CCW’16 onderuit bij IJsselstreek

Wilp- CCW’16 is vanmiddag tegen de eerste competitie nederlaag aangelopen tegen IJsselstreek in Deventer. Op een uitstekend bespeelbaar veld kwam CCW goed uit de startblokken want binnen een minuut was het Bart Keurhorst die met een fraaie actie bijna doel trof maar zijn inzet belande buiten bereik van de doelman helaas op de paal. Direct hierna was het echter de thuisclub die het initiatief over nam, ook in de goede zin wat agressief speelde en daardoor veel druk op de verdediging van CCW zette. In de 10 min kwam CCW ook al goed weg, een mooie aanval van IJsselstreek werd afgesloten met een enorme uithaal die buiten bereik van Joris op de lat uit een spatte. Direct hierna kwam de thuisploeg wel op 1-0, de spit van IJsselstreek kon wel heel simpel z’n man uitspelen en liet Joris volkomen kansloos. Die zelfde Joris Bruntink zorgde er wel voor dat IJsselstreek na dit doelpunt niet verder kon uitlopen met enkele zeer fraaie reddingen. CCW kon er weinig tegen stellen, ook al omdat er te veel ontzag was voor de manier van spelen van de thuisploeg en dat resulteerde in onnodig veel balverlies door met m.n. slordig voetbal. In de 32ste minuut leek CCW toch langs zij te komen toen de keeper van IJsselstreek een direct vrijschop van Bart Keurhorst onder zich door liet schieten, de scheidsrechter had al twee keer naar de midden gewezen al vorens hij toch inging op het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisclub, deze was blijkbaar zo sterk dat de scheids alsnog kon overtuigen om het doelpunt af te keuren omdat een speler van CCW de bal nog voor de doellijn had aangeraakt, een volkomen belachelijke beslissing. CCW drong na dit incident ook wel wat meer aan, maar de thuisclub kwam niet echt in de problemen en de ruststand was dan ook 1-0.

Direct vanaf de aftrap van de tweede helft leek IJsselstreek op 2-0 te komen door matig ingrijpen van Joris, maar nu had CCW geluk dat de scheidsrechter dit doelpunt ook wel erg makkelijk afkeurde voor aanvallen van de keeper. In de 60 minuut kwam toch de 2-0 op het bord, Joris kon een inzet vanaf de zijkant niet goed verwerken en de spit van IJsselstreek was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen. CCW moest nu wel, ging ook wel iets gedurfder spelen maar echt gevaarlijk werd het niet, sterker nog, het had geluk dat de thuisclub in de tegenaanvallen niet verder wegliepen, want paal en lat moesten nog al eens redding brengen. Toch was het Tom Stormink die zo’n twintig minuten voor tijd met een snoeiharde kopbal uit een vrij trap van Bart de aansluitingstreffer deed aantekenen, 2-1. De vreugde was echter van korte duur want nog geen drie minuten later vergrote IