Activia verovert koppositie na zege op Sportclub Deventer

Twello- De vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd (in 12 dagen!) leverde ook de vierde overwinning op. Stadgenoot Sportclub Deventer werd met 4 – 2 verslagen en en passant werd ook de eerste plaats op de ranglijst veroverd op Davo dat een nederlaag leed bij Haarle. De overwinning op Deventer kwam niet eenvoudig tot stand; de ploeg van Sander Hulshof miste de grote vorm en het spel oogde vaak slordig.

Toch waren er in de eerste helft genoeg kansen om op voorsprong te komen (waarmee Activia het zichzelf waarschijnlijk een stuk makkelijker zou hebben gemaakt). De grootste was voor Bart Wippert die vogelvrij voor de doelman opdook maar geen hoek wist te vinden en tegen de keeper aan schoot. Deventer putte moed uit het niet overtuigende spel van de thuisclub en beet af en toe aardig van zich af. Net voorbij het half uur kwamen de gasten zelfs op voorsprong: een vrije trap van ver buiten de zestien viel tot verbazing van iedereen (doelman Jory Visch incluis) net onder de lat binnen. Activia ging direct op zoek naar een antwoord maar vond opnieuw enkele keren de keeper van Deventer of het houtwerk (prachtige uithaal van Wouter Hameka) op hun weg. Vlak voor rust werd de stand toch gelijk getrokken: Wouter had opnieuw pech met een schot op de lat maar deze keer viel de rebound gelukkig voor de voeten van Michiel Mikkers die de hoek vond.

De tweede helft was amper tien minuten oud toen trainer Hulshof een tactische omzetting pleegde. Met het inbrengen van Dennis Wennink ging de ploeg namelijk met 4 aanvallers spelen en die variant pakte wonderwel goed uit. Nog eens tien minuten later namelijk was de 1–1 stand omgezet in een beslissende 4–1 voorsprong. De eerste van die drie treffers kwam op naam van Bart Wippert. Nadat de scheidsrechter in eerste instantie had besloten om een strafschop toe te kennen aan Activia na een overtreding op Wouter slaagde de assistent aan de zijlijn erin om hem van gedachten te doen veranderen. De vrije trap van net buiten de 16 die voor de penalty in de plaats kwam werd breed gelegd op Bart die de bal alsnog in het doel wist te werken. Dit was het startsein voor een overrompeling die nog twee doelpunten opleverde. Opnieuw was Mikkers attent bij een rebound (dit keer had Michael Hubner op de paal geschoten) en uit een corner van diezelfde Hubner kopte Niels Achtereekte de 4–1 binnen. Hiermee was de wedstrijd beslist en ondanks dat er nog een aantal grote kansen ontstonden voor Activia verslapte de ploeg toch weer. Het laatste kwartier was niet best en het initiatief werd vooral aan de tegenstander gelaten. Uit een corner slaagden de gasten er in om een tweede doelpunt te maken maar spannend werd het niet meer. Opnieuw drie punten dus en zoals gezegd ook de eerste plaats op de ranglijst. Die moet nu verdedigd gaan worden en dat wordt niet eenvoudig met nu drie uitwedstrijden voor de boeg. Zondag naar Holten, donderdag naar Hoonhorst en vervolgens naar Lettele. Als die serie met 7 of 9 punten wordt afgesloten dan mogen we gaan denken aan het kampioenschap.