10e EDITIE VOORSTER SPORTDAG 2024 voor basisscholen weer een groot succes

Twello- Woensdag 15 mei jl. organiseerden de docenten lichamelijke opvoeding en de Sportplusleerlingen van het Veluws College Twello een jaarlijkse sportdag voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente Voorst. Ruim tweehonderdvijftig leerlingen namen deel aan een zeer geslaagd sportfestijn op de velden van SV Twello aan de Zuiderlaan.

Ook dit jaar wederom een zeer geslaagde editie, de 10e editie alweer. Bij de organisatie en begeleiding van deze dag waren er zo’n tachtig leerlingen van het Veluws College Twello betrokken; leerlingen uit leerjaar 1 en 2 die als keuzevak Sportplus volgen. Bij dit keuzevak worden niet alleen extra sportactiviteiten gevolgd, maar moeten de leerlingen ook leren hoe ze dergelijke evenementen organiseren en begeleiden. Dat deden de leerlingen met verve. Er stonden verschillende sport- en spelactiviteiten klaar, voor alle deelnemers was er in de pauze drinken met een lekkere fruitsnack, gesponsord door Van Hees Versmarkt uit Twello, en de begeleiders konden genieten van koffie, thee en een koekje.

Het draaide natuurlijk allemaal om de sport- en spelactiviteiten op de velden van SV Twello. Plezier hebben, samenwerken met elkaar en actief bezig zijn, dat is waar het Veluws College ook graag aan wil bijdragen met deze dag. Het programma zat strak in elkaar. Er was mede daardoor veel waardering van de begeleiders van de basisscholen, leerkrachten en ouders, voor de plezierige ontvangst en de organisatie van deze dag. De leerlingen van de basisscholen waren enthousiast en keerden tevreden naar hun basisscholen terug.

De deelnemende basisscholen waren de Martinus, de Hietweide, de Wingerd en de Oase uit Twello, de Kopermolen uit Klarenbeek, de Bongerd uit Terwolde, Antonius uit de Vecht, de Wiekslag uit Voorst en de Zaaier uit Teuge. Natuurlijk zat er ook een competitie-element aan alle activiteiten. De winnende groep 7 neemt de nieuwe wisselbeker in ontvangst en mag deze een jaar lang laten pronken in school. De Wingerd uit Twello ging vorig jaar aan de haal met de winst. Dit jaar mag de Bongerd uit Terwolde zich de kampioen noemen van de 10e editie van de Voorster Sportdag 2024!

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht