Zelf kleding maken steeds populairder

Twello- Rondlopen in eigen gemaakte kleding? Er heerste onder jongeren veelal een taboe op. Een eigen gemaakte broek of trui werd dan ook vaak als oubollig bestempeld. Dat ‘stoffige’ imago is echter in rap tempo aan het veranderen. Mede door de afgelopen maanden waarin we aan huis gekluisterd waren, zijn we massaal op zoek gegaan naar nieuwe, creatieve hobby’s. Door een groot aanbod aan trendy stoffenzaken en toegankelijke patronen, zijn ook steeds meer twintigers en dertigers begonnen met het naaien van hun eigen kleding, of aan de slag gegaan voor hun (jonge) kinderen. Daarnaast is ook het maken van je eigen tassen, kussenhoezen of badjassen populair.

Janneke Bruinink (37) is een enthousiaste coupeuse, die heel blij is dat haar grootste hobby steeds meer draagvlak krijgt onder haar leeftijdsgenoten. Janneke is een nuchtere Groningse, maar alweer zes jaar woonachtig in onze gemeente. Elke maandagavond heeft Janneke een gezellige groep (jonge) vrouwen bij elkaar gebracht, die het leuk vinden om goede tips te krijgen en mooie dingen te creëren. Alle cursisten krijgen hierbij de mogelijkheid om te maken wat ze zelf leuk vinden, op eigen tempo en eigen niveau, Janneke ondersteunt waar nodig. Diverse patronen, een lockmachine, koffie, thee en wat lekkers is allemaal aanwezig.

Na de zomervakantie, gaat ze in september weer van start. Ze heeft nog een aantal plekken beschikbaar, dus ben of ken jij diegene die het leuk vindt om vanaf september a.s. tips te krijgen over het maken van kleding voor jezelf of voor (jonge) kinderen, accessoires of andere leuke (interieur) projecten? Bel of app dan voor meer informatie naar: 06 51 21 68 28. Een eerste proefles is altijd gratis.

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht