Activia wordt met een punt beloond voor veerkracht

TWELLO.- Activia kreeg zondag bezoek van Overwetering; een ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de 2e klasse en het verloren terrein graag weer zou willen goed maken. De ploeg van Resit Schuurman begon sterk en gretig aan de wedstrijd maar keek halverwege de eerste helft toch tegen een achterstand aan. Een ongelukkig weggegeven vrije trap op een meter of 18 werd door de muur heen in de korte hoek geschoten Dus, een eenvoudige conclusie, deed die muur haar werk niet goed. De achterstand bleef niet lang op het bord staan want een minuut of 6 later ontsnapte Michael Hubner over de linkerkant en zijn afgemeten voorzet viel precies tussen de verdedigers van Overwetering op het hoofd (of schouder) van Michiel Mikkers die de bal knap naar de kruising verlengde. Deze 1 – 1 leek ook de ruststand te worden maar vlak voor rust werd een diepe bal in het centrum van Activia niet goed verwerkt door achtereenvolgens Sander vd Velde en Jeroen Mentink waarna de bal over de iets voor zijn doellijn staande doelman Logt werd geschoten. In de 45e minuut was er nog opwinding toen de rechtsbuiten van de gasten na een opzichtige wraakactie slechts met geel werd bestraft zodat hij ook aan de tweede helft mocht meedoen; daar kwam hij goed mee weg. De tweede helft bleef lang zonder grote kansen maar in het laatste kwartier gebeurde er nog van alles. Eerst eiste de scheidsrechter de hoofdrol voor zich op door een opzichtige overtreding in de 16 van achter op de doorgebroken Bart Wippert werd weggewoven; een beslissing waarover ook alle gasten uit Olst na afloop hun verbazing over uitspraken. Kort daarna werd er enorm geprutst achterin bij Activia waardoor de 1 – 3 op een presenteerblaadje werd aangeboden aan de gasten. En zo leek zich opnieuw een frustrerende want onnodige nederlaag aan te tekenen. Activia toonde echter veerkracht. Mede door een tweetal offensieve en gedurfde wissels (zowel de vrije verdediger als de verdedigende middenvelder werden ingewisseld voor offensieve krachten) werd het initiatief gegrepen en hieruit kwam ook het gewenste resultaat. Eerst werd een knappe aanval door Michiel Mikkers beloond met de 2 – 3 en in de 86e minuut werd de voortdurende aanvalsdrift ook nog beloond met de gelijkmaker. Deze kwam op naam van Leroy Fernandes en was de voorbode van een spannende slotfase waarin beide ploegen nog op zoek gingen naar de drie punten. Siebe Koers was daar namens Activia het dichtste bij; hij stuitte echter op de doelman. In de blessuretijd maakte ook Overwetering nog weer aanspraak op een winnende treffer tegen een Activia dat met amper verdedigers nog op het veld stond. Een nieuwe, zure en late nederlaag werd Activia echter bespaard en de uiteindelijke puntendeling was ook het minste dat de ploeg vandaag verdiende. Als één van de cruciale beslissingen in het voordeel van Activia was uitgevallen had ook een overwinning er in gezeten. Als je een kwartier voor tijd met 1 – 3 achter staat en nog een punt pakt kan je ook zeggen dat je er het maximale hebt uit gehaald. Hoe dan ook: het is wat het is. En dus een gelijkspel en een punt voor beide.