Activia boekt zwaarbevochten zege op Zwolle

Twello- De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was er één tegen een ons volslagen onbekende tegenstander; namelijk sv Zwolle. Trainer Hulshof kon naast de spelers die hij vorige week al miste vandaag ook geen beroep doen op de vakantie vierende spits Michiel Mikkers. Zo waren er, met Jory Visch, Niels Achtereekte en Frank Oosterwegel, vier spelers afwezig die mits fit en beschikbaar, allicht in de basis hadden gestaan. Het pleit voor de breedte van de selectie dat er toch een prima eerste elftal stond; zelfs één dat de punten in eigen huis hield.

Daar zag het 10 minuten voor tijd nog niet bepaald naar uit; toen stond er namelijk nog 0 – 1 op het scorebord. Die stand kwam op het bord na een eerste helft zonder goals; al was Activia iets sterker en werd er een kop goal van Jarle Visser afgekeurd na een twijfelachtig vlagsignaal van de Zwolle-assistent. Na rust had Zwolle ongeveer een kwartier lang het heft in handen. De fysiek sterke ploeg was tijdelijk de baas op het middenveld en zette Activia onder druk. Het doelpunt dat in die fase in de lucht hing viel na ongelukkig uitverdedigen en een laag schot vanaf de 16 meter dat erop volgde. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wisselde Activia aanvallend en nam steeds meer risico. Lange tijd vielen alle ballen rondom de 16 van Zwolle net verkeerd voor de thuisploeg maar 4 minuten voor tijd viel toch de verdiende 1 – 1 . Het was de ingevallen junior Siebe Koers die het laatste tikje gaf en even leek Activia op twee gedachten te gaan hinken. Het met veel moeite verdiende punt verdedigen of doorgaan voor de overwinning? Trainer Sander Hulshof was echter heel duidelijk in zijn coaching: “doorgaan; we willen winnen!”. Zwolle lag in deze fase al tegen de touwen en wist geen moment nog gevaarlijk te worden in een tegenaanval. Activia bleef volle druk vooruit geven in de jacht op 3 punten en werd er in de blessuretijd voor beloond. Opnieuw bleef een bal in de 16 hangen en dit keer was het Jarle Visser die de bal binnen wist te werken. De tumultueuze slotfase leverde geen gevaar meer op maar nog wel een tweede gele kaart voor een Zwolle verdediger die de hele wedstrijd al solliciteerde naar kaarten; uiteindelijk 2 x geel zag waar hij niet mocht mopperen dat hij niet 1 of zelfs 2 keer direct rood zag. Een zwaarbevochten maar lekkere 2 – 1 overwinning dus voor Activia dat na de dikke nederlaag van vorige week goede zaken deed op de ranglijst en voor het vertrouwen.