoor onze slagwerksectie is versterkt. Sinds enkele jaren zit hij ook in het bestuur als penningmeester.

Jan Wolters en Jelke Tuinstra ontvingen een speldje voor hun 40-jarige jubileum. Jan is trouwe supporter van de vereniging en fungeerde als vaandeldrager voor muziekvereniging Wilhelmina. Hij is inmiddels rustend lid. Jelke is hoornist en sinds 2001 bij de vereniging in Klarenbeek gekomen, hiervoor heeft hij bij andere orkesten gespeeld.

Ronald Savelkoel is 40 jaar lid, de liefde voor muziek zit er al van jongs af aan in door een muzikale familie. Met een pauze van een aantal jaar versterkt Ronald onze bassectie weer sinds enige tijd. Daarnaast is hij ook zeer actief bij andere activiteiten van de vereniging.

En last but not least; Henk de Haas, 60 jaar lid! Henk heeft bij diverse orkesten gespeeld voor hij zich in 2001 aansloot bij Muziekvereniging Klarenbeek, eerst op de cornet en daarna op de bariton. Henk is daarnaast zeer actief bij het opleidingsorkest en brengt zijn muzikaliteit graag over op de jeugd!

Gefeliciteerd jubilarissen, op naar nog vele muzikale jaren erbij!

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Presentatie boek ‘Gemeente Voorst 1818-2018’

GEMEENTE VOORST.- Op vrijdag 10 mei zal in de bibliotheek in Twello het boek ‘Gemeente Voorst 1818-2018 - een inkijkje in 200 jaar geschiedenis’ worden gepresenteerd door de Oudheidkundige Kring Voorst in aanwezigheid van de auteurs en burgemeester Penninx. Het boek dat werd geschreven ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de gemeente Voorst telt 176 pagina’s. Veel onderwerpen en gebeurtenissen komen aan bod, steeds vergezeld van soms uniek fotomateriaal.

De presentatie door de auteurs begint om 15.30 uur. Na de presentatie wordt aan de burgemeester het eerste exemplaar overhandigd. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

De uitgifte van de bestelde boeken vindt diezelfde avond plaats tussen 18.30 en 20.00 uur:

- Teuge: dorpshuis Op de Toega

- Terwolde: dorpshuis d’ Olde Schole

- Twello: bij Jumbo Binnendijk

- Voorst: bij bakkerij Bril

- Wilp kunt u op zaterdagmorgen 11 mei van 10.30 tot 12.00 uur in dorpshuis De Pompe terecht

De bestelde boeken kunnen tegen contante betaling worden afgehaald

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Binnenkort weer Reskevomarkt

Voorst- De inmiddels zeer bekende tweejaarlijkse rommel- en antiekmarkt rondom de kerk en in het Dorpshuis, opent zaterdag 11 mei weer de deuren. Spullen zijn er te kust en te keur: van grootmoedershoek, speelgoed, boeken, kleding, keukenartikelen en gereedschap. Bloemen, zaden en stekjes, passend in de tijd van het jaar. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 14.00 uur. U kunt die dag zelf zien hoe de kerk er op dit moment bijstaat. Er is een rondleiding in de kerk en zijn er oude foto’s, via een beamerscherm, te bekijken.

De prachtige markante kerk in Voorst wil niemand kwijt, maar iedereen weet dat het veel geld kost om een dergelijke gebouw in goede staat te houden. Met het doel om geld in te zamelen om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren werd in de jaren 60 van de vorige eeuw RESKEVO (REstuaratie KErk VOorst) opgericht en ook nu worden nog steeds activiteiten gestart om de benodigde gelden bijeen te krijgen. Sinds jaar en dag zijn er gelukkig velen die zich verbonden voelen met en zich inzetten voor de instandhouding van het ruim elf eeuwen oude monument.

De organisatie hoopt op mooi weer en rekent op uw komst!

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Bestuurswisseling VVD-Liberaal2000

GEMEENTE VOORST.- Met ingang van 25 april heeft Hans Bieze de voorzittershamer overgedragen aan Fred Meeuwsse. Kees van Amerongen is benoemd als secretaris/penningmeester en Toon Rutgers zal zich bezighouden met de publiciteit, promotie en communicatie. Hans Bieze is herkozen als afgevaardigde in het lokaal netwerk IJsselvallei. (Heerde, Epe en Voorst)

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Burgemeester Penninx enthousiast over opkomst Koningsdag

Twello- Helaas liet afgelopen zaterdag het oranjezonnetje verstek gaan en moest de paraplu op. De vele belangstellenden die de gemeentelijke aubade bijwoonden, 'trotseerden' de regen en waren getuige van het hijsen van de nationale driekleur ter ere van de 52e verjaardag van Koning Willem Alexander.

Het gemeentehuis stroomde ‘s morgens al vroeg vol met belangstellenden. Gemeentebestuur, genodigden , gedecoreerden en burgers werden hartelijk ontvangen door burgemeester Penninx om samen de verjaardag van Koning Willem Alexander te vieren. In zijn toespraak roemde hij de gemeenschapszin, de vele vrijwilligers en de nieuw gedecoreerden, zij werden deze dag nog eens extra in de schijnwerpers gezet. Dit voor de veelal tomeloze inzet die zij op allerlei gebied in de dorpen van de gemeente Voorst uitdragen. Penninx: “Ook bij het Koningsfeest gaat het om gemeenschapszin, welke vandaag wordt voortgezet in het samen zingen van het Wilhelmus en het Gelders volkslied. Verbinden versterken en vertrouwen, uitspraken die alles te naken hebben met het elkaar meer willen ontmoeten, het ontdekken wat ons bindt en hoe we elkaar in vertrouwen kunnen versterken.”

Toch nog een zonnetje

Gelukkig waren de middaguren aangenamer met regelmatig een zonnetje. Dit tot grote vreugde van de kleedjesmarkt en het sportevenement op het Marktplein. De scoutinggroepen De Vundelaar, Gelre Groep en sv Twello gaven met hun optreden een extra tintje aan het Koningsfeest. Ook de DJ’s op het Dorpsplein kon zo rekenen op een talrijk publiek dat getrakteerd werd op hedendaagse muziek.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Voorwaarts winnaar tweede periode

Twello- Op tweede paasdag had Voorwaarts in een rechtstreeks gevecht Bon Boys al een gevoelige nederlaag bezorgd. De eerste helft was Voorwaarts de bovenliggende partij. De tweede helft was Bon Boys duidelijk beter. De winst ging echter verdiend naar Voorwaarts, want voordat de wedstrijd na 25 minuten wegens de hitte (!) voor een korte drinkpauze werd stilgelegd had Voorwaarts een 1-0 voorsprong en legio kansen onbenut gelaten.

Bon Boys kwam pas in de eindfase van de eerste helft op stoom om dat na rust voort te zetten. De 2-0 uit een spaarzame counter na rust was echter voldoende voor Voorwaarts om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Lars Teunissen werd man of the match door een solide wedstrijd op het middenveld te spelen. Met twee diepe spitsen begon Voorwaarts aan het duel. De lopende Rick Timmermans en de diepste spits Simon Rutgers vormden een ware plaag voor de tegenstander. Na 5 minuten had Rick al twee keer de keeper getest. Bij zijn derde kans na 15 minuten schoot hij tegen de paal. Er was een standaardsituatie nodig om Voorwaarts aan de verdiende voorsprong te helpen. Rechtervleugelverdediger Pim Havekes liep de bal binnen na een tegendraadse kopbal van Luuk Grieving uit lange vrije trap van Rick Timmermans. Een verdiende voorsprong die voor rust verder uitgebreid kon worden. Luuk Grieving had even later namelijk een prima schietkans, maar zijn eveneens betrouwbare linkervoet liet de bal snoeihard overgaan. Daarna was het opnieuw Rick, die nu over uiterst links oog in oog kwam met de keeper. Even later in de 33ste(!) minuut de eerste kans voor Bon Boys. Een kopbal op 5 meter van het doel wordt door Yoel Finke prima verwerkt tot corner. Daarna volgden nog twee kansen voor Voorwaarts voor rust. Simon zette alleen door op rechts en maakte een sociale keuze, terwijl schieten ook een optie was. En vlak voor rust is het opnieuw Simon die op links doorbreekt. De voorzet in de 16 meter wordt door Rick Timmermans volledig gemist. En daarmee had Voorwaarts z’n kruit verschoten. Bon Boys werd langzamerhand dominanter in balbezit en de toon voor de tweede helft werd daarmee gezet. De tweede helft was dus speltechnisch voor Bon Boys. Voorwaarts moest terug en het aantrekkelijk spelende Bon Boys dwong goede kansen af. Yoel moest in het eerste kwartier een gesmoord schot uit de hoek pakken. Even later kon een aanval over rechts ternauwernood tot corner worden verwerkt. Dat was nog niet voldoende, want in de 51ste minuut ging uit een korte corner de bal door een mêlee van spelers tegen de borst van Yoel. Waarna Matthijs Kamphuis de bal kon wegwerken. Voorwaarts probeerde met de ontstane ruimte goede dingen te doen en de dominantie van voor rust werd na 62 minuten tegen de verhouding verzilverd. Daar ging wel een arbitraire situatie aan vooraf. De scheidsrechter had een doeltrap geconstateerd, terwijl Bon Boys terecht rekende op een cornerbal. Yoel Finke schoot de bal echter snel diep op Simon Rutgers die wel raad wist met de een tegen een situatie. Met een droog schot schiet hij Voorwaarts naar meer veilige haven, 2-0. Bon Boys creëerde daarna nog een handvol kansen, maar het geloof was verdwenen bij de mannen uit Haaksbergen. In het laatste kwartier werd de overwinning met kunst en vliegwerk over de streep getrokken. De verdediging met de uitblinkende ‘Straat’ (het zijn de woorden van de pupil van de week) en de zeer betrouwbare keeper Yoel hield stand. Op 12 mei speelt Voorwaarts bij SDC ‘12 in Denekamp, op 19 mei thuis tegen SC Overwetering aan de Laene en bij een goed resultaat op de laatste speeldag de clash in Hengelo tegen Achilles ‘12.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Volleyballers gezocht

