CCW’16 knokt zich naar tweede overwinning

WILP- CCW heeft vanmiddag met een enorme team prestatie haar tweede overwinning behaalt. Op bezoek bij Wissel moest het echter toezien dat de thuisclub veel energieker aan de wedstrijd begon, met verrassend goed spel kwam CCW er de eerste twintig minuten eigenlijk niet aan te pas en al in de vijfde minuut leek Wissel de score te openen maar een sublieme redding van de overigens vanmiddag subliem keepende Joris Bruntink voorkwam erger. Inde 10e minuut was het echter toch raak, weer was het Joris die redding bracht op een moeilijke inzet maar in de rebound wist wissel toch de 1-0 aan te tekenen, op dat moment zeker verdiend. Na ongeveer twintig minuten kwam CCW wat onder de druk van de thuisploeg uit en vanaf dat moment werd het ook de bovenliggen de partij en het was Tom Stormink die in de 25e minuut die met een gelukje de bal voor de voeten kreeg maar uiterst koelbloedig de gelijkmaker binnen schoof, 1-1. Wissel probeerde hierna met meer opportunisme weer wat tegengas te geven maar in deze fase bleek ook dat CCW voetballend de zaakjes goed onder controle te hebben, en kwam het vijf minuten voor rust op een op dat moment verdiende voorsprong. Het was Job Bruntink die aan het eind stond van een prachtige aanval en bekeken de 2-1 binnen schoot. In de laatste leek de thuisclub langszij te komen, maar aas. Scheidsrechter Benjamin van Kleef was zeer attent bij de van de lat terug komende bal en kon de scheids dusdanig overtuigen dat deze inzet werd geannuleerd. Ruststand derhalve 1-2.

De tweede helft was amper 1 minuut oud en het was Mark Wolters die met een bekeken inzet de doelman van de thuisclub kansloos liet, 1-3. Hierna ontstond echt een zeer levendig gevecht waarin de thuisclub alle ballen hoog voor het doel te pompen, normaal niet het sterkste punt van verdedigen van CCW, maar met uiterste krachtinspanningen en zeer betrouwbare doelman bleef het lang overeind, maar het in de tegenaanvallen ook zeker de mogelijkheden om de score uit te bouwen. In de 78ste minuut, althans dat dacht men was het toch Wissel die de aansluitings treffer binnen wist te werken nadat een bal tussen de laatste man Niels van de Linde en Joris viel en deze in een kluts werd binnen gefrommeld,2-3. Direct hierna werd Bas ter Riele ingebracht voor Job Bruntink, maar zijn invalbeurt was van zeer korte duur want drie minuten later mocht hij weer inrukken toen de scheidsrechter een huis tuin en keuken overtreding met direct rood bestrafte. Vanaf dat moment kom CCW ook helemaal niets meer goed doen in de ogen van de scheids en het had er dan ook alle schijn van dat deze man de 3-3 op het bord wou hebben, na al 12 minuten toegevoegde tijd gaf hij aan van nog 1 minuut spelen, eerst verzuimde hij de bal op de stip te leggen toen Bjorn Hendriks de bevrijdende 2-4 leek te maken maar door twee verdedigers tegelijk onderuit werd gehaald en vervolgens nog zeker drie minuten liet doorspelen. Uiteindelijk kon ook hij er niet meer onderuit en moest hij wel affluiten bleef het bij 2-3 en sleepte CCW op karakter een zeer zwaar bevochten overwinning uit het vuur. Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd en wel om 14.00 uur op De Vecht tegen V&L.