Benauwde zege van sv Twello tegen OVC uit Oosterbeek

Twello- Met een heel magere 1-0 overwinning tegen OVC heeft sv Twello 3 punten over de streep kunnen trekken. Maar wat ging dat moeizaam. Maar ook een 1-0 zege levert 3 punten op en daar is de thuisploeg echt tevreden over

De eerste helft zou in drie regels beschreven kunnen worden. Van beide kanten was het spel niet om aan te zien. Er viel totaal niets te beleven. Was er dan een team dat iets liet zien dan waren dat de gasten uit Oosterbeek. Zij hadden iets meer mogelijkheden dan de gastheren. Pas in de 33ste minuut de eerste vlotte, mooie aanval van de thuisploeg maar Masora Oraile schoot te gehaast naast. Nee je mag de eerste helft als zeer matig bestempelen. Misschien speelde de stevige wind op de kale vlakte aan de Zuiderlaan een te grote rol. Ruststand 0-0.

Na de rust een wat feller sv Twello maar de eerste kans was voor OVC. Met een katachtige reactie wist keeper Steven Koopmans een doelpunt te voorkomen. Toch kwam de thuisploeg in de 63ste minuut op voorsprong. Tim Evers nam een corner op maat. Stefan Hulsebos kopte hard de 1-0 binnen. Jammer was het dat even later een hard schot van Maarten Lutje Beerenbroek net naast ging. Vanuit het niets kreeg OVC een grote kans in de 69ste minuut. Keeper Steven Koopmans beoordeelde een bal geheel verkeerd maar gelukkig kwam Stefan Hulsebos hem te hulp De gasten gingen steeds meer va-banque spelen. Veel lange balen in de hoop dat….. Dit gaf ruimte aan de spelers van s v Twello. Op een schot van Maarten Lutje Beerenbroek kwam een verdediger keeper Gerrits te hulp. Maar meer kansen waren er voor Nicky Eekhuis. Hij schoot of te zacht op het doel van heel dicht bij of te gehaast. Zo bleef het lang spannend. Met veel moeite trok de thuisploeg de zege over de eindstreep. Na ruim 90 minuten voetbal floot scheidsrechter R. Klaver uit Enschede af. Hij liet het spel gaan daar waar kon en trad op het juiste moment consequent op.

Volgende week weer thuis. Inhalen tegen sportclub Brummen. Aanvang 14.00 uur. Dan proberen weer de drie punten in Twello te houden.