Inloopavond herinrichting De Vecht

In 2016 gaat de gemeente Voorst onderhoud uitvoeren in de Kerkstraat, Beentjesweg en Avervoordseweg in De Vecht. Hier is een voorlopig ontwerp voor opgesteld. U bent hartelijk welkom om op maandag 14 december, van 18.00 uur tot 20.00 uur, het ontwerp te komen bekijken in de kantine van V&L in De Vecht. Medewerkers van de gemeente geven toelichting op het ontwerp en beantwoorden uw vragen.
Aanleiding herinrichting
De weginrichting die niet meer voldoet aan het huidige verkeersbeleid en de maximumsnelheid van 30 km/h vormden de aanleiding voor de herinrichting. De werkzaamheden bestaan uit het verhelpen van de slechte onderhoudsstaat van het wegdek, het vervangen van het groen, het vervangen van de uitleggers van de riolering naar de woningen, het afkoppelen van het regenwater van de openbare ruimte en het verbeteren van de uitstroomvoorzieningen in de Grote Wetering. Bij het garagebedrijf vindt een bodemsanering plaats.
Het ontwerp
In het ontwerp is voor de gehele weg uitgegaan van een rustig profiel, bestaande uit straatklinkers. De wegbreedte blijft vijf meter. De staatklinkers accentueren het verblijfsklimaat en de maximumsnelheid van 30 km/h. Het ontwerp van de riolering en de weg ligt ter inzage in het gemeentehuis en op de pagina ´Infra & Groen projecten´. U kunt tot en met 31 december 2015 reageren onder vermelding van ‘De Vecht’ per e-mail aan gemeente@voorst.nl of schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders van Voorst, Postbus 9000, 7390 HA Twello. Het is ook mogelijk om tijdens de inloopavond direct via een reactieformulier te reageren.
Start werkzaamheden
In 2016 worden eerst de reacties beoordeeld en waar mogelijk verwerkt in het ontwerp. Het aangepaste ontwerp gaat daarna voor vaststelling naar het college van burgemeester en wethouders. Als het ontwerp definitief is volgt het bestek maken en de aanbesteding. In het voorjaar starten dan gefaseerd de buitenwerkzaamheden.
Meer informatie
Als u vragen heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Voorst, Henk Bolderman (0571) 27 93 72 of Cecile van der Linden (0571) 27 93 94.

donderdag 10 december 2015

Deel dit bericht
Advertentie