Buitengewoon actief op de Bandijk

Regio- Op zondag 16 juni rolden ruim 10 leden van Nordic Sports Oost-Nederland een toertocht vanuit Twello. Een buitengewoon gezicht, skiërs zonder sneeuw, rollend over de Bandijk. De route voerde vanuit het Holthuis, richting landgoed 't Schol, langs de Stoomhoutzagerij naar de IJssel. De route gaat dan naar het Tolhuis aan de Volle Hand.

Twee Twellose leden Martin en Karen hadden deze afwisselende tocht van ruim 16 km uitgezet: “De IJssel is nog steeds buiten haar oevers getreden en biedt echt een imposante aanblik!”. De terugweg via buurtschap Spekhoek en het Hunderen laat de rolskiërs en cross-skaters genieten van het boerenland en de landgoederen rond Twello.

Rolskiën en cross-skaten is een actieve buitensport voor het hele jaar door, waarbij je het hele lichaam traint, werkt aan je core-ballence en het is de ideale voorbereiding voor een langlaufvakantie. De vereniging organiseert regelmatig proeflessen en cursussen voor beginners, waarbij materialen van de club kunnen worden geleend. De eerstvolgende proefles is zondag 23 juli in Deventer. Interesse? Kijk dan op www.nordicsports-oost.nl voor aanmelding en meer informatie.

Leden van de club Nordic Sports Oost-Nederland rollen over de Bandijk.

woensdag 19 juni 2024

Deel dit bericht