Kerstconcerten De Trossen Los

TWELLO-

Ook dit jaar verzorgt het shantykoor De Trossen Los weer een eigen kerstconcert; en wel twee keer. Op zaterdag 14 december vindt dit plaats in de Dorpskerk in Twello, en op woensdag 18 december in Het Boshuis in Klarenbeek. Het bekende shantykoor zal dan weer een bijzonder repertoire van eigen kerstliederen vertolken. Het koor is al vanaf 2011 één van de vaste deelnemers aan de traditionele Kerstzang inloopmiddag in de Twellose Martinuskerk. Die Kerstzang inloop is op zondag 15 december, van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tijdens de kerstconcerten kunnen de aanwezigen genieten van een serie stemmige èn vrolijke Nederlandse kerstliederen. Maar ook prachtige Duitse en Engelse kerstliederen zullen ten gehore worden gebracht. Natuurlijk vergeet dit shantykoor met deze Kerst de zeelieden niet. Het koor zal ook enkele kerstliederen zingen wwarvan de inhoud duidelijk een eerbetoon is aan al die hardwerkende zeelieden in het verleden en heden. De Trossen Los zangers en muzikanten nodigen u uit om op zaterdag 14 december en/of op woensdag 18 december dit kerstconcert mee te vieren. Er zal ook volop gelegenheid zijn om diverse traditionele kerstliederen van harte mee te zingen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur, maar u bent al welkom vanaf half acht. De toegang voor elk concert is € 6,=. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Primera Oonk in Twello (concert Dorpskerk) en supermarkt Imanse in Klarenbeek (concert Klarenbeek).

woensdag 20 november

Deel dit bericht

Scholieren lopen warm voor Techniekdag

Twello- Basisscholieren kregen afgelopen vrijdag een uitgelezen kans om zich te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die de hedendaagse techniek als toekomstig vak te bieden heeft. Tijdens deze dag heeft de schooljeugd op verschillende manieren kennisgemaakt met de wereld van de techniek. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was wederom in handen van de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Allerlei activiteiten

Jongeren konden ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door zo’n 20 bedrijven. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in allerlei sectoren. Aan de Techniekdag werd deelgenomen door 270 leerlingen van de Voorster basisscholen.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Een tekort aan (technische) vakmensen speelt al enkele jaren, de roep om meer jongeren op te leiden voor het bedrijfsleven wordt steeds luider. Ook bij het lager onderwijs is men ervan overtuigd dat een goede opleiding in de toekomst grote kansen biedt bij het vinden van een goede baan.

De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Zoals gebruikelijk kwamen de groepen 6 en 7 op het sportcomplex van SV Twello bijeen om te ervaren wat de technische bedrijven in het dagelijkse leven presteren. Tevens werd er volop de gelegenheid gegeven om zelf de handen uit de mouwen te steken, te experimenteren, zelf iets te maken of te onderzoeken. Veel jongeren kwamen deze dag er achter dat de techniek onnoemelijk veel mogelijkheden biedt in het bedrijfsleven. Het hedendaagse bestaan kan niet meer zonder techniek, dus een goed geschoolde technicus is (vrijwel) zeker van een baan. Technici komt men overal tegen, zij zijn te vinden in de bouw, fabrieken, woninginrichting, onderhoud van cv-ketels, maar ook overal waar computers worden toegepast.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht

NETSCHRIJVEN

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je deadline van je column nadert. Dit is mijn laatste krantencolumn van 2017 en zonder melancholisch te neuzelen, het was me nogal een jaartje. Ik nam vorig jaar oktober ontslag, begon voor mijzelf en had in mijn kop dat ik ofwel cabaretière ofwel columnist wilde worden. Dat laatste leek me voor iedereen het beste en in maart begon ik met schrijven voor het Voorster Nieuws. Eng? Doodeng!

Ik ben fan van cabaret en van één persoon in het bijzonder. Na een voorstelling van mijn grote held Youp van ’t Hek had ik de eer hem te ontmoeten. We hebben afgesproken dat hij het kunstje van de oudejaarsconference nog twee keer flikt zodat hij de tien keer aan kan tikken en dat ik dan het stokje overneem. Om dat gegeven hebben we ons die avond al de ballen uit onze broeken gelachen. Ik heb diezelfde avond lang met Youp mogen praten. In een bar, met veel bier en goeie grappen. Hij vond mijn columns leuk, zei ‘ie. Een paar dagen later mailde hij dat hij er meerdere had gelezen. Technische foutjes. Meer schrijven. Maar één tip die hij me dagen later mailde zal ik nooit vergeten: hou je humor, blijf scherp en ga nooit of te nimmer netjes, politiek correct en keurig schrijven. Rens, word géén netschrijver.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als het wel in je hoofd zit maar je de woorden niet vinden kan. De hele dag door draait mijn hoofd als een soort carrousel rondjes, van grap naar beeldspraak naar bruggetje naar clou. Mensen vinden dat ik wel gezellig in het leven sta, maar dat komt omdat alles wat ik zie of hoor één grote cabaretshow is. Wij mensen zijn een raar ras. We menen het vaak niet zo slecht maar we pakken dingen af en toe zo verdomde verrot aan. De enige remedie is om het leven met een dikke pollepel zout te nemen. En te lachen. Je te verwonderen en ons kapot te brullen om onszelf. We zijn allemaal een beetje Trump. Die denken het heel goed te weten, maar ondertussen als een kleuter-oempaloempa staan te scanderen. Vaak als het wel in mijn hoofd zit maar ik de woorden niet gevonden krijg, wacht ik net zo lang totdat mijn uiterste deadline nadert. U weet dat niet, maar dat is voor mij op zondagavond, 23.59 uur. En dat is verdomd spannend bier drinken in de kroeg op zaterdagavond, kan ik vertellen. En het perfecte moment? Dat komt nooit.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn. Je met man en macht grappen bij elkaar grabbelt die leuk zijn om te lezen en belangrijker: met juist gekozen woorden. Ik kreeg afgelopen november mijn allereerste haatmail. Volkomen terecht. Ik roep dingen en dat vindt men ofwel om te grinniken, ofwel bloedirritant. Kan ik inkomen. De grap was alleen dat het commentaar over één van mijn best geschreven columns ging. Met fluwelen handschoentjes gekozen woorden met af en toe wat scherpte en een snufje peper. Ik had gebouwd en gegrinnikt, gefoeterd en geklungeld… Maar uiteindelijk stond ‘ie: de perfecte column. Maar de hater vond het verschrikkelijk. En dát, dat vond ik dan weer verschrikkelijk.

Ik wil u als lezer bedanken. Voor het feit dat u de tijd neemt even te gaan zitten en mijn woorden rijmelarij tot u neemt. Zonder lezers zijn columns nutteloos. Dan is zweten met een blanco vel en een dreigende cursor nutteloos. Dan is schrijven nutteloos. Ik wil u bedanken voor het feit dat u me haat of juist guitig vindt. Ik wens u een fantastisch kerstfeest. Dat er maar vele katers mogen heersen op de 27e. Dat de hele gemeente Voorst slingerend over de wegen rijdt, nog nahikkend en lallend van de rode wijn. Ik wens u een nog fantastischer nieuwjaar, met hetzelfde kater recept voor 2 januari.

Maar het allermeest wens ik u een hagelwit document, met een schitterend, flikkerend cursorstreepje. Doe de dingen die je al zo lang in je kop had. Doe de dingen die vragen om gedaan te worden. Het document en de cursor zijn er. Het is aan jou welke grappen je maakt. Word geen netschrijver. Wacht niet te lang tot je deadline. Want de perfecte column? Die bestaat niet.

RK

www.renskekruitbosch.nl

‘Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn.’

woensdag 20 december

Deel dit bericht

Voorst 200 jaar voor en door Voorsternaren

Regio- Nieuwjaarsdag wordt een feest door en voor Voorsternaren, dus u wordt uitgenodigd dit mee vieren. De hele happening krijgt steeds meer vorm. De werkgroep is van mening dat het beslist iets anders dan anders wordt. Oud en Nieuw en toekomst gaan elkaar ontmoeten op 1 januari, vanzelfsprekend zijn kinderen ook van harte welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Er is op diverse plekken wat te doen, rondom de Dorpskerk, restaurant Swinkels en het oude gemeentehuis wordt als ‘feestterrein’ bestempeld. Vanaf zondag 10 december zal het oude gemeentehuis sfeervol aangekleed worden, zo zal er o.a. op het dak in grote letters ‘200 jaar Voorst’ komen te staan. Vanaf Swinkels naar het oude gemeente huis zal de straat sfeervol versierd worden. Maré Elizen en stichting Dorpsverfraaiing dragen hier aan bij. Ook de ouderen worden niet vergeten op 1 januari. Voor hen is er aparte ruimte gereserveerd in restaurant Swinkels en zal er een hapje en drankje worden geserveerd.

Heeft u iets leuks te laten zien of te melden? Iets wat al b.v. 100 jaar oud is, of zo nieuw dat u er over wilt vertellen? Iets waar een ander geen weet van heeft? Dan nodigen wij u graag uit op 1 januari. Heeft u een speciale lekkernij of een “kunstje” wat niemand anders kan en bent u een Voorsternaar? Kom gezellig langs.

De werkgroep 200 jaar Voorst is op zoek naar vrijwilligers

Wie kan er een paar uurtjes helpen op nieuwjaarsdag ? Het zal variëren van stoelen klaar zetten, koffie en thee schenken, verkeer regelen etc. Wellicht ten overvloede: op 1 januari 1818 is de gemeente Voorst getekend en dat gaan we precies op 1 januari 2018 nog eens feestelijk overdoen. Het zal echt de moeite waard zijn om langs te komen. Op 27 december verschijnt er een jubileum krant met het volledige programma. Wel alvast noteren in uw agenda.

woensdag 6 december

Deel dit bericht

Uniek buurtonderzoek door studenten: Jong ontmoet oud!

Twello- Bent u 75 jaar of ouder? Studenten vinden het leuk om langs te komen voor een gezellig praatje!

Sinds enige tijd werken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn mee binnen het Buurtsportcoach project ‘Langer Vitaal, Veilig, Meedoen!’ van Mens en Welzijn Voorst. Binnen dit project gaan zij een buurtonderzoek uitvoeren onder alle 75 plussers in een bepaald gedeelte van Twello. Dit doen zij middels een enquête die bij de 75 plusser thuis wordt afgenomen. De vragen die gesteld worden gaan onder andere over vitaliteit, sociale activiteiten, een voorzieningencheck en vrijwilligerswerk. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft hierover een brief ontvangen.

Vanaf 6 december 2017 zijn de studenten iedere woensdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur ergens in Twello te vinden om de enquêtes af te nemen. Voor vragen en/of informatie over het project kunt u terecht bij Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is telefonisch of per mail te bereiken via: 0571-277941 of g.protzman@mensenwelzijn.nl.

U kunt het project ook volgen via de website en Social Media-kanalen van zowel Mens en Welzijn Voorst en Voorst Actief.

woensdag 29 november

Deel dit bericht

Inzameling oude metalen voor Vakantie Speelweek Klarenbeek

Klarenbeek- Al vele jaren worden er in het dorp Klarenbeek en omgeving oude metalen ingezameld. Met de opbrengsten van deze acties heeft het actiecomité, inzameling oude metalen, al vele goede doelen in Klarenbeek financieel kunnen ondersteunen.

Sinds januari 2016 waren de opbrengsten van de oude metalen voor Het Hertenkamp.Deze actie werd op 30 september afgesloten met een grote inzameldag, waar ruim 60 vrijwilligers aan deelnamen.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook de bijdrage van de sponsoren en de vele oude metalen die door de bewoners van in-en buiten het dorp Klarenbeek zijn ingeleverd, werd het een zeer geslaagde dag.

De opbrengst van deze dag bedroeg € 10914,19. Hiermee werd de inzameling voor Het Hertenkamp afgesloten.

Het actiecomité heeft in overleg met de Vakantie Speelweek besloten om met de opbrengst van de eerstvolgende inzameling, hen financieel te ondersteunen.

De Vakantie Speelweek Klarenbeek vermaakt tijdens de zomervakantie, in de week voorafgaand aan de Klarenbeekse Kermis, ruim 200 leerlingen van de basisscholen met allerlei activiteiten.

Deze groep werkt met ± 50 vrijwilligers. Naast de gebruikelijke onkosten hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe tent; de grote oude tent is aan vervanging toe.

Inleveradres

Bij de familie Brugman, Polveensweg 25 staat permanent een container waar de oude metalen en dergelijke ingeleverd kunnen worden.

Als men niet in de gelegenheid bent de spullen zelf te brengen, geef het comité een seintje en zij halen deze graag op.

Materialen

Wat kan er ingeleverd worden:

• Metalen: ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen(zo mogelijk zonder banden)

• Witgoed: zoals wasmachines, drogers en vaatwassers

• Accu’s en elektriciteitskabels.

Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies ingeleverd worden.

woensdag 15 november

Deel dit bericht

Crescendo toverde de Dorpskerk Wilp vol

Wilp- De belangstelling voor het concert van muziekvereniging Crescendo, afgelopen zaterdag in de Dorpskerk, was overweldigend. Crescendo had een speciale avond in het teken van betovering, licht en magie. Tovenaarsleerling en goochelaar Jan Kosters en tovenaar Andre de Jong hebben zo’n 180 mensen vermaakt met hun magische toverkunsten. Een groot aantal kinderen werden beloond met een diploma. Via getoonde silhouetten kon iedereen zien en horen hoe de tovenaar zijn drankjes brouwde. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door harpiste Lotte de Jong. Er hingen tekeningen en er waren pompoenen met lichtjes op de tafels gezet. Zowel de tekeningen als ook de pompoenen waren door leerlingen van basisschool de Hagewinde gemaakt. Door de leuke samenwerking met de Hagewinde stond de muziek al een paar weken op het schoolprogramma.

Jubilaris

De workshops die gegeven werden door Crescendo heeft veel leuks gebracht. Het is mooi om te zien hoe kinderen verbonden raken door de muziek . De leerlingen van de workshop mochten aan het eind van de avond op een instrument meespelen met het nummer `A Kind of Magic`. De allerkleinsten hadden op school een eigen instrumentje gemaakt en mochten meedoen met het nummer `Als ik kon toveren`. Tussen door werd er nog voor Jubilaris Wiel Smits een speldje uit de grote hoed getoverd voor 50 jaar muzikant zijn. Geheel in stijl van de avond te blijven speelde Crescendo nummers uit de Magie films zoals Harry Potter, The Wizard of Oz, Lord Of The Rings en Alice In Wonderland. Na afloop konden alle kinderen het drankje van de tovenaar proeven en kregen ze een lampion met lichtje mee naar huis. Crescendo kan terug kijken op een mooi project en muzikale avond.

woensdag 15 november, foto door Max Photography

Deel dit bericht

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

Tijdens de Nationale Sport Week organiseert de gemeente Voorst (Team Voorst Actief) in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders zijn van harte welkom in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Presentaties

Team Fit geeft een presentatie over ‘Rendement met de gezonde sportkantine’ waarbij VHC Twello als ambassadeur het goede voorbeeld is van de gezonde sportkantine in de gemeente Voorst.De energieadviseur van het energieloket gemeente Voorst licht de stimuleringslening duurzaamheid toe. De NOC*NSF verzorgt een presentatie over ‘een veilig sportklimaat’ en de Verklaring Omtrent Gedrag.

Na deze presentaties is er de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het nieuwe clubgebouw VHC Twello met hun gezonde sportkantine. In de horeca afdeling van SV Twello is er gelegenheid om kennis en kunde te delen met ervaringsdeskundigen op bovenstaande thema’s en sluiten we af met een netwerkborrel.

Informatiemarkt

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere: Jeugdsportfonds, Onze Clubkracht, Horesca Lieferink, JOGG, De Koepel.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!

Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Vragen

Op de website www.voorstactief.nl staat het programma van deze avond.

Mocht u vragen hebben over dit event neemt u dan gerust contact op met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, i.decroon@voorst.nl.

woensdag 6 september

Deel dit bericht

Zonnebloem De Vecht

DE VECHT- Nieuwjaarsbrunch voor de Zonnebloem Twello Noord-West

De klanten van de Zonnebloem Twello Noord-West zijn vorige week bij elkaar gekomen in de zalen van De Groot op De Vecht voor een nieuwjaarsbijeenkomst, gecombineerd met een smakelijke brunch. Deze bijeenkomsten, die behoorlijk wat vragen van de vele vrijwilligers(sters) geven niet alleen aan de ouderen een grote boost aan energie door het bijkletsen met leeftijdgenoten over vroeger en nu, ook genoemde vrijwilligers krijgen naast de vele inspanningen die zich voor de ouderen getroosten, iedere keer weer een enorme opkikker, door de saamhorigheid die iedere keer weer bij die bijeenkomsten te bespeuren valt.

Dit keer was een summier programma opgesteld, met veel onderling bijpraten, een hapje en een drankje, wat rondjes bingo en een zeer smakelijke maaltijd. Zoals zo vaak bleek ook nu weer, dat met name dat onderlinge bijpraten hét essentiële onderdeel van de bijeenkomsten van de ouderen is. ‘Het is’, zoals de heer Nikkels aanhaalde, ‘inmiddels bijna de enige gelegenheid waarbij je herinneringen uit je jeugdjaren met gelijkgestemden kunt ophalen, omdat in ieders eigen sociale omgeving de meeste leeftijdgenoten inmiddels zijn weggevallen.’ Dat ophalen van herinneringen werd dan ook ruimschoots gedaan, hoewel duidelijk bleek dat het gros van de ouderen minstens zo bezorgd blijken te zijn over de problemen van de moderne tijd dan de jongeren in ons land. Met andere woorden, stof tot bespreken te over, wat af en toe leidde tot het geluidsvolume van het bekende kippenhok. De deze middag gemaakte foto’s door Gerrit Bosch zijn te vinden op: http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem album 200114.

Bijschrift: Foto Gerrit Bosch.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Zingen doe je samen!

GORSSEL-

Canticum Gorssel zingt 16 mei Dido en Aeneas van Henry Purcell. Wil jij die prachtige kameropera ook graag eens zingen en projectlid worden? Dat kan. Een hoge sopraan en een tenor en bas zijn van harte welkom.

Canticum is een koor van 35 tot 40 leden. Het is een mooie mix van geoefende en minder geoefende zangers. Het koor staat onder leiding van Paulien Roos. Plezier beleven aan het zingen is het belangrijkste.

Wil je meer informatie? Dat kan via ons mailadres: info@canticumgorssel.nl of neem even contact op met onze secretaris Gelske Hermans, tel. 0575-492761

www.canticumgorssel.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

ZijActief de Vecht

DE VECHT- De jaarvergadering is op woensdag 29 januari 2020. Het meditatief moment wordt verzorgd door ds. Betsy Nobel uit Terwolde. Daarna de verschillende verslagen en na de pauze is Miny van der Zande uitgenodigd. Ze vertelt haar verhaal over haar overgrootmoeder Evertje, de min van Prinses Wilhelmina. De avond begint om 20.00 uur en vooraf is er koffie/thee. Locatie de Groot. Leden betalen € 5.00 en introducees € 8.00 Bekijk ook de website voor meer informatie, verslagen en foto’s zijactief.de-vecht.nl

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Winterwandeling Klarenbeek, de 5e editie!

KLARENBEEK- Op zaterdagavond 25 januari 2020 wordt in Klarenbeek alweer de 5e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema “Over de grenzen”.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Winterwandeling Klarenbeek, de 5e editie!

KLARENBEEK- Op zaterdagavond 25 januari 2020 wordt in Klarenbeek alweer de 5e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema “Over de grenzen”.

De wandeltocht begint bij het MFC aan de Bosweg 12 en komt langs verschillende locaties in Klarenbeek. Dit keer doet de route Het Boshuis (de voormalig Katholieke kerk), basisschool De Kopermolen, een buitenlocatie aan de Heideparkweg, de boerderij van de familie Elskamp en de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan, om uiteindelijk weer bij het MFC te eindigen. De hele avond staan lokale kunst en cultuur centraal en de route zal sfeervol worden aangekleed met vuurkorven en verlichting in allerlei varianten. Kijk onderweg om je heen en laat je verrassen!

Lokale kunst & cultuur

In Het Boshuis verzorgen Muziekvereniging Klarenbeek, Kinderkoor Klarenbeek en Popkoor Break Out voor de muzikale invulling. Comité Dorpsverfraaiing is daar ook aanwezig met een stand met bloemstukken, een verloting en zij laten zien wat zij allemaal doen voor het dorp Klarenbeek.

In basisschool De Kopermolen zijn de werken van diverse kunstenaars, die allemaal een link hebben met Klarenbeek, te bewonderen:

Atelier Ludiek (www.atelierludiek.com, gevestigd aan de Traandijk in Klarenbeek) is er met schilderijen en beeldhouwwerk. Sandra Bartels (www.portretinbeeld.eu) maakt prachtige portretten

van huisdieren. Anne Elijzen maakt de meest bijzondere ontwerpen van ijzer en bestek, ook te zien op haar facebookpagina Anne’s kunstige kunst. Oud Klarenbeekse Annemarie Revenberg-Mulder exposeert haar abstracte en realistische schilderijen en beeldend werk. Ammy Bedaf toont haar tekeningen van dieren die zij met pastelkrijt maakt.

Naast deze exposanten treedt in de multi-functionele ruimte van De Kopermolen “Theater zonder grenzen” uit Apeldoorn op. Deze groep bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven en uit amateurspelers die zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht brengen.

Onderweg, in de Heideparkweg, zorgt dorpskapel “De Spekboeren” uit Voorst voor een vrolijke noot. Zij maken muziek voor jong én oud. Blijf kijken en geniet, een dansje maken is uiteraard toegestaan!

De tocht gaat verder naar de boerderij van de familie Elskamp, waar naast de koeien en kalfjes, rockband Messed Up en de muzikale Klarenbeekse familie Schiphorst (bekend van Vuur en Good Things End) te bewonderen en te beluisteren zijn.

Bij de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan de Hoofdweg zorgen de Steierische Muzikanten voor de sfeer.

In het MFC tenslotte zorgt DJ Alfonso (Alfons Worm) ervoor dat de avond ook muzikaal wordt afgesloten, hij neemt zijn platenspelers en grote collectie singles en elpees mee. En onder het genot van een hapje en drankje kun je daar even gezellig napraten.

Starttijd en deelnamekosten

De route is in twee richtingen opgesplitst (een Engelse en Duitse route), zodat niet iedereen tegelijk bij de locaties aankomt. Starten is mogelijk tussen 18.45 en 19.30 uur bij het MFC. De kosten voor deelname bedragen € 3,- per persoon en € 1,- per persoon voor kinderen tot 16 jaar. De verschillende locaties zijn “geopend” van 18.45/19.00 uur tot 21.30/22.00 uur. Onderweg kunnen (tegen betaling) verschillende versnaperingen worden gehaald.

Kortom, een leuke avond, voor jong en oud, om het dorp eens op een andere manier te leren kennen. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het ook mogelijk om per auto de verschillende locaties te bezoeken, vergeet dan niet eerst een stempel als bewijs van deelname te halen bij het MFC.

Het is altijd handig om zelf een zaklamp of iets van verlichting mee te nemen. Uiteraard dient - voor je eigen veiligheid en uit respect voor flora en fauna - niet van de paden afgeweken te worden.

Volg voor meer info over deze bijzondere winterwandeltocht de facebookpagina Winterwandeling Klarenbeek.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Wintersafari op de Veluwe bij Loenen

LOENEN- Hoe komen dieren aan hun voedsel in de winter? Welke sporen laten ze na? De boswachter vertelt het je tijdens een stevige wandeling over de Veluwe bij Loenen. Prachtige winterse wandeling door de natuurgebieden Reeënberg en Hoeve Delle. Op zaterdag 1 februari

Op zoek naar de sporen van grote zoogdieren op de Reeënberg en Hoeve Delle. Wie weet vang je een glimp op van een hert, een wild zwijn, een ree of misschien wel een vos. Of misschien hoor je wel het krassende geluid van overvliegende raven die op zoek zijn naar voedsel. We kunnen geen garanties geven, maar de kans is aanwezig dat we wild zien.

Heide en bos

Kom genieten van het gevarieerde winterlandschap op de Reeënberg en Hoeve Delle. Loop mee door de bossen met stevige klimmetjes op de Reeën berg en over het glooiende heidelandschap met jeneverbessen van Hoeve Delle.

Praktische info

• Koop van tevoren online een kaartje

• Doe stevige schoenen en warme kleding aan

• Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

• Er is ook een Wintersafari voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar!

• Honden mogen helaas niet mee

• Vergeet je verrekijker niet

• De wandelafstand bedraagt circa 5-6 km

Meer informatie:

www.nm.nl/wintersafari-loenen

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo januari

REGIO- Rijkswaterstaat start eind januari met wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo op de A1 Apeldoorn-Azelo. Vanaf 27 januari rijdt het verkeer op dit weggedeelte in beide richtingen via twee versmalde rijstroken. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Op de versmalde rijstroken geldt een maximum snelheid van 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

A1 Bathmen-Markelo

Eind januari vervolgt de aannemer de wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo aan de rechterkant van de weg. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden rijdt het verkeer op dit traject in de richting van Deventer via twee versmalde rijstroken. Medio maart geldt dit voor het verkeer in beide richtingen.

Weekendafsluiting

In januari zijn vanwege werkzaamheden de op- en afrit Deventer-Oost en Lochem alsook de verzorgingsplaats Bolder geheel afgesloten.

• van vrijdag 24 januari 21.00 uur tot maandag 27 januari 05.00 uur.

We asfalteren dan de weg bij Deventer-Oost en passen vangrails aan en verwijderen barriêres op het traject Bathmen-Markelo.

Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximum snelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl.

Informatie over wegwerkzaamheden staat op www.VanAnaarBeter.nl

Achtergrondinformatie over de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo is na te lezen op www.A1Oost.nl.

Men kan ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voorster Muziek Experience krijgt mooie donatie

TWELLO- Wat doet muziek met jou? Je kent vast het gevoel van kippenvel op je armen als er een mooi liedje op de radio voorbijkomt. En ben je weleens bij een concert geweest? Hoe indrukwekkend kan dat zijn! Geweldig toch, wat muziek kan doen? Om iedereen te laten ervaren hoe mooi muziek is, houden alle muziekverenigingen uit de gemeente Voorst de Voorster Muziek Experience.

Donatie

Het Rabobank Donatiefonds heeft een bedrag van maar liefst €5000 gedoneerd om het muzikale feest tot een nog groter succes te maken. Met de donatie kan de dag groots worden aangepakt zodat iedereen kan kennismaken met muziek én lekker mee kan spelen.

Laat je verrassen

De Voorster Muziek Experience is een evenement dat alle Voorster muziekverenigingen samen organiseren. Misschien denk je bij ‘muziekverenigingen’ aan een fanfare of orkest dat ouderwetse schlagers speelt in een bijzonder kostuum. Laat je dan verrassen tijdens de muziek Experience. De muziekverenigingen laten tijdens bijzondere optredens horen dat top-40 muziek ook leuk is als het door een groot orkest wordt gespeeld. Al die verschillende instrumenten, dat levert een indrukwekkend muziekstuk op.

Zelf meedoen

Tijdens de Experience kun je niet alleen komen luisteren, het is de uitgelezen kans om zelf eens een instrument op te pakken. Misschien was je eerder lid van een muziekvereniging en zou je de draad wel weer op willen pakken. Of wellicht ben je heel nieuwsgierig naar een specifiek instrument. Tijdens allerlei interactieve workshops kun je zelf ervaren hoe het is om deel uit te maken van een groot gezelschap muzikanten.

Samenwerking

Het ZONE. College en Veluws College laten je tijdens de Experience horen wat zij allemaal in hun mars hebben en de vaste bezoekers van Younger @ Heart zijn de afgelopen tijd ook druk geweest om iets moois in elkaar te zetten. Verwacht het onverwachte en wees welkom tijdens de Voorster Muziek Experience op 17 mei in sporthal Jachtlust in Twello.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nationale Voorleesdagen

TWELLO- Luisteren naar verhalen is leuk. En hoe fijn is het om als ouder voor te lezen aan je kind of kinderen? De Nationale Voorleesdagen beginnen komende woensdag 22 januari, tijd om lekker samen te gaan lezen! Landelijk vinden er allerlei activiteiten plaats en ook bij Bibliotheek Brummen|Voorst houden we van voorlezen.

Waarom voorlezen?

Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het levert bovendien een beter begrip van de wereld om je heen en is goed voor het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Alle reden om in de wereld van verhalen te duiken dus. Dit jaar staat het prentenboek Moppereend centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op zondag 26 januari is de theatervoorstelling hiervan te zien in onze Bibliotheek in Twello.

Voorlezen bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Voorlezen is goed voor kinderen. Daarom krijgen alle nieuwe ouders na de geboorte van hun kleintje een uitnodiging voor BoekStart. Zij kunnen in onze vestigingen een koffertje ophalen met boekjes om voor te lezen aan hun baby. Aanmelden van hun kind als lid van de Bibliotheek is helemaal gratis, tot 18 jaar zijn er geen kosten aan lidmaatschap verbonden. Via VoorleesExpress ondersteunen vrijwilligers van onze Bibliotheek gezinnen waar voorlezen geen vanzelfsprekendheid is. Gedurende 20 weken komen onze vrijwilligers bij gezinnen thuis om zowel ouders als kinderen kennis te laten maken met voorlezen.

Voorleeswedstrijd

Jaarlijks worden er voorleeswedstrijden gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 door het hele land. De kwartfinales van deze wedstrijd in de gemeente Voorst worden gehouden op 1 februari in de Bibliotheek in Twello. Voorlezers uit de gemeente Brummen laten een week later, op 8 februari, in de Bibliotheek in Eerbeek horen wat zij kunnen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Veteranendag

REGIO- Op 17 april 2020 organiseren de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst, ondersteund door het Comité Veteranendag Apeldoorn-Epe-Voorst, voor de 14e maal de regionale veteranendag.

Deze zal plaatsvinden op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn van 16.30 tot 19.30 uur. Hieraan voorafgaande vanaf 15.30 uur is de gelegenheid om een static show van defensiematerieel te bekijken en zullen de Pipes & Drums City of Apeldoorn een optreden verzorgen.

Veteranen, ook de nog actief dienende veteranen, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut krijgen een formele uitnodiging op het huisadres om samen met partner of begeleider deze dag bij te wonen.

Veteranen die zich niet hebben geregistreerd zijn ook van harte welkom, maar krijgen geen formele uitnodiging. Registratie bij het Veteraneninstituut kan men doen op telnr. 088-3340050.

Geen uitnodiging, maar u wilt toch graag komen, dan het verzoek om u alsnog aan te melden via comite.veteranendag@gmail.com of telnr. 06-27070722.

De dag zal bestaan uit een officieel gedeelte gevolgd door een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje waar men oude maten kan ontmoeten. Rond 18.00 uur zal er een rijstmaaltijd worden geserveerd in buffetvorm.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met: H. Laurens telnr. 06-27070722 of comite.veteranendag@gmail.com.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Vertel me Gelre over behandeling van maag- en slokdarmkanker

REGIO- Eind januari is het maag- en slokdarmweek. Daarom organiseert Gelre ziekenhuizen op donderdag 30 januari een Vertel me Gelre over maag- en slokdarmkanker. Tijdens deze informatieavond vertellen zorgverleners meer over verschillende behandelmogelijkheden, snel herstel en voeding. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. De informatieavond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Locatie is het Auditorium van Gelre Apeldoorn. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre.

Programma

Het programma van de informatieavond ziet er als volgt uit:

Oncoloog dr. Oulad vertelt meer over de chemotherapie voorafgaand aan de operatie.

Radiotherapeut dr. Bekker gaat in op de radiotherapeutische behandelingen bij slokdarmkanker.

Chirurg dr. Wassenaar spreekt over de vernieuwingen omtrent een snel herstel.

De diëtiste gaat in op de invloed van voeding bij zowel maag- als de slokdarmkanker.

De avond wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van een ex-patiënt.

Aansluitend aan de presentaties is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers.

Vóór 19.30 uur en vanaf 21.00 uur is er tijd om de informatietafel van patiëntenvereniging SPKS te bezoeken (zie ook: www.spks.nl).

In Nederland krijgen ruim 2.300 mensen per jaar slokdarmkanker en ongeveer 1.700 mensen maagkanker, van wie driekwart mannen (voornamelijk ouder dan 60 jaar). Het aantal nieuwe gevallen neemt elk jaar toe.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Een mooie spontane actie van 2 dames uit Wilp

WILP.-

Deze twee dames uit Wilp waren afgelopen zaterdag middag tijdens hun wandeling

heel goed bezig.

Vanaf de Binnenweg in Wilp tot aan de Poll laan in Voorst

hadden ze al twee grote zware vuilniszakken vol met zwerf afval verzameld.

Bij een boerderij onderweg kregen ze twee nieuwe vuilniszakken.

Wie weet inspiratie voor wanneer je eens niks te doen hebt???

Natuurlijk moet dit niet nodig zijn….maar helaas wel….

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gemeente Voorst was in 2019 € 350.000,- extra aan zorg kwijt.

Wethouder Wim Vrijhoef; “Alle zorg aan huis is gewoonweg niet te betalen!” Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

Voor 19 euro per maand is voor iedereen hulp beschikbaar, ongeacht je inkomen. Waar voorheen juist afhankelijk van dat inkomen een bijdrage werd gevraagd en mensen met meer geld dus ook meer betaalden, is in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vastgesteld dat de eigen bijdrage voor iedereen gelijk moet zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk is om de wet uit te voeren.

Het programma EenVandaag presenteerde onlangs een eigen onderzoek, uitgevoerd onder 149 gemeenten waaruit blijkt, dat 94% dit een slechte maatregel vindt. Volgens die gemeenten is dit ook in strijd met het uitgangspunt van de Wmo, namelijk dat mensen zich zo lang mogelijk op eigen kracht moeten redden en dan pas aankloppen bij de gemeente (bron: EenVandaag).

Wij vroegen aan wethouder Wim Vrijhoef, hoe deze constateringen zich verhouden binnen de gemeentegrenzen van Voorst en concludeerden, dat de situatie zorgelijk gaat worden.

Volgens wethouder Vrijhoef heeft iedereen in 2019 gezegd, dat de nieuwe regeling onzin is; ongeacht inkomen een bepaald bedrag betalen. Neem het huishouden dat twee uren hulp per week krijgt dat 50 euro kost. Betaalden ze voorheen 20 euro eigen bijdrage per week en dus ruim 80 euro per maand, nu is dat nog slechts 19 euro. Een verdienste voor de hulpvrager, maar ook een derving aan inkomsten voor de gemeente!

“De minister zegt dat we het aan de keukentafel moeten organiseren, maar hoe kan dat wanneer er een recht is? Dan moeten we het draaien, wanneer de vraag er is” aldus Wim Vrijhoef. “We vragen bij de mensen of er een probleem is en wanneer dat niet kan worden opgelost, moeten wij leveren. De gedachtenkronkel, dat wij eraan kunnen sturen, is er dus niet” maar de wethouder ziet ook uitzonderingen. Er zijn mensen die geen hulpvraag indienen en vinden dat ze het zelf en op eigen kosten kunnen regelen.

De wethouder wijst er nog eens op, dat wie zorg nodig heeft, het ook moet krijgen. “Voor de goede orde, die het nodig hebben gaan we niet op bezuinigen. Maar voor wie het nodig hebben en het zelf kunnen betalen, kán dit niet de bedoeling zijn” waarbij de wethouder schets, dat Wmo veel diensten levert. PlusOV, algemene voorzieningen, hulpmiddelen, etc. en bij dit alles blijft de maximale bijdrage van € 19,- voor iedereen hetzelfde.

“Wij hebben vorig jaar, door de aanzuigende werking al kosten gekregen. We hebben toen ook al gemerkt dat de extra inkomsten minderden. Van 4 ton naar 2,5 ton en dit jaar naar 1,5 ton. En extra uitgaven aan de andere kant waar het nu pas begint door te dringen, dat het zo geregeld is. Daarbij is er dan nog Den Haag die heeft gezegd, dat er reële tarieven aan de dienstverleners moeten worden betaald. “Dat heeft 9% extra gekost per jaar. Dat zijn dus ook tonnen die extra uitgegeven worden.”

Op de vraag of gemeente Voorst het werk aan kan, is het antwoord van de wethouder tweeledig. “We kunnen het op dit moment gewoon aan” maar hij stelt zich ook de vraag; waar halen we in de toekomst de capaciteit vandaan? “We moeten straks iemand aannemen waar (financieel) niets tegenover staat. Een op de 4 is thans bejaard, dat wordt 1 op de 3. Ga maar rekenen wat dat met zich meebrengt.”

Wim Vrijhoef vervolgt; “Er zijn nu al veel gemeenten die de OZB gaan verhogen om de kosten te kunnen betalen. Wij vinden dat je die juist met rust moet laten. Eén uitzondering; wanneer de zorg uit de hand loopt, dan moet je wel. Solidariteit komt om de hoek kijken, dan moet je het goed gaan regelen. Het wordt heel pijnlijk om dit te gaan doen, terwijl op rijksniveau hiervoor geen begrip is. Ze maken de rijken rijker en de armen armer.”

Tot slot de vraag; wat zou de wethouder graag willen? “Dat je het kan organiseren, dat de centen er gaan komen en dat je het zo goed mogelijk gaat doen. Prima idee dat mensen thuis blijven, maar tot hoever ga je dan? Een meerjarenbeleid vanuit Den Haag zou goed zijn, dan kunnen we ons erop inrichten. Er zijn nu geen eindoplossingen.”

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

ROMMELMARKT DORPSKERK TWELLO

TWELLO-

Op zaterdag 18 april vindt er weer een rommelmarkt rondom de Dorpskerk plaats. Hiervoor zijn nog wel allerlei spullen nodig en die kunnen vanaf aanstaande zaterdag 25 januari weer wekelijks ingeleverd worden aan de Voordersteeg 12. Tussen 09.00 en 12.00 uur bent u hier van harte welkom. Voor het ophalen van de goederen kunt u contact opnemen met Bert Bresser (0621444809) of Gerrit Bokdam (0681568362). Bent u in uw omgeving op de hoogte van het ontruimen van een woning? Neem dan contact op met de heren Bresser/Bokdam.

Dus kijkt u eens in en om uw huis naar spullen die u voor dit doel wil missen? Denk aan de mooie lamp die op zolder staat of toch dat koffiezetapparaat of speelgoed, boeken, puzzels, potten en pannen, glaswerk, kleding (niet versleten), kussens, dekens, grasmaaier, tuinstoelen, fietsen enz, enz, enz. Teveel om op te noemen maar dit jaar willen we ook een aantal dingen niet. Bankstellen, Ikea kasten, kasten die uit elkaar gehaald zijn of moeten worden, groot meubilair dat wat versleten is worden n iet geaccepteerd. Als de goederen bij u opgehaald worden beslist men op dat moment of het meegenomen of niet. Dus alleen zaken die verkoopbaar zijn en waar dus andere mensen echt blij van worden.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Red de bol, help de bij

TWELLO-

Veel bloembollen worden na het bollenseizoen verwerkt tot compost. Dat is heel jammer voor alle bijen en insecten die het stuifmeel van de bloemen goed kunnen gebruiken. En elke bloem telt voor de bijen! En door de zachte winter kunnen de bollen nu nog steeds de grond in. Bij 20 basisscholen in de gemeente Voorst en wijde omgeving werden de afgelopen week daarom duizenden bollen uitgedeeld.

De firma Baltus Bloembollen uit Vaassen heeft hun overgebleven bollen gratis geleverd en de werkgroep Groene Kerk Twello heeft de verdeling op zich genomen. Imkerij de Werkbij uit Vaassen heeft een fotowedstrijd aan deze actie gekoppeld waarbij een leuke prijs is te winnen. Als over een paar weken de lente in aantocht is en de bollen in bloei komen kun je gaan speuren naar bijen en andere insecten die de bloemen bezoeken. Maak daar snel een foto van en stuur deze naar Imkerij de Werkbij. De mooiste foto wordt beloond met een educatief bezoek aan de nieuwe natuurbeleeftuin van de Werkbij, de Gatherhof, in Vaassen met de hele klas. Ruim 3.000 kinderen kregen een zak bloembollen mee naar huis om in de tuin te poten en dat leverde veel blije gezichten op! En voor de werkgroep Groene Kerk leverde het heel veel helpende handen om de 100.000 bollen in de grond te krijgen. Kortom kinderen blij, ouders blij en de bijen blij.

Meester Arnold van de Hietweide met enthousiaste kinderen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voorverkoop Paas Party XXL is begonnen!

KLARENBEEK-

Carnavalsvereniging Pacelli organiseert samen met ADAS Events op paaszaterdag 11 april hun traditionele Paas Party XXL. Vanaf veertien jaar is iedereen van welkom op dit jaarlijks terugkomend evenement met de Pasen in Klarenbeek. Jong en oud kunnen weer los gaan in de grote zaal van Partycentrum

De Klaarbeek (voormalig Partycentrum De Nieuwe Zweep) aan de Klarenbeekseweg 93.
Met 1000 bezoekers is de Paas Party XXL het ultieme feest om Pasen te vieren, want Pasen vier je met Carnavalsvereniging Pacelli!

Voorverkoopadressen & Online Voorverkoop
De Online voorverkoop is per zaterdag 11 januari van start gegaan via de website www.paaspartyxxl.nl. De Online voorverkoop gaat erg hard, dus wees op tijd voor je tickets. Online kost een ticket € 13,30 (dit is inclusief € 0,80 servicekosten) Scheelt 5 euro met aan de zaal. Dus de moeite waard om een ticket te bestellen via www.paaspartyxxl.nl, blijf lekker thuis in je luie stoel zitten en bestel snel en simpel via deze website! Per 5 februari gaat de voorverkoop van start bij de volgende verkooppunten: Klarenbeek - Cafe/Snackbar De Klaarbeek, Wolters Tweewielers, Plus Imanse. Twello - Primera Oonk. Voorst - Coop Versluis. Apeldoorn - Hans z’n Frietje. Teuge - SJW Peco. Beekbergen - Primera de Damper. Eerbeek - Primera Tabor. Loenen - Cafe de Kroeg. Persoonlijke kaartverkoop - Klarenbeekse Bus (reserveringen klarenbeeksebus@hotmail.com) Carnavalsvereniging Pacelli leden - Erwin Klumper & Jeroen Hendriksen. Geen zin om zelf tickets te halen? bij afname van 4 tickets komen we ze bezorgen. Mail naar cvpacelliklarenbeek@gmail.com of stuur een WhatsApp bericht naar 06-30932755. Verzeker je van een ticket voor Stuk, Rene Karst, Buren van de Brandweer, hele avond danseressen, DJ Sander, Lasershows, Stef Ekkel en Partyfriex voor maar €12,50 in de online voorverkoop en bij de verkooppunten.

Stuk (00:00 uur tot 01:00 uur)
StukTV, ook wel Stuk is een Nederlands You Tube Kanaal. De presentatie word verzorgd door Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. Dit trio maakt online video’s, wat vooral jong publiek trekt. Met 2,27 miljoen abonnees is StukTV het grootste Nederlandstallige You Tube kanaal. De video’s zijn in totaal meer dan 1 miljard keer bekeken.
Dit trio treed ook op als DJ op grote festivals en evenementen in het land. Ze hebben zelf ook singles uitgebracht die je zeker gaat horen op Paas Party XXL.

Rene Karst en Stef Ekkel (22:15 uur tot 22:55 uur)
Deze feestgangers hebben al veel hits op hun naam staan. Denk aan De Woonboot van Stef Ekkel en Atje voor de Sfeer van Rene Karst. Ook brengen ze samen veel nummers ten gehore, denk aan natuurlijk Liever te dik in de kist, als weer een feestje gemist en We zijn nog beter als we dronken zijn. Deze heren gaan zeker voor sfeer zorgen tijdens Paas Party XXL.

Partyfriex (23:15 uur tot 23:45 uur)
Tom Wilborts & Bart Coppens vormen sinds 2013 feestduo PartyfrieX. De uit Budel afkomstige Bart is sinds jaren een bekende verschijning in de plaatselijke carnavalswereld. Café eigenaar Tom pakt achter zijn bar regelmatig de microfoon. Op deze plaats komen ze op het idee om samen een carnavalsnummer uit te brengen. Hun debuutsingle Allemaal Voor Jou is direct een knaller en sindsdien zetten ze vele café‘s en feesttenten volledig op zijn kop. Nieuwe krakers volgen, zoals Elke Keer Hetzelfde, Deze Kroeg (Ya Ya Yippie), Meter Bier, 90’s Medley, Turbonaise, Leef Voor ’T Weekend. Voor hun single Ik Moet Zuipen zijn ze een samenwerking aangegaan met Schorre Chef. De plaat breekt alle records en wordt o.a. beloond met een Buma.NL Award voor beste single.

Buren van de Brandweer (21:00 uur tot 22:00 uur)
Uitgefikte speakers, smeulende dansvloeren en doorgebrande sneakerzolen is het enige wat nog zal worden aangetroffen na een optreden van Buren van de Brandweer.In 60 minuten pompen zij een vuurzee van klappers door de mengtafel. Gegarandeerde chaos en energie in een opbouwende set met eigen hits en bekende knallers! Natuurlijk staat DJ Sander ook weer op het podium tijdens Paas Party XXL, met zijn legendarische lasershows. Sander maakt van elk feest een succes, of het nu feest, dance of house betreft, niets is hem te gek. En natuurlijk zullen de mooie uitgedoste danseressen ook weer op het podium staan. Aanvang 20:00 uur!
Want Pasen vier je met Carnavalsvereniging Pacelli!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Overname DGTF (WGTF) door Golfbaan de Breuninkhof in Bussloo

BUSSLOO-

Golfbaan de Breuninkhof is dit jaar goed begonnen! Twee Jaar geleden is Unigolf Bussloo BV (de golfbaan) overgenomen door een volledig nieuwe partij die onder andere het clubhuis volledig gerenoveerd heeft. Daarop volgde een stabiele ledengroei, waarbij ook de jeugd hun intrede heeft gedaan. Door het aantrekken van ondernemers, krijgt het geheel nu ook een professionelere uitstraling.

