Activia viert gelijkspel tegen titelkandidaat Epe

Twello- Activia heeft te maken met veel blessures en liep vorige week tegen een beschamende nederlaag tegen stadgenoot Helios aan. Ten opzichte van die wedsstrijd waren ook spits Michiel Mikkers en aanvoerder Guus Leerkes (de zich op het laatste moment ziek moest afmelden) afgevallen en bovendien besloot trainer Hulshof om de keeper van de JO 19 Danny Blanken een kans te geven. Met collega junior Lars Hekkert als laatste man stond er een onervaren duo dat het moest opnemen tegen de sterke aanvalslinie van sv Epe dat nog aanspraak maakt op de titel in de sterke 3e klasse B. Vanaf de aftrap was te zien dat Activia zich wilde revancheren voor de povere prestatie van 7 dagen geleden. De ploeg toonde zich een hecht collectief; werkte hard en kwam bij vlagen ook tot goed voetbal. Lars toonde zijn traptechniek met een paar uitstekend getrapte corners die met veel moeite en geluk uit het doel werden gehouden en toen Epe net binnen het half uur op 0 – 1 kwam was dat amper verdiend te noemen want tot dat moment hadden de gasten nog weinig laten zien. Op slag van rust werd de stand gelijk getrokken door Wouter Hameka die een prima aanval op acrobatische wijze in het doel volleerde.

Na rust werd Activia aanvankelijk onder druk gezet. Het kwam moeizaam van eigen helft af en zonder dat er grote kansen werden gecreëerd door Epe waren de gasten in deze fase toch duidelijk beter. Onder aanvoering van het sterke middenveld met Frank Oosterwegel, Bart Wippert en Jay-Jay van Keijzerswaard werd langzamerhand toch weer grip gekregen op de tegenstander en er volgde een fase waarin Activia dichter bij de voorsprong kwam dan de tegenstander. Het had pech met enkele dubieuze beslissingen (zoals Epe niet mocht klagen dat de spits niet met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd) en er ontspon zich een waar voetbalgevecht. In het laatste kwartier kregen beide ploegen kansen op de winnende treffer (Activia kwam een paar keer goed weg; dat moet gezegd) maar uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling. In deze fase van de competitie is Activia daar meer bij gebaat dan Epe en zo stapte de thuisploeg als morele winnaar van het veld. De strijdlust en instelling die de Activia ploeg vanmiddag liet zien moet ook in de resterende 6 wedstrijden opgebracht kunnen worden. Als dat lukt zal het doel; handhaving in de derde klasse, bereikt worden.