CCW wint eerste periode

Twello- Zondagmiddag moest CCW minimaal een gelijkspel behalen in de thuiswedstrijd tegen Vilsteren om de eerste periode voor zich op te eisen. Dit gelijke spel behalen ging echter veel en veel moeilijker als van tevoren verwacht. CCW trof in Vilsteren een tegenstander die het de ploeg bijzonder lastig maakte en die alles uitstraalde een goed resultaat te behalen en dit met een enorme gedrevenheid voor elkaar kreeg met een manier van voetballen waar CCW het enorm moeilijk mee had. Voetballend was het zeker niet altijd even mooi, het was vaak vrouw en kinderen eerst, maar nogmaals CCW kwam daardoor amper aan voetballen toe zoals het de laatste weken gewend was.

In de vijftiende minuut kreeg CCW de eerste kans toen Bart Keurhorst zich goed vrij speelde maar iets te gehaast en daardoor onnauwkeurig met buitenkant voet overschoot. Na een halfuur kwam CCW toch op voorsprong, het was een afgemeten voorzet van Jaap Velthorst die door de meegekomen laatste man Thijs Smit werd binnengekopt, 1-0. Lang kon CCW niet genieten van de voorsprong, want amper twee minuten later wist Vilsteren uitstekend gebruik van enige lichtzinnigheid en wist door Sven Koggel de aansluitingstreffer weer op het bord te zetten,1-1. Na dit doelpunt pakte CCW echt de draad wel weer op maar had toen de pech dat het allemaal net niet meezat. Eerst was het Tijn de Haan die de bal buitenbereik van de doelman zijn inzet via binnen paal het veld weer terug zal komen, ff daarna was het diezelfde Tijn de Haan die een voorzet van zijn broer Luuk niet wist te verzilveren en vlak voor de rust was het een kopbal van diezelfde Luuk de Haan die op de lat belande en beide ploegen daardoor met een 1-1 stand de rust op zochten.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk niet anders, CCW ging op zoek naar een doelpunt, echter te geforceerd waardoor het ook te onnauwkeurig werd maar daardoor ook nog eens heel veel ruimte weg ging geven en niet mocht mopperen dat Vilsteren hier geen gebruik van wist te maken. Toen CCW wel weer op voorsprong dacht te komen was het echter de uitstekend leidende scheidsrechter Groen uit Epe die volkomen onterecht een vlagsignaal van een doorkop kopbal van eigen verdediger van assistent scheidsrechter Vilsteren overnam en het doelpunt van Ruben de Haan niet werd gehonoreerd. Daarna bleef het tot de laatste minuut een wedstrijd waarin beide ploegen met, met name keihard werken om een goed resultaat te behalen en was CCW daar nog het dichts bij toen de ingevallen Stijn Berendsen nog zijn inzet via lat voorbij doel zag vliegen.

Na 90 minuten en een beetje kwam dan ook het eindsignaal, wat door Vilsteren terecht gevierd werd als een overwinning en bij CCW toch wat teleurgestelde koppies waren ondanks dat door dit gelijke spel wel de eerste periode werd binnen gesleept wat toch ook als een opsteker gezien moet worden voor de rest van de competitie omdat je zeker bent dat je aan het eind ieder geval nog mag strijden voor promotie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Emst, ook weer een ploeg waarmee CCW het traditioneel altijd lastig heeft.

woensdag 23 november 2022

Deel dit bericht