Nieuwe eigenaar Bjorn Beekman: “Dit is het juiste moment en ook de juiste A1-locatie om de DGTF over te nemen!’

De Dutch Golf Teachers Federation (ook wel de WGTF: World Golf Teachers Federation) is een stichting met een groot aantal leden, die fanatieke golfer opleidt tot een serieuze golf teaching professional. Door deze stap maakt Golfbaan de Breuninkhof tot een heus ‘Headquarters’ voor een groot deel van de landelijke golfprofessionals aangesloten bij deze stichting, waarbij de mogelijkheden tot uitbreiding, training en opleiding aan het begin van een prachtige carrière staan. De doelgroep van de DGTF/WGTF is de carrière-switcher die van zijn hobby een parttime of fulltime beroep zou willen maken.

DTGF
Wil je golfprofessional (golfleraar) worden? Dan is de opleiding van de DGTF de ideale route. In tegenstelling tot andere is de DGTF-opleiding voordelig, compleet en binnen een afzienbare tijd te behalen. Golf is een steeds verder groeiende sport. Vanaf het begeleiden van beginnende golfers tot het opbouwen van de swing en het coachen van het spel in de baan zorgt de DGTF dat alle aspecten van het lesgeven uitvoerig worden behandeld. Ook worden onderdelen als de balvluchtenwetten, de principes van de swingbeweging alsmede de versnellingen in de swing goed uitgelegd. Materiaalkennis, BHV en biomechanica zijn onontbeerlijke onderdelen. U dient een week vrij te houden voor een practicum seminar dat buiten Nederland plaatsvindt en waarin het lesgeven aan de mat in al zijn aspecten gedoceerd en getraind wordt. De vervolglessen vinden in de school in Utrecht of Bussloo plaats, op onze eigen driving range of op een bekende golfbaan. Er is een uitgebreid programma en alle opleidingmodules worden aan u uitgelegd. U kunt hierna aan bijna alle handicapcategorieën lesgeven. U bent na de opleiding lid van een organisatie die wedstrijden organiseert en u bezit een diploma dat erkend wordt door de World Golf Teachers Federation. Ook kunt u met een portfolio nog examen doen bij de Nederlandse Golf Federatie.

Heeft u ook interesse om ‘golf teaching professional’ te worden?

Business Meets Golf
Aankomende 13 februari organiseert de golfbaan een Businessclub-dag voor ondernemers, welke zijn gevestigd in de Stedendriehoek. Op deze dag zullen we een toernooi spelen met en tegen een aantal golf professionals van de DGTF. Wij laten u graag kennis maken met zowel de DGTF als Golfbaan de Breuninkhof. Heeft u interesse voor deze dag? Vraag naar meer informatie of meldt u aan bij Laura Pladdet: zij is bereikbaar via info@debreuninkhof.nl.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Oud papier inzameling

WELSUM-

De mensen van de Welsumse Zang- en Toneelvereniging Harmonie en van de Sportvereniging Welsum hebben weer een rooster opgesteld van de data dat zij in Welsum en ommelanden oud papier en oude metalen komen inzamelen om de respectievelijke clubkassen te spekken.

Zaterdag 7 maart inzameling papier.
Zaterdag 2 mei inzameling papier + oud ijzer.
Zaterdag 4 juli inzameling papier.
Zaterdag 3 oktober inzameling papier + oud ijzer.
Zaterdag 12 december inzameling papier.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Vernieuwing. Vooruit met de geit en met de baas!

Dee spreuk van Loesje kreeg ik opgestuurd van goede vrienden, geïnspireerd door een project van onze stichting El Mundo Thailand /Nepal. We zochten financiën voor de aankoop van geiten voor enige dorpen in Nepal.

Wat prikkelde mij nu toch zo in deze spreuk? Twee woorden: Vernieuwing en baas. Vooruit met de geit zeg je wanneer het allemaal niet erg opschiet, terwijl je gewoon vaart wilt maken (handen uit de mouwen wilt steken, de boel eens flink wilt aanpakken enz.).
In dit geval is de baas oud, 82 jaar. Ouderdom wordt niet ze snel in verband gebracht met vernieuwing. En daar zit ‘m nu de kneep: het beeld dat de Ouden geen zicht zouden hebben op de veranderende tijdgeest, dat de Ouden bang zijn voor verandering (lees= vernieuwing). Enige jaren geleden interviewde ik voor het toen nog Deventer Dagblad een aantal senioren over hun leesgewoontes. Ik was verbaasd, toen, hoe bij de tijd deze senioren waren en hoe dicht zij stonden bij de vragen die de maatschappij stelde. En hoe dicht zij qua opvatting over menige levensvragen bij hun kleinkinderen stonden.
Ik kan me wel voorstellen dat vernieuwing je onzeker maakt. Met je rollator een bos ingaan dat je niet kent, vraagt toch een beetje durf en ondernemingslust. Je kent de hobbels niet, ziet de kuiltjes niet en de bovengrondse wortels van de oude bomen als door de artrose gekromde tenen.
Wij, Ouden, kunnen niet stilstaan, ons in een hoekje terugtrekken, wachten tot ons wat gevraagd wordt. Want dat laatste kun je wel vergeten. Wij moeten blijven zoeken en sjouwen, zoals Hein Tijssen het zegt in zijn boek ‘Leeg en bevrijd. Verslag van een mensenleven: ‘Ik was nieuwsgierig naar alle soorten levenswijsheid op elk gebied.’. Tijssen: ‘Hoe meer kennis ik opdeed -met name op het gebed van de oosterse wijsheid- hoe meer ik afdwaalde van mijn thuisbasis en mijn erfgoed. Ergens deed me dat verdriet. Ik stond alleen…in het onbekende’.
Ik zou zeggen: stap in die onbekende wereld en je komt in een constant vernieuwingsproces terecht en gedurende dat proces geef je inspirerende signalen af aan de ook zich steeds veranderende samenleving, je kleinkinderen bijvoorbeeld.
Wiel Palmen (palme060@gmail.com)

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

‘HET BUREAU’ GEOPEND

TWELLO-

Meer dan 400 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag HET BUREAU bewonderen tijdens de inloopmiddag. Het compleet vernieuwde pand aan de Veilingstraat in Twello biedt kantoorruimtes en flexplekken aan ZZPers, Start-ups en MKB. Tijdens de inloopmiddag konden bezoekers de nog beschikbare ruimtes bekijken en hadden de 10 bedrijven die er inmiddels al zijn gevestigd ook de deuren geopend. Van het oude politiebureau is niets meer over. De ruimte is omgetoverd tot een inspirerende plek waar ondernemers naast een eigen plek ook een sfeervolle gezamenlijke ruimte en vergaderruimte hebben. Een mooie aanwinst voor Twello waar ondernemers kunnen ontmoeten en (samen)werken.

Het voormalige politiebureau aan de Veilingstraat heeft een nieuwe bestemming gekregen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

OPEN DAG AVENTUS

Woensdag 29 januari open dag bij Aventus

REGIO.- Op woensdag 29 januari 2020 organiseert mbo-school Aventus een open dag van 17.00 – 21.00 uur. Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs met hun ouders én volwassenen die zich willen (om)scholen zijn welkom op de locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De bezoekers kunnen zich oriënteren op een vervolgstudie in het mbo en maken kennis met Aventus. De school biedt kansrijke mbo-opleidingen in de richtingen Zorg, Welzijn, Techniek, Automotive, Economie, Handel en Creatieve industrie.

Zoveel keuze. No stress.
Met de open dag helpt Aventus toekomstige mbo-studenten bij hun beroepskeuze. Docenten en studenten bieden informatie aan over 200 verschillende beroepsopleidingen en beantwoorden vragen van leerlingen en ouders. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig op de grotere locaties voor leerlingen die nog twijfelen over hun vervolgopleiding. Zij gaan in gesprek met hen en helpen met een interessetest.

Maak kennis met de Topopleidingen volgens Keuzegids mbo 2020
Net als de vorige jaren zijn de opleidingen in Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Luchtvaartdienstverlening en Juridische dienstverlening opnieuw aangemerkt door de Keuzegids - een onafhankelijke gids over het mbo - als Topopleiding 2020. Daarnaast komen de opleiding Allround vakkracht onderhoud en de opleidingen in de Afbouw, zoals Schilder en (Decoratie) Stukadoor, nieuw in het overzicht van de Topopleidingen voor. Deze opleidingen werken nauw samen met het regionale bedrijfsleven om de baankansen van de studenten te vergroten.

Geïnteresseerd in deeltijd mbo?
Iedereen die belangstelling heeft voor de combinatie werken en leren op het mbo (=BBL) kan terecht bij de opleidingen die deze opleidingsroute bieden, o.a. in de zorg, techniek, logistiek, industrie en ICT. Jongeren, volwassenen, carrière-switchers, zij-instromers of werkzoekenden kunnen hier al hun vragen stellen over het studeren op het mbo in deeltijd.

Handig om je bezoek van te voren aan te melden
Iedereen kan zich van te voren aanmelden voor de open dag via aventus.nl en ontvangt dan een persoonlijke bevestiging met de locatie-adressen van de opleidingen waar bezoekers in geïnteresseerd zijn. Alle 8 locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen openen hun deuren. Op aventus.nl staat ook welke opleidingen waar zijn. Voor meer info bel gratis met het Service-en Informatiepunt op 0800 – 444 5555.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Onbedaarlijk lachen bij toneelgroep Voorwaarts

TWELLO-

Een avond lang schaterlachen, dat is waar ze het bij toneelgroep Voorwaarts uit Twello voor doen. Op 7, 8, 14 en 15 februari a.s. speelt de toneelgroep de hilarische klucht ‘Pension van lichte zeden’ van Carl Slotboom.

Het huis waar Cor en Betty van Ginkel onverwacht op moeten passen blijkt tot hun verrassing een pension te zijn. Er moet vegetarisch gekookt worden. Daarnaast moet Cor voor het eerst in zijn leven hard aan het werk; er moet namelijk gemasseerd en gemagnetiseerd worden. Allerlei gasten van uiteenlopende pluimage arriveren. Zo ook de ietwat zonderlinge Joep Vriezenkolk. Hij komt logeren samen met zijn moeder (‘mama’) en kan het -naar zijn zeggen uitstekend vinden met de aanwezige jonge dames. Ook opera zangeres Adele Zwaanswijk laat zich van haar beste kant horen, dit tot ergernis van Cor. Voldoende ingrediënten zijn aanwezig voor een uiterst vermakelijke avond. De voorstellingen (aanvang 20:00 uur) worden opgevoerd bij Restaurant Brasserie Korderijnk in Twello. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Oonk en via de website van de toneelgroep: www.toneelgroepvoorwaarts.nl. Kaarten voor het diner & theater arrangement kunt u rechtstreeks bestellen via de firma Korderijnk.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsdiner Wilp-Achterhoek

WILP-

Ons Nieuwjaarsdiner zit er alweer op. Met dank aan Jumbo Binnendijk die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Afgelopen woensdag 15 januari hield Wilp-Achterhoek wederom het nieuwjaarsdiner met veel succes. Met veel vrijwilligers hebben we samen gekookt en gebakken voor onze dorpsgenoten. Dit alles vond plaats bij Kookstudio Den Hoek.

Nadat een ieder het welkomstdrankje had genuttigd en elkaar het beste voor 2020 te hebben toegewenst, zocht een ieder zijn plekkie op. Het diner bestond uit drie gangen. Op het menu stond als voorgerecht een groenten- of champignonsoep. Het hoofdgerecht bestond uit kip met mascarpone, verschillende soorten warme- en koude gerechten. En als dessert een warme appelbol met vanille-ijs.
Bij het welkom woordje werd al verteld dat er nog een verrassing kwam. Wij hadden de eer dat “De Olde Deerns” kwamen op treden. Zij zongen en voerden een paar mooie schetsjes op waar het publiek actief aan mee kon doen. Ter afsluiting was er koffie of thee. En zoals altijd komt aan alles een eind en dus ook aan deze hele gezellige middag.
Wij kijken terug op een mooi samenzijn en hopen dit in de toekomst nog vaak te mogen doen met elkaar. Aan het enthousiasme van zowel de vrijwilligers als de gasten zal dit niet liggen. We kunnen terugkijken op een hele gezellige middag. Dank aan de sponsoren die dit ook voor de kern Wilp-Achterhoek mogelijk hebben gemaakt.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsconcert Slanina-Cesta Musikanten

VOORST-

Blaaskapel Slanina-Cesta Musikanten uit Voorst organiseert zondag 26 januari een Nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis te Voorst. Naast een eigen repertoire van Oostenrijkse en Tsjechische muziek zijn er dit keer weer gastartiesten. Vaste gasten zijn natuurlijk het harmonicaduo Annie & Marie dat het publiek bij het binnenkomen van de zaal en tijdens de pauze vermaken met hun gezellige muziek.

Het succes van een gezamenlijk concert samen met het Oosterhuuzens Dialectkoor van enkele jaren terug, wordt nog eens een keer overgedaan. De samenwerking tussen de blaaskapel en het dialectkoor was toen wel bijzonder en daarom heeft de organisatie besloten om dit Nieuwjaarsconcert nog eens samen te doen. Een verrassende muzikale middag met veel muziek en gezellige samenzang van het dialectkoor.
Wie deze muzikale middag wil bijwonen heeft een entreekaart nodig. Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Bakker Bril Rijksstraatweg 24 te Voorst, Dorpshuis aan de Schoolstraat 14 in Voorst en bij boekhandel Oonk aan de Stationsstraat 4 te Twello. Natuurlijk zijn er aan de zaal ook kaarten verkrijgbaar.
Afscheid Gerrit Lentink
Voor oprichter en muzikaal leider Gerrit Lentink is het Nieuwjaarsconcert zijn laatste optreden. Gerrit is vanwege zijn gezondheid genoodzaakt om te stoppen. Vorig jaar was het blazen op zijn geliefde ba instrument al niet meer mogelijk en nu is zijn gesteldheid zodanig verslechterd dat hij deze inspanning niet meer aan kan. Voor de kapel is het vertrek van Gerrit een groot gemis, want Gerrit is altijd de stuwende kracht achter de kapel geweest. Na het Nieuwjaarsconcert wordt er gekeken naar een nieuwe muzikale leider.
Het nieuwjaarsconcert is zondag 26 januari 2020 in de grote zaal van het dorpshuis in Voorst. Het concert begint om 14.00 uur en de zaal is vanaf 13.30 uur open voor publiek. Bij het Dorpshuis is voldoende ruimte om gratis te parkeren.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsconcert Excelsior schot in de muzikale roos

TWELLO-

2020 is muziekvereniging Excelsior uit Twello anders gestart dan andere jaren. Voor het laatst in 2002 een nieuwjaarsconcert, dat werd dus tijd voor een herhaling van toen. Nou het werd natuurlijk geen blauwdruk van 2002, maar een zeer flitsend programma om het nieuwe jaar mee te gaan starten.

Vorige week zondagmiddag, 12 januari, werd in sporthal Jachtlust in Twello het nieuwjaarsconcert georganiseerd. Met ruim 200 toehoorders in de zaal werd om 16.30 uur begonnen aan een non stop programma. Presentator Jos Bosch gaf met zijn fijne uitleg over de te spelen werken de muzikanten even wat ruimte om zich op te laden voor het volgende muziekstuk.
Een grote wens vanuit Excelsior was om eens een concert te organiseren met solisten die niet standaard in een fanfare bezetting spelen. Er werd door de concert- en muziekcommissie gezocht en 2 solisten, Freke van Krimpen (viool) en Tom Gregoor (gitaar) werden bereid gevonden om samen met Excelsior te gaan optreden.

Tijdens het binnenlopen van de gasten werden zij muzikaal onthaald door vioolleerlingen van Katerina. Zij is o.a. verbonden aan muziekles Twello.

Excelsior openende haar nieuwjaarsprogramma met Feierliche Einzug van Strauss, een muzikale knipoog naar het traditionele nieuwjaarsconcert wat op 1 januari op televisie te zien is vanuit Wenen. Freke van Krimpen soleerde tijdens Tango Esplendido, in dit prachtige werk zijn drie bekende tango’s verwerkt. Een groot compliment voor de solist hoe zij zich muzikaal wist te presenteren. Ook het orkest wist op zeer muzikale wijze deze jonge soliste te begeleiden.
Tijdens Innuendo, Europa, A night like this en Another brick in the wall was het de beurt aan de Winterswijkse gitarist Tom Gregoog. Op fenomenale wijze nam hij de gitaar solo’s voor zijn rekening. Zowel solist als orkest genoten zichtbaar van deze samenwerking.

60 jaar muzikant
In 1960 werd Gerda Borger – Denekamp, lid van Excelsior, samen met andere kinderen van Demmerskamp en haar broers begon ze aan haar muzikale carriere. De eerste jaren speelde op de alt hoorn en nadat deze instrumenten niet meer gebruikt werden in de fanfare maakte ze de overstap naar de bugel. Gerda heeft zich in de afgelopen 60 jaar op allerlei manieren ingezet voor de vereniging. Vanuit de muziekbond KNMO kreeg zijn een prachtige gouden speld met 2 zirkonia’s.
Excelsior spreekt de hoop uit dat Gerda nog vele jaren muziek kan blijven maken en dankt haar voor alles wat zij voor de club heeft gedaan.

Het nieuwjaarsconcert werk afgesloten met het overbekende Happy New Year van Abba.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Nieuw seizoen Jonge Meesters

WILP-

Zondag 26 januari speelt celliste Eline Hensels om 15.00 uur in de Dorpskerk van Wilp. Zij is winnaar van het Nationaal Cello Concours 2018 en won ook de publieksprijs. De overige concerten zijn op 16 februari 2020, Helikon Kwartet en 15 maart 2020, Lunette Saxofoonkwartet. Meer informatie en kaartverkoop: www.jongemeesterswilp.nl. Stichting Jonge Meesters Wilp presenteert sinds 2016 ieder seizoen een serie bijzondere concerten van jonge, klassiek geschoolde musici. Deze organisatie heeft twee doelen voor ogen: een breed publiek kennis laten maken met het werk van jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land en het bieden van een coachingstraject aan deze musici. Ze krijgen een aantal dagdelen professionele coaching om zo een fundament te leggen onder hun cultureel ondernemerschap.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Introductiemiddag tekenen en schilderen

NIJBROEK-

Op woensdag

29 januari kunnen kinderen en jongeren kennis maken met teken- en schilderlessen.
Leuke, creatieve en inspirerende lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Op
verschillende locaties in de regio worden al meerdere jaren teken- en
schilderlessen voor kinderen en jongeren gegeven onder leiding van de zeer
ervaren en gedreven docente Marianne ten Hoove. Waarom Marianne? Nu, allereerst
omdat zij beschikt over heel ruime ervaring op het gebied van het verzorgen van
teken- en schilderlessen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar
Marianne biedt meer : Zoals een leerling van haar dat verwoordt: ”bij Marianne
leer je echt wat!”. Begrippen als
kleur(-menging), licht/donker, enzovoorts
komen tijdens haar lessen aan de
orde. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het “kijken” naar
vormen. Op die manier wordt er haast spelenderwijs gewerkt aan het ontwikkelen
van de eigen creativiteit van een kind/jongere. “En… daar heb je je hele
verdere leven plezier van”, aldus een oud-leerling van Marianne.

Tijdens
de lessen wordt er gewerkt aan de hand
van verschillende thema’s, waarbij te denken valt aan seizoenen, landschap,
fruit, dieren of de wereld op allerlei soorten papier/canvas. Marianne heeft
ervaring met verschillende materialen:
houtskool, aquarel, pastel(potloden), plakkaat- en acrylverf, inkt, potlood,
aquarel(potloden),etc. Al dan niet in
combinatietechniek. Ze kan de verschillende technieken die bij de materialen
horen goed overbrengen. Hoog tijd dus om eens vrijblijvend kennis te maken met
de lessen van Marianne. Dat kan dus op
woensdag 29 januari van 13.15 tot 14.45 uur. De locatie is : CBS ten
Holtens Erve, Middendijk 53, 7397 NC, Nijbroek. Bij voldoende deelname starten
de lessen in februari 2020 op deze locatie. Dus ook op de woensdagmiddag van
13.15 tot 14.45 uur. Uiteraard kan uw
kind ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, graag zelfs. Wilt u zo
vriendelijk zijn uw kind van de voren aan te melden op onderstaand mailadres. Voor
meer informatie en aanmelding : mail met m.tenhoove@chello.nl of bel 057857597.
Ook kunt u kijken op de site van www.vaassencreatief of facebook:
Marianne ten Hoove.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Deelnemers Sportcafé bouwen samen aan lokaal sport- en beweegakkoord in de gemeente Voorst

KLARENBEEK- Donderdag 16 januari werd tijdens het Sportcafé op sportpark De Pauw in Klarenbeek duidelijk dat sport en bewegen in de gemeente Voorst een belangrijk thema is. Tijdens deze bijeenkomst werd input verzameld voor het lokale sport- en beweegakkoord. In dit akkoord maken lokale partijen als gelijkwaardige partners afspraken over de sportieve ambities binnen de gemeente Voorst.

Voor én door iedereen

De gemeente Voorst ging, net als tientallen andere Gelderse gemeenten, aan de slag met de ambities uit het in 2018 afgesloten Nationaal Sportakkoord. Dit akkoord wil bereiken dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Doelen op het gebied van bijvoorbeeld vitale sportorganisaties, sporten met een beperking en het stimuleren van jeugd en ouderen zijn hierin opgenomen. Wethouder Hans van der Sleen: “De doelstellingen zijn alleen te halen als hier op lokaal niveau op wordt ingezet, met alle organisaties samen. Het opstellen van een lokaal sportakkoord voor én door de inwoners van een gemeente is daarbij een belangrijke pijler.” Naast de wereld van sport en bewegen was er sprake van een grote diversiteit aan maatschappelijke organisaties.

Sportakkoordenspel

Het door de Gelderse Sport Federatie ontwikkelde ‘sportakkoordenspel’ werd gebruikt om op een interactieve manier de belangrijkste kernpunten op sport- en beweeggebied in de gemeente te benoemen. Tijdens het spel werden in vijf groepen de thema’s uit het Nationaal Sportakkoord besproken: inclusief bewegen, duurzame sport- en beweegomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig in bewegen en topsport die inspireert duurzame sportomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders, inclusief sporten en vaardig in bewegen. Het spel werd afgesloten door de belangrijkste tips, onderwerpen en wensen op puzzelstukken te schrijven. Zo dachten de aanwezige organisaties (waaronder o.a. verenigingen, gemeente, zorg & welzijn, onderwijs en commerciële partijen) mee over de inhoud van het lokale sport- en beweegakkoord.

Vervolg

Na het verzamelen van alle puzzelstukken werden een aantal opgeschreven ambities kort plenair besproken. Aan de sportformateur en de kerngroep de vervolgtaak om samen met alle overige betrokken organisaties de puzzel ‘op te lossen’ en tot een passend Voorster sport- en beweegakkoord te komen.

Vragen

Als u ook mee wilt denken of vragen heeft over het lokale sport- en beweegakkoord, kunt u terecht bij sportformateur Annemiek van de Grint via annemiek.van.de.grint@geldersesportfederatie.nl.

Fotograaf: Paul Meima

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Gered Gereedschap Voorst

TWELLO-

De Stichting Gered Gereedschap Voorst, die met zo’n 30 vrijwilligers actief is met het restaureren van (oud) gereedschap, heeft ook in 2019 weer een flink aantal projecten weten te realiseren.

In totaal 9212 stuks gereedschap opgeknapt met een gewicht van 4370 kg. en een volume van 8,9 m3 en 194 naaimachines met een gewicht van 3489 kg en een volume van 19 m3, verdeeld over de volgende projecten: UGANDA: 85 naaimachines, 9 vakgerichte opleidingssets voor 10 personen, 10 sets voor uitoefenen vak door 1 persoon.

CAMEROEN: 3 naaimachines, 1 vakgerichte opleidingsset voor 10 personen.

PHILLIPIJNEN: 10 naaimachines. MALAWI: 20 naaimachines, voor uitoefenen vak. TANZANIA: 76 naaimachines, 1 vakgerichte opleidingsset voor 10 personen.

Hierdoor kunnen: 194 mensen zichzelf, met de naaimachines, van inkomen voorzien.

110 personen gelijktijdig, binnen verschillende vakgebieden, opgeleid worden tot vakman of vakvrouw en 20 mensen individueel een inkomen verwerven door hun vak uit te oefenen.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Extra media-inloop

TWELLO-

Een smartphone, tablet of computer is hartstikke handig. Maar… hoe ga je er nou precies mee om? En hoe zit het als je even niet meer weet hoe je verder moet? Dan zijn de

vrijwilligers van SeniorWeb er.

Media-inloop

De vrijwilligers staan wekelijks tijdens de reguliere media-inloop klaar om alle vragen over

digitale media te beantwoorden. Op 25 januari is er een extra media-inloop in de Bibliotheek

in Twello.

Voor iedereen

Van 11.00 tot 14.00 uur is iedereen welkom, zowel leden als niet-leden van SeniorWeb.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

4* HOTEL DE SLAAPFABRIEK IN TEUGE WINT GOUDEN ZOOVER AWARD EN BEHOORT TOT DE BESTE ACCOMMODATIES VAN

TEUGE-

Op 16 januari 2019 zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Ontbijthotel De Slaapfabriek wint een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2019 zijn er voldoende reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Een 9.5 voor De Slaapfabriek

Tijdens de feestelijke award uitreiking waren de beste accommodaties van Nederland aanwezig om de award in ontvangst te nemen. De consument beoordeelde De Slaapfabriek met een waarderingscijfer 9,5.

“We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten. We werken elke dag ontzettend hard om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk fantastisch dat dit wordt beloond met een Gouden Zoover Award, aldus Marjo Prigge- van der Linden.”

Gouden en zilveren Awards

De best gewaardeerde accommodaties zijn beloond met een Gouden Award. Alle accommodaties die tussen een 8 en 9 scoren, krijgen een Zoover Award Zilver.

Uniek concept en exclusiviteit

Het exclusieve 4-sterren hotel biedt een uniek concept en is prachtig gelegen in het landelijke Teuge. Het hotel beschikt over 12 eigentijdse design hotelkamers. Met elk een eigen wereldthema. Zonder te vliegen, kan men in New York of Sydney slapen! Uiteraard omringd door alle luxe en comfort. Sinds kort heeft de Slaapfabriek er ook een fantastische vergaderruimte erbij welke 3D-geprint is.

De Vergaderfabriek is de eerste 3D-geprinte vergaderruimte van Europa en een toonbeeld van duurzame innovatie. Hier wordt u ontvangen in een perfecte cirkel van 9 meter met uitzicht over de weilanden. Dit bijzondere gebouw met dubbel gekromde wanden, stoelen gemaakt van gerecyclede petflessen, een plafond van gerecyclede kranten en isolatiekorrels gemaakt van melkzuur is ook ontwikkeld om uw beleving optimaal te ondersteunen. De wandvullende projecties op maat zorgen voor een juiste sfeer en setting.

Ook bijzonder is de mogelijkheid die De Slaapfabriek biedt om de beslotenheid en exclusiviteit van een private hotel te ervaren. Het gehele hotel staat ter beschikking om in alle rust te vergaderen en nadien te genieten van een heerlijke nachtrust.

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Door gasten simpelweg een review te laten schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige jaar 2019 worden meegenomen. In januari 2020 worden de Awards op een feestelijke manier uitgereikt.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Natuurwerkgroep Voorst in een nieuw jasje

VOORST-

Afgelopen zaterdag 18 januari was het al vroeg een gezellige drukte bij het gagelven in de bossen van landgoed Beekzicht. Terwijl de zonnestralen de ochtendkou langzaam verdreven gingen de leden van de Natuurwerkgroep Voorst aan de slag. Om ervoor te zorgen dat de gewenste vochtige heidevegetatie zich in het gavelven kan ontwikkelen is het belangrijk dat het gebied open blijft. Daarom werden opslag (kleine opkomende boompjes) van vuilboom en berk weggehaald. Ook werd er een amfibiehoop gemaakt. Dit bestaat uit een constructie van takken en grassen waar allerlei soorten amfibieën zoals salamanders en kikkers zich thuis kunnen voelen. De werkochtend werd afgesloten met een gezellige buitenborrel met als verrassing voor iedereen een nieuwe werk jas. Zo is de club nog beter herkenbaar! Lijkt het je ook leuk in de natuur te werken, nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van aanpakken en gezelligheid? Voel je dan welkom om een keer te komen kijken. Neem contact op met coördinator Ewald Vredegoor op nummer 06-22618839.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

30 jarig bestaan en nieuwe naam!

TEUGE-

Afgelopen vrijdag werd het 30 jarig bestaan van kwekerij de Croon gevierd, ook tijd voor een nieuwe naam De Croon Plants. Geweldig om te zien hoeveel capaciteit de pas aangeschafte Robot heeft in de nieuwe productiehal. Typetje “Selaginel”vertolkt door Carolien Elizen-Klunder( Selaginella is één van de twee specialismen van het bedrijf naast de Sempervivums) wist de mensen goed wegwijs te maken binnen het bedrijf. Een leuk weetje dat de planten met paspoort de deur uit gaan, registratie op de potjes. Geweldig zon mooi bedrijf in onze regio, wat ook voor veel werkgelegenheid zorgt, ze zijn altijd op zoek naar jongelui van 14 / 15 jaar. De plantjes worden ook geleverd aan plaatselijke supermarkten, dicht bij huis.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

“Nacht van Klarenbeek” ook met 20 km wandeling.

KLARENBEEK-

Op 20 en 21 maart strijken wandelaars van heinde en ver weer neer in Klarenbeek voor de monsterwandeltochten Long Distance Walk 110 km en de Kennedymars van 80 km. Tijdens deze wandeltochten wordt ook rekening gehouden met minder getrainde wandelaars. Zo was er ook al de 60 km en de 40 km in de nacht onder de naam “Nacht van Klarenbeek”. Daaraan is nu ook de 20 km toegevoegd.

20 km is voor de beginner net een beetje aantrekkelijker om te kunnen wandelen. Deze afstand is vooral bedoeld voor de wandelaars uit de regio die ook wel eens van dit evenement willen proeven. Deel uit maken van het evenement, zien wat een wandelaar er toe beweegt om voor de grote afstanden te gaan, samen met ze optrekken, maar wel op een gegeven moment kunnen zeggen “we stoppen er mee” als de rest nog heel ver door moet. Het mysterieuze van de nacht, de sfeer van allemaal dezelfde kant op gaan en met z’n allen een prestatie leveren. Je wilt er bij geweest zijn. Na 20 km wandelen even lekker uitblazen met de benen omhoog in horeca “de Brug” met een lekker versnapering en vervolgens rust. Wie wil dat niet?

De “nacht van Klarenbeek” is onderdeel van het evenement de Kennedymars Klarenbeek. Afstanden die op het programma staan zijn: LDW 110 km start 15.30 uur, Kennedymars 80 km, “Nacht van Klarenbeek” 60 km , 40 km en nieuw 20 km: start 22.00 uur. Verder is er ook nog een dagprogramma op zaterdag vanaf 07.00 uur met “Rondje Klarenbeek” Met de afstanden 40 km, 20 km, en ook nieuw de Lions Voorst 10 km loop. Aan deze laatste afstand mogen wandelaars van onder de 16 jaar gratis deelnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Lionsclub Voorst. Zij willen hiermee jeugd uit de omgeving stimuleren om ook lekker in beweging te komen.

Alle info op www.scklarenbeek.nl/kennedymars.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Camping de Bosrand in Lieren wint Gouden Zoover Award 2019

LIEREN-

Camping de Bosrand in Lieren behoort tot de beste accommodaties van het land. Op de vakantiebeurs in Utrecht zijn de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping de Bosrand wint een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2019 zijn er reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. De best gewaardeerde accommodaties zijn beloond met een Gouden Award.

Tijdens de feestelijke award uitreiking waren de beste accommodaties van Nederland aanwezig om de award in ontvangst te nemen. De consument beoordeelde Camping de Bosrand in Lieren met een waarderingscijfer 9.1. “Wij zijn ontzettend blij met de erkenning van onze gasten. Het is een tweede prijs die wij dit jaar winnen, na al de 1e plaats bij Eropuit in Eigen Land. Het is een beloning voor elke dag hard werken om het onze gasten naar hun zin te maken. Een Gouden Award, die komt te hangen naast onze eerdere Zoover Awards”, aldus Krista Meeuwsen.

Camping de Bosrand

Midden op de Veluwe, buiten de bebouwde kom bij Beekbergen, ligt minicamping De Bosrand. Camping de Bosrand omvat 27 toeristische plaatsen en 7 seizoenplaatsen. Het zijn allemaal mooie, ruime plaatsen verdeeld over drie velden. Daarnaast zijn er twee ruime 5-persoons stacaravans te huur, “De Eikenhorst” en “De Zonnehoek”. Er is ook gedacht aan de mensen die geen eigen caravan hebben maar toch een weekend of week weg willen. Zo zijn er drie 2-persoons B&B’s te huur. De Bosrand is een echte familiecamping, dat merk je bij aankomst direct door de vriendelijke, gastvrije ontvangst. Een mooie receptie met leuke (streek/kado)producten van o.a. Zuster Evie. Om nog meer gemak te bieden, bieden zij de gasten diverse arrangement aan”. “Wij luisteren heel goed naar onze gasten. Zij komen ook met ideeën of tips waar wij weer iets aan hebben”. “Wij proberen continu te verbeteren en te vernieuwen”. “Het is belangrijk dat onze gasten dit ook zien”.

Camping de Bosrand is de perfecte uitvalsbasis voor uw weekendje weg of vakantie. Er is veel te doen in de omgeving, zoals fietsen, wandelen, pretparken en de leuke steden Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zutphen.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.debosrand.nl.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Lions Voorst helpt Terwolde verbinden

TERWOLDE en haar muziektent zijn al decennia lang met elkaar verbonden. Deze verbintenis is de reden dat Lionsclub Voorst Steentjesambassadeur is geworden van dit bijzondere, historische bouwwerk. Zaterdag 4 januari reikte voorzitter Wilco van Eck een cheque van € 500 uit aan de projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’

In de jaren ‘50 bundelden muziekvereniging Ons Genoegen, zangvereniging Eendracht en de Vereniging Plaatselijke Belangen de krachten om de muziektent te bouwen. Op 2 september 1955 was het een feit: de muziektent van Terwolde werd officieel in gebruik genomen.

Voor het hele dorp

De muziektent is een uniek bouwwerk met een geweldige akoestiek en wordt nu onder meer gebruikt voor openlucht kerkdiensten, concerten, musicals en volksfeesten. Ook de nabijgelegen basisschool De Bongerd maakt er, voor afsluiting van projecten, af en toe gebruik van. Sinds 2010 is de muziektent een gemeentelijk monument.

Elk jaar wordt bij de muziektent op de 3e zaterdag in september het beregezellig Terwolds Oktoberfest gehouden. Noteer dit alvast in je agenda als je van gezelligheid houdt.

Nu ook samen renoveren

De muziektent is na al die decennia toe aan een grondige renovatie. Lionsclub Voorst ondersteunt met € 500 de voorgenomen renovatie ten behoeve van het behoud van de muziektent Terwolde. Niet alleen vanwege de bijzondere en rijke historie maar vooral om het mogelijk te maken dat ook de huidige en volgende generaties kunnen blijven genieten van dit prachtige bouwwerk met haar vele verbindende sociale culturele activiteiten.

Doe mee aan het behoud van de muziektent en wordt Steentjes Ambassadeur. Al voor € 5 kun je je steentje bijdragen. En je krijgt er ook nog een leuke steentjessleutelhanger voor terug. www.onsgenoegenterwolde.nl/behoudmuziektent/

Connie van Mourik en Jos Bosch - Behoud Muziektent Terwolde overhandigen Wilco van Eck, Voorzitter Lionsclub Voorst de Steentjessleutelhanger.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Cadenza haalt weer rommelmarktspullen op!

TWELLO- We gaan weer van start! De nodige voorbereidingen voor de jaarlijks terugkerende rommelmarkt van Cadenza Twello, dit jaar op zaterdag 20 juni worden weer getroffen. Maar zonder ‘rommel’ is er natuurlijk geen ‘markt’. Iedereen die spullen heeft kan vanaf nu weer bellen voor een snelle ophaalafspraak.

Een doos met kerstballen over? In 2019 een nieuwe inrichting gekocht en nu besloten dat die oude keukenstoelen echt weg mogen? De afgelopen weken besteed aan het opruimen van de zolder? Speelgoed, pannen en potten of andere rommel en curiosa over? Goede voornemens om veel te lezen maar eerst ruimte maken in de boekenkast? Zaterdag 8 februari gaan we weer op pad.

Bel Sebastiaan Ribbink (0641942030) voor een afspraak. Hij komt met het rommelteam snel bij u langs. Wilt u met ons meedenken en voor zover mogelijk de rommel in handzame en draagbare dozen (bijvoorbeeld bananendozen) of plastic (vuilnis)zakken aanbieden?! Dit helpt ons enorm. Bij voorbaat dank!

tCadenza, meer dan muziek.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Ouder-kind Yoga Bibliotheek groot succes!

TWELLO-

Afgelopen zaterdag was de eerste proefles ouder-kind Yoga in de Bibliotheken Twello en Brummen. Dit is onderdeel van verschillende activiteiten die de Bibliotheek organiseert voor ouders met jonge kinderen.

Net voordat de yogales begon, druppelden de ouders met kinderen binnen. Iedereen werd voorzien van een yogamatje. En al snel waren de yogamatjes gevuld met peuters, kleuters en hun ouders. Een knus ‘samen-moment’ in het weekend. Yogadocente Nynke Bos neemt de groep mee op yoga-avontuur. Samen fietsen - met de grote voeten tegen de kleine, rondlopen als giraffen en vliegen in de grootste luchtballon. De kinderen genieten zichtbaar als ze op de rug van hun ouder mogen klauteren en er even later juist weer onderdoor mogen kruipen. Ook het kriebelen op de rug is voor groot en klein een geliefd onderdeel van de yogales. Het is een groot succes voor allemaal en zeker voor herhaling vatbaar!

Om zelf thuis van ‘samen yoga’ te genieten heeft Nynke Bos het prentenboek Yo-ga je mee? geschreven. Het boek neemt je mee op avontuur, de yogaoefeningen zijn duidelijk beschreven en getekend. www.kinderyogadieren.com

Bibliotheek Brummen|Voorst (Twello, Brummen en Eerbeek) organiseert verschillende activiteiten voor ouders met kinderen. De ouder-kind yoga wordt dit jaar nogmaals aangeboden. Voor meer informatie kijk op de website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Optreden Southern Comfort in galerie De Statenhoed

TWELLO- Ben je liefhebber van JJ Cale, Nora Jones of John Hiatt? Dan kun je zaterdagmiddag 1 februari volop genieten van het duo Southern Comfort in de galerie De Statenhoed in Twello. Het duo brengt eigen arrangementen van Americana-covers: authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Het optreden in het kader van de door de Kunstkring Voorst georganiseerde muziekcafé’s ‘Muziek op Zaterdag’ begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

Southern Comfort bestaat uit Rianne Leusink en Bart Zee. Beiden hebben ruimschoots hun sporen verdiend in de muziek, Rianne zingt, speelt én danst in Los Pajaritis, de bekende flamencoformatie uit Deventer. Bart was jarenlang de gitarist van de formatie Hubdah.

Roanne en Bert begeleiden hun mooie samenzang met zuidelijke klanken uit gitaren, ukelele en accordeon. Hun muziek is nu eens intiem en melancholisch en dan weer stuwend en vol energie. Het duo speelt met veel gevoel en grote passie de mooie muziekstijlen die de laatste eeuw in Noord-Amerika zijn ontstaan.

Kortom, de moeite waard om de Statenhoed op 1 februari te bezoeken en vanaf 15.00 uur te genieten van dit bijzondere optreden. De toegang is gratis, maar een gift voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a is geopend vanaf 14.00 uur. Je kunt dan alvast de groepsexpositie van de Kunstkring bezoeken en genieten van een lekker drankje.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voetbalavond Voorwaarts

TWELLO- Komende zaterdag een primeur op Sportpark De Laene. Voor het eerst speelt het 1e elftal van Voorwaarts een competitiewedstrijd op een zaterdagavond. De tegenstander is één van de meest gerenommeerde clubs uit de regio: ROHDA. De Club uit Raalte speelt sinds jaar en dag in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Éénmaal (in 1979) werd de club zelfs algeheel Landskampioen bij de amateurs. Sindsdien heeft de grootmacht uit Raalte (ruim 1500 leden) wel een sportieve veer moeten laten. De club is echter ambitieus, en maakt er dan ook geen geheim van voor niets minder dan de titel te gaan. Terug naar de Hoofdklasse is het streven.

Voorwaarts grijpt deze veelbelovende wedstrijd aan om er een ware happening van te maken: de Voorwaarts Voetbalavond. Zo is er vooraf voor alle sponsors en overige liefhebbers een stamppotbuffet. Aansluitend zullen een aantal prominente gasten worden geïnterviewd: Kick Maatman, Marcel Geestman en Martin Berends

Kick was in de afgelopen jaren hoofdtrainer bij zowel ROHDA als Voorwaarts;

Marcel Geestman (huidig Hoofdtrainer bij Schalkhaar) speelde in het verleden bij beide verenigingen, en ex CUPA-speler Martin Berends is na een periode bij ROHDA nu actief als techniektrainer bij de jeugd van Voorwaarts. Gastheer Stefan Rutgers zal samen met hen diverse onderwerpen de revue laten passeren. Tegelijkertijd wordt er een voorwedstrijd afgewerkt tussen jeugdteams van beide clubs.

Om 1900u wordt er gefloten voor de aftrap. Zal de ploeg uit Twello op kunnen tegen grootmacht ROHDA? We gaan het zien op zaterdagavond de 25e. Voor de inwendige mens wordt in ieder geval goed gezorgd: Langs de lijn kunt u terecht voor warme chocolade en Glühwein, en uiteraard is de keuken open voor een warme hap

Na de wedstrijd is de kantine geopend voor een gezellig feest, met muziek verzorgd door DJ Remco. En feestvieren kan men aan De Laene.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

LED it go VHC!

TWELLO- Tijdens een goed bezochte nieuwjaarsborrel heeft hockeyclub VHC op 4 januari jl. de compleet nieuwe LED-verlichting officieel in gebruik genomen. De eer voor deze handeling kwam toe aan Thijs Merks, een jonge en betrokken VHC-er. Met een simpele vingertip van hem startte muziek en een lichtshow. Het gehele VHC-terrein is nu met LED verlicht.

Martin Bolderman van Sportverlichting.com regelde de aanleg van de lichtinstallatie en vertelde hoe verfijnd het systeem met een app bediend kan worden. Zowel de lichtsterkte als de precieze light-spots kunnen worden bepaald, zodat nooit onnodig licht brandt.

‘‘De kleine handeling van Thijs, staat voor een grote stap voor VHC. De club geeft hiermee verder vorm aan haar ambitie om een maatschappelijk verantwoorde vereniging te zijn,’’ sprak voorzitter Johan Homan. VHC had al de gezonde kantine, het rookvrije terrein, een clubhuis met gerecyclede autobanden en daar komt dus nu duurzame verlichting bij. Van het nieuwe licht kon meteen dankbaar gebruik gemaakt worden bij de onthulling van een nieuwe banner van de hoofdsponsor van VHC. Twee van de jongste VHC-leden -Jorn en Lars- trokken de banner in vorm. Een prachtige start dus van het nieuwe jaar voor VHC. Iedereen die een keer wil komen kijken, is welkom aan de Zuiderlaan!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Buurt wil behoud van speel- en sportveld aan Frans Halsstraat in Twello Wethouder Lagerweij; ‘in 200

Gemeente Voorst heeft 4 kleine inbreidingslocaties in Twello aangewezen voor woningbouw. Een perceel aan de Koningin Julianastraat, de voormalige schoollocaties De Oase (Troelstralaan) en De Kruimelkring (Abraham Kuyperstraat) én het ‘Kajak veld’ aan de Frans Halsstraat. Buurtbewoners van de wijk ‘De Veldjes’ zijn ‘zeer boos’ en maakten dit onder meer kenbaar middels diverse schriftelijke correspondentie alsmede hun inspreekrecht tijdens de onlangs gehouden RTG (Ronde Tafel Gesprek) in het gemeentehuis.

De reden van de boosheid wordt tijdens de RTG vertaald door onder meer buurtbewoner Wouter van de Veen. Afgelopen zomer is pas vernomen van de plannen, waar door gemeente Voorst al jaren aan wordt voorbereid, aldus van de Veen. In zijn eerdere brieven aan het gemeentehuis schrijft hij onder meer, zich te kunnen vinden in de het plan vanuit de gemeente, om binnen de kern van het dorp Twello woningbouw te realiseren op plekken die vrij komen of nog geen publieke bestemming hebben. ‘Maar het plan om daar ook een speel c.q. sportveldje voor in te ruilen, gaat mij te ver’ waarbij van de Veen vervolgt ‘mede ook dat er in de wijk steeds meer jonge gezinnen wonen met kinderen, is het verstandig om kritisch naar het plan te kijken’.

Tijdens de RTG buigen diverse raadsleden zich over de kwestie. Lijst Jansen stelt terecht de vraag, of er veel gebruik wordt gemaakt van het veld. Volgens Wouter van de Veen is dat wisselend maar wijst nogmaals op de vele jeugd in de buurt. Bovendien stelt hij duidelijk, dat het veldje géén hangplek is. PvdA/Groen Links vraagt wat nu eigenlijk het pijnpunt is van de buurt; de woningbouw of de wijze waarop men is behandeld door de gemeente? Van de Veen geeft aan, dat de buurt graag mee wil praten over hoe het stuk grond te benutten. “Het is een sportveld voor de jeugd, niet om daar 12 woningen te creëren” aldus de spreker.

De buurt gebruikt nog een ander verweer en dat betreft het groene- en sportieve beleid van gemeente Voorst. Voorst is de groenste gemeente van Europa en won daarvoor in 2019 een prijs. De jury loofde onder meer het verbinding zoeken met de burgers en de betrokkenheid tussen inwoners en gemeente. De buurt is echter van mening, nergens in te zijn betrokken. ‘Buurtcoaches worden betaald om bewegen van jongeren te stimuleren. Daar moet voor betaald worden, maar er liggen gratis velden voor de kinderen die moeten verdwijnen’ aldus een andere inspreker. Op de vraag van Gemeentebelangen, of er voldoende alternatieven zijn, blijkt dat deze er zijn, maar wel verspreid en niet geschikt voor alle doelgroepen. Een speeltuin is niet voor ieder kind geschikt en al zéker niet voor voetballen. Daarnaast speelt de verkeersveiligheid een rol bij het bezoeken van andere locaties, aldus de buurt.

Wethouder Lagerweij geeft aan, dat er sinds 2008 al sprake is van woningbouw, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met het spoor. Lagerweij noemt het een vervelende afweging, wanneer het gaat om de keuze tussen wonen of voetballen. Daarbij komt, dat uit advies door een externe partij blijkt, dat de vier inbreidingslocaties als één project moeten worden aangeboden aan marktpartijen. Je kan daarmee voldoen aan de mix van eisen alsmede, dat er geen groot scala een restricties wordt meegegeven wat ontwikkelaars en bouwers tegen kan houden.

Er ligt nog geen concreet plan en er is al afgesproken, dat de buurt betrokken gaat worden bij de verdere plannen. Daarvoor worden ze uitgenodigd en zo nodig zelfs vaker. De keuze tussen groen, speelvelden en woningbouw blijft lastig, maar in deze is een bewuste keuze gemaakt voor de behoefte aan woonlocaties. “In de ideale wereld zouden we heel veel sportveldjes moeten hebben. We begrijpen het standpunt van de buurt maar hopen ook dat ze begrijpen, dat er behoefte is aan bouw. We kijken naar voorzieningen, maar in deze heeft wonen meer gewicht in de schaal” aldus de wethouder.

Daarbij is de wethouder van mening, dat de buurt zelfs heel vroeg is geïnformeerd. De plannen voor bespreking zijn er nog niet, alles moet nog vorm krijgen en dus is het ook nog niet duidelijk, waarover gesproken gaat worden. In de plannen zit nog rek, volgens de wethouder. Een plan is pas definitief, wanneer de raad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Tot die tijd is er wellicht nog ruimte en zal de buurt in ieder geval betrokken worden bij de verder ontwikkelingen.

Maandag 27 januari staat dit onderwerp op de agenda van de raadsvergadering.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Musicalgroep Colours brengt uniek theaterconcept Showpiss in de Deventer Schouwburg

APELDOORN/DEVENTER- Al 25 jaar is Musicalgroep Colours actief in Apeldoorn. Na succesmusicals als “Blame The Boogie”,” Spaansbenauwd” en ”Er Was Eens”, komt de groep met 30 dansers, zangers en acteurs nu op 27 en 28 maart naar de Deventer Schouwburg, waar zij het unieke theaterconcept 'Showpiss' presenteren. Twee verhalen, waarin de gemene deler de liefde is, vol bekende musicalsongs. Over Showpiss

Zoals eerder geschreven, is Showpiss een unieke theaterervaring. U krijgt op één avond twee musicals te zien, die totaal verschillend zijn. Nog nooit eerder bracht Musicalgroep Colours twee musicals op één avond. De groep neemt u mee in twee werelden. Voor de pauze zult u onder de indruk zijn van de charme van Roxie, die in de vrouwengevangenis voor de nodige opschudding zorgt. Een theaterbeleving, waarbij u in het tweede deel de pauze muzikaal op het puntje van uw stoel zult zitten. In het rijke palet van stijlen en diversiteit laten de leden van de musicalgroep zien wat zij in huis hebben. We nemen u kort mee in beide verhalen:

1: Opzwepende Jazz Musical

In het eerste deel van Showpiss word je meegenomen naar een vrouwengevangenis. Een verhaal vol vriendschap, liefde en haat. De jazzy muziek, de strakke dans en sexy sfeer voeren u mee in een verhaal vol liefde, intrige en haat.

2: In opstand

Het tweede deel van Showpiss gaat over Bobbie. Hij leeft in een stad, waar mensen in de ban zijn van een watertekort. Er is een Urinetaks, die elke inwoner in de ban houdt. De opstand volgt, Bobbie leidt dit verzet. Vrij plassen, dat is wat men wil!

Wie?

Musicalgroep Colours is al 25 jaar te zien op de Apeldoornse theaterplanken. De groep met 30 acteurs, die tevens zingen en dansen, speelt eens in de 2,5 jaar een grote productie. Showpiss staat onder de bezielende leiding van een professioneel artistiek team. Regisseur Sjors Wijers is als regisseur verantwoordelijk voor de artistieke leiding, Tom Wesselink is betrokken als muzikaal leider en Marianne Hertgers creëerde de choreografie. Showpiss biedt zowel het artistiek team als de groep enthousiaste leden een mooie uitdaging. Naast uitvoerend op het toneel heeft elk lid ook een taak binnen de vereniging. De één zet zich in voor het bestuur, de kostuums, de ander voor PR of het decor. Musicalgroep Colours staat al decennialang garant voor een spetterende voorstelling, die u mee zal voeren in de magie van het theater.

Kaartverkoop:

https://deventerschouwburg.nl/programma/musicalgroep-colours-showpiss

Meer informatie over Musicalgroep Colours:

www.musicalgroepcolours.nl

Foto: Bert Elings

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Goede start van sv Twello na de winterstop

TWELLO-

Daar de wedstrijd in december 2019 was afgelast moest sv Twello al snel weer aan de bak in het nieuwe jaar. Met 1-3 werd er gewonnen van Loenermark, maar wat heeft de ploeg uit Twello het zichzelf moeilijk gemaakt. De eerste 10 minuten had s v Twello al afstand moeten nemen van de thuisploeg. Maar dat gebeurde niet. Toen in de 37ste minuut een speler van Loenermark het veld moest verlaten wisten de bezoekers niet goed met het overtal om te gaan. Nee de gastheren waren menigmaal dreigend aanwezig voor de goed keepende Jay Koster. Pas ver in de tweede helft wist sv Twello van de man meer situatie te profiteren. Al in 2de minuut flitste Maarten Lutje Beerenbroek op links iedereen voorbij. Helaas was zijn voorzet iets te hoog voor de inkomende spitsen. Nadat Sander Barink van dichtbij naast had gekopt had Maarten Lutje Beerenbroek de kans om te scoren. Met zijn voet wist keeper Gerrit Rissewijck de bal tegen te houden. De ene aanval na de andere ging richting het doel van de thuisclub maar hoe mooi de aanvallen ook waren de trekker werd niet definitief overgehaald. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar even lette de verdediging van sv Twello niet op en Joey van Dijk scoorde 1-0. Thom Pleket schoot niet veel later rakelings voorlangs. In de 24ste minuut een prachtige steekbal van de weer heel goed spelende Edward Achtereekte op de sterk spelende Nicky Eekhuis en de 1-1 verscheen op het scorebord. Wat een pech had Maarten Lutje Beerenbroek toen hij de bal ineens uit de lucht nam en naast schoot. Na ruim een half uur spelen ging Job Bruntink alleen op keeper Gerrit Rissewijck af. Hij schoot tegen de goed uitkomende keeper op . Afspelen was hier een betere optie geweest. Toen enige tijd daarna een speler van de thuisploeg het veld moest verlaten had sv Twello het opeens lastig tegen een man minder. Op een schot van Sander Barink redde Jay Koster bekwaam en Nick Pacqué zag zijn inzet voorlangs gaan. Ruststand 1-1.

Na de rust een aandringend sv Twello, maar om nu te zeggen dat hun aanvallen echt gevaarlijk waren gaat te ver. In de 47ste minuut liet Maarten Lutje Beerenbroek na om te scoren . In de 52ste minuut dacht Nicky Eekhuis te scoren. Hij passeerde wel keeper Gerrit Rissewijck, maar de paal was een sta in de weg. Na een uur spelen werd Loenermark weer gevaarlijker. Joey van Dijk verscheen voor keeper Jay Koster. Zijn redding mocht er zijn. De ploeg uit Twello vergat het spel breed te houden en het tempo op te voeren. Kansjes voor Max Smaal en Joris Maalderink, die voor beter tot zijn recht komt dan achter, leverden niets op. Loenermark ging er vol voor maar keeper Jay Koster kon weer zijn klasse laten zien. In de 77ste minuut eindelijk weer een aanval op tempo. Job Bruntink bleef aan de zijlijn en gaf de bal op maat voor op Chaw Fung Cheung, die de 1-2 scoorde. Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen, maar in de 83ste minuut passeerde Job Bruntink een paar verdedigers en scoorde de verlossende 1-3. Er was geen reden voor scheidsrechter F. van Ark uit Apeldoorn om veel tijd bij te tellen. Zo kon sv Twello de volle buit meenemen, maar daar had het lange tijd niet naar uitgezien. Volgende week uit tegen de Gazelle uit Deventer. Aanvang 14.00 uur.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Bedrijfsleven in gemeente Voorst draagt De Zonnebloem warm hart toe

TWELLO-

De Zonnebloem Regio Gemeente Voorst bedankt - mede namens haar afdelingen, haar vrijwilligers en uiteraard haar gasten - de sponsoren van het afgelopen jaar 2019. De sponsoren maakten het ons mogelijk om leuke en zinvolle activiteiten te organiseren voor alle mensen met een fysieke beperking, waaronder langdurig zieken, gehandicapten en ouderen. Op onze website: www.zonnebloem.nl/gemeente-voorst krijgt u een indruk van onze activiteiten.

U wilt ook sponsor worden ?

De Zonnebloem Regio Gemeente Voorst zal in januari/februari ca. 20 á 25 bedrijven uit de gehele gemeente Voorst benaderen voor sponsoring van de activiteiten die voor dit jaar gepland staan. Bent of wordt u niet benaderd en u wilt ook sponsor worden, stuur dan even een email met uw contactgegevens naar Paul Kuiper ( paul.kuiper@hotmail.com ).

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Er is ruimte voor nieuwe kringleden bij de mannenkring in Deventer.

DEVENTER-

De kringen is een landelijke vereniging die groepen organiseert door heel Nederland, waarin maandelijks een avond samen wordt doorgebracht met ongeveer 10 personen Het doel is: gelijkgestemden ontmoeten, praten, samen activiteiten; ondernemen en gezelligheid; Zowel mannen als vrouwen kunnen reageren. Je leeftijd is niet alles bepalend om aan een kring deel te nemen ... ; Momenteel is er 1 mannenkring in Deventer en 1 vrouwenkring. Dus stuur een email (deventerkringen@hotmail.com) voor verdere informatie en neem gewoon de stap om met soortgenoten maandelijks een leuke avond te hebben en leuke dingen doen samen…; Kijk ook op de website van De Kringen voor verdere informatie… http://www.dekringen.nl https://deventer-mannenkring.jimdosite.com/

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Afsluiting project ‘Over de grens’ op Veluws College Twello

TWELLO- Leerlingen uit de brugklassen kwamen samen in hun eigen reisbureau in de aula van het Veluws College Twello. In 45 minuten bezochten talloze bezoekers alle uithoeken van de wereld. Met een bonte verzameling aan reisbestemmingen wisten de leerlingen hun bezoekers te boeien. De afsluiting van het project ‘Over de grens’ was een groot succes.

Hoe smaken humus en granaatappel? Waar kun je het beste ‘shoppen’ in Palermo? Hoe lang duurt je reis naar Papeete in Frans-Polynesië? Allemaal vragen die dinsdagmiddag 14 januari jl. beantwoord werden in het ‘Reisbureau Veluws College Twello’! Een vakantiebeurs om de hoek met geweldig veel bezoekers.

De afgelopen acht weken hebben de brugklassers van het Veluws College in Twello wekelijks drie lesuren hard gewerkt aan het project ‘Over de grens’. Tijdens de afsluiting veranderde de aula in een heus reisbureau. Familie en belangstellenden konden een stem uitbrengen op hun favoriete fictieve stedentrip. Aan alles was gedacht. Realistische prijzen, prettige vluchttijden, culturele en sportieve uitstapjes op de plek van bestemming én natuurlijk het maken van goede reclame.

Alles waar we veel belang aan hechten tijdens projectonderwijs kwam even samen. Samenwerken en je eigen rol hierin, presenteren en informatie zoeken en beoordelen. Ook werd er tijdens dit project aandacht geschonken aan creativiteit, actualiteit en het gebruik van social media. En tijdens de bijbehorende excursie naar Schiphol gingen we bijna echt even de wereld in, bijna…

Uiteindelijk gingen meeste stemmen naar het projectgroepje ‘Kaapstad’. Een hele goede tweede en derde werden de trips naar New York en Kathmandu. Gefeliciteerd allemaal!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

TC de Schaeck start met OldStars tennis

TWELLO- Ouderen die willen tennissen, maar niet meer als een hinde over de baan gaan, kunnen vanaf januari 2020 kennismaken met OldStars tennis bij TC de Schaeck in Twello. OldStars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan. OldStars tennis is ook geschikt voor ouderen die ooit tennis hebben gespeeld en door bijvoorbeeld een blessure niet meer tennissen. Met de aangepaste spelvorm én de begeleiding liggen er weer prachtige kansen om op de tennisbaan actief te zijn.

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Na een uitgebreide voorbereiding waarin de tennisvereniging met veel partijen, zoals de gemeente, de buurtsportcoaches, uniek sporten, de tennisschool en het ouderenfonds, gesproken heeft, was het 17 januari en de startdag van Oldstars tennis.

Na verschillende PR activiteiten waren er al een paar aanmeldingen maar was het ook een beetje een verrassing hoeveel mensen er zouden komen. Uiteindelijk kwamen er acht Oldstars. Een hele goede opkomst voor een fantastisch begin. Samen met de vrijwilligers Huug en Elsenoor en de trainer Pieter was de club compleet. Er waren ook nog drie supporters, dus met elkaar een gezellige drukte op de vrijdagochtend. Begonnen werd met een gezellig kopje koffie en de Oldstars zaten al snel leuk te kletsen met elkaar. Ook dit is een belangrijk onderdeel van Oldstars tennis, elkaar ontmoeten.

De training begon met een warming-up op muziek en daarbij viel het enthousiasme en plezier meteen op, al “dansend” werden de spieren warm en kon er daarna getennist worden. Met verschillende oefeningetjes werden de basisslagen van het tennis doorgenomen. Groot voordeel van Oldstars tennis is de groene bal die wat minder snel gaat en het feit dat de bal twee keer mag stuiteren. Iedereen deed lekker mee en speelde met veel plezier. Na iets meer dan een uur was de training afgelopen en ging iedereen voldaan terug naar de kantine voor nog een kopje koffie en om een beetje op adem te komen. De ochtend werd afgesloten met een “ we zien elkaar volgende week weer”.

Er is natuurlijk nog plek voor meer Oldstars, u kunt zich aanmelden via oldstarstennis@tcdeschaeck.nl. De volgende training is zoals gezegd 25 januari.

Aangepaste regels

In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende tennisregels. Er zijn er een aantal aangepast als: spelen met een zachte, groene bal, dubbelspel op enkelveld, derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games), onderhands serveren en de bal mag twee keer stuiteren. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden les vormen via het ASM model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via tennis gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek op latere leeftijd. Eerder dit jaar werd er officieel gestart met OldStars tennis in Oldenzaal, waar de officiële aftrap van OldStars tennis plaatsvond onder bezielende leiding van oud-tennisheld Tom Okker.

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Lezing bij de Vrouwen van Nu Hooiland Klarenbeek Apeldoorn

KLARENBEEK-

Op de eerste afdelingsbijeenkomst van het nieuwe jaar komt de heer Jos van Bommel een lezing verzorgen over safari’s in Afrika. De heer Jos van Bommel is een echte safariliefhebber. Vanaf het jaar 2000 reist hij privé 3 à 4 maanden per jaar door Afrika. Door al deze safarireizen en zijn ervaring in de toerismebranche is hij een professioneel safarispecialist. Over zijn verhalen en de prachtige foto’s die hij in Afrika heeft gemaakt, neemt hij de dames virtueel mee naar Afrika. Komt u ook? U bent als gast van harte welkom in Gebouw Samuël aan de Brinkenweg in Klarenbeek. De lezing is op donderdag 23 januari en begint om 19.30 uur.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Eerste lezing in het kader van 75 jaar bevrijding door de heer Theo Schaefers.

GEMEENTE VOORST- Dit zijn de woorden van Linton Stephenson, die hij schreef in zijn memoires over zijn overleving door boven Teuge te springen uit een zwaar gehavende geallieerde bommenwerper van het type AVRO Lancaster in de Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 12 juni 1943 ging het mis een bommenmissie boven vijandelijk grondgebied en na een aanval door Duits luchtafweer en het genadeschot van een Duitse jachtvlieger.

Over deze luchtoorlog boven Nederland en de gemeente Voorst zullen lezingen worden gehouden, waarin de verhalen van onze bevrijders zullen worden verteld.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze lezingen over de helden van toen, vaak nog jonge jongens uit andere werelddelen, die hun leven waagden om de strijd aan te gaan met de Duitse vijand en onze vrijheid terug te geven. De vluchten van deze geallieerde bommenwerpers, die over Nederland vlogen om de Duitse oorlogsindustrie uit te schakelen liepen niet altijd goed af. Eenmaal aangeschoten door een vijandig jachtvliegtuig maakte de kans heel klein, dat je het er levend van af zou brengen. Een enkele keer lukte dat toch !!!!

Deze eerste lezing zal worden gehouden op donderdag 23 januari 2020 bij Brasserie Kriebelz in Terwolde. Aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur.

Entree voor leden en niet leden gratis.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Wedstrijdschema

ActiviaZondag 26 januari

14:00 Vaassen 1 - Activia 1

10:30 Activia VR – Broekland VR

CCW ’16

Zondag 26 januari

09.30 CCW 3 – V en L 3

14.00 CCW 1 – Marienheem 1

Vrouwen

11.00 CCW 1 – Heino 1

13.00 CCW2-Lemelerveld/Lemele1

Terwolde

Zondag 26 januari

14.00 Terwolde 1 – Go Ahead D. 1

Vrouwen

11.30 AZC/Eefde 1 – Terwolde 1

11.30 Raalte 2 – Terwolde 2

Teuge

Zaterdag 25 januari

14:30 Advendo 1 - Teuge 1

12:00 ESC 2 - Teuge 2

14:30 Teuge 3 - Helios 2

14:30 Teuge 4 - Helios 6

12:30 Teuge 5 - Turkse Kracht 5

Twello

Zaalvoetbal Zuiderlaan

Vrijdag 24 januari

19.30 Twello 1 – Twello 2

20.30 Twello 4 – Colmschate 2

Elders

20.00 Klarenbeek 1 – Twello 3

21.00 Helios 1 – Twello 5

Maandag 27 januari

20.15 Orderbos 2 – Twello 3

Veldvoetbal

Zondag 26 januari

09.30 Voorwaarts 9 – Twello 2

10.00 Twello VE – AZC VE

10.30 Go-Ahead D.5 – Twello 3

14.00 De Gazelle 1 – Twello 1

Volleybal Zuiderlaan

Dinsdag 28 januari

20.15 Twello DR 1 – Luttenberg DR 1

20.15 Twello DR 2 – Salvora DR 1

Woensdag 29 januari

20.15 Twello HR 1 – Vios Eefde HR 1

20.15 Twello XR 2 – Twello XR 3

21.15 Twello XR 1 – Welsum XR 1

Programma V en L

Woensdag 22 januari

20:00 Dalfsen VR1 - V en L VR1

Zondag 26 januari

09:30 CCW 3 - V en L 3

10:00 V en L VE1 - WWNA VE1

11:00 V en L VR1 - Avanti W. VR1

14:00 V en L 1 - Wissel 1

Woensdag 29 januari

19:30 V en L VR1 - ZVH VR1

Voorwaarts

Donderdag 23 januari

Volleybal Jachtlust

19.00 Voorwaarts DS4 – Salvora DS2

19.00 Voorwaarts DS5 – Bruvoc DS2

19.00 Voorwaarts HR1 – Borplat HR1

21.00 Voorwaarts HR2 – WSV HR2

21.00 Voorwaarts HS2 – Avior HS6

21.00 Voorwaarts HS4 – VZK HS4

Vrijdag 24 januari

Futsal Jachtlust

21.00 VW 1/ADAS Groep-Loenermark 1

Zaterdag 25 januari

Volleybal Jachtlust

Voorwaarts DS1–HeyendaalDS1

Voorwaarts HS1–Skopein WivocHS1

Voetbal De Laene

19.00 Voorwaarts T1–Rohda Raalte T 1

Zondag 26 januari

Voetbal de Laene

09.30 Voorwaarts T 10–Voorst 3

09.30 Voorwaarts T 9 – Twello 2

11.30 Voorwaarts T 7 – Vaassen 3

11.30 Voorwaarts T 8 – Rohda Raalte 9

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Technologie voor jong en oud op Techniekdag Achterhoek

Op zaterdag 4 april organiseert VNO-NCW Midden samen met bedrijfsleven en onderwijs wederom de Techniekdag Achterhoek. Een dag voor jong en oud om te ervaren hoe leuk en veelzijdig technologie is. Bedrijven en opleidingen presenteren zich op deze dag met verschillende doe-, kijk- en speelactiviteiten. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Techniek is overal in huis, op

school, het ziekenhuis en waar je maar kunt bedenken. In je computer, in een
lantaarnpaal, een tafel en zelfs in je boterham. Achter al deze dagelijkse
dingen zitten vakmensen. Op de Techniekdagen laten regionale bedrijven uit
onder andere de Bouw, Elektro, Industrie, Zorg en ICT zien wat het inhoudt om
in de techniek te werken en hoe leuk dit kan zijn. Doel is jongeren enthousiast
te maken voor een opleiding en beroep in de technologie.

