Zicht op het platteland van morgen

Regio- Onder de titel De Vonderhoek gaat op de schop brengt Agrarisch Erfgoed Nederland een theaterstuk uit waarmee ze gaat rondreizen door het land. De première van het theaterstuk is op zondag 22 mei 2022 op een prachtige locatie in de gemeente Voorst: de boerderij De Olde Poll aan de Deventerweg 1, Voorst. Aanvang 16.00 uur.

Het theaterstuk bestaat uit zes scenes en vier videoproducties. Het duurt ongeveer twee uur inclusief pauze. De stuk wordt gespeeld door amateur-toneelspelers en staat onder regie van Suzanne Prak. De teksten zijn van Gerard Hendrix.

De Vonderhoek gaat op de schop speelt zich af in een doorsnee buurtschap op het platteland ergens in Nederland. De bewoners krijgen en nemen de verantwoordelijkheid voor hun directe leefomgeving. Ze bedenken in gezamenlijkheid de oplossingen voor al die urgente vraagstukken die in de maatschappij, dus ook op het platteland en in hun buurtschap een grote rol spelen. Ze accepteren elkaars onderling zo verschillende opvattingen en leefwijzen. Samen vormen ze een burgerinitiatief dat zich richt op de verbetering en de bestendiging van de kwaliteit van het leven in hun buurtschap, de Vonderhoek.

De vraagstukken zijn bekend: Waar komen de windmolens te staan? En de zonneweiden? Waar bouwen we al die noodzakelijke woningen? Hoe lossen we het stikstofprobleem op? Hoe brengen we de biodiversiteit weer op een aanvaardbaar niveau? Wat betekent de landbouw voor onze voedselproductie? Wie beheert het landschap? Hoe behouden we het cultuurlandschap met daarin al die karakteristieke historische boerderijen?

Kortom: hoe houden we het platteland vitaal en aantrekkelijk?

Meer informatie is te vinden op de website www.devonderhoek.nl.

Om meteen een kaartje te kopen: ga naar bit.ly/vonderhoekpremiere. De aanvangstijd is 16.00 uur maar het is aan te raden om wat eerder te komen want parkeren kan alleen bij de Begraafplaats van de Gemeente Voorst, Deventerweg 2. Vandaar is het wandeling van 10 á 15 minuten naar de boerderij. Komt u op de fiets of bent u slecht ter been, dan kunt u doorrijden naar de boerderij.

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht