Zaterdag 11 november manifestatie Lelystad Airport tegen uitbreiding voor pretvluchten met lange laa

De gezamenlijke actiegroepen Red de Veluwe, HoogOverijssel, Laagvliegroutes Nee en Nee tegen laagvliegroute over Ede organiseren zaterdag 11 november een manifestatie bij Lelystad Airport. Ze roepen iedereen op om die dag naar Lelystad Airport te komen om de huidige uitbreidingsplannen voor vakantievluchten van de prijsvechters met lange laagvliegroutes tot gevolg af te blazen. Letterlijk en symbolisch met toeters en alles wat blaast.

Waarom? Uit de berekeningen van dr. Ir. Leon Adegeest uit Dalfsen is gebleken dat er rekenfouten zitten in de Milieu Effect Rapportage van Lelystad Airport. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze fouten ook erkend. De geluidsoverlast blijkt veel groter te worden dan door het ministerie is voorgespiegeld. Ook bij Schiphol zijn dergelijke fouten gemaakt. De schade aan mens, natuur en economie door de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport is niet te overzien. De hele besluitvorming is onzorgvuldig en tot stand gekomen via achterkamertjespolitiek. De onderwonenden van de vliegroutes hebben geen inspraak gehad.

De rampzalige plannen moeten worden afgeblazen. We laten ons niet schiphollen! (Pieter Winsemius, oktober 2017)

Wanneer: zaterdag 11 november, 10-12 uur

Waar: bij Lelystad Airport

Programma:

10.00 -10.15 uur verzamelen

10.30 uur: Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links, geeft het startsein.

Cem Lacin, Tweede Kamerlid van de SP, is een van de overige sprekers.

De djembéspelers uit Hoenderloo treden op met diverse leuzen.

Het programma wordt de komende dagen nader ingevuld en wordt bekendgemaakt via de websites, facebookpagina’s en twitteraccounts van de verschillende actiegroepen.

Voor meer informatie:

www.reddeveluwe.nl

https://www.facebook.com/NEE-tegen-laagvliegroute-over-Ede-161520037759215/

www.hoogoverijssel.nl

https://nl-nl.facebook.com/laagvliegroutesNEE/

woensdag 8 november

Deel dit bericht