20 mei: Meerkamp finale 2e divisie (NK)

Gemeente Voorst- De weg naar de finale… Elke turnster start het turnseizoen met het doel zo ver mogelijk te komen in het wedstrijdcircuit, met uiteindelijk de bondsfinale als eind station, het zogeheten NK. Na de plaatsingswedstrijden vanuit de regio begint de afval race met de landelijke wedstrijden. Uiteindelijk blijven er 36 turnsters over in elke categorie , dan turn je dus tussen de beste van Nederland.

Fleur Neuteboom Spijker (pupil 2 N2) heeft op zaterdagmorgen 20 mei in Alphen a/d Rijn een zeer goede finale geturnd. Haar beste trainingsmaatje Nika zat op de tribune om haar aan te moedigen.

Ze startte met een redelijk stabiele vloeroefening, de jury zag een paar kleine landingsfoutjes (12.45 punten)
Op sprong heeft ze dit weer helemaal recht gezet, met 2 geweldige sprongen belande ze op een 4e plaats (13.60).
De spanning steeg voor het toestel brug. Hier heeft ze heel hard getraind voor de plus oefening met reuzen. En het ging goed! (13.20)
Als laatste het toestel balk, ook hierin 2 nieuwe elementen, zodat haar oefening nu allemaal uit plusjes bestaat. Helaas viel ze er 1 keer af, maar ze heeft haar oefening verder goed uit geturnd. (12.25)
Fleur is 32e geworden met een punten totaal van 51,50. Zondag mag ze nog een keertje aantreden voor de sprong finale!

Eind van de middag was het de beurt voor junior turnster Maaike Nijland en senior turnster Caitlin Loman. De overige junioren en senioren turnsters uit de A selectie zijn ook afgereisd naar Alphen a/d Rijn om hun clubgenootjes aan te moedigen.
Maaike turnt het hele seizoen al erg constant . Maaike heeft alle drie haar vloer series in moeilijkheid verhoogd, een grote uitdaging die zeker goed heeft uitgepakt!
Met een mooie score van 11.85.
Sprong is het favoriete toestel van Maaike en dat klopt ook wel, een mooie tweede plaats met 13.20.
Bij brug was ze even het brug gevoel kwijt, waardoor ze niet helemaal lekker door haar oefening kwam. (8.60 punten)
Gelukkig hield ze het hoofd koel op balk en turnt ze een mooie oefening met een score van 9.33. Een 31e plaats met een totaal score van 42.98.

Ook Maaike mag zondag de toestelfinale sprong turnen. Met een perfecte landing maakt ze kans op het podium…..we gaan ervoor!

Caitlin is dit jaar gestart met een HBO studie en probeert dit zo goed mogelijk te combineren met de turntrainingen. De finale halen was voor haar een droom die uit kwam, naast het studeren en reizen met de trein zo goed presteren, petje af!
De vloer van Caitlin ziet er mooi uit, de sierlijke oefening wordt beloond met een 11.90.
De gehoekte tsukahara’s gingen mooi hoog tot stand, score 12.70.
Op brug kwam ze volgens de juryleden niet goed door haar handstanden heen, hier waren Caitlin en de trainers het niet helemaal mee eens. (10.25)
Als laatste de balk, een strakke oefeningen, alleen met de spagaatsprong halve draai net te veel doorgedraaid zodat ze er naast ging. (10.75)
Caitlin komt hierdoor met 45.60 op een 23e plaats.

woensdag 24 mei 2017

Deel dit bericht