Activia grijpt via de 100e treffer van zowel Hameka als Mikkers de winst bij KCVO

Twello- Activia mocht in Vaassen aantreden tegen KCVO. Die ploeg had na 6 wedstrijden nog geen punt gepakt en het bestuur van de vereniging had in de afgelopen week de moeilijke beslissing genomen om per direct afscheid te nemen van trainer Olivier van der Kuijl (oud speler van Activia 1). Als tegenstander van zo’n ploeg is dat altijd even lastig; je weet niet precies wat je kan verwachten en je moet ervan uitgaan dat er bij die ploeg iets van nieuwe krachten los komen. In de wedstrijd was er echter niet heel veel van te merken. Activia speelde zeker niet haar beste wedstrijd en was bij tijd en wijle best slordig; toch leek het lange tijd op een ruime zege af te stevenen.

De defensie van de Vaassenaren bleek namelijk eens te meer het zwakke punt en met makkelijk scorende aanvallers wist Activia daar wel raad mee. Nadat er al enkele kansen waren gemist was het halverwege de eerste helft Bart Wippert die, vrijgespeeld door Frank Oosterwegel, de 0 – 1 op het bord zette. Ondanks het feit dat de thuisploeg soms dreigend door kwam slaagde de ploeg er niet in om Activia doelman Carst Winter aan het werk te krijgen en zo werd de rust bereikt met 0 – 1. Na rust nam Activia wat nadrukkelijker het heft in handen en binnen het uur stond er 0 – 3 op het bord. Eerst was het vleugelaanvaller Wouter Hameka die zijn eigen rebound binnen schoot en daarmee zijn 100e doelpunt voor Activia 1 maakte. Een mooie mijlpaal uiteraard! Daarna wist de weer zeer gedreven en invloedrijke Dennis Wennink bij de tweede paal een corner van Guus Leerkes binnen te koppen en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld. Niet lang na die treffer viel echter de 1 – 3 (Carst wist eerst prima te redden in een 1 op 1 situatie maar was even later kansloos) en plotseling leefde de thuisploeg op. Het thuispubliek ging achter de ploeg staan en met het nodige opportunisme werd Activia terug gedwongen. Toen kort na de 1 – 3 ook de 2 – 3 viel leek een onverwacht spannende slotfase in de maak. Activia toonde echter haar volwassenheid en wist het momentum weer te keren. Via een individuele actie van spits Michiel Mikkers werd de 2 – 4 op het bord gezet en daarmee was de angel uit de KCVO-opleving gehaald. Ook voor Michiel was dit overigens de 100e competitiegoal; hij maakte er 23 voor sv Twello en nu dus 77 voor Activia 1. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld (al wist een KCVO speler met een knap schot nog een keer de lat te raken; was die bal er in gegaan waren het nog spannende laatste minuten geworden). Er werd echter niet meer gescoord en zo wist Activia de 4e overwinning van het seizoen te behalen in de7e wedstrijd. Een knap resultaat voor de promovendus die bijna wekelijks laat zien zich op dit niveau prima thuis te voelen. Volgende week een tussendoortje: voor de beker thuis tegen de “buren” van sv Voorwaarts. Daarna komt Colmschate op bezoek en gaan we opnieuw kijken of we punten kunnen pakken.