Activia houdt punt over aan duel met Robur et Velocitas

TWELLO.-Na de winst in het openingsduel bij Colmschate was vandaag de eerste thuiswedstrijd gepland en op bezoek kwam Robur et Velocitas. Die ploeg heeft de ambitie tenminste in het linker rijtje te eindigen en wil eigenlijk wel meedoen om promotie. Op de natte en winderige Schoapenweide ontspon zich een matig duel. Robur had meer de bal en voetbalde wat beter. Activia speelde goed georganiseerd; gaf nauwelijks kansen weg maar speelde in balbezit ronduit slordig. Toen de ploeg halverwege de eerste helft uit het niets op voorsprong kwam (een prima afstandsschot over de natte grasmat van Siebe Koers) leek dat een prima uitganspositie te vormen voor de rest van de wedstrijd maar direct vanaf de aftrap werd de stand ook al weer gelijk. De verder prima spelende defensie van Activia werd verrast door een bal door het centrum en doelman Locht moest ver zijn doel uit. De bal kon echter onvoldoende worden weggewerkt en van een behoorlijke afstand werd deze over de terug lopende verdedigers in het doel geschoten. Het restant van de eerste helft, alsmede het vervolg na rust, verliep zonder veel opwinding. Activia kreeg 20 minuten voor tijd de grootste kans op een nieuwe voorsprong maar spits Michiel Mikkers raakte kort na elkaar zowel de lat als de paal. Robur drong wel aan maar strandde in al de goede bedoelingen steeds op 20 – 25 meter van het doel en werd zelden gevaarlijk. In de laatste 10 minuten bleken beide ploegen goed te kunnen leven met een puntendeling en daar bleef het dan ook bij. Activia krijgt volgende week promovendus Diepenveen op bezoek, dan gaan we kijken of de nu goede competitiestart ook een goed vervolg kan krijgen.