CCW’16 fors onderuit bij SDOL

Wilp- De tweede uitwedstrijd van dit seizoen, weer op nep gras liet maar eens weer zien dat CCW hier zich absoluut niet op thuis voelt. Van te voren was het al wel duidelijk dat het in tegenstelling tot vorige zondag vandaag vele malen moeilijker zou worden, en daar was niets te veel aan gezegd. De thuisploeg was zeker de eerste helft voetballend niet beter, maar was wel vele malen beter als er iets meer gevraagd word als alleen maar mooi voetballen. Strijd en inzet leverde de thuis club een absoluut verdiende overwinning op, als was de uitslag wel enig sinds geflatteerd.

Zoals gezegd, voor de rust was de thuisclub door hun manier van spelen wel meer aan de bal als CCW maar echt gevaar leverde dit niet op, verdedigend had CCW de zaakjes vrij goed onder controle, aanvallend bracht de ploeg echter veel en veel te weinig, waarbij gezegd moet worden dat Bart Keurhorst al niet fit aan de wedstrijd begon en Tim Alferink door werk al helemaal niet aanwezig was, door dat de middenvelders hoegenaamd geen vrije mensen kon vinden ging het te veel lopen met de bal, iets wat je op het zeer stroeve nep gras van de thuisclub zeker niet moet doen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft ging het toch mis voor CCW, SDOL mocht nog aanleggen voor een vrij schop op de hoek van het strafschop gebied, doelman Joris Bruntink aanvankelijk nog met de voet redding brengen op de vrijeschop die door de muur kwam, maar was kansloos toen de terug springen de door attenter reageren van SDOL speler binnen werd gewerkt. Een uiterst ongelukkig moment om de rust mee in te gaan. Na de rust eigenlijk het zelfde beeld als in de eerste helft, een veel harder werkend SDOL. In de 62e minuut kreeg de thuisclub een terechte strafschop na een wat ongelukkige actie van onze doelman, een onnodige overtreding waarbij tegenstander eigenlijk nergens met bal heen kon betekende strafschop en een ogenschijnlijk ernstige blessure spel SDOL. De strafschop werd echter feilloos in geschoten, 2-0. In de 72e minuut deed CCW pas voor de eerste keer van zich spreken, uit een hoekschop kopte Luuk Jansen van dicht bij tegen de lat en in de schimmig die hier uit volgde werd de bal drie van de doellijn gehaald en bleef de aansluitingstreffer achterwege. Toen in de aanval die hier op volgde de thuisclub met een zondagsschot op 3-0 kwam was de wedstrijd beslist. Trainer Bart Jan Slief voerde uit voorzorg nog enkele wissels uit. In de extra toegevoegde tijd werd het ook nog 4-0, maar dit meer voor de statistieken. Volgende week de thuiswedstrijd, om 14.00 uur krijgt CCW bezoek van Go Ahead, een ploeg die in tegenstelling tot voorgaande seizoenen duidelijk beter voor de dag komt, en waar CCW veel meer zal moeten brengen als vanmiddag om een goed resultaat te halen.