Twello- Een groep volleyballers (50 plus) die op de donderdag avond gezellig een balletje slaat is op zoek naar sporters die het team willen aanvullen. Ben jij diegene die met ons mee wil spelen of informatie wil neem dan contact op met Jan Haarman. Telefoon: 0648 362040. Email: famhaarman@hotmail.com

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Wisselende resultaten voor vrijdagavondteams van VTC

Voorst- De eerste wedstrijd deze week werd al gespeeld op de donderdagavond aangezien de dames dubbel 17+ op de vrijdagavond andere verplichtingen hadden; die avond waren ze te vinden in Empe in de feesttent voor Koningsnacht. De tegenstander uit Twello, De Schaeck 1, was bereid gevonden om een dag eerder op het tennispark aan de Beelelaan te komen spelen. Na de eerste twee wedstrijden stond Voorst comfortabel voor met 2-0 en waren de thuisspeelsters overtuigend in hun spel. Begeleid door een handvol supporters werden na een kopje thee de overige wedstrijden gespeeld.

Nadat op baan 3 het derde punt snel veilig was gesteld, werd op baan 2 een spannende supertiebreak gespeeld. Helene van Dongen en Henriet Oosterwijk speelde op de toppen van hun kunnen, maar moesten toch buigen in de supertiebreak met 7-10. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de dames van Voorst.

Op de hierop volgende avond stond het gemengd dubbel 17+ team tegenover Harreveld 2 uit het gelijknamige Harreveld. En die hadden er duidelijk zin in en kwamen met een zeer sterk team en gunde de spelers en speelsters uit Voorst slechts 6 games, tegenover de 48 die zij zelf scoorden. In de dames dubbel werden de zussen Bossenbroek geconfronteerd met een zeer sterk serverend en vollerende tegenstander. En ook de herendubbel was duidelijk niet opgewassen tegen de mannen uit Harreveld. In de gemengde wedstrijden een zelfde spelbeeld en hierdoor ging het Voorster team helaas met 0-4 ten onder.

Ten slotte het gemengd dubbel 35+ team tegen Sprenkelaar 3 uit Apeldoorn. De dames dubbel werd overtuigend gewonnen door Gerda Lammers en Ruth van Bosheide, 6-2 en 6-4. De heren daarentegen begonnen onwennig, gaven de eerste set snel weg met 2-6 en in de tweede set leek het ook lang niet goed te gaan. Ronald Bennink en Henri Bossenbroek knokten zich echter keurig terug en wonnen de set toch nog met 7-5. Helaas kon het wedstrijdpunt in de supertiebreak niet over de streep gehaald worden en verloren ze de wedstrijd in die tiebreak met 5-10. In de pauze dus een tussenstand van 1-1 en na een drankje en een hapje de twee gemengd dubbel wedstrijden. En wederom werden de punten eerlijk verdeeld tussen Voorst 1 en Sprenkelaar 3. Margreet Bossenbroek en Ronald Bennink moesten er hard voor werken en dat werd beloond met een 6-3 en 7-5 overwinning. Spanning al om dus. Henry Bossenbroek en Yvonne Wouterse konden het helaas niet bolwerken en gingen met 1-6 en 2-6 onderuit. Resultaat: het derde gelijkspel in drie weken voor het gemengd dubbel 35+ team.

Nu een weekje rust en 10 mei de volgende wedstrijden. Alle teams spelen uit respectievelijk in Apeldoorn (Sprenkelaar), Hengelo Gld. ( Het Elderink) en Dieren. Veel succes allen!

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Voetalquiz tbv Alpe d’HuZes

Klarenbeek- Op vrijdag 10 mei aanstaande organiseert het eerste elftal van SC Klarenbeek een voetbalquiz. De opbrengsten van deze voetbalquiz zullen ten goede komen aan de Alpe d’HuZes.

Quiz

De voetbalquiz wordt gespeeld in teams van twee en zal plaatsvinden in de horecagelegenheid van het MFC in Klarenbeek. Deelnemers betalen € 5,- per team om mee te doen aan de quiz. De quiz zal uit diverse onderwerpen en type vragen bestaan. Opgeven kan via 06-30723385, geef daarbij je teamnaam en de namen van de deelnemers door. Deelnemers kunnen zich rond de klok van 19.30 uur melden in het MFC, de quiz zal om 20.00 uur starten.

Goed doel

De selectie van SC Klarenbeek heeft een goed doel gekoppeld aan dit evenement waarmee ze willen aantonen ook het sociale aspect erg hoog in het vaandel te hebben. De Alpe d’HuZes is een actie waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en het verbeteren van de kwaliteit van mensen met kanker. Dit geld wordt ingezameld door wandelend of fietsend de Alpe d’Huez te beklimmen en daarmee geld op te halen. De opbrengsten van de quiz zullen gaan naar Team Klarenbeek, https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/teamklarenbeek.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Sterk spelend SV Twello wint dik verdiend van Loenermark

Twello- Werd vorige week onnodig van ZVV verloren, deze zondagmiddag liet s v Twello zien wat je met scherpte, beleving en werklust kunt bereiken. Nadat de storm van de thuisploeg na een kwartier was gaan liggen knokte de ploeg uit Twello zich in de wedstrijd en nam de volle buit mee naar Twello. De gasten hadden het lastig tegen Loenermark. De voorwaartsen wisselden veelvuldig van positie. Met name Thom Pleket was lastig te bespelen. In de 11de minuut schoot hij na een vlotte combinatie van dichtbij strak in. Keeper Jay Koster ranselde de bal onder uit de hoek.

Toen s v Twello voor het eerst voor het doel van keeper Gerrit Rissewijck verscheen was het meteen raak. Max Smaal tikte de bal binnen. Eerst keurde scheidsrechter Daniël Groen het doelpunt goed, maar de grensrechter van de thuisclub wist hem te overtuigen dat het buitenspel was. Dan te bedenken dat hij helemaal niet gevlagd had. Zo zie je maar! Steeds meer grip kreeg s v Twello op het spel van de thuisploeg en nam het initiatief steeds meer. Nadat Tim Evers een mogelijkheid om nu echt de score te openen had laten liggen wist Max Smaal even later wel te scoren. Edward Achtereekte gooide snel in. Max Smaal liet zien wat hij aan de bal kan en draaide heel knap uit 0-1. Via Tjarco van Overbeek probeerde Loenermark voor de rust nog wat terug te doen, maar beide malen stond Jay Koster op de goede plek. Ruststand 0-1 en dat was terecht.

Na de rust golfde het spel op en neer, maar het spel was niet zo goed als tijdens de eerste helft. De thuisploeg zag menig schot hoog in de bomen verdwijnen. Met een aantal wissels probeerde de thuisploeg het tij te keren, maar de verdedigers van s v Twello speelden echt goed deze middag. Frank Wijnbergen, Edward Achtereekte en Frank de Croon speelden een prima wedstrijd en jeugdspeler Pascal Klein Velderman verdiend extra vermeld te worden om zijn goede spel. Sander Barink probeerde het nog voor Loenermark en Marijn Ruijl voor s v Twello. De boogbal van Marijn ging over keeper Gerrit Rissewijck en het doel. In de 81ste minuut gaf Edward Achtereekte een subtiele pass op Max Smaal en met buitenkant rechts verschalkte hij de verdediging van Loenermark. Jammer dat een mooi schot van de goed ingevallen Thijs Bellert net naast ging. Maar dat was misschien ook wel iets te veel van het goede geweest. Volgende week uit naar Dierensche Boys. Kijken of de prestatie van deze middag herhaald kan worden. Met inzet kun je ver komen bleek ook deze middag weer.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Sportprogramma 2 tot 5 mei

Activia

Zaterdag 4 mei

14.30 Activia 2 – Davo 2

Zondag 5 mei

09.30 Activia 3 – Overwetering 5

11.00 Markelo VR – Activia VR

11.00 Activia 4 – ZVV 4

CCW ’16

Donderdag 2 mei.

19.00 CCW 2 – Lochem 3

Zaterdag 4 mei

11.45 Gazelle 3 - CCW 2

Zondag 5 mei

09.30 CCW 3 – Brummen 5

10.00 CCW 2 – Vorden 3

11.00 CCW Vr.1 – Gendringen Vr. 1

13.00 CCW Vr.2 – AZC / Eefde Vr.1

14.00 CCW 1 – Deventer 1

Terwolde

Donderdag 2 mei

19.00 Terwolde 3 – Helios 3

19.00 Terwolde VE1-Apeld. Boys VE1

Zaterdag 4 mei

16.00 Terwolde 1 – Wesepe 1

Zondag 5 mei

11.30 Terwolde 2 – Rohda R. 11

09.30 Go Ahead D. 3 – Terwolde 3

09.30 Colmschate 4 – Terwolde 4

Vrouwen

12.00 Witkampers 2 – Terwolde 1

Donderdag 9 mei

19.00 Terwolde 2 – Deventer 5

19.00 V. en L. 3 – Terwolde 4

Teuge

Zaterdag 4 mei

13:00 AGOVV 2 - Teuge 2

12:30 RDC 2 - Teuge 3

14:30 Teuge 4 - WWNA 2

15:15 Colmschate 2 - Teuge 5

Vrouwen

14:30 Teuge 1 - ZVV 2

Twello

Veldvoetbal

Donderdag 2 mei

19.00 Twello 5 – Voorwaarts 9

20.00 Twello 3 – Gr.Wit 4

Zondag 5 mei

10.00 Twello 2 – WWNA 2

10.00 Twello 4 – Schalkhaar 7

10.00 Gazelle 2 – Twello 5

10.30 Deventer 4 – Twello 3

14.00 Dier.Boys 1 – Twello 1

V en L

Donderdag 2 mei

19:00 IJsselstreek 3 - V en L 3

Zondag 5 mei

10:00 V en L VE1 - TKA VE1

10:30 Wesepe 4 - V en L 3

11:00 V en L VR1 - RKPSC VR1

14:00 V en L 1 - Sallandia 1

Voorst

2 mei

19:00 Keijenb. Boys 6 - Voorst 5

Zondag 5 mei

14:00 Ratti-Socii 1 - Voorst 1

10:00 Loenermark 4 - Voorst 3

10:00 Voorst 5 - Warnsv Boys 6

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Johan Hulleman wint Pauwbokaal afdeling Biljart Sportclub Klarenbeek

Klarenbeek- Vanaf maandag 15 april tot en met donderdag 25 april streden maar liefst 69 biljarters om het Klarenbeeks Libre Biljartkampioenschap (de PAUW-bokaal). Vorig jaar waren het er 53, dit keer dus een veel grotere deelname.

Vrijdagavond 26 april was de finale waarvoor zich zes personen plaatsten. Er werd gespeeld in twee poules. De winnaars van deze poules speelden de finalepartij met als inzet de PAUW-bokaal.

Dit waren Antoon Pelgrim en Johan Hulleman.

Ludiek aan deze partij was dat Johan in Ajax-shirt en Antoon in Feyenoord-shirt speelde. In deze partij gingen beide spelers telkens gelijk op. De spanning bleef er zo tot aan het einde toe in.

Johan maakte zijn vereiste aantal caramboles in de 30e beurt. Antoon moest er toen nog twee maken in de gelijkmakende beurt. Echter Antoon miste, hetgeen leidde tot een oerkreet van Johan dat hij had gewonnen.

De uitslag is als volgt: 1. Johan Hulleman, 2. Antoon Pelgrim, 3. Frank Hulleman, 4. Tonnie Bouwmeester, 5. Wim Mulder en 6. Erik Pohlmann.

Na afloop deed Pieter Romein een dankwoordje voor iedereen die heeft helpen organiseren en alle vrijwilligers. Ook roemde hij de grote publieke belangstelling.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Uitslagen Oortveldruiters

Empe- In Vorden werd Sophie Buis met Pleasure 1e in de klasse B springen categorie C en in de dressuur klasse L2 categorie CDE. De combinatie verdiende twee winstpunten. Luna van Wees ging in Hengelo naar een Bixie wedstrijd met haar pony Tic Tac. In de B1 werd ze 2e met 101 punten en in het springen 50 cm. verdiende ze de 1e prijs.

In Wilp reed Corine Smies met J’Adore in de klasse B naar 183,5 punten, de eerste buitenproef leverde nog wat spanning op, maar in de tweede proef scoorde de combinatie 198 punten en een 3e prijs. Caithlynn Hoop werd met Cambridge Girl in de klasse L2 twee keer 1e met 188,5 en 179 punten. Franke Verwaijen werd met Twister ook twee keer 1e in de klasse B cat. ABC met 181 en 183 punten.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Jan Willem van Dop: “Mensen met een trots gevoel benaderen”

Op het moment dat Jan Willem van Dop medio 2018 voor het eerst de poorten van de Adelaarshorst binnenstapte, had hij al gauw door dat er een flink aantal zaken op korte termijn moest veranderen. De nieuwe algemeen directeur van Go Ahead Eagles met een verleden bij Feyenoord en Utrecht zag geen harmonieus team dat trots is op prestaties. “Er was een bepaalde angst voelbaar binnen de organisatie. Die moest eruit.”

Ondanks dat van Dop een parttime heeft, is hij bijna dagelijks op zijn kantoor naast het stadion te vinden. Deventer en het oosten van het land bevalt de westerling prima. Van Dop omschrijft Deventenaren als pure mensen. Mensen van hun woord. Niet lullen maar poetsen. Die puurheid zit ook in het karakter van Van Dop zelf. Met de verantwoordelijkheid laag in de organisatie en een grote vrijheid binnen de organisatie geeft hij de mensen binnen de club een hoop vertrouwen. “Zolang je maar nakomt wat je belooft.”

Stroomversnelling

Het is begin 2018 als Van Dop wordt opgebeld door Paul Bosvelt. De twee kennen elkaar via hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord, waar ze in 2002 de UEFA Cup wonnen. “Ik wist dat Paul zich na zijn trainingscursus aan het richten was op beleids- en managementzaken, maar ik had geen idee waar hij voor belde.” Het ging dus om een functie binnen Go Ahead Eagles. Na een goed gesprek daarna met huidig voorzitter Hans de Vroome is het een tijdje links blijven liggen. Tot halverwege juni. Edwin Lugt, toen nog de voorzitter van Go Ahead, had de taken naast zich neergelegd. Vanaf dat moment kwam het in een stroomversnelling. Een maand later kwam er groen licht. Van Dop werd benoemd tot algemeen directeur, Hans de Vroome als voorzitter van Deventer club.

“Voetbal is gevoel”, aldus van Dop. Dat deze drie woorden niet zomaar een zin zijn, blijkt als de charismatische man verder vertelt over de trots die Go Ahead moet uitstralen. “Go Ahead Eagles is historie, clubcultuur. Het is belangrijk om verbindingen te leggen met deze historie en cultuur.” Van Dop haalt een klein doosje tevoorschijn met daarin speldjes waarop het logo van Go Ahead prijkt. “Toen ik binnenkwam bij de club, kreeg ik te horen dat er van voorgaande voorzitters geen afscheid was genomen. Dat is niet zoals het hoort binnen een voetbalclub. Door deze simpele speldjes als blijk van waardering te geven houd je de mensen betrokken.”

Betrokkenheid is iets waar van Dop veel om geeft. Het is een onderwerp dat veel naar voren komt. Zo ook als het om oud-voetballers gaat die Eagles jarenlang gediend hebben. Voor van Dop was dit een mooie uitdaging. Zo’n tien à vijftien voetballers hebben de permissie gekregen om Go Ahead Eagles als hun huis te beschouwen. Ze mogen overal komen en de deuren zijn 24 uur per dag voor hen geopend. “Het is een manier om de mensen met een trots gevoel te benaderen.” Weer komt het woord ‘trots’ terug. Het tekent de persoon van Dop.

Ambities

Dat nog niet alles in een termijn van negen maanden geregeld kan zijn sinds juli 2018, is logisch. Er valt nog een heleboel te verbeteren binnen de organisatie. Er wordt binnen de poorten van de Adelaarshorst hard gewerkt om de club op commercieel vlak op te halen. “Het blijft een doorn in het oog dat bijna de helft van de businessstoelen leeg zijn, terwijl ze enorm van waarde kunnen zijn voor ondernemers in de regio. De doelstelling is om volgend jaar 300 van de 500 lege businessstoelen bezet te hebben.”

Nieuwe naam

Een opsteker om dit doel te bewerkstelligen is de aanstaande komst van de nieuwe aandeelhouder Alex Kroes. Kroes gaat een actieve aandeelhouder worden, wat betekent dat hij zijn tijd en energie in de club gaat stoppen. “Alex gaat niet in de stoel van de directie zitten. Hij wil weten wat er speelt binnen de club om vanuit daar beleid te voeren.”

Van Dop geeft meerdere keren aan dat het fundament van de club op organisatorisch gebied ligt. Als dat in orde is, kan er gekeken worden naar het sportieve gedeelte. “Aan de top komen – voor ons zou dat de Eredivisie zijn – is een grote uitdaging. Maar een nog veel grotere uitdaging is om aan die top te blijven, zeker voor een club als Go Ahead Eagles. Daarvoor moet het fundament staan, dus de organisatie.” Op de vraag waar Go Ahead Eagles over vijf jaar staat volgt een tamelijk lange stilte, gevolgd door een brede glimlach met de zin: “Ik hoop dat we dan aan onze top – de Eredivisie - staan. En daar ook blijven, met de onmisbare steun van supporters en sponsoren.” Was getekend.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Geslaagde Jumbo Dorpsloop met meer dan 350 deelnemers

Twello- Vrijdagavond 26 april werd er weer een Dorpsloop georganiseerd, na enkele jaren van afwezigheid. Nog nooit deden er zoveel deelnemers mee! Langs de route stond er veel publiek om alle deelnemers aan te moedigen en de sfeer was geweldig.

Om 18.00 uur trapten de jongste kinderen af met hun 500 meter, in de leeftijd van drie tot vijf jaar. Tijn Albers liep als hardste en won de beker bij de jongens, bij de meisjes ging de winst naar Sophie Wasse. In de leeftijd zes tot zeven jaar wonnen Boaz Huis in ’t Veld en Maud Lamfers. Op de 1000 meter (acht tot negen jaar) waren dat Lars Engel en Noa Boutkan, bij 10 tot 11 jaar Luuk Boutkan en Evi Ziens. Op de 2500 meter in de leeftijd 12 tot 13 jaar wonnen Marjolein Wolff van Wulfi en Rens Friso. In de leeftijd 14 tot 15 jaar Julian Harmeijer en Noa Linthorst.

De 5 kilometer werd bij de heren gewonnen door Guus Beking en bij de dames door Marlies Jongerius. De 10 kilometer was een prooi voor Johan Kats bij de heren en bij de dames ging Yasmin Hillebrink er met de winst vandoor. Bij de bedrijventeams, een nieuw onderdeel dit jaar, was het team van Ruitenberg Ingredients de snelste.

De uitslagen en alle foto’s zijn terug te vinden op www.dorpslooptwello.nl. We danken alle deelnemers én sponsoren!

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Sta jij tijdens de play-offs op de cover van programmabulletin Matchday?

Deventer- #ChooseItTuesday is inmiddels vaste prik op de socials van Go Ahead Eagles. Elke week bepalen supporters van de club welke speler er op de cover van programmabulletin Matchday staat en met welke foto.

Voor de Matchday van de thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs draait Go Ahead Eagles de rollen voor één keer om. Als dank voor de support tijdens het (bijna) voorbije seizoen, kunnen Eagles-fans niet kiezen wie er op de cover staat, maar kunnen ze zichzelf op de cover zetten. Hoe? Door een foto van zichzelf in De Adelaarshorst in te sturen.

Hoe?

– Post een foto op Twitter of Instagram met de hashtag #MatchdayGAE

– Stuur de foto naar pers@ga-eagles.nl onder vermelding van Matchday GAE

Let op!

– Posten/inzenden kan tot en met 5 mei 2019.

– Alle ingezonden foto’s komen op of in de Matchday. Indien de cover vol is, komen de foto’s die daarna worden ingestuurd op een andere pagina in de Matchday

– Zorg dat de foto een goede resolutie heeft (minimaal 800 kb)

– Zorg dat jezelf (en je vrienden/familie) centraal op de foto staan. De foto’s komen namelijk vierkant op de cover.

– Hoe rood-geler de foto’s die worden ingestuurd, hoe rood-geler de cover!

– De redactie behoudt zich het recht voor foto’s te weigeren wanneer deze beledigend of kwetsend van aard zijn.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Activia weet niet te stunten tegen Wijhe ‘92

Twello- De eerste van vier achtereenvolgende thuiswedstrijden was op papier ook de lastigste van die vier: de ploeg die door velen wordt gezien als de gedoodverfde kampioen kwam op bezoek. Activia kampt nog steeds met veel personele problemen en de verwachtingen waren dan ook niet hoog gespannen. Vanaf minuut één waren het ook de gasten uit Wijhe die het initiatief namen; overigens zonder tot kansen te komen.

Sterker: de eerste was voor Activia. Een goede actie van Wouter Klein Velderman over de rechterkant werd besloten met een voorzet die door Jay-Jay Keijzerswaard knap tegen de onderkant van de lat werd geschoten. Als het meezit dan valt zo’n bal binnen; als het niet mee zit niet. En als het echt tegenzit dan ligt de bal 30 seconden later in je eigen net. Dat is een beetje de fase waar Activia in zit. Maar van Calimero gedrag houden we niet. Uiteindelijk is het ook een kwestie van kwaliteit. En toen Wijhe na 20 minuten ook al de 0 – 2 liet aantekenen dreigde een grote nederlaag; slecht voor het vertrouwen en de spirit. Activia wist zich echter met veel energie en arbeid langzaam in de wedstrijd te knokken en zeker in de tweede helft, na een aanvallende wissel en een tegenstander die gas terug nam, ontspon zich zowaar een echte wedstrijd. 20 minuten voor tijd wist de eveneens ingevallen Glenn Aaldering een knappe actie van Guus Leerkes af te ronden voor de 1 – 2 en in het laatste kwartier was een stuntje in de vorm van een puntendeling dichtbij. In de absolute slotfase toen Activia de defensie steeds vaker onderbemand liet wist de efficiënte tegenstander te profiteren door een makkelijk gegeven vrije trap (uitstekende, jonge scheidsrechter overigens vandaag!) fraai in de kruising te schieten. Een 1 – 3 nederlaag dus uiteindelijk; maar wel één met perspectief zoals dat dan heet. Activia weerde zich kranig en had zelfs enige tijd uitzicht op een punt. De tegenstander heeft echter een kwalitatief sterkere ploeg en won verdiend. In de komende wedstrijden op eigen terrein, tegen Witkampers, Vaassen en Albatross moeten nieuwe en wellicht meer kansrijke pogingen worden gedaan om de broodnodige punten te behalen.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Vrijwilligersdag op Zorgboerderij De Nieuwe Loine

Wilp- Op Zorgboerderij De Nieuwe Loine in Wilp werken en wonen mensen met een beperking. Op de boerderij is dagelijks veel werk te doen. Allerhande klussen in de tuin, het aanleggen van een vijver en klusjes binnen en buiten. Daarom organiseert men op zaterdag 11 mei een vrijwilligersdag.

Belangstellenden kunnen komen helpen bij diverse klussen. Iedereen is van harte welkom om een handje te komen helpen. De dag begint met koffie en thee om 8.30 uur en rond 15.30 uur zal de dag worden afgesloten. In de middag wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Zorgboerderij De Nieuwe Loine is te vinden aan de Holtweg 25 in Wilp. Voor meer informatie kunt u mailen naar: katelijne.vansoest@de-passerel.nl

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Molenfietstocht

Zaterdag 11 mei is de Nationale Molendag. Ter gelegenheid hiervan organiseren Molen de Zwaan in Voorst en de Havekesmölle in Twello samen een (gezins)fietstocht.

De route is ruim 25km lang en voert langs prachtige plaatsen in de mooie gemeente Voorst.

Vertrekken kan zowel vanaf vanaf Molen de Zwaan als de Havekesmölle.

Deelnemen kost € 3,- per persoon, of € 5,- per stel. Een gezin (max. twee kinderen) doet al voor € 7,- mee.

Dat is inclusief koffie/thee met wat lekkers onderweg. Uiteraard denken we ook aan de kinderen.

Daarnaast maken de deelnemers kans op leuke prijzen bij het juist beantwoorden van vragen gekoppeld aan de route.

Alle opbrengsten komen direct ten goede aan de beide molens.

Aanvang is om 10.00u vanaf beide vertrekpunten.

woensdag 1 mei

Deel dit bericht

Hemelvaartsdag in Nijbroek

Nijbroek- Op 30 mei organiseren de mensen van dorpshuis de Arend in Nijbroek gedurende de hele Hemelvaartsdag activiteiten. Om 6.00 uur opent het dweilorkest de dag op het de Brink/Dorpsplein. Vanaf 14.00uur is er een fietstocht gepland van ongeveer 2 uur, met als start- en eindpunt het dorpshuis in Nijbroek. De dag wordt afgesloten met een oergezellig optreden van troubadour Edgar Smit en kun je ondertussen rustig bijkomen tijdens het onbeperkt pizza eten van Viva la Pizza. Vergeet je hiervoor niet op te geven bij het dorpshuis voor 22 mei.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Zang- en toneelvereniging Harmonie geeft in Welsum al honderdveertig jaar de toon aan

Welsum- De Welsumse Zang- en toneelvereniging Harmonie verkeert dit hele jaar in feeststemming. De vereniging is in 1879 opgericht door de befaamde hoofdonderwijzer meester Glas. Dan volgen natuurlijk meteen twee vragen. Ten eerste hoe kan het dat naam en faam van meester Glas nog steeds in het Welsumse rondwaren: nou, dat is simpel, hij was volgens de overlevering een strenge doch rechtvaardige onderwijzer (bepaald geen uitzondering dus) en helemaal gefocust op het verheffen van de samenleving in cultureel en sociaal opzicht (een in die tijd opkomende bewustwording van het gemene volk).

In het verlengde daarvan heeft hij een grote rol gespeeld in het zelfbewustzijnsbeeld van generaties Welsummers (wat tot op de dag vandaag doorwerkt, onder andere in het door hem gecomponeerde Welsumse volkslied). En waarom dan nu het hele jaar feest? Nou dat is eigenlijk ook heel simpel, want omdat de exacte oprichtingsdatum niet meer bekend is, maar het oprichtingsjaar wel, is het in Welsum een normale zaak om dan maar het hele jaar feest te vieren. Natuurlijk wordt er wel toegewerkt naar een apotheose, die op vrijdag 6 september plaats zal vinden tijdens een extra feestelijke viering, waarvan verschillende componenten tot het laatste moment plaatselijk staatsgeheim zijn verklaard.

Een korte terugblik

Harmonie heeft in Welsum vanaf de oprichting een cruciale rol in de gemeenschap gespeeld. In periodes dat er crisis in het land was (meerdere periodes) was het samen bezig zijn, zingen en/of toneelstukken repeteren, een houvast voor de mensen en een moment om de sores van alle dag achter zich te laten. Op momenten dat het oorlogsspook door de wereld raasde, denk niet alleen aan WO I en II, maar bijvoorbeeld ook aan de Boerenoorlog in Zuid Afrika tegen de Engelsen en de verschillende opstanden in de toenmalige koloniën van Nederland, dan waren de bijeenkomsten een uitgelezen plek om zorgen om lijf en goed van familie ver weg of dichtbij te delen. Na de Duitse bezetting in WO II en het toenmalige verbod op alle culturele uitingen werd al snel weer een uitvoering gerealiseerd in café De Engel. De oude Kozakkenlinde is de enig overgebleven herinnering aan dat café en de vele evenementen op dat idyllische buitendijkse terrein. Tijdens de na-oorlogse periode vond een fusie plaats met het andere koor “Blijde Stemmen” in 1979. Henk Ordelman heeft in die periode een nadrukkelijk stempel op de vereniging gezet. Hij was in die tijd vele, vele jaren bestuurslid van Harmonie, waarvan 40 jaar voorzitter. De voorzittershamer is onlangs overgenomen door Evert Bredenoord. Maar zoals Minie van der Horst het verwoord, ‘Henk is één en al Harmonie en Harmonie is Henk’. Een andere vaste waarde in het gezelschap wordt gevormd door de grime afdeling, die al sinds jaar en dag wordt verzorgd door de zelfde grime afdeling uit Deventer. En last, but not least, zoals je bij bijna alle verenigingen op dit terrein ziet, de leden zijn bijzonder trouw. Er moet heel wat gebeuren wil iemand op een oefenavond verstek laten gaan. Ook blijven veel leden onafgebroken met de club verbonden, waarbij zelfs verhuizingen etc. geen belemmering blijkt om toch steeds weer de weg naar het ‘dorpje aan de linkerijsseloever’ af te leggen. Dat is niet zo verwonderlijk, want niet alleen houdt dirigente Carien Duursma, samen met pianiste Hanna Koetsier de sfeer er in, ook alle plaatselijke nieuwsgaring komt op de oefenavonden nog beter dan in het Voorster Nieuws naar voren.

Een tipje van de sluier…

Zoals gemeld, is de invulling van de uiteindelijke feestelijke viering op 6 september a.s. strikt geheim, toch wilden enkele leden van Harmonie wel kwijt dat niet alleen een breed beroep op diverse Welsummers zal worden gedaan om mee te werken aan de uiteindelijke viering van het 140 jarig bestaan, ook een keur aan BW-ers (Bekende Welsummers) zoals Sabine Uitslag, Rob Wagenvoort en Janneke Spruit zullen zich inzetten om van de feestelijke viering een bijzondere happening te maken.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Koningsdag vier je in het Worpplantsoen

De Worp- Er is altijd wat te doen in het Worpplantsoen. De hele zomer lang. Dit jaar onder meer op 27 april Koningsdag, 23 juni Midzomer Multicultureel Muziekfestijn, 14 juli Zeldzaam Mooi Concert en 28 augustus Festival Old Dèventer. De wekelijkse zondagmiddagconcerten zijn van Bevrijdingsdag 5 mei t/m eind september.

Drie bands uit Deventer en omgeving en fingerstyle gitarist en gitaarbouwer Arnaldo Lopez uit Almelo treden op Koningsdag op. Het feest begint al om 13.00 uur. Achtereenvolgend treden op: The Valiant Fighters met de Deventer Joe Cocker, De allround band 4Acres en de coverband Another Road (Stones, Beatles, CCR, Motown, Soul). Tijdens de bandwissels laat Arnaldo Lopez zien hoe je de gitaar bespeelt in de stijl van de legendarische Chet Atkins en Tommy Emanuel. Hij neemt ook zijn zelfgebouwde ‘Tertz Guitar’ mee. Een hele middag van continue muzikaal vermaak en gezelligheid.

Concerten

Vanaf 5 mei gaan ook de wekelijkse zondagmiddag concerten weer van start. Met uitzondering van de ‘specials’ beginnen alle concerten om half drie. Op zondag 5 mei is er ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een speciaal concert met twee optredens. BigBand Twello met swingende muziek en rock‘n roll from the Sixties door The Cheetahs.

De stichting Muziekkoepel Nering Bögel zorgt voor het onderhoud en programmering. De toegang en de stoeltjes zijn gratis. De muziek is uiteraard niet voor niks en u kunt daarom bijdragen door een vrije gift. De drankjes die worden aangeboden vanuit de nostalgische kiosk zijn prettig geprijsd en rondom is er voldoende gelegenheid om je picknickkleedje uit te spreiden. Het complete programma staat op de website www.muziekkoepelneringbogel.nl .

De band The Valiant Fighters treden ook op tijdens Koningsdag.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Bert Louissen en Teresa Danby treden op bij de Kunstkring in Twello!

Twello- Op zaterdag 4 mei verzorgen Bert Louissen en Teresa Danby het “1ste zaterdag van de maand Muziekoptreden” bij de Kunstkring. Het repertoire voor deze middag bestaat voornamelijk uit traditionele FOLKMUZIEK, met enkele uitstapjes naar andere muziek zoals : Joni Mitchell, Simon en Garfunkle en Coldplay. De solozang en duetten worden door Bert begeleid op gitaar en piano.

De all-round musicus Bert Louissen heeft al eerder een succesvol solo optreden gegeven bij de Kunstkring. Maar ditmaal vormt hij een duo met Teresa Danby, een Engelse zangeres met wie hij geregeld optreed bij folkclubs in Noord-Oost Engeland.

Zowel Bert als Teresa hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de muziek, en zullen samen voor een onvergetelijke middag zorgen.

De galerie, aan de Dorpstraat 11a, is geopend vanaf 14.00 uur, en vanaf 15.00 kunt u gratis genieten van dit optreden, een gift voor de muzikant wordt zeer op prijs gesteld.

Mocht u ook interesse hebben om (kosteloos) een muziek optreden bij de KunstKring te verzorgen, neem dan contact op per mail annemariemulder5@gmail.com of telefonisch op 0634035704

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Paasontbijt bij peuteropvang de Fliertjes

Twello- Afgelopen dinsdagochtend hebben de peuters van de Fliertjes genoten van een gezamenlijk paasontbijt. Een mooie gedekte paastafel met gekookte eitjes, paashaasbroodjes, en zelfs kaas in de vorm van een haas. De kinderen hebben heerlijk gesmikkeld, het was een gezellige ochtend. Wij bieden peuteropvang bij gebouw De Fliert nabij het centrum van Twello. Wij werken hier samen met drie basisscholen. Onze peuteropvang is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-12.00 en bestemd voor kinderen van 2-4 jaar. Een mooie opstap naar de basisschool.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Programma van de Nationale Dodenherdenking in Twello op zaterdag 4 mei 2019 ‘GEEF VRIJHEID DOOR’

GEMEENTE VOORST.- Bij de Nationale Herdenking worden alle burgers en militairen herdacht, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot op heden, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen, dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Behalve de herdenking van de gevallenen betekent de Nationale herdenking ook bezinning op heden en toekomst. De herdenkingsbijeenkomsten vormen zowel een appèl op de individuele als op de collectieve verantwoordelijkheid in de huidige maatschappij ten aanzien van onderdrukking, discriminatie en onverdraagzaamheid.

Gemeentelijke herdenking in Twello

De Nationale Dodenherdenking op 4 mei vindt in de gemeente Voorst plaats op gedenkhof ‘t Holthuis in Twello. Omdat de gemeente Voorst uit vele kernen bestaat, is er destijds voor gekozen de gemeentelijke herdenking op dit centrale punt in de gemeente te houden.

Stille tocht

De herdenking wordt zoals ieder jaar voorafgegaan door een stille tocht. De deelnemers aan deze tocht worden verzocht zich op zaterdagavond 4 mei, vanaf 19.00 uur, te verzamelen op het Marktplein te Twello. De stille tocht vertrekt om 19.25 uur.

Programma

19.00 uur Orkest aanwezig op ’t Holthuis

19.15 uur Verzamelen op het Marktplein

19.25 uur Start stille tocht

1. Slagwerkgroep

2. Scouting met krans van het gemeentebestuur

3. Vertegenwoordiging gemeentebestuur en raadsleden, vertegenwoordigin-gen plaatselijke belangenverenigingen, vertegenwoordigingen jongeren met ouders, vertegenwoordigingen uit het verenigingsleven, etc.

4. Overige belangstellenden

Route:

Marktplein – Van Ghentstraat – Dorpsstraat – Binnenweg –

Burgemeester van der Feltzweg – Gedenkhof ’t Holthuis

Tot 19.50 uur Muziekvereniging Excelsior speelt gepaste muziek

19.54 uur Aanvang herdenkingsplechtigheid

Kranslegging door burgemeester

Nationale Taptoehymne onder begeleiding van het orkest

20.00 uur Twee minuten stilte

Wilhelmus (2 coupletten)

Gedicht

Het gedicht van Maureen de Witte, winnaar van de landelijke dichtwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ wordt voorgedragen door Bodée Klomp, winnaar van de Gemeentelijke Nationale Voorleeswedstrijd 2019.

Defilé college

Vervolgens worden bloemen gelegd door vertegenwoordigingen van de plaatselijke belangenverenigin-gen, jongeren, organisaties en/of verenigingen en overige belangstellenden.

Terwijl de muziekvereniging speelt, verlaat de stoet langs het monument het gedenkhof.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Bert Loman doet mee aan kunstwandelroute

VOORST/HUMMELO.- Bert Loman neemt dit jaar deel aan de twintigste editie van de Kunstwandelroute Hummelo. Dit jaar bestaat zijn ontwerp uit twee reusachtige oordoppen, een ontwerp van liefst 2.65 meter hoog.

Rond de oordoppen verzamelen zich twee groepen vogeltjes die met hun geluid de aandacht op zich proberen te vestigen met de boodschap: Hallo wij zijn er ook nog!!!!!

De onderliggende boodschap van het ontwerp wil de bezoeker laten weten om in de vrije natuur je niet af te sluiten, maar juist je oordoppen af te doen om zo de natuur in al haar verscheidenheid tot je te laten komen.

De Kunstwandelroute Hummelo vindt dit jaar plaats van 18 april tot en met 10 juni op Landgoed Enghuizen te Hummelo. Tientallen kunstenaars hebben voor deze editie weer iets bijzonders gemaakt.

U kunt de Kunstwandelroute elke dag kosteloos bezoeken, tussen zonsopkomst en zonsondergang, in de periode van Goede Vrijdag tot en met tweede Pinksterdag 2019. Meer informatie? Ga dan naar www.kunstwandelroutehummelo.nl

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Architectenbureau uit Den Bosch krijgt opdracht renovatie gemeentehuis gegund

Het Voorster Nieuws publiceerde 27 maart jl. een artikel, waarbij wethouder Hans van der Sleen aankondigde, dat aangaande de renovatie van het gemeentehuis werd overgegaan van definitiefase naar de ontwerpfase. Er wordt een strak schema gehanteerd, waarbij geen tijd dient te worden verloren; het blijkt! Tijdens de persmeeting van donderdag 18 april maakte dezelfde wethouder de aanbesteding bekend betreffende het architectenbureau.

“We hebben, volgens de richtlijnen, een Europese aanbesteding moeten doen. Geïnteresseerde partijen krijgen daarbij te maken met harde criteria, waarbij niet het ontwerp, maar de visie centraal staat én de vraag; hoe ga je dit probleem aanpakken?” aldus wethouder van der Sleen. Die visie ziet er als volgt uit; positie in de samenleving, duurzaamheid, ruimtelijke beeldkwaliteit en werkconcept/dienstverlening. Uit de latere ranking bleven vijf partijen over en het is Architectenbureau De Twee Snoeken BV uit Den Bosch, welke uit deze vijf naar voren kwam en de opdracht is gegund.

De wethouder is zeer content met de wijze waarop de procedure is doorlopen. “Het is een proces van zes maanden, waarbij alle partijen weten hoe het werkt. Het zijn ook allemaal zeer deskundige partijen. Waar het bij aannemers meer om de prijs gaat, ging het hier juist over heel veel elementen. We kregen veel positieve feedback, werden geprezen door de partijen welke de gelijke kansen ook als dusdanig hebben ervaren. Er was een gelijk speelveld, anders zou je gelijk bezwarenprocedures krijgen” aldus Hans van der Sleen. Die bezwaren vanuit de kandidaten zijn er geen enkele keer geweest.

Maar wie is dat Brabants Architectenbureau? Hans van der Sleen en ‘zijn team’ zijn op meerdere locaties in Nederland geweest om te zien, hoe andere gemeentehuizen eruit zagen. Daarbij is ook werk gezien van De Twee Snoeken. “Het is een gerenommeerd bedrijf en daar zijn we heel content mee”. Het gemeentehuis van Ermelo, waar ook sprake is van verduurzaming en herinrichting, ligt op de tekentafel in Den Bosch. Het gemeentehuis van Waalre werd medio vorig jaar opgeleverd en ook Huis van de gemeente Wijchen zag het daglicht dankzij de expertise van de bevlogen architecten.

Hoe gaat het plan-technisch verder? “Aanstaande dinsdag worden de contracten ondertekend. We starten gelijk met de ontwerpfase, deze zal een jaar met zich meebrengen, waarna je richting aanbesteding gaat.” Het komende jaar staat er dus veel te gebeuren, want naast het ontwerpen van binnen- en buitenzijde, dient de huisvesting voor het tijdelijk onderkomen 1 maart 2020 gereed te zijn. Infrastructuur in de gebouwen, parkeren, de toegangswegen en de capaciteit. “We verhuizen niet alleen mensen, maar ook alles waarmee wordt gewerkt!” Kilometers papier wordt thans bijvoorbeeld versneld gedigitaliseerd. Ook wil men straks niet parkeren in de wijk, dus wordt nagedacht over hoe dit op te lossen. “Kan er getrouwd worden op de tijdelijke locatie? Hoe gaat de raad vergaderen?” Maar de wethouder jubelt, want dit alles zal mede aanleiding zijn om op weg te gaan naar het nieuwe werken.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Afwezigheid huisartsen

Voorst- Huisartsen Roessingh zijn afwezig op 29 april en 2 en 3 mei. Op die dagen nemen de praktijken in Wilp en Klarenbeek waar. Op 30 april en 1 mei is er een waarnemend huisarts aanwezig. De apotheek in Voorst is wel gewoon open.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Afval in vuilniswagen vliegt in brand

Wilp- In een vuilniswagen is afgelopen vrijdagmiddag brand ontstaan in een berg afval. De chauffeur zag plotseling dat er rook aan de achterkant uit de vuilniswagen kwam. Daarom zocht hij langs de Sluinerweg in Wilp een plek om het afval te dumpen. De brandweer bluste de smeulende en stinkende berg. Het gebeurd wel vaker dat door broei brand ontstaat in een vuilniswagen. Na het blussen is het afval later alsnog weer opgeruimd.

woensdag 24 april, foto door Pascal Esselink

Deel dit bericht

ABBA undercover bij Pamplus

Posterenk- De elfde editie van Pamplus wordt op vrijdagavond 24 mei gevuld met ABBA. De muziek van deze Zweedse band is hot en Pamplus is dan ook zeer blij dat zij op vrijdagavond 24 mei de undercoverband hebben weten te contracteren. De in 1972 in Stockholm gevormde band bestond uit de leden Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-FridLyngstad.

Ze braken werkelijk door in 1974 toen zij het Eurovisiesongfestival wonnen met het nummer Waterloo.

ABBA behoort tot het rijtje van meest gewaardeerde artiesten uit de geschiedenis van de Popmuziek.

Helaas voor de vele miljoenen fans brachten zij haar laatste album uit in 1981 met als titel The Visitors en in 1983 stopte ABBA definitief na ruim 10 jaar vele hits gebracht te hebben.

Het undercover concept van Pamplus staat inmiddels als een huis. Samen genieten van een topband en ruimte voor een goed gesprek met een drankje en natuurlijk een stukje kaas of een snack. De avond begint om 21.00 uur. Kaarten voor vrijdag 24 mei zijn online te verkrijgen via de site van Pampus voor €7,50. Meer info en kaarten op: www.pampus.org/tickets

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Schuif aan! Heerlijk eten in eigen dorp (Voorst) op woensdag 1 mei

Voorst- Het kan weer: lekker en gezellig samen eten en ondertussen bijpraten met vrienden, familie en dorpsgenoten. Er wordt een heerlijk wilddiner geserveerd. Dit keer in de Nieuwenhof in Voorst op woensdag 1 mei, start om 18.00 uur, met een drankje, waarna het diner aanvangt. De kosten bedragen € 17,50.

Het voorjaarsdiner wordt verzorgd door Gerard Koopmans. De organisatie is in handen van Bert Nollen (de Benring). De aanschuiftafel staat open voor ongeveer 20 personen.

De “Aanschuiftafel” in Voorst vindt om de 6 à 8 weken plaats. Veelal in De Nieuwenhof, waar een professionele restaurantruimte aanwezig is.

Aanmelden, graag vóór 28 april, per email via etenbenring@gmail.com of via telefoonnummer 06 – 1258 0489.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Zeer geslaagde voetbalmiddag Activia

Twello- Op zaterdagmiddag 13 april j.l. organiseerde v.v. Activia voor het 4e jaar op rij een leuke en geheel vrijblijvende voetbalmiddag voor kinderen vanaf 4 jaar die kennis wilden maken met voetbal.

Daar waar de vorige 3 edities altijd op erg mooi weer gerekend kon worden, bleef het nu gelukkig wel droog maar was het was een stuk kouder. Dat hinderde de 26 kinderen die op deze middag afkwamen helemaal niets en de opkomst was hiermee weer wat hoger dan vorig jaar. Voor de meeste jongens en meisjes, in de leeftijdscategorie 4 - 9 jaar, die op deze zaterdagmiddag naar “De Schoapenweide” aan de Vermeersweg kwamen was het hun eerste voetbaltraining. De één kwam eerst nog wat onwennig de kantine binnen, de ander rende al meteen het veld op omdat daar al een vriendje of vriendinnetje aan het voetballen was. Na een kort openingswoordje werd iedereen in groepen verdeeld en onder begeleiding van een Activia-trainer werden in een uur tijd diverse oefenvormen afgewerkt zoals het doelvakschieten, dribbelen en natuurlijk het partijspel. Het enthousiasme spatte er vanaf en de onwennigheid van het begin was snel verdwenen. Het was mooi zoveel enthousiasme en spelvreugde te zien. Na afloop kreeg iedereen een rugtasje, beschikbaar gesteld door Sport 2000 Buitink, met inhoud uitgereikt en onder applaus van de eveneens enthousiaste ouders ging iedereen tevreden naar huis. We kijken terug op een zeer geslaagde voetbalmiddag en hebben veel kinderen hopelijk enthousiast gemaakt voor het voetbalspel. Ook geïnteresseerd uw kind te laten voetballen bij v.v. Activia? Bij ons voetballen veel kinderen die wonen op de Worp, Steenenkamer en Twello. Onze gezellige kantine en voetbalvelden zijn goed te bereiken en liggen op slechts 5 minuten fietsen van de Worp, Steenenkamer en de 2 nieuwbouwwijken “Achter ’t Holthuis” en “De Schaker”. Het is altijd mogelijk uw kind vrijblijvend een aantal keren mee te laten trainen. Meer informatie vindt u op onze website www.vvactivia.nl of mail uw vraag naar ledenwerving@vvactivia.nl

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Voorster T.C.  met drie teams in vrijdagavondcompetitie.

