Bridgeclubs in de Gemeente Voorst fuseren

Regio- Bridgeclub Twello en Bridgeclub 2000 hebben onlangs besloten te fuseren en samen verder te gaan als Bridgeclub 2.0. De leden van beide clubs hebben in grote meerderheid besloten om samen de toekomst in te gaan.

Daarbij werd gekozen voor de nieuwe naam BC 2.0. Hiermee uitdrukkend dat het beste van beide clubs in 1 wordt verenigd. “1+1 is bij ons dus 2.0” aldus de nieuwe voorzitter, Wim Vrijhoef. “We deden al bijna alles samen, de technische commissie, materialen, website, organiseren cursussen enz. Echter wel met twee aparte besturen en dat vroeg onnodig veel overleg.”

De behoefte tot fusering leefde al jaren, maar door Corona lagen de spelactiviteiten noodgedwongen stil. Ondertussen werd bij beide clubs bestuurlijk hard doorgewerkt en in het najaar van 2021 werden er 2 informateurs aangesteld. In korte tijd kwam er een fusieplan dat met groot enthousiasme door de leden van beide clubs werd omarmd. In juni zijn de statuten van de nieuwe club gepasseerd en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Voorzitter Vrijhoef is er van overtuigd dat de nieuwe club een warm thuis biedt voor elke bridge liefhebber van topper tot beginner, van jong tot oud, maar erkent dat er nog veel te doen is. “We hebben nu ruim 170 leden en spelen van maandag t/m donderdag maar we kunnen en willen nog groeien” De voormalige voorzitters van beide clubs Anton Schimmel en Ellen Key hebben de voorzittershamer aan hem toevertrouwd.

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht