Zonnebuizen voor warm water bij De Schaeck

Twello- Binnenkort start zwembad De Schaeck een grootschalig project om het warmste bad in de regio verder te verduurzamen. De aanleg van z.g. Zonnebuizen gaat in de eerste plaats het buitenbad verwarmen, maar ook het binnenbad kan er van profiteren. Door deze nieuwe innovatie kunnen er drie gasgestookte kachels verwijderd worden, een enorm pluspunt in het kader van de verduurzaming.

Het Management laat desgevraagd weten zeer content te zijn met voorgenomen toepassing die er voor gaan zorgen dat het bad voor de komende 15 a 20 jaar weer vooruit kan. “Een goede investering door de gemeente Voorst en het bestuur van het zwembad voor de toekomst van De Schaeck,” aldus Lugo Schoonman.

In het voorjaar van 2019 wordt er groot onderhoud gepleegd in het binnenbad. Zo zal er onder meer een nieuwe bodem in het wedstrijdbassin worden geplaats en zal er in het doelgroepenbassin grootonderhoud worden gedaan aan de vloer. Ook zal de lichtkoepel op de puntkap worden vervangen. Dit betekent dat het binnenbad voor de bezoeker 14 dagen ‘op slot’ gaat. Over de juiste data wordt t.z.t. nader bericht.

Zomerse Topdagen
Ook zwembad De Schaeck profiteerde optimaal van de prachtige zomer in 2018. “Het waren werkelijk topdagen,” aldus manager Lugo Schoonman. De bezoekersaantallen overschreden met maar liefst 18.000 die van vorig jaar. Vorig jaar waren er in de zomerperiode 86.000 bezoekers dit jaar waren het er 104.000 bezoekers, met als topdag 7 augustus 2018 met 2685 bezoekers op een dag. Met name de losse badenverkoop zorgde voor een grote toeloop, het is duidelijk dat het toegenomen toerisme in de regio bijdraagt aan dit positieve resultaat. In de zomervakantie heeft met de springkuil met een hoge en lage duikplank een enorme aantrekkingskracht gehad op de zwemmers, omdat dit onderdeel niet veel meer is te vinden in de buitenbaden in de regio. Ook heeft de horeca van het zwembad goed omzetten gedraaid in deze hete zomer. Er was met name veel belangstelling voor het softijs in deze zeer warme periode.

woensdag 12 september

Deel dit bericht