Zevende historisch weekend

De Oudheidkundige Kring organiseert op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september het zevende historisch weekend ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de gemeente Voorst. Dit keer is Terwolde aan de beurt. Plaats van handeling is D’olde Schole.

Vrijdag: Op vrijdagavond wordt het weekend geopend door burgemeester Penninx en OKV-voorzitter Van der Vegte. Een beeldreportage, een fototentoonstelling en een expositie van schilderstukken en tekeningen van (oud)Terwoldenaren. Jan Lubberts vertelt het geschiedenisverhaal van Terwolde.

Zaterdag: De tentoonstellingen van de vrijdag zijn ook op zaterdag en zondag te zien. Zaterdags is er bovendien een geschiedkundige wandeltocht met bezoek aan kerk, Livonia en Matanze. De tocht wordt afgesloten in een gesloten café met een Terwoldenaartje en een appel. Aan het eind van de middag is er een discussie over de ontwikkeling van Terwolde met mevrouw Lies Holstein (oud-wethouder), mevrouw van de Berg (verenigingen), de heren Leurink (industrie) en Nijhof (dorpsbelangen).

Zondag: Ook op zondag is er behalve de tentoonstellingen iets extra’s: een geschiedkundige fietstocht met bezoek aan de Meintjes, de oude steenoven en ook weer een afsluitend Terwolds drankje en een appel. Omstreeks 16.00 uur is er een lezing van de heer Gooiker: Van koren tot roggebroood. Meer informatie op www.okvvoorst200.nl

woensdag 12 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws