Cannondale ATB- en graveltocht SC Klarenbeek

Klarenbeek- Op zondag 15 januari vindt de jaarlijkse mountainbike tocht vanuit Klarenbeek plaats. Deze tocht wordt uitgezet vanaf het sportcomplex aan de Bosweg 12/14 te Klarenbeek. Er zijn 6 afstanden, variërend tussen de 25 en 72 km. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur, er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.00 uur. Er zijn volop verkeersregelaars aanwezig die het parkeren bij diverse Klarenbeekse ondernemers mogelijk maken. Douches en kleedruimte zijn beschikbaar bij de start.

De route vertrekt vanuit Klarenbeek langs de Klarenbeekse beek richting Oosterhuizen en Beekbergen. Daarna zal de route via de bosrijke omgeving uitkomen bij de Loenense watervallen. Vanaf daar zal de terugweg via de Veldhuizen weer naar Klarenbeek gaan.

Doordat er een extra lus is aangelegd in de route is het onderweg mogelijk om van afstanden te wisselen. Het is een zeer afwisselend parcours waarbij de nodige technische uitdagingen ook gemeden kunnen worden. Hierdoor is deze tocht ook uitermate geschikt voor gravelaars.

Onderweg zullen er ruim 30 verkeersregelaars ingezet worden voor een veilige oversteek op drukke en gevaarlijke kruisingen.

Na afloop wordt er door de deelnemers van Alp d’Huzes team Klarenbeek de traditionele erwtensoep verkocht waarbij de opbrengst geheel ten goede komt van de actie “Opgeven is geen optie”.

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht