Zang- en gospelkoor Inspiration viert 25-jarig jubileum

Een uiteenlopend, veelomvattend repertoire heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van het jubilerende zang- en gospelkoor Inspiration uit Terwolde. Een prachtige mix van muziek en stijlen, gospel, religieuze muziek, met daarnaast musical, spiritual, country en pop. Luisteren naar Inspiration is een verademing en in het kader van het jubileum, kan iedere belangstellende weer zijn of haar muzikale hart ophalen.

Zaterdag 7 december geeft het jubilerende koor een concert in de dorpskerk van Terwolde. Naast een greep uit het brede repertoire, zal ook de kerstmuziek niet ontbreken. Tevens kan worden geluisterd naar een ensemble van Emergo uit Castricum, welke eigen werken zal laten horen, maar ook een aantal malen het koor muzikaal zal ondersteunen. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Inspiration treedt al 25 jaren vol enthousiasme op, waarbij door die verschillende muziek, ook heel gevarieerde optredens worden verzorgd. Zo wordt gezongen tijdens kerkdiensten, worden er concerten gegeven in woon/zorgcentra en doet het koor mee aan festivals. Van Bach tot Louis Armstrong, van Anatevka tot Miss Saigon en van Elton John tot Elvis Presley, een geweldig mooi repertoire waardoor Inspiration zich ook overal thuis voelt omdat het zo veelzijdig is.

De laatste jaren voert het koor, samen met Step by Step uit Bussloo en Seven-Up uit Apeldoorn, in de dagen voor Pasen een vertelde en gezongen Passion uit.

In de tijd van kerst is het koor erg druk met optredens. Het koor zingt dan overal kerstmuziek met vooral Engelse Christmas Carols. Het hoogtepunt daarbij is het optreden tijdens het Dickensfestijn in Deventer. In de Bergkerk en het Bergkwartier is het koor te zien en te horen, waarbij de koorleden zijn te bewonderen in 19e-eeuwse kleding. Helemaal in Dickenssfeer wordt er dan gezongen en gespeeld in de feeërieke entourage van het oude Deventer.

Inspiration jubileert en hoopt daarom, dat velen hen komen feliciteren door het concert van 7 december a.s. te bezoeken. Een kerk welke tot de laatste pek is bezet, dát is de wens van de jarige.

woensdag 20 november

Deel dit bericht