Op de website www.techniekdag.nl is alle informatie te vinden over de
verschillende activiteiten. Kom proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek
uitgaan en programmeren. Kinderen, ouders, geïnteresseerden: iedereen is welkom
op deze prachtige publieksdag!Techniekdag Achterhoek

Datum: Zaterdag 4 april 2020

Tijd: 10.00
uur - 17.00 uur

Locatie: Assink Lyceum, Parallelweg 9, Neede
woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Seizoenshervatting voor oudste en jongste Eagles-jeugd in Twello

TWELLO- De oudste en jongste lichtingen van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding, Onder-19 en Onder-13, spelen aanstaande zaterdag op sportpark Zuiderlaan in Twello hun eerste officiële duels van 2020. Go Ahead Eagles O19 begint met een bekerwedstrijd tegen Longa ’30 O19 aan de tweede seizoenshelft. Voor Onder-13 begint een nieuw seizoen in de Eerste Divisie-hoog met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam O13.

Voor de winterstop wist Go Ahead Eagles Onder-13 zich op de laatste speeldag te handhaven in de Eerste Divisie-hoog. “Van de laatste vijf duels wisten we er drie te winnen”, zegt O13-trainer Jip Ellenbroek. “Wat dat betreft zijn we op de ranglijst teruggekomen van een aardige achterstand.” Go Ahead Eagles Onder-13 trof de leeftijdsgenoten van FC Volendam tijdens de eerste seizoenshelft ook al twee keer. Op sportpark Zuiderlaan in Twello werd het 0-5 voor de oranjehemden. Aan de boorden van het IJsselmeer wist het team van Ellenbroek echter met 0-1 te winnen van FC Volendam O13.

Vertrek Erik Zandstra

Go Ahead Eagles Onder-19 begint de tweede helft van seizoen 2019/2020 zonder trainer Erik Zandstra aan het roer. Zandstra combineerde zijn werkzaamheden bij de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding met het hoofdtrainerschap van Longa ’30 en het runnen van een eigen bedrijf. Het combineren van al deze activiteiten bleek echter een te grote opgave, waarop Go Ahead Eagles en Zandstra besloten om in goed overleg per direct uit elkaar te gaan. De leiding van Go Ahead Eagles O19 is inmiddels in handen van voormalig Eagles-speler Lars Lambooij en Eric Whittie (tevens Hoofd Opleiding van Go Ahead Eagles).

Programma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding

Zaterdag 25 januari

Bekerwedstrijd (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles O19 – Longa ’30 O19

Eerste Divisie-hoog (12:00 uur, sportcomplex De Eendracht, Nijmegen)

NEC O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

START KAARTVERKOOP LENTELIVE! 2020

De Vecht: LenteLive! trapt voor het 15e jaar op rij het feest seizoen af! Op 3, 4 en 5 april zal de mega festivaltent weer aan de Bekendijk staan voor een speciale jubileum editie. Laat je verrassen!

Vrijdag 3 april

Zoals bij velen bekend is de oorsprong van LenteLive! ontstaan uit de band 7 op de schaal van Richter. Een aantal bandleden heeft het festival voortgezet, maar voor de 15e editie komt de band nog één keer bij elkaar om LenteLive! met alle energie te openen. Ook een DJ mag niet ontbreken en we hebben niemand minder dan DJ Jeronimo bekend van o.a. Boode in Bathmen. De band, DareDevils waren al eerder op LenteLive!, maar zijn dit jaar ook te zien in the Voice of Holland. Op 3 april zullen ze het podium wederom bestormen. Deze avond is vanaf 23 jaar.

Zaterdag 4 april

Bij een jubileum editie verwacht je meer feest, meer lente, meer live! Daarom starten we op zaterdag al om 16:00 uur. Met trots presenteren we een super knallend programma met o.a. Bökkers, The Dirty Daddies, Feestnation, DJ Sander, en AC in DC. Nieuw dit jaar is dat we in de avond ook nog een tweede stage hebben in een andere tent genaamd de Tapperij, voor de liefhebbers van DJ Remco en de Grote Karaoke show. Durf jij samen met deze 6- koppige band de lampen van het plafond te zingen?

Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht twee keer AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af. Ze speelden ook al op ons 10 jarig jubileum. Wij kunnen niet wachten op de feestexplosie in De Vecht.

Zondag 5 april Lentebokbierdag!

Traditiegetrouw slaan we het eerste lentebokje weer aan op zondag! Er zijn diverse bokbieren op de tap voor de echte fijnproevers. Uiteraard kunnen de jonge bezoekers zich uitleven in de Lammetjesweide, waar volop kindervermaak aanwezig is en we hebben zelfs dit jaar een kinderdisco. In de festivaltent staan Erwin Nijhoff & Band, DJ Sander en de band The Rousers geprogrammeerd. Op zondag is de entree gratis.

Start voorverkoop

Tickets voor de vrijdag en zaterdag zijn vanaf 25 januari verkrijgbaar via lentelive.com en de bekende verkoopadressen. Zolang de voorraad strekt.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Onthulling nieuwe spelersbus Go Ahead Eagles

DEVENTER- In het bijzijn van selectiespelers, staf, supporters en Business Partners van Go Ahead Eagles werd afgelopen vrijdag de nieuwe spelersbus van de club onthuld op het supportersplein van De Adelaarshorst in Deventer. Nadat de bus was ontdaan van het metersgrote spandoek waarin het was gewikkeld, konden alle genodigden de rood-gele aanwinst in volle glorie bewonderen.

Spelers en staf spoedden zich direct na de onthulling naar de ingang van de spelersbus om het fraai vormgegeven interieur (inclusief eigen keukenblok) te bekijken. Ook de overige aanwezigen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om de nieuwe spelersbus van binnen te aanschouwen.

De afgelopen weken heeft TCR Tours uit Raalte, vervoerspartner van Go Ahead Eagles, ziel en zaligheid gestoken in de realisatie van de nieuwe spelersbus, die rondom voorzien is van verrassende bestickering. Afgelopen zondag namen spelers en staf van Go Ahead Eagles de spelersbus voor het eerst officieel in gebruik tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-3 zege).

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Garage Kil/Volendam – Fit & Fun Voorwaarts

TWELLO- Het ‘duel der promovendi’, zoals op de website van handbal Volendam al te lezen was, stond deze zaterdagavond gepland in sporthal Opperdam. Volendam staat met 11 punten op de vijfde plaats, een plek waarvoor nog 4 teams in de race zijn en alles nog mogelijk is. De thuiswedstrijd tegen hen kende vanaf onze kant een erg slechte eerste helft waardoor wij met rust tegen een grote achterstand aankeken. In de tweede helft hebben wij toen vrijuit gehandbald en ons eigen spel gespeeld, maar konden de stand niet meer recht trekken en verloren met 30-36.

Bij aanvang stonden de dames van Fit & Fun Voorwaarts direct op scherp. Lisa was goed voor de eerste 3 doelpunten aan onze zijde. Volendam wist een terugkomende bal te onderscheppen en na hun eerste doelpunt de 2-3 te maken. Hierop volgde voor hen in de dekking een 2 minuten tijdstraf, en kregen wij opeenvolgend twee penalty’s die Daimy vol overtuiging binnen schoot. Volendam nam na twee snelle tegenaanvallen van Alineke en Lisa, dat de stand op 2-8 zette, een time-out. Onze dekking stond als een huis: de cirkel werd goed afgeschermd, instartende hoeken werden tegengehouden of opgevangen, er werd uitgestapt op de schutters en weer terug-verdedigd. De ballen die op het doel af kwamen werden geweerd door een uitstekend keepende Lieke, die een aantal fantastische reddingen in petto had. Samen met de dekking zorgde zij ervoor dat Volendam met rust niet verder dan 5 doelpunten kwam. De fouten die Volendam maakten in de aanval, en de ballen die wij onderschepten, werden omgezet in doelpunten. Met nog enkele snelle tegenaanvallen en mooi samenspel werd de ruststand na een penalty van Lisa 5-15.

In de tweede helft zetten wij deze lijn door. Aanvallen werden opgebouwd en op druk uitgespeeld om tot scoren te komen. Zo nu en dan ook een snelle tegenaanval waarin we, ook soms via een tussenpersoon, tik tik tik het net wisten te vinden. Na ruim een kwartier spelen was het 13-27. Er was veel ruimte op de cirkel en in de dekking van Volendam, waardoor de cirkelspeelsters of opbouwers meerdere malen helemaal vrij konden afronden op doel. Sharin maakte op de rechterhoek met enige tegenstand een prachtdoelpunt in de kruising. Lisa was goed voor haar tweede en derde penalty die ze benutte. Onze dekking stond nog steeds prima, maar Volendam wist op de cirkel wel meer ruimte te vinden en enkele keren van afstand te scoren. Lieke had nog een aantal mooie reddingen, waaronder een rebound. Alineke prikte een bal raak nadat ze helemaal vrij liep, en Ellen maakte de laatste twee doelpunten aan onze zijde. Volendam sloot de wedstrijd in de slotseconde af en bracht de eindstand op 20-33. Iedereen was opgelaten, zowel in het veld, als op de bank, als de supporters op de tribune. Dit voelde super, een teamprestatie waarin er vrijuit zonder druk gehandbald werd. Aankomend weekend mogen wij in de reguliere competitie nog eenmaal een verre reis maken naar Kwintsheul om aan te treden tegen Quintus. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur van start gaan, en als u mee wilt kan dat uiteraard met de HappyBus.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Kwartje korting van Jan bij tankstation DCO Voorst!

VOORST- Om te vieren dat tankstation DCO Voorst eindelijk weer goed te bereiken is, worden klanten uit de regio getrakteerd! Op 25 januari geldt er éénmalig de actie ‘KWARTJE KORTING VAN JAN!’.

Het heeft even geduurd: de werkzaamheden aan de Rondweg en de hierop volgende renovatie van de Rijksstraatweg. Al met al, behoorlijk wat overlast voor omwonenden en klanten van tankstation DCO Voorst.

Om te vieren dat klanten voor hun diesel, benzine, eten, drinken en de wasserette weer terecht kunnen bij de Croon, organiseert het a.s. zaterdag een dag vol acties, korting en feest.

Op zaterdag 25 januari ontvangen klanten van 8:00 tot 21:00 €0,25 korting op Euro en Diesel*. En tank je meer dan 20L? Dan ontvang je ook nog eens verschillende actiebonnen van bedrijven uit het dorp!

*25 cent korting op de landelijke adviesprijs.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Eerste zege Voorster achttal

VOORST-

Na twee gelijke spelen namen de schakers van Voorst a2 het afgelopen vrijdag op tegen het jeugdige team van Schaakstad 5j. Gezien de speelsterkte een grote kans om de eerste winst van het seizoen te boeken. Maarten Jansen won in de opening al snel een stuk en wist dit vlot in winst om te zetten. Het was echter niet het begin van een makkelijke avond. Esther Konijnenberg kwam er niet aan te pas en verloor haar partij snel. Bij John Eekhuis was het niet beter. Ook Dick Hoekman kreeg een flinke koningsaanval om de oren. Hij had nog mogelijkheden tot eeuwig schaak, maar vond helaas niet de juiste voortzetting tot remise. Vroeg op de avond een 1-3 achterstand. Een flinke opgave voor de resterende vier spelers. Paul Westhoff wist prima raad met de situatie. Hij voerde de druk op de koningsvleugel op en won zijn partij. Guido van Heuvelen wist met een mooie combinatie gelijk te maken. Rolf van Agtmaal had een mooie partij en de hele tijd licht voordeel. In het eindspel wist hij zijn twee pionnen voorsprong uit te spelen. Dit vergde veel tijd en geduld met enkel de hulp (en tegenstand) van een paard. Hierdoor was het eerste matchpuntje veiliggesteld. Harry Schurink kon het opgelucht gadeslaan. Zijn stelling was potremise, maar dat was in de huidige situatie voldoende voor de zege. Een nipte overwinning welteverstaan.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Voorster Nieuws nodigt ‘schrikkeljarigen’ uit

TWELLO-

Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Voorst die op 29 februari zijn geboren, het is dit jaar schrikkeljaar en dus kunnen zij weer eens ‘echt’ hun verjaardag vieren. Het Voorster Nieuws wil deze jarigen eens extra in het zonnetje zetten en nodigt hen uit dit aan ons kenbaar te maken.

De redactie wil graag een oude traditie in ere herstellen en is op zoek naar meisjes, jongens, mannen, vrouwen, oud en jong die hun exclusieve geboortedag met de lezers willen delen. Het plan is om er een gezellige bijeenkomst van te maken. Nadere info en of aanmelden kan door te mailen naar info@voorsternieuws.nl of bellen 0571 276191,

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

MOPPEREEND OP KINDERCENTRUM DE KRUIMELKRING

TWELLO- Van woensdag 22 januari t/m vrijdag 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Ook Kindercentrum de Kruimelkring doet hier aan mee. Dit jaar had De Kruimelkring verschillende ondernemers uit Twello en een medewerkster van de bibliotheek Twello uitgenodigd om in de 5 peutergroepen te komen voorlezen.

Doel

Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen. Belangrijkste redenen om voor te lezen zijn de taalontwikkeling en het plezier! Het nationale voorleesboek is dit jaar Moppereend van Joyce Dunbar.

Ondernemers en medewerkster bibliotheek lezen voor

De voorlezers waren Erna en Shirley van Boekhandel Oonk, Dinant van Van Hees Groente en fruit, Martin van Jumbo Supermarkten en Regina van de Bibliotheek Twello. Natuurlijk hoorde er ook bij dat er samen een broodje werd gegeten en een kopje Woezel en Pip-thee werd gedronken. Het zelf smeren van het brood vinden de peuters bijna altijd het allerleukst!

Het team van De Kruimelkring dankt de ondernemers en de bibliotheek voor hun medewerking.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Geslaagde 1e Expert Twello Nieuwjaarsloop

TWELLO- Zondag 19 januari was in Twello voor de eerste keer een nieuwjaarsloop in Twello, georganiseerd door Start Finish evenementen. Hoofdsponsor van deze editie was Expert Twello, in het kader van het 40-jarig bestaan van het bedrijf. Het bleek een prachtige dag voor dit evenement, het zonnetje brak ’s ochtends door en dus konden de wandelaars rond 10 uur met een gerust hart van start gaan. Voor zowel wandelaars als hardlopers waren er 3 afstanden die men kon afleggen: 5, 10 en 21 kilometer. En voor de kids was er nog speciaal een kidsrun over 1000 meter.

In totaal deden 375 mensen mee aan deze eerste editie van de Nieuwjaarsloop. Al met al een mooi aantal voor deze eerste editie. Voor de hardlopers waren er ereprijzen in de categorieen mannen en vrouwen voor de nummers 1 t/m 3 op alle afstanden, in de vorm van een beker en een leuke prijs beschikbaar gesteld door Expert Twello. Voor alle deelnemers was er een mooie medaille! Het volgende evenement van Start Finish is Rondje Thermen Bussloo op 22 maart a.s..

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Informatiebijeenkomst Donorregistratie in Bibliotheek Twello

TWELLO- Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

In de Bibliotheek Twello is op woensdagochtend 29 januari van 9.30 uur tot 11.00 uur een informatiebijeenkomst over de nieuwe donorwet krijgen. Het gaat over wat orgaan- en weefseldonatie is en er wordt uitleg gegeven hoe de eigen keuze in het Donorregister ingevuld kan worden. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder.

Praktische informatie

De informatiebijeenkomst donorregistratie is op woensdagochtend 29 januari van 9.30 uur tot 11.00 uur in Bibliotheek Twello. Toegang is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

De verzamelaars voor de brocantemarkt zijn al weer actief

TERWOLDE- De mensen van de brocantemarkt, annex rommel- en antiekmarkt in Terwolde zijn al weer geruime tijd bezig met het verzamelen van spullen voor de markt op de zaterdag voor Pinksteren in Terwolde. Zoals gebruikelijk is de opbrengst weer bestemd voor het restauratiefonds van de Cosmas en Damianus kerk in het dorp. Een bijzonderheid daarbij is dat het bijzondere (nl. eerste orgel van de beroemde orgelbouwer) Naberorgel dringend aan restauratie toe is. De opbrengst van de brocantemarkt is dan ook voor die restauratie bestemd. Alle betrokkenen hopen dat de markt dit jaar weer een gunstig resultaat zal laten zien, omdat het financiële gat om de restauratie te kunnen betalen, na aftrek van de nodige subsidiemogelijkheden nog enkele tienduizenden euro’s bedraagt.

Zoals gemeld, de vrijwilligers van de brocantemarkt zijn al weer geruime tijd bezig om uit allerhande hoeken en gaten spullen te verzamelen voor de komende verkoop. Natuurlijk willen zij graag niet alleen veel, maar als het even kan ook mooie spullen verzamelen, zodat straks op de voorjaarsmarkt weer heel veel mensen mooie spullen kunnen scoren en, logisch, de kas van het restauratiefonds weer stevig gespekt kan worden. De contactpersonen voor het aanmelden van goederen zijn dezelfden als vorige jaren, nl.: Evert Slijkhuis, telnr. 0571291074, Jaap van Oorspronk, telnr.: 0553231711 en Gerrit de Groot, telnr.: 0553231261.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Jan van Ommen vertelt over Zeetijd

KLARENBEEK- Zomer 2014, Jan van Ommen en zijn vrouw Ali wilden een vakantietocht naar de beroemde komodovaranen maken. Drie dagen varen vanuit Lombok, op een exotisch houten scheepje. Twintig toeristen met hun gids en vier bemanningsleden voeren uit toen het schip plotseling zonk.

Veertig uur dobberden zij in het water. “We hebben veertig uur lang de dood in de ogen gekeken en hadden al afscheid genomen”. Vissers hebben hen gered maar het had ook zomaar anders kunnen gaan. Wie er gered werd was willekeur, twee mannen hebben het niet overleefd.

De vakantie werd een gevecht tussen paniek, doodsangst en overlevingsdrift. De Van Ommens overleefden. Het trauma zit veel dieper dan zij dachten. Nadat zij veilig terug kwamen in Nederland heeft Jan de schipbreuk op zijn eigen wijze verwerkt. Hij besluit een boek te schrijven “Zeetijd” dat inmiddels vele malen de media heeft gehaald.

Woensdag 29 januari komt Jan van Ommen, inwoner van Klarenbeek, zijn verhaal vertellen over de schipbreuk tijdens de Klarenbeekse Koffieochtend. MFC, Bosweg 14 Klarenbeek10.00-12.00 uur

Niet altijd heeft iedereen zin of energie om een lekkere lunch te maken. Dan is een uitnodiging voor een gezellige lunch een welkome verrassing. Woensdag 5 februari is iedereen hartelijk welkom om aan te schuiven voor een heerlijk voorjaarslunchbuffet. MFC, Bosweg 14 Klarenbeek 11.45 uur kosten € 6 pp. Opgeven bij 06-12260021 of inloop@mfcklarenbeek.nl tot 31 januari.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht

Open dagen Zone.college Twello (voorheen AOC Oost)

TWELLO- In de volksmond heet de school vaak nog het AOC maar tegenwoordig heet de school Zone.college Twello. De school heeft een afdeling vmbo en mbo niveau 2 en organiseert weer ‘open dagen’. De naamswijziging is ingevoerd nadat de school is gefuseerd met de AOC De Groene Welle in Zwolle De bezoekdagen voor de nieuwe leerlingen, studenten en hun ouders zijn vrijdag 24 januari van 15.30 - 20.30 uur en zaterdag 25 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De school bevindt zich achter het gemeentehuis in Twello aan de Meester Zwiersweg 4.

Open Dagen

Tijdens de open dagen op vrijdag en zaterdag kunnen toekomstige leerlingen en studenten en hun ouders kennismaken met de school en de praktische vakken en het groene onderwijs beleven.

Naast docenten zullen er ook veel leerlingen aanwezig zijn om hun ervaringen met de school te vertellen. Er zullen demonstraties en shows worden gegeven zoals: een valkeniersshow, schapen scheren, boeketten maken, tuinaanleg en nog veel meer. Natuurlijk zal er fraai bloemwerk te bewonderen zijn uit de Creatieve Wereld of gemaakt door de eerlingen die het keuzevak “bloemwerk” volgen. Alleen het bezoeken van de Open dagen met uw kinderen is al een feest.

VMBO

In de onderbouw van het vmbo worden diverse leerwegen aangeboden waarin de leerlingen theorievakken krijgen, maar ook een aantal “groene” vakken waarbij de leerlingen werken met bloemen, planten, dieren, voeding en technische vakken. Na afronding van het vmbo (12-16 jaar) gaan leerlingen door op een school voor Middelbaar Beroeps Onderwijs naar keuze. Dit kan een “groene” vervolgopleiding zijn, maar ook een ROC in een heel andere richting, omdat de algemene vakken het mogelijk maken door te stromen naar andere beroepsopleidingen. Met vmbo-Groen kun je dus alle kanten op. In het vmbo-groen kunnen alle diploma’s die er binnen het vmbo bestaan, worden behaald. Leerlingen uit de Gemengde Leerweg kunnen doorstromen naar het havo wanneer zij bij ons ook een TL/mavo-diploma behalen met een extra vak.

Groene Lyceum

Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die minimaal een havo-advies krijgen van de basisschool en een praktische instelling hebben en niet alleen theorievakken willen maar ook in de praktijk willen leren. In 6 jaar tijd volgen deze leerlingen een opleiding die wordt afgesloten met een mbo-niveau 4 diploma. Halverwege behalen de leerlingen ook nog een TL/mavo-diploma. Na het volgen van deze route kunnen zij in zes jaar tijd doorstromen in het hbo. Tijdens de open dagen kunnen de ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 terecht bij mevr. De Haas en de heer Denissen.

Vanaf leerjaar drie in het vmbo “werelden” en “keuzevakken”

De leerlingen kunnen straks in leerjaar 3 kiezen uit maar liefst vijf verschillende “werelden” allemaal in onze groene omgeving. De namen van de werelden spreken voor zich: actieve wereld, creatieve wereld, gezonde wereld, groen technische wereld en de levende wereld.

Alsof het niet genoeg is, kunnen de leerlingen ook nog kiezen uit beroepsgerichte keuzevakken. Zij hebben de keuze uit 13 beroepsgerichte keuzevakken. Het houden van dieren, gezonde dieren , bloemwerk, presentatie & styling, tuinontwerp & aanleg, werken in tuin & landschap, voeding, het groene machinepark, sport & bewegen, ondernemen, dagbesteding, EHBO, webshop, booglassen. Kortom een breed scala aan vakken waardoor de leerlingen zich goed kunnen voorbereiden op de keuze voor een passende vervolgopleiding.