Voorst- Uiteindelijk werd het een 7de plaats in de vrijdagavondnajaarscompetitie in 2018. Desalniettemin is er uit het plezier en het enthousiasme iets moois ontstaan want de voorjaarscompetitie is dit jaar gestart met drie teams in de vrijdagavondcompetitie. De Voorster T.C. heeft naast een gemengd dubbel 35+ team ook teams in de dames dubbel 17+ en de gemengd dubbel 17+ klasse.

De eerste wedstrijden voor alle drie de teams waren op 12 april op het eigen tennispark aan de Beelelaan 3 waar het een drukte van belang was. Aan het einde van een lange avond kwam het laatste team pas na half twaalf winnend van de baan en dankzij het winstpunt van Henry Bossenbroek en Ruth van Bosheide in een zeer spannende supertiebreak, werd het uiteindelijk 2-2 tegen T.V. VEGO 4 uit Apeldoorn, in de gemengd dubbel 35+. Een solide begin.

De dames dubbel 17+ die dit jaar voor het eerst met een vrijdagavondteam spelen, startte ook met een gelijkspel tegen het bezoekende TC’91 Stadshagen 4 uit Zwolle. Carolien Klaasen-Vreven (2x) zorgde samen met Ineke Jonker en Danielle van Helden voor de Voorster winstpunten.

Het jongste team, met debuterende spelers Rob Tempert en Marga van de Kamp, ging helaas in de eerste wedstrijd met 1-3 tenonder tegen TC Zuid 1 uit Doetinchem. De debutanten zorgden notabene voor het Voorster wedstrijdpunt, ze wonnen hun wedstrijd met 7-5 en 6-2.

Op vrijdag 19 april - in zonovergoten omstandigheden - waren de volgende wedstrijden en nu moesten alle teams uitspelen in respectievelijk Ugchelen, Deventer en Teuge. De damesdubbel 17+ speelde 2-2 in Teuge waar ze naar eigen zeggen eigenlijk met een 1-3 de wedstrijd had moeten winnen. In Ugchelen speelde het gemengd dubbel 35+ team ook 2-2 en was Gerda Lammers belangrijk voor het team met twee winstpunten. Ook het derde Voorster team, het gemengd dubbel 17+, eindigde met een 2-2 gelijkspel en hier was Jose Massink met twee winstpartijen zeer belangrijk.

Komende vrijdag staan er twee wedstrijden op het eigen tennispark op de planning aangezien de damesdubbel 17+ voor éénmaal uitwijkt naar de donderdagavond. Alle wedstrijden starten om 19.00 uur en aanmoedigingen zijn meer dan welkom.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Tennisclub Teuge: Isidorushoeve toernooi

Teuge- Op zaterdag 11 mei, voor de tweede keer het Isidorushoeve tennistoernooi. De leden van tennisclub Teuge kunnen zich opgeven tot 5 mei. De deelnamekosten zijn laag; slechts € 5,-- per persoon. Hiervoor krijg je een mooi en uitdagend tennisprogramma, zeer aantrekkelijke prijzen voor de winnaars (drie bij de dames en drie bij de heren) en een smakelijk buffet van Dynasty na afloop. Er kunnen slechts 24 spelers meedoen. Dus schrijf je snel in, want het toernooi zit in no-time vol. Je kunt je inschrijven door je naam op de intekenlijst in de hal in te vullen of een mailtje naar aj.dijkstra@kpnmail.nl is ook goed. Het toernooi start om 13.30 uur. Kijk voor meer informatie over tennisclub Teuge op www.tennisclubteuge.nl of volg ons op Facebook: Tennisclub Teuge.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Sportprogramma 25 april tot 2 mei

Activia

Zondag 28 april

12.00 WarnsvBoys VR – Activia VR

14.00 Activia 1 – Wijhe 1

Terwolde

Donderdag 25 april

20.00 Twello 5 – Terwolde 3

18.45 Terwolde VE1 – ZVV’56 VE1

Zondag 28 april

14.00 Terwolde 1 – SDOL 1

11.30 Terwolde 2 – ABS 3

09.30 Terwolde VE1-Robur et Vel. VE1

Vrouwen

11.30 Broekland 1 – Terwolde 1

Donderdag 2 mei

19.00 Terwolde 3 – Helios 3

19.00 Terwolde VE1-Apeld. Boys VE1

CCW ’16

Donderdag 25 april

20.00 Ratti-Socii 2 – CCW 2

Zondag 28 april

11.00 CCW 1 – Loil 1

Twello

Zaalvoetbal

Vrijdag 26 april

19.30 Rob.& Vel.3 – Twello 1

Veldvoetbal

Donderdag 25 april

19.00 Twello 4 – Deventer 5

20.00 Twello 5 – Terwolde 3

Vrijdag 26 april

Vrouwen

19.30 Twello – Almen

20.30 Twello – Eefde

Zondag 28 april

14.30 Loenermark 1 – Twello 1

V en L

Donderdag 25 april

18:45 V en L 3 - RDC 5

Zondag 28 april

10:00 V en L 2 - Voorwaarts T 6

10:00 ZVV VE1 - V en L VE1

10:30 Go Ahead Deventer 5 - V en L 3

Voorst

Donderdag 25 april

19:30 Voorst 4 - Brummen 5

Zondag 28 april

10:00 Basteom 5 - Voorst 5

Voorwaarts

Donderdag 25 april

20.00 Voorwaarts T 9 – Apeld B. 2

Zondag 28 april

09.30 Voorwaarts T 12 – Victoria B. 5

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Six Day SV Terwolde

Terwolde- Zondag 16 juni 2019 vindt de jaarlijkse Sixday plaats op ons sportcomplex Woldermarck.

Er kan in de volgende categorieën worden ingeschreven:

- Gemengd team/Jeugd t/m 15 jaar

(gemengd team = 2 kinderen – 2 dames – 2 heren; er moeten wel steeds 2 dames

en 2 kinderen spelen)

- Heren senioren (16 jaar en ouder)

- Dames senioren (16 jaar en ouder) [alleen bij voldoende deelname]

U kunt zich tot vrijdag 7 juni 2019 om 18.00 uur opgeven via onderstaande strook.

Hierna is opgave absoluut niet meer mogelijk. Wees dus op tijd, want vol is vol.

Het inschrijfformulier is te vinden op de website van SV Terwolde: www.svterwolde.nl.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Racefietsen voor jeugd bij ETT

Twello- Vind jij fietsen leuk en zou je wel eens willen uitproberen of racefietsen in een groep iets voor jou is? Iedere woensdagavond en zaterdagochtend fietsen jongeren in de leeftijd van 11-17 jaar onder begeleiding van twee volwassen toerleiders. Er wordt allereerst gewerkt aan veilig fietsen en een regelmatig tempo zodat iedereen het kan bijhouden. Daarna zal er ook meer aandacht zijn voor interval opdrachten.

Onder leiding van de trainers Paul Wever en Simon Beer doen de jeugdfietsers ook mee aan een aantal toertochten zoals de Veluwe Heuvelentocht en een andere toertocht in de omgeving. De jeugdfietsers zijn te herkennen aan hun ETT outfit. Deze kan, net als de racefiets, voor een schappelijk prijs worden gehuurd bij de sponsor Profile Hafkamp. Als lid van de ETT ben je automatisch aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie en daarmee verzekerd tegen eventuele materiële schade. Wil je het fietsen in clubverband een keer uitproberen, dan kun je een aantal keren zonder kosten meerijden met de trainingen. Nieuwsgierig geworden of nog vragen stuur dan een mailtje naar jeugdfietsen@ett-twello.nl of kijk op de website van de ETT: ett-twello.nl voor meer informatie.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Inschrijven SC Klarenbeek pupillentoernooi

Klarenbeek- Op zaterdag 15 juni 2019 zal voor de 21e keer het pupillenvoetbaltoernooi bij SC Klarenbeek worden gehouden. Het inschrijven voor dit toernooi is inmiddels gestart en we nodigen voetballende pupillenteams dan ook van harte uit om dan op bezoek te komen in Klarenbeek. Het belooft weer een gezellig toernooi te worden met daarbij voor alle deelnemende teams een beker, zodat iedereen met een prijs naar huis gaat. In de ochtend zullen de JO11 en JO9/JO8 wedstrijden worden gespeeld. Hierbij zijn we voor de JO11 leeftijdscategorie op zoek naar teams vanaf de 1e t/m de 5e klasse. Voor JO9 leeftijd zoeken we teams die in de 4e en 5e klasse voetballen en voor JO8 leeftijd tevens 4e en 5e klasse spelende teams. In de middag worden de wedstrijden in de JO13 poules gespeeld. Hiervoor zoeken we teams spelend van de 1e t/m de 5e klasse. Wilt u zich met een pupillenteam opgeven of heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar: pupillenvoetbal@scklarenbeek.nl . Graag tot ziens in Klarenbeek!

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Geslaagde 4 x 4 Meiden toernooi Voorwaarts

Twello- Op 17 april vond er weer een 4 x 4 toernooi plaats bij Voorwaarts met een 60-tal meiden. Er hebben 12 teams deelgenomen waarin 3 poules gespeeld werden. Poule 1 zijn de 5 Sterren van de Kleine Wereld de winnaars geworden. Britt Casteel , Elin Smeenk, Sara Huisman, Roos Buitink, en Sandira. Poule 2 de Footballfriends van de Kleine Wereld zijn de winnaars geworden:Imke Aarnink, Nanouck van Ingen, Bente de Boer, Merle Honshorst, Kiki Bloem. Poule 3 De kampioenen van de Martinusschool zijn: Ilsa de Jong, Kim Groot Koerkamp, Anouk Groot Koerkamp, Dide Klein Koerkamp. Winnaar penalty bokaal Elin Smeenk. Een keer mee doen? Dan kunnen de meiden vrijblijvend mee trainen. Geef je naam en telefoon nummer door op de website sv voorwaartsbij dames commissie.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Vrijdagavond: Twello en omgeving aan de start van Dorpsloop Twello!

Twello- Op Koningsnacht schieten we het Koningsweekend feestelijk af met het startschot voor de Jumbo Dorpsloop! Meer dan 300 kinderen en volwassenen uit Twello en omgeving doen mee met de traditionele hardloopwedstrijd.

De start en finish zijn op de Duistervoordsweg, voor de ingang van het Jachtlustplein. Om 18.00 uur is het eerste startschot, dan worden de kleintjes van 3 tot 5 jaar weggeschoten voor hun 500 meter! Daarna volgen nog 4 afstanden voor de kids, een 500 meter voor 6 tot 7 jarigen, 1000 meter voor 8 tot 9 jarigen, 1000 meter voor 10 tot 11 jarigen en tot slot de 2500 meter voor 12 tot 15 jarigen. Daarna is het de beurt aan senioren en bedrijven! Om 19.15 de start van de 5 km en om 20.00 uur de start van de 10 km.

De routes

De kids lopen allemaal 1 ronde, over een verschillende afstand. Voor de senioren geldt een ander parcours. We lopen vanaf de Jachtlust een leuke route van 2 of 4 rondes door Twello. Dat betekent dat het ook leuk is om te komen kijken! Kom de enthousiaste hardlopers dus aanmoedigen vanaf 18.00 uur!

Nog meedoen?

Wil je nog meedoen? Schrijf je dan snel in op www.dorpslooptwello.nl of schrijf je tot een half uur voor de start van de afstand in bij de na-inschrijving op het Jachtlustplein!

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Comité van Aanbeveling Samen sterk voor ‘Behoud Muziektent Terwolde’

Terwolde- De muziektent van Terwolde. Al meer dan 65 jaar verwelkomt ze een ieder in de dorpskern van het dorp. Ze is door de jaren heen verouderd en raakt steeds meer in verval. Een grote renovatie is hard nodig. Diverse verenigingen maken zich samen sterk om dit te realiseren.

Kerkdiensten, concerten, musicals en volksfeesten. Zomaar een kleine greep uit de vele activiteiten waarbij de muziektent de afgelopen jaren het middelpunt was. Maar ook speelplek voor de jeugd, sportplaats en schuilplek voor de regen horen bij deze rijke historie. Een bijzonder en uniek bouwwerk met een verleden én een toekomst!

Projectgroep Behoud Muziektent Terwolde

Om de grote renovatie te kunnen realiseren is de projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’ in het leven geroepen. Met verschillende acties hoopt deze projectgroep gelden te genereren voor de renovatie. De muziektent is van Terwolde, van en voor iedereen. En dat moet worden uitgedragen!

Comité van Aanbeveling

Een breed draagvlak vanuit de gemeenschap is onmisbaar en daarvoor is het Comité van Aanbeveling in het leven geroepen. Een samenstelling van verenigingen uit Terwolde welke de acties ondersteunen. Het comité bestaat uit afgevaardigden van Zangvereniging Eendracht, Dorpsbelangen, Dorpscontactpersoon, Oranjecomité, Stichting Volksvermaak, de ondernemersvereniging, SV Terwolde, muziekvereniging Ons Genoegen en projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Samen maken zij zich sterk voor het behoud van dit stuk erfgoed. Dat doen ze door alle acties onder de aandacht brengen van hun achterban, het belang van de broodnodige renovatie naar buiten toe uit te dragen en door zelf verschillende acties te realiseren om gelden te genereren.

Molendiner

Het Molendiner is de eerst volgende actie die op de agenda staat van ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Op 22 juni kan men exclusief dineren tijdens het molendiner of meedoen aan de (gezins-)barbecue. Het terrein van molen De Ooievaar is voor één avond het podium voor muziek, eten en gezelligheid. In de molen kan de bezoeker een stoel reserveren voor een 3-gangen diner met allerlei exclusieve proeverijen en lokale producten. Op het terrein van de molen is er een barbecue voor de echte vleesliefhebbers. Dit alles met een muzikale omlijsting tijdens het Molenconcert door Muziekvereniging Ons Genoegen.

Meer info over de acties vind u op www.onsgenoegenterwolde.nl en op de Facebookpagina van Ons Genoegen. Wilt u ook uw bijdrage leveren aan het behoud van de muziektent? Dit kan door Steentjes Ambassadeur te worden (zie site) of door een bijdrage te storten op NL54RABO0330781790 t.n.v. Ons Genoegen.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Herdenkingsplechtigheid bij “De Propeller”

Klarenbeek- Klarenbeeks Belang houdt ook dit jaar op 4 mei, ’s avonds om 19.00 uur een korte herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis aan de omgekomen vliegeniers en aan de vele mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Eén van de bewoners van de wijk “De Propeller” legt een bloemstuk bij het monument. Dit jaar wordt ook de jeugd van de beide basisscholen weer betrokken bij de bijeenkomst. Alle kinderen zijn van harte welkom en mogen een eigen (onverpakte) bloem bij “De Propeller” leggen. Enkele kinderen lezen een gedichtje voor. Er zal een toepasselijk lied worden gespeeld door één van de doedelzakspelers van “The 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums” en één couplet van het Wilhelmus.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Promotiemarkt Twello 6 & 7 juli

Twello- Vorige week heeft er al een vooraankondiging in het Voorster Nieuws gestaan. In die vooraankondiging werd aangegeven dat de promotiecommissie van Twello Centrum iets moois en leuks heeft bedacht. In het weekend van 6 & 7 juli aanstaande willen wij alle verenigingen, stichtingen en organisaties uit Twello de gelegenheid geven om zichzelf te presenteren.

Een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien waar je als vereniging, organisatie of stichting voor staat. Maar zeker ook een mooie kans om nieuwe leden/cursisten te werven of om meer bekendheid te krijgen. Of het nu op het gebied van sport, cultuur, bewegen, kunst of welzijn is, wij willen jou een podium bieden!

De promotiemarkt wordt gehouden in het hele centrum van Twello van 12.00 tot 17.00 uur en is geheel kosteloos! Tevens zal er die zondag 7 juli een koopzondag zijn.

Vanwege de te verwachten belangstelling voor deelname geven wij de voorkeur én voorrang aan deelnemers zonder winstoogmerk.

Je kan je op de promotiemarkt op verschillende manieren presenteren. Denk hierbij aan een informatiekraam, een podium of een workshop, etc. Sommige deelnemers zullen een bepaalde ruimte nodig hebben om zich goed te kunnen presenteren. Laat ons weten wat je ideeën zijn en we helpen je graag meedenken over wat mogelijk is.

Wil je meer informatie over dit jaarlijks terugkerende evenement of ben je nu al zo enthousiast geworden dat je je aan wil melden? Dat kan!

Mail naar: promotiemarkt@intwello.nl voor opgave en vragen/informatie.

woensdag 24 april

Deel dit bericht

Paasvuur en eieren zoeken op eerste paasdag in Teuge

Teuge- Na vier zaterdagen snoeihout te hebben verzameld is er een prachtig brandstapel ontstaan, voordat deze ontstoken wordt is er voor de kinderen tot 7 jaar om 18.30 uur een eieren zoek wedstijd met echte paashazen erbij.

Om 19.30 zal het paasvuur worden ontstoken door onze clubman van het jaar Sjors Wolters. Het paasvuur ligt in een weiland aan de Bottenhoekseweg (in Teuge de stationsstraat in, spoor over en na 300 meter rechts). Dit jaar is er een parkeerplaats tegenover het paasvuur.

Ook heeft u de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen.

Net als andere jaren komt de opbrengst geheel ten goede aan de jeugd van sportclub Teuge.

woensdag 17 april

Deel dit bericht

Aanschuiven bij de Pröttelpot

Regio- Op zaterdag 18 mei kookt de pröttelpot voor gasten van de ouderenbond K.B.O en de P.C.O.B. Deze twee bonden zijn samen gaan werken in het ondersteunen van ouderen boven zestig jaar. Mensen, die òf de bond òf de pröttelpot een warm hart toedragen kunnen ook aanschuiven. Wel aanmelden s.v.p. Er wordt gekookt voor de stichting: "Hier een Kans = Daar een Kans ". De koks zullen divers zijn, maar het hoofdgerecht zal volgens de christelijke Paastraditie uit de Arabische cultuur worden geserveerd.

Op zaterdag 4 mei wordt er Bosnisch gegeten. Safeta en haar man Mustafa zullen net als vorig jaar de gasten trakteren op een fijne maaltijd. Omdat het Dodenherdenking is zorgt de crew ervoor dat een ieder op tijd bij een herdenking kan zijn om 20.00 uur.

Aanmelden voor 4 mei of voor 18 mei kan via de mail: marthekereuzel@gmail.com of telefonisch: 0571.261715. Zowel 4 als 18 mei zijn de gasten welkom vanaf kwart over vijf in het Parochiehuis te Bussloo. Klokslag half zes wordt het buffet geopend.

woensdag 17 april

Deel dit bericht