CCW’16 geeft het weer weg in slotfase

Wilp- Het is CCW voor de zoveelste keer dit seizoen niet gelukt om de zeker lijkende punten over de streep te trekken en stond na het laatste fluitsignaal weer met lege handen. Evenals in vele andere wedstrijden begon het op bezoek bij Turkse Kracht weer goed voor CCW en binnen een kwartier stond het al met 2-0 voor, eerste was het Ruben de Haan die scoorde op aangeven van Bart Keurhorst, en tien minuten later was het precies anders om. Het bleef het eerste half uur kansen regenen voor CCW, en al was maar de helft hiervan benut had er na een goed halfuur zeker 0-5 op het scorebord kunnen staan.

Zo’n tien minuten voor rust kwam de thuisploeg eigenlijk voor het eerste voor het doel van CCW, scoorde ook, maar dit bleek te zijn gebeurd in buitenspelpositie, iets wat zich direct hierna herhaalde, dus CCW was gewaarschuwd, dit bleek echter tegen dovenmans oren te zijn gezegd want vijf minuten voor de rust kreeg het toch de 1-2 tegen toen in alle vrijheid aangelegd kon worden en de CCW-doelman werd verschalkt. Direct hierna kreeg Ruben de Haan na goed voorbereiden werk van Laurens van de Werff de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer op twee te brengen, maar bijna op de doellijn staan ging zijn inzet hoog over. Nog voor de rust kwam Turkse Kracht toch op gelijke hoogte, wederom zeer slecht ingrijpen werd genadeloos afgestraft en werd met een 2-2 stand de kleedkamer opgezocht.

CCW kwam super slecht uit de kleedkamer, want binnen 20 seconden na aftrap wist Turkse Kracht de 3-2 te scoren en moest de achtervolging worden in gezet. Na eerst alweer wat duidelijke kansen te hebben laten liggen was het toch de in de eerste helft zo ongelukkige Ruben de Haan die in de 65ste minuut met een droge schuiver onder in de hoek te doelman van de thuisclub kansloos liet,3-3. Amper drie minuten later kwam CCW zelfs weer op voorsprong, het was Bart Keurhorst die na een goede aanval de 3-4 kon binnenschieten. Wat er hier gebeurde weet ik niet, maar één ding is zeker, de ploeg verzuimde te blijven voetballen, waar het ook alle ruimte voor kreeg, en kreeg daar uiteindelijk ook de rekening voor gepresenteerd, al mag daarbij wel aangetekend worden dat zo;n vijf minuten voor het einde de thuisclub hierbij wel in het zadel werd geholpen door bijzonder zwak ingrijpen van de doelman van CCW, die finaal mistastte bij een verdwaalde voorzet en bal over zijn handen bij de tweede paal binnen zag vallen, 4-4. Het leed was echter nog weer niet geschied voor CCW, terwijl iedereen zich al had neergelegd bij een gelijk spel, wat beide ploegen wel goed uit zou komen, was het zo’n tien minuten in de extra tijd toch weer BIJZONDER geklungel van de CCW-defensie die een speler van Turkse Kracht een niet te missen kans gaf, en die daar ook dankbaar gebruik van maakte, en hiermede de eindstand van 5-4 op het bord zette.

Door deze VOLKOMEN onnodige nederlaag heeft de ploeg het zichzelf toch nog weer super moeilijk gemaakt, ontlopen nacompetitie nog steeds in eigen hand heeft, maar dan MAG er in de laatste wedstrijd thuis tegen Albatross niet weer verloren worden, en dat zal niet mee gaan vallen.