Vakmanschapsroute

Het is ook mogelijk om vanaf leerjaar 3 de Vakmanschapsroute te volgen. Een opleiding voor vmbo-leerlingen die afgesloten wordt met een mbo niveau 2-diploma. Deze route is met name geschikt voor jongeren die een groene opleiding willen volgen richting beroepen in de dierverzorging, bloemsierkunst, veehouderij en groenvoorziening/hovenier. Met extra ruimte voor stage, praktijklessen en individuele coaching een stevige route naar een baan of naar mbo niveau 3. Bij voldoende capaciteiten en inzet is het mogelijk deze opleiding versneld te doorlopen, waardoor het diploma een jaar eerder behaald kan worden. Tijdens de open dagen kunnen ouders en leerlingen met vragen terecht bij de heer Brouwer en bij de heer Wiggers.

MBO

Na het vmbo gaan de leerlingen een mbo-opleiding volgen en leerlingen van de gemengde leerweg (diploma theoretische leerweg) kunnen ook verder op de havo. Het vakkenpakket in de bovenbouw van het vmbo is zo samengesteld dat uitstroom naar alle sectoren in het MBO mogelijk is.

Een bezoek aan de open dagen is een mooie gelegenheid de school te bekijken en informatie in te winnen over de talrijke mogelijkheden. Voor verdere informatie zie www.zone.college of telefoonnummer 088-2620800

Open Dagen Zone.college Twello :

Op vrijdag 24 januari van 15.30 tot 20.30 uur en zaterdag 25 januari van 10.00 tot 12.30 uur.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Muziekcafé in dorpshuis de Pompe met blues-rockband On The Blue Side.

WILP- Vrijdagavond 17 januari wordt het dorpshuis de Pompe wederom omgetoverd tot een heus muziekcafé, georganiseerd door de stichting Black & Blue i.s.m. vereniging Dorpshuis de Pompe. Het muziekcafé staat voor een lekker stukje muziek, een hapje en een drankje en goed gezelschap. De Deventer blues-rockband On The Blue Side zal in het prille jaar 2020 de spits afbijten.

De band uit Deventer timmert de laatste jaren flink aan de weg en bestaat uit Mischa Sorel (drums), Eddy Bakker (basgitaar), Karel Reuter (gitaar) en Jenny Revenberg (zang). Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun hart verpand aan de blues-rock. De strakke ritme sectie en de melodieuze gitaarsolo’s van Karel geven de warme stem van Jenny de ruimte om bijzondere uitvoeringen van Blues nummers te vertolken van onder meer Rory Gallagher, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore en Thin Lizzy. Het dorpshuis zal omgetoverd worden tot een dampende blues tempel. Dus zorg dat je erbij bent op vrijdagavond 17 januari a.s. Het café is open vanaf 20.30 uur en de toegang is GRATIS!

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

SV Twello begint het jaar goed

TWELLO- 5 januari was voor SV Twello het moment om elkaar een goed en sportief 2020 toe te wensen. In zijn (laatste?) nieuwjaarsspeech blikte voorzitter Fred Meeuwsse kort terug op het afgelopen jaar. Financieel gezien is SV Twello er over het algemeen goed uitgesprongen, de Go Ahead Eagles zijn aan de Zuiderlaan neergestreken en de afdelingen hebben elk op hun eigen wijze een goed jaar beleefd. Er is veel meer goed gegaan dan fout en dat is iets waar we aan vast moeten houden. Samen zijn we sterk en dat geldt voor alle geledingen binnen de club, aldus dhr. Meeuwsse.

Voorafgaand aan de woorden van de voorzitter werd een groot aantal jubilarissen gehuldigd. Koploper in het aantal jaren lidmaatschap was Ben Hietbrink met liefst 70 jaren. Ben is al jaren belangrijk in het onderhouden van de velden en reclameborden en hoopt dat nog een hele tijd vol te houden. Ook Fré Leurink en Ben Hermsen (helaas afwezig) zijn met hun 60 jaren al een respectabel aantal jaren lid. Verder werd nog een groot aantal leden vanwege hun 50, 40, 25 en 15 jaren lidmaatschap van SV Twello in het zonnetje en de bloemen gezet. En natuurlijk ontbrak de toepasselijke speld niet.

Burgemeester Jos Penninx gaf ook acte de présence. In zijn speech benadrukte hij de duurzame vernieuwing van de kernen. Hij zag daarin een belangrijke rol voor het mooiste sportcomplex van de gemeente Voorst. SV Twello zal deze handschoen graag oppakken.

Daarna was het tijd voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. SV Twello is het jaar positief begonnen en zal dat het komende jaar graag willen doorzetten, te beginnen met de Voorster Dansdagen op 18 en 19 april!

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsborrel in Klein Twello

Bij een maatschappelijk en openbaar pand zoals ‘Klein Twello’ hoort uiteraard een nieuwjaarsborrel. Daarom werd er afgelopen donderdag met buurtbewoners getoast op het nieuwe jaar. Een jaar waarin we ‘Klein Twello’ verder willen ontwikkelen om nog meer ontmoeting en plezier te realiseren.

In haar toespraak refereerde Annie Terwisscha (van ABC de Cirkel) aan de mooie dingen die er het afgelopen jaar gerealiseerd zijn, zoals de vele samenwerkingen met Mens en Welzijn Voorst. Zo werken de cliënten van beide organisaties samen op ‘het koffieplein’ in Klein Twello en bereiden ze bijvoorbeeld heerlijke lunchgerechten samen. Ook de verschillende activiteiten, zoals het Suikerfeest en de Dierenknuffeldag, passeerden de revue.

Wanneer je al die mooie voorbeelden hoort zou je haast vergeten dat het afgelopen jaar ook in het teken stond van klussen en verhuizen. In mei is het pand immers pas officieel geopend. “Als je bedenkt dat dat nog niet eens zo lang geleden is, ga je anders tegen al die bedrijvigheid van tegenwoordig aan kijken. Dan zijn er hele mooie dingen bereikt” aldus Annie Terwisscha.

Met die bedrijvigheid refereert Annie aan de vele diensten en clubjes die er tegenwoordig gehuisvest zijn in Klein Twello. Denk bijvoorbeeld aan een fiets-, wandel- en sjoelclub en diensten als de kledingservice, computerinloop en verschillende vormen van dagbesteding. Daarnaast is het vooral op maandag, dinsdag en donderdag gezellig op het koffieplein. Stap dan gerust eens naar binnen voor een kopje koffie, een spelletje of om een krantje te lezen.

Onderschrift foto:

Tijdens de nieuwjaarsborrel was er live muziek van de band ‘Ebed Melech’. Een band die, naar eigen zeggen, muziek met een boodschap maakt en afkomstig is uit Deventer en Twello. Hun muziek zorgde voor een sfeervolle ambiance die erg passend was voor de gelegenheid. Bij deze willen wij ‘Ebed Melech’ hiervoor nogmaals bedanken!

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Nationaal Jeugdorkest speelt avontuurlijk programma met Beethoven, Bartók en Pijper

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. In januari 2020 doet dit orkest, samengesteld uit de beste (afgestudeerde) conservatoriumstudenten uit Nederland en België, tijdens de jaarlijkse Wintertournee vijf Nederlandse concertzalen aan met een afwisselend en avontuurlijk programma.

Het Nationaal Jeugdorkest doet zijn naam eer aan door regelmatig werken uit het Nederlands orkestrepertoire op de lessenaar te zetten. In deze lijn past ook de Derde symfonie van Willem Pijper, muziekpionier pur sang en daarnaast een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20ste eeuw. Pijpers werk wordt door het NJO uitgevoerd onder leiding van de vooraanstaande Nederlandse dirigent Ed Spanjaard; een perfecte combinatie.

De officiële première van Beethovens Vierde pianoconcert in het Theater an der Wien in 1808 was de allerlaatste keer dat Beethoven in staat was als solist op te treden voor publiek. De Allgemeine Musikalische Zeitung noemde het concert ‘het meest bewonderenswaardige, eigenaardige artistieke en complexe concert dat Beethoven ooit vervaardigde’. Er is dus wel een musicus van wereldformaat nodig om recht te doen aan dit pianostuk, en die heeft het NJO gevonden in de persoon van de virtuoze en veelvuldig geprezen Georgische pianiste Nino Gvetadze.

Het programma wordt gecompleteerd met Bartóks Concert voor orkest, met zowel elementen uit de Westerse klassieke muziek als uit de Oost-Europese volksmuziek; een ware traktatie voor de luisteraar.

Nationaal Jeugdorkest

solist - Nino Gvetadze (piano)

dirigent - Ed Spanjaard

Programma:

Pijper - Symfonie nr. 3

Beethoven - Pianoconcert nr. 4, opus 58 in G

Bartók - Concert voor orkest

Concert:

zo. 19 januari - Theater Orpheus, Apeldoorn (matinee)

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsborrel C.V. de Lollebroek

WILP-ACHTERHOEK- Afgelopen zondagmiddag 12 januari was weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Carnavalsvereniging de Lollebroek.

Prins Derk-Jan (Kempink) de 3e van de Barteld en weer terug naar Broekersgat en zijn adjudant (Pieter-Jan Overkamp) heetten traditiegetrouw iedereen bij binnenkomst van harte welkom. Naast de Raad van 11, Jeugdraad, majorettes en het bestuur kwam ook menig lid iedereen even de beste wensen brengen in de goedgevulde zaal van Restaurant Bosgoed.

Vervolgens was het aan de voorzitter om terug te blikken op het succesvolle afgelopen jaar, maar vooral ook vooruit te blikken op het komende carnavalsseizoen. Een bomvol carnavalsweekend van 21 t/m 23 februari met onder andere weer op vrijdag de voorgloeiparty met een stamppotbuffet en aansluitende feestavond. Op zaterdag is er van 15:00 tot 1:00 een doorlopend feest. Op beide dagen staan er ook weer diverse artiesten op het programma, zoals de Paloma’s, maar ook zangers als Dennis Wiltink en Kappie staan op het podium. Daarnaast zijn ook DJ Con Nales en DJ Luppie aanwezig in Broekersgat evenals onze eigen majorettes.

Op de carnavalszondag is er weer de optocht. Na afloop van de optocht zal er bij de prijsuitreiking weer groot feest zijn in de tent met BB’s Partyshow en ’s avonds is er de grote finale met de Mega Carnavalsparty met de BEATCROOKS en DJ Con Nales. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in de grote verwarmde feesttent en er zullen het gehele weekend eetkraampjes aanwezig zijn voor de inwendige mens.

Na het carnavalsweekend staan ook het toneel, de Lollebroekse cross en de autorodeo alweer op de agenda van C.V. de Lollebroek komend jaar. Een groep enthousiaste toneelspelers is inmiddels bezig met voorbereiding voor de uitvoering op 27 en 28 maart. Het toneelstuk heet “Help, schoonmoeder komt logeren” en is een komedie in twee bedrijven. Na de succesvolle Lollebroekse cross vorig jaar is er dit jaar op zaterdag 16 mei een spectaculaire nieuwe editie! Evenals andere jaren is er geen wedstrijdelement maar draait het om het plezier en de gezelligheid. Alle type brommertjes, quads en motoren zijn welkom. Op zondag 17 mei zal weer de autorodeo worden georganiseerd, met terug van weggeweest de busjesmanche!

Een woord van dank was er voor de vele vrijwilligers die zich voor de vereniging en alle activiteiten in zetten. Hiervoor is afgelopen jaar samen met stichting dorpsfeesten en stichting theekoepel een vrijwilligers feest gehouden. Voor komend jaar zijn onder meer nog vrijwilligers welkom om te helpen met bardienst op de zondagmiddag en avond tijdens het carnavalsweekend. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het bestuur. Mede dankzij inzet van vele vrijwilligers kunnen wij als enige in de regio bijna het gehele weekend gratis entree aanbieden voor het carnavalsweekend.

In het bijzonder werden een aantal op de jaarvergadering benoemde ereleden in het zonnetje gezet en kregen zij een bloemetje aangeboden. Jos en Ans Streppel zijn al jarenlang niet meer weg te denken bij de Lollebroek. Als raadslid en vrijwilliger is Jos vele jaren actief geweest en tegenwoordig helpt hij ook nog bij de bouw van de carnavalswagen. Weet je iets niet, vraag het Jos! Ans is al jaren een vrijwilligster bij Lollebroekse evenementen en zorgt ervoor dat de raad er elk jaar weer piekfijn bijloopt. Ook Gerda Jacobs is benoemd tot erelid en heeft in oktober een speldje ontvangen. Net als Jos en Ans is zij al vele jaren actief betrokken bij de Lollebroek en heeft ze naast de kleding van de raad ook veel foto’s gemaakt en is haar schuur het 2e huis van de raad van elf in het carnavalsweekend. Tot slot is op de jaarvergadering Nolda Rutenfrans voorzien van een speldje als dank voor haar vele jaren bij de Lollebroek, met name haar inzet voor de carnavalsoptocht als lid van de optochtcommissie, waarvoor ze een keurig geschreven kasboekje bijhoudt en zorg draagt voor een goed gevuld lunchpakket voor alle vrijwilligers van de optocht. Ook heeft zij er voor gezorgd dat “kiek’n kost een euro” al jaren verbonden is aan de optocht.

Naast de ereleden werden aftredende raadsleden John Simons en Getty Koldenhof. Getty, 35e prins van de Lollebroek was raadslid sinds 2007 en ceremoniemeester met als lijfspreuk “Kump goed”, en dat was vaak ook zo. Verzorgde elk jaar ook de overheerlijke worstensoep. John Simons, 41e prins, heeft zich ook al 20 jaren lang heel veel voor de vereniging betekend en is nog steeds het bouwadres van de vereniging. Beiden kregen een cadeau aangeboden van de raad.

Tot slot werd aan de aanwezigen het nieuwe logo van de Lollebroek gepresenteerd.

Na het woordje van de voorzitter was het aan de majorettes met een spetterend optreden. Na een verdiend applaus werd de middag verder gevuld met onder meer een grote bingo en verloting waarvoor vele mooie prijzen beschikbaar waren gesteld door ondernemers uit de regio. 3 meter worst, vaste planten, bloembollen en speelgoed gingen naar de winnaars, vrijwel iedereen ging wel met een prijs naar huis! De hoofdprijs (een half varken) ging naar Harm-Jan Boerkamp. Hierbij worden alle sponsoren nogmaals bedankt die dit mogelijk gemaakt hebben.

Al met al was het weer een druk bezochte en erg gezellige nieuwjaarsborrel. Nu op naar Carnaval 2020!

Voor meer info over alle evenementen van C.V. de Lollebroek kijk dan op de website www.cvdelollebroek.nl of op Facebook www.facebook.com/delollebroek/.

Aanmelden voor het buffet kan bij de prins, adjudant of het bestuur.

Inschrijven voor de optocht op zondag 23 februari is nog mogelijk tot 26 januari, zie hiervoor www.pampus-lollebroek.nl. Ook voor deze optocht zijn vrijwilligers nog van harte welkom!

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

WORSTENAKTIE

KLARENBEEK- Aanstaande vrijdagavond 24 januari 2020 komen de leden van Muziekvereniging Klarenbeek in de nieuwbouwwijken van Klarenbeek langs de deur om echte slagersworsten van Buurman Vleesch en Vis (Walravens) te verkopen.

Zaterdagochtend 25 januari worden er eveneens rookworsten

verkocht maar dan in Klarenbeek, Oosterhuizen en omgeving.

Bent u één van deze dagen niet thuis en wilt u wel een rookworst(en) bel

Dan voor vrijdag naar:06-83099398(Jeanette)

De Opbrengst gebruiken wij voor de opleiding van nieuwe muzikanten en

voor het onderhouden van onze instrumenten.

Alvast bedankt, namens het bestuur van Muziekvereniging Klarenbeek.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Eerste lezing in het kader van 75 jaar bevrijding door de heer Theo Schaefers.

GEMEENTE VOORST- Dit zijn de woorden van Linton Stephenson, die hij schreef in zijn memoires over zijn overleving door boven Teuge te springen uit een zwaar gehavende geallieerde bommenwerper van het type AVRO Lancaster in de Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 12 juni 1943 ging het mis een bommenmissie boven vijandelijk grondgebied en na een aanval door Duits luchtafweer en het genadeschot van een Duitse jachtvlieger.

Over deze luchtoorlog boven Nederland en de gemeente Voorst zullen lezingen worden gehouden, waarin de verhalen van onze bevrijders zullen worden verteld.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze lezingen over de helden van toen, vaak nog jonge jongens uit andere werelddelen, die hun leven waagden om de strijd aan te gaan met de Duitse vijand en onze vrijheid terug te geven. De vluchten van deze geallieerde bommenwerpers, die over Nederland vlogen om de Duitse oorlogsindustrie uit te schakelen liepen niet altijd goed af. Eenmaal aangeschoten door een vijandig jachtvliegtuig maakte de kans heel klein, dat je het er levend van af zou brengen. Een enkele keer lukte dat toch !!!!

Deze eerste lezing zal worden gehouden op donderdag 23 januari 2020 bij Brasserie Kriebelz in Terwolde. Aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur.

Entree voor leden en niet leden gratis.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Actieve en culinaire start 2020

TERWOLDE- De wandel- en fietsgroep Terwolde gaat weer actief van start in januari.

Op donderdag 30 januari a.s. zullen we een wandeling organiseren in de omgeving van Terwolde en aansluitend gaan we genieten van een heerlijk 3 gangen keuzemenu voor € 17,50 bij Kriebelz. Diegenen die niet mee kunnen wandelen zijn uiteraard ook welkom bij het eten.

Voor de wandelaars: vertrek 15.00 uur bij de kerk in Terwolde.

De wandeling wordt een verrassingstocht van zo’n 6 à 7 km.

Voor de niet- wandelaars: we komen vanaf 17.00 uur bij Kriebelz bij elkaar. Rond 18.00 uur: 3 gangen keuze menu.

Graag zo spoedig mogelijk opgeven, in ieder geval vòòr uiterlijk 27 januari. Iedereen is welkom! Dat kan via de mail: corrieswennenhuis@hotmail.com of telefonisch bij Corrie Swennenhuis 0571-291682 of Alie Nijhof 0571-299455.

Nieuwe wandel activiteit in februari

In februari zullen Alie en Pieter Nijhof een leuke wandeling voorbereiden. Nader bericht volgt.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Diploma voor vrijwilligers VoorleesExpress

TWELLO- De VoorleesExpress is er voor gezinnen en brengt plezier in taal in huis!

Woensdag 8 januari was de afronding van ‘’twintig weken voorlezen’ met de voorlezers van de VoorleesExpress in Bibliotheek Twello. Tien gezinnen in Twello en Voorst ontvangen deze maand hun welverdiende diploma, een fotolijstje en cadeauboek als herinnering.

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst en richt zich op kinderen die een taalsteuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de wekelijkse voorleesbezoeken door geschoolde vrijwilligers genieten zij van leuke prenten- en zoekboeken en informatieve boeken over hun lievelingsdier of favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om taalvaardig te worden. Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding en speurtocht door de lokale bibliotheek. Kinderen ontvangen een gratis bibliotheekpas. De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine zelf voortzetten om hun kinderen met taal te stimuleren.

Zin om mee te doen met VoorleesExpress? Ook voorleesvrijwilligers zijn van harte welkom. Meer

info en aanmelden www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Kom mee zingen bij Kinderkoor Klarenbeek

Elke dinsdagavond oefent het kinderkoor van Muziekvereniging Klarenbeek. Wil jij weten of zingen ook iets voor jou is? Kom dan naar de open repetities.

Sinds 2017 bestaat het kinderkoor in Klarenbeek. Toen initiatiefneemster Babette Lanters-Roosnek opzoek was naar een koor voor haar dochter bleken er nauwelijks kinderkoren in de omgeving te bestaan. Daarom startte ze samen met dirigent Alette van den Brul het Kinderkoor in Klarenbeek op. De leeftijd is van 5-12 jaar en een aantal keer per jaar is er en optreden. Er is ruimte voor meer kinderen in het koor. Daarom zijn er 2 open repetities: op dinsdag 28 januari en dinsdag 4 februari. Je kunt dan zo binnenlopen en meedoen/ meekijken! De repetitieavond is van 18:15 tot 19:00 uur in het MFC in Klarenbeek. Bij genoeg animo wil de vereniging ook graag een jeugdkoor oprichten en deze zou dan vanaf 11 jaar zijn. Mocht de repetitieavond op dinsdag lastig zijn in verband met sport o.i.d. maar wil je wel graag zingen, laat dit dat zeker even weten, via info@muziekverenigingklarenbeek. De vereniging ziet jou graag op 28 januari of dinsdag 4 februari!

Foto: kerstconcert december 2019 bij restaurant Pijnappel

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

JAARVERGADERING VROUWEN VAN NU, AFD. TWELLO

TWELLO-

Op maandag 20 januari a.s. kunnen de Vrouwen van Nu, afd. Twello, onder het genot van een oliebol elkaar een voorspoedig Nieuwjaar wensen. Tijdens de jaarvergadering zullen diverse leden, in verband met hun jubileum, in het zonnetje worden gezet. Tevens vindt er wisseling van de bestuursfunctie van voorzitter plaats.

Van de diverse commissies wordt via een powerpoint presentatie verslag over hun bezigheden van het afgelopen jaar gedaan. Ook hun ideeën voor dit jaar worden bekendgemaakt. Na de pauze zal de nieuwe voorzitter zich op een bijzondere manier

voorstellen. Aanvang: 19.30 uur. Plaats: Brasserie Restaurant Korderijnk, Stationsstraat 31, Twello. Telefoon: 0571271851.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Actuele zaken bij toneelgroep LTO

DE VECHT-

Toneelgroep LTO & co kan met een grote glimlach terugkijken op een geslaagd toneelweekend. Ruim 350 bezoekers werden zaterdagmiddag en -avond meegenomen in een door regisseur Cees Verwaaijen geschreven plattelandskomedie. Het verhaal gaat over twee naast elkaar gelegen boerenbedrijven met een haat-liefdeverhouding, de bewoners maken zich zorgen over de toekomst. Een samenwerking of overname is nodig maar welk melkveebedrijf komt als winnaar uit de strijd? Heeft u deze voorstelling gemist? Op vrijdag 17 januari wordt het stuk nog eenmaal uitgevoerd in het dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14. Aanvang 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/ToneelVoorst.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Succesvolle actie TTV Trias

TWELLO-

Jaarlijks gaan de jeugdleden van tafeltennisvereniging Trias – zo’n 25 in aantal – op kamp. Ook dit jaar staat er weer een kamp gepland. Om de kosten hiervan voor de ouders enigszins acceptabel te houden doet de jeugdafdeling 2 keer per jaar aan fondsenwerving. Naast de Jantje Beton actie in het voorjaar werd dit jaar gekozen voor een Kerstactie. Dit werd georganiseerd in samenwerking met Goberg Fondsenwerving uit Twello. Er werd besloten om kerstkoeken te verkopen. Omdat we niet precies wisten hoe hard de actie zou lopen werden 375 pakketjes met ieder 6 koeken aangeschaft. De 375 pakketten vlogen de deur uit. Wij bedanken ons weer bij u voor uw vrijgevigheid. Wij kijken dankzij uw hulp terug op een geslaagde kerstactie – en, niet in de laatste plaats ook dankzij de beste 3 verkopende jeugdleden van Trias: Wes, Boris en Toby! Zij kregen voor hun inspanningen een kleine waardebon als dank.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

CURSUS SNOEIEN VAN HOOGSTAMFRUITBOMEN

NIJBROEK-

Op zaterdag 1 februari 2020 verzorgt de stichting IJsselboomgaarden een cursus snoeien van hoogstamfruitbomen. De cursus is bedoeld voor mensen die graag het snoeien van hoogstamfruitbomen in de praktijk willen leren. Hoogstamfruitbomen zijn vaak onderdeel van het erf van bewoners in het buitengebied. Deze fruitbomen vragen om een regelmatige snoei. Veel mensen zijn daar niet mee bekend. De stichting Ijsselboomgaarden wil graag haar kennis over het snoeien overdragen aan belangstellenden zodat deze fruitbomen goed gesnoeid kunnen worden. De cursus wordt gegeven in de hoogstamboomgaard naast de kerk in Nijbroek. De cursus begint met een uitleg over achtergronden van snoeien in het dorpshuis naast de boomgaard en vervolgens wordt er geoefend in de boomgaard met bomen van verschillende leeftijden en staten van onderhoud. De cursus wordt verzorgd door Baarte de Rooy en Rob le Rutte die beiden vele jaren ervaring hebben met het beheer van hoogstamboomgaarden. De cursus start om 9 uur en duurt tot 15.30 uur. Gereedschap en ladders zijn aanwezig. De cursus kosten bedragen €60. Opgave voor deelname kan via de website van de stichting Ijsselboomgaarden www.ijsselboomgaarden/contact.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Nieuwjaarsconcert Slanina-Cesta Musikanten

VOORST- Blaaskapel Slanina-Cesta Musikanten uit Voorst organiseert zondag 26 januari een Nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis te Voorst. Naast een eigen repertoire van Oostenrijkse en Tsjechische muziek zijn er dit keer weer gastartiesten. Vaste gasten zijn natuurlijk het harmonicaduo Annie & Marie dat het publiek bij het binnenkomen van de zaal en tijdens de pauze vermaken met hun gezellige muziek.

Het succes van een gezamenlijk concert samen met het Oosterhuuzens Dialectkoor van enkele jaren terug, wordt nog eens een keer overgedaan. De samenwerking tussen de blaaskapel en het dialectkoor was toen wel bijzonder en daarom heeft de organisatie besloten om dit Nieuwjaarsconcert nog eens samen te doen. Een verrassende muzikale middag met veel muziek en gezellige samenzang van het dialectkoor.

Wie deze muzikale middag wil bijwonen heeft een entreekaart nodig. Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Bakker Bril Rijksstraatweg 24 te Voorst, Dorpshuis aan de Schoolstraat 14 in Voorst en bij boekhandel Oonk aan de Stationsstraat 4 te Twello. Natuurlijk zijn er aan de zaal ook kaarten verkrijgbaar.

Afscheid Gerrit Lentink

Voor oprichter en muzikaal leider Gerrit Lentink is het Nieuwjaarsconcert zijn laatste optreden. Gerrit is vanwege zijn gezondheid genoodzaakt om te stoppen. Vorig jaar was het blazen op zijn geliefde ba instrument al niet meer mogelijk en nu is zijn gesteldheid zodanig verslechterd dat hij deze inspanning niet meer aan kan. Voor de kapel is het vertrek van Gerrit een groot gemis, want Gerrit is altijd de stuwende kracht achter de kapel geweest. Na het Nieuwjaarsconcert wordt er gekeken naar een nieuwe muzikale leider.

Het nieuwjaarsconcert is zondag 26 januari 2020 in de grote zaal van het dorpshuis in Voorst. Het concert begint om 14.00 uur en de zaal is vanaf 13.30 uur open voor publiek. Bij het Dorpshuis is voldoende ruimte om gratis te parkeren.

Afscheid van Gerrit Lentink, hier tijdens de repetitie

Slanina Cesta Musikanten

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Betaalbaarheid en verduurzaming speerpunten voor 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de prestatieafspraken met woningcorporatie IJsseldal Wonen en Huurdersbelangenvereniging IJsseldal. De woningcorporatie en huurdersbelangenvereniging leveren beiden een bijdrage aan het beleid omtrent huisvesting in de gemeente Voorst. De prestatieafspraken gaan onder meer over betaalbaarheid, beschikbaarheid en nieuwbouw van huurwoningen, huisvesting van specifieke doelgroepen, verduurzaming van woningbezit en wonen met zorg.

Prestatie- afspraken en plan

De prestatieafspraken komen jaarlijks terug, waarbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, maar waar ook vooruit wordt geblikt naar het komende jaar. Het prestatieplan is een praktische manier om te evalueren en te kijken naar het jaar erop. Worden er bijvoorbeeld voldoende huizen gebouwd binnen de doelgroep van IJsseldal Wonen? Hoe staat het met de duurzaamheid? Is er voldoende oog voor de leefbaarheid in de buurt?

Verstening

Al decennia lang worden we in Nederland geconfronteerd met de toenemende mate van verstenen. Groen maakt plaats voor verharding in de vorm van bijvoorbeeld klinkers en stoeptegels, coniferen en overig groen voor afscheiding van percelen wordt vervangen door houten en betonnen schuttingdelen. Verstening is vaak een praktische overweging, omdat het relatief voordelig kan zijn in aanschaf en het zorgt voor minder onderhoud aan met name de tuinen en paden.

De nadelen van verharding

Er kleven vele nadelen aan het verharden van de grond. Het is slecht voor het milieu, voor de waterhuishouding, de biodiversiteit en er is zelfs sprake van hittestress. In een dicht bebouwde omgeving kan door de invloed van zon en verharding, de temperatuur met 7 graden extra oplopen en warmte blijft langer hangen. “Ook esthetisch is verstening erg nadelig” aldus wethouder Lagerweij. “Het geeft een armoedige uitstraling” en de wethouder vraagt zich ook af, wie het nu eigenlijk prettig vindt om tussen het vele steen en hout te wonen. Met andere woorden; het toepassen van meer groen zal het woonplezier gaan vergroten.

Operatie Steenbreek

Komend jaar is er vanuit gemeente Voorst derhalve veel aandacht voor ‘ontstening’ van de tuinen. De gemeente neemt deel aan het plan ‘Operatie Steenbreek’, een initiatief van Stichting Steenbreek. De stichting refereert onder meer aan het feit, dat we steeds vaker geconfronteerd worden met extreme weersomstandigheden. In een snel tempo verdwijnen veel plant- en diersoorten, waarbij juist die toename van verharding hierop een negatief effect heeft. Door steen te vervangen door groen, kan water weer in de bodem zakken, wordt de temperatuur getemperd en wordt het leefgebied van flora en fauna vergroot.

Het positieve effect van groen wonen

De wethouder refereert aan het plan ‘Holthuis’, waar ook is ingezet op een groene woonomgeving. Bijvoorbeeld heggen in plaats van schuttingen, waarbij bewoners ook aangeven dat ze het prettig vinden en er graag wonen. Ook de internationale jury van Entente Florale Europe, welke in 2019 de prestigieuze prijs aan gemeente Voorst toekende, was zeer gecharmeerd van de progressieve, ‘groene aanpak’ door gemeente en bewoners.

Cursussen

Gemeente Voorst gaat, in samenwerking met operatie Steenbreek, cursussen inkopen en aanbieden aan de inwoners van de gemeente Voorst, ongeacht huur- of koopwoningen en wijkgericht. “Juist om de aandacht voor leefbaarheid te vergroten, gaan we vergroenen” aldus wethouder Lagerweij. “We gaan ook zorgen voor het geven van voorlichting. Daarbij willen we immers het groene hart van de Stedendriehoek zijn.”

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Wegrestaurant de Kar opent opnieuw haar deuren voor fans van Dakar Rally-trucker Pascal de Baar

KLARENBEEK- Wegens het enorme succes van vorig jaar organiseert Wegrestaurant de Kar vrijdagavond 31 januari een tweede editie “De Avonturen van Pascal de Baar”. Dit jaar pakt het wegrestaurant het grootser aan met een BIVAK tent, groot scherm met professioneel geluid en Benny Wagenaar voor de afterparty!

Nog enkele dagen te gaan en het Dakar 2020 avontuur zit er voor Rallysport-trucker Pascal de Baar uit het Riwald Dakar Team weer op. Op 31 januari neemt hij iedereen mee in zijn unieke ervaring en spectaculaire belevenissen tijdens de rally in Saudi-Arabië.

Unieke avond vol beleving

Voor ruim 400 fans en geïnteresseerden biedt wegrestaurant de Kar de mogelijkheid mee te genieten van zijn bijzondere verhalen. “De Avonturen van Pascal de Baar editie 2” bestaat uit twee delen: “Hoe bouw je een etappe winnende Dakar-truck?” en “Dakar Rally 2020 in geuren en kleuren”.

Voor € 9,95 kunnen bezoekers een avondvullend programma met lezingen, prachtige foto’s en video’s en gezelligheid verwachten. Deze € 9,95 is inclusief 2 consumpties.

Voor wie hier bij MOET zijn

“De Avonturen van Pascal de Baar” begint om 20:30 op het terrein van Wegrestaurant de Kar aan de Zutphenseweg 17 te Klarenbeek.

Van tevoren een hapje eten? Dat kan! De Kar heeft ter gelegenheid van het evenement een speciaal Dakar-menu samengesteld met de keuze uit 3 gerechten voor slechts € 14,95.

Kaarten voor dit bijzondere evenement zijn te verkrijgen via Facebook @dekarwegrestaurant.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Huldiging na een goed bezochte ledenvergadering biljartvereniging Sport en Vriendschap

TWELLO- De voorzitter zegt dat het gebruikelijk is dat alle voorstellen van het bestuur op de agenda van een ledenvergadering behoren te komen. We hebben nu een voorstel waarbij dat moeilijk kon. Het verrassingseffect zou dan weg zijn.

In onze statuten staat een bepaling op grond waarvan een lid kan worden onderscheiden vanwege langdurige grote verdiensten voor de vereniging.

Wij hebben een lid waarop dat van toepassing is, namelijk Christien.

Christien, na het overlijden van Anton heb je destijds spontaan je hulp aangeboden om de financiӫle administratie te willen voeren. Na enkele jaren werd je benoemd tot penningmeester en heb je laten zien dat dit jou op het lijf geschreven is. Elk jaar is de kascommissie lovend hoe verzorgd er alles uitzag en dat tot op de cent nauwkeurig. Ook bij bestuursvergaderingen heb je een belangrijke inbreng en dat niet alleen op financieel gebied. En het is niet alleen onze vereniging die van je kwaliteiten als penningmeester dankbaar gebruik hebben gemaakt, ook de Zonnebloem en het district Stedendriehoek deden dat.

Dat je daarvoor Koninklijk werd onderscheiden geeft aan hoezeer men al je werk waardeerde.

Alhoewel je de biljartsport niet zelf beoefent, is je grote betrokkenheid bij biljartevenementen niet onopgemerkt gebleven. Spontaan neem je daarbij taken op je. De goede naam die S & V heeft opgebouwd bij het organiseren van finales is dan ook mede aan jou te danken.

Het bestuur heeft daarom gemeend de ledenvergadering voor te stellen om jou te benoemen tot ERELID.

Mag ik aannemen dat de vergadering hiermee instemt?

Hierop volgt een langdurig applaus, dat de voorzitter vertaalt als instemming met het voorstel.

Hij feliciteert Christien met deze benoeming en overhandigt haar de hierbij behorende oorkonde en een fraai boeket bloemen.

Christien zegt volkomen verrast te zijn en dankt de vergadering voor deze eervolle benoeming.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

In het nieuwe jaar kunnen parkinsonpatiënten en andere belangstellenden terecht in de nieuwe locatie

DEVENTER- Het Parkinson Café Deventer is een initiatief van de landelijke Parkinson Vereniging, in samenwerking met regionale vrijwilligers, mensen die zelf de Ziekte van Parkinson hebben, hun mantelzorgers en zorgverleners.

Paul Oude Essink Nijhuis heeft zelf de ziekte van Parkinson en runt samen met andere vrijwilligers al enkele jaren het Parkinson Café Deventer. Net als 50.000 andere mensen met de Ziekte van Parkinson, heeft hij af en toe de behoefte aan contact met lotgenoten. ,,Parkinson is een progressieve ziekte die bij iedereen anders verloopt. Afgelopen jaar heeft Paul een operatie ondergaan; genaamd Deep Brain Stimulation. Het is fijn erover te kunnen praten met mensen die je begrijpen en daarom is het contact in Parkinson Café Deventer zo prettig. We hoeven het gelukkig niet alleen maar over Parkinson te hebben, er is ook voldoende ruimte om te kletsen over hobby’s, te ontspannen of te bewegen. Het zijn gezellige en leerzame bijeenkomsten waar iedereen welkom is.”

Afgelopen jaar vierde het Parkinson Café Deventer al zijn 5-jarig bestaan en werd dit groots gevierd. Ook in 2020 is er weer ruimte voor een klein feestje want het Parkinson Café verhuist naar een nieuwe locatie.

In het nieuwe jaar kunnen belangstellenden iedere 2e woensdag van de maand van 14:00 uur tot 16:30 uur terecht op de nieuwe locatie , bij clubgebouw DSV Actief op sportpark De Zandweerd in Deventer. Deze sportieve, maar vooral laagdrempelige ontmoetingsplaats wordt de nieuwe basis voor het Parkinson Café Deventer.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten in 2020 van Parkinson Café Deventer, kijk op de website www.parkinsoncafedeventer.nl.

Contact: info@parkinsoncafedeventer.nl

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Voorwaarts gaat Voorwaarts en 1.245 jubilarisjaren

TWELLO- Zondag 5 januari 10.30 uur: het clubgebouw van Voorwaarts aan de Laene was weer bomvol. In een schitterend decor wensten de aanwezige leden, partners, familie en vrienden elkaar het allerbeste voor 2020 en werden 36 leden gehuldigd met hun 25, 40, 50 of 60 jarig lidmaatschap.

Tradities zijn mooi en waardevol om te koesteren. Zo ook nu weer. De ceremoniemeesters Jeroen voor ’t Hekke en Arra Hulsebos openden de receptie zoals te doen gebruikelijk en gaven daarna het woord aan de voorzitter Kick Scholten. Hij blikte terug en keek vooruit. De conclusie is dat Voorwaarts voorwaarts gaat.

Metamorfose clubgebouw

De vereniging staat er gewoonweg goed voor. Het ledenaantal is gestegen naar 2.494, de sfeer is goed en financieel zijn we gezond. Uiteraard zijn er uitdagingen, maar de afdelingen Beach, Gymnastiek, Handbal, Voetbal en Volleybal hebben de zaken veelal op orde. Een hele belangrijke taak in de komende pakweg 2 à 3 jaren is het borgen van de faciliteiten om (betaalbaar) te kunnen blijven sporten, vooral als het gaat om de zaalsporten. Het bestuur is blij met de gesprekken met de Koepel en de gemeente om die uitdaging samen aan te gaan. Een ander in het oog springende actie is de metamorfose van het clubgebouw die na jarenlang sparen en een aantal inzamelacties in de zomermaanden wordt gerealiseerd. Van overkapping van de ruimte tussen kleedkamers en kantine tot een nieuwe keuken, interieur, aanpassing muur richting hoofdveld en meer.

De voorzitter sloot af met een enorme blijk van waardering voor de vrijwilligers en sponsors omdat zonder deze mensen het niet mogelijk is om die belangrijke rol te blijven vervullen zoals Voorwaarts nu doet. Niet alleen voor die 2.494 leden, maar ook voor de ruim 7.000 inwoners van de gemeente Voorst die als gezinslid of partner daar ook nog eens bij horen.

De jubilarissen en de emotie

In onderstaande tabel staan de namen en het aantal jaren lidmaatschap van de jubilarissen. Zonder mensen tekort te willen doen waren met name de verhalen van de 40 en 50 jarige jubilarissen (extra) bijzonder. Wat dan telkens opvalt is hoe belangrijk een vereniging in het dagelijkse leven van mensen kan zijn. De onderlinge verbondenheid, vriendschap, steun, gezelligheid en humor. Drie leden kregen spontaan een bos bloemen en een blijk van waardering, namelijk lid ontspanningscommissie Janka Poll, oud-voorzitter Gerard Meeuwsen en Peter Engelhard, sponsor en vrijwilliger.

De receptie kreeg nog een extra lading door het moment van stilte voor de leden die de vereniging ontvallen zijn en het verhaal recht uit het hart van één van de jubilarissen. De jubilaris, die normaal gesproken goed van zijn woorden af komt, viel even stil en daarmee alle aanwezigen. Hiermee werd de onderlinge verbondenheid nog eens onderstreept.

Op de foto een flink aantal van hen. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn.

Bijlage: foto jubilarissen tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Voorwaarts d.d. 5 januari 2020.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Diploma uitreiking Jiu Jitsu

TWELLO-

Op vrijdag 10 januari werden de onderstaande nieuwe banden en slippen uitgereikt bij Jiu Jitsu school SluisInvicta in Twello. De volgende diploma’s werden uitgereikt: Witteband Oranje Slip: Thomas Bleumink, Witte band blauwe slip: Teun Gerrits, Teun Velthuis, en Micha Dijkman. Gele band: Max de Graaf, Teuntje Ruinemans, Daan Ruinemans, en Max Wijnbergen. Gele Band groene slip: Jaro Hulsebos, Joep Kamminga, en Tess Eekhuis. Oranje Band: Niels Vos, Youri Schepers, Sym Brinkman, Sara Huisman, en Esmee Bessels, Groene band: Jezlynn Hollering, Fleur Bonekamp, en Sjoerd Koldenhof. Bij de senioren werd de gele band behaald door Rob Molenaar. Wil je een keer meedoen met Jiu Jitsu, kijk op www.sluisinvicta.nl

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Het Bureau in Twello: Zelfstandig ondernemen, maar niet alleen!

TWELLO- In recordtijd is het oude politiebureau aan de Veilingstraat in Twello afgelopen maanden omgetoverd tot een eigentijdse verzamelwerkplek voor ZZP-ers, startend ondernemers en kleine bedrijven. Mensen kunnen bij “Het Bureau” een eigen kantoorruimte of flexwerkplek huren en gebruik maken van de gezamenlijke voorzieningen die Het Bureau hen biedt. Een fijne plek waar klanten en zakelijke relaties in een professionele omgeving ontvangen kunnen worden.

Het Bureau is een project van Twellonaar en ondernemer Ronald Kok die afgelopen zomer het pand heeft aangekocht. De naam van “Het Bureau” was snel bedacht. Het is een verwijzing naar de oude functie van het pand, maar zeker ook naar die van het nieuwe. Bij Het Bureau huur je namelijk letterlijk je bureau of eigen werkruimte, voor korte of langere tijd. Van dat oude politiebureau is echter weinig meer over na de verbouwing, alleen de oude politiecel is met een knipoog in ere gehouden. De rest van het pand vlakbij het station is volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Het geheel oogt modern en fris en door de achtergrond als installateur van Ronald Kok voorzien van veel extra technische snufjes, die de huurders er gratis bij krijgen. Komende zomer wordt ook de buitenkant aangepakt, geschilderd en voorzien van buitenreclame. De jonge ondernemer was overtuigd van zijn plan, maar was verrast over het aantal aanvragen van geïnteresseerden. In vlot tempo zijn de meeste ruimtes al vanaf de bouwtekeningen verhuurd aan een bonte verzameling van bedrijven. Van webdesigners tot accountants en van projectinrichters tot duurzaamheidsspecialisten. Een deel van het pand wordt gebruikt als magazijn, kantoor en kantine van Kok Installatietechniek BV, het andere bedrijf van Ronald Kok. Er zijn op dit moment nog maar enkele ruimtes en flexplekken beschikbaar en Kok verwacht dan ook snel 100% van de werkplekken verhuurd te hebben.

Open inloopmiddag
Op zaterdagmiddag 18 januari is er een open inloopmiddag voor zowel de klanten, relaties, familie en vrienden van de huurders, als ook voor ondernemers die zelf interesse hebben om een ruimte of flexplek te willen huren bij Het Bureau. Zij kunnen die dag van 14:00 tot 17:00 uur terecht voor een vrijblijvende rondleiding, koffie of kleine borrel.

Interesse?
Op dit moment zijn er nog enkele zelfstandige kantoorruimtes en flexplekken beschikbaar. Interesse in een werkplek op een absolute a-locatie? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende rondleiding. Mail naar info@hetbureautwello.nl.

Foto: Jeremiah Wetzel/Inggé Syaranamual

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Glazenier en kunstschilder ruimt op

WILP-

De komende twee weekenden kunt u in het atelier van beeldend kunstenares Trudy Wierdsma terecht tijdens de verkoop van talloze artikelen die o.a. zijn gebruikt bij het vervaardigen van b.v. stillevens enz. Ook oud boerengemeenschap, vlak glas, fitnessapparatuur en talrijke andere gebruiksvoorwerpen worden ter verkoop aangeboden. De overdekte verkoopmarkten worden gehouden in het atelier aan de Rijksstraatweg 5 in Wilp. Op 18,19, 25 en 26 januari bent u welkom va n 10.00 uur tot 17.00 uur.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

GEDICHT

Nieuws

S’ morgens lees ik in de krant
Wat er gebeurt in het land
En ook ver daar buiten
Want het nieuws is niet te stuiten
oorlog, honger,geloven tegen elkaar
Soms word je daarvan helemaal naar
Je voelt je machteloos en klein
Want wat moet de oplossing zijn ?
Wat kun jij in je eentje
Weinig , zelfs niet met je beste beentje
Veel leuke contacten om je heen
Misschien moeten we daar met onze gedachten heen
Het niet in grote zaken zoeken
In het kleine kun je wel succes boeken
De wereld is zo slecht nog niet
Als je de kleine geluk-momentjes maar ziet.

Louise Kapiteijn.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht

Tennisclub Teuge: zet jubilarissen in het zonnetje

TEUGE-

Zondagmiddag 5 januari j.l. vond de nieuwjaarsreceptie van tennisclub Teuge plaats. Voorzitter Martin Nieuwenhuis spreekt van een goed 2019 met leuke toernooien en de realisering van zonnepanelen op het dak van het clubgebouw. Voor 2020 ligt er alweer een mooi en uitdagend activiteitenprogramma klaar en buigt de club zich verder over de vervanging van de banen. De club is stabiel in het aantal leden, maar zal in de toekomst meer inzet gaan plegen op het aantrekken van nieuwe jeugdleden. De voorzitter maakt van de gelegenheid gebruik om zeven jubilarissen (twee van hen waren helaas verhinderd) in het zonnetje te zetten. Maar liefst 25 jaar zijn zij al lid. Een prachtige bos bloemen en de hartelijke felicitaties zijn hun deel. Wilt u meer weten over tennisclub Teuge kijk dan eens op onze website: www.tennisclubteuge.nl of wordt volger op onze Facebook pagina.

25 jaar lid bij tennisclub Teuge.

woensdag 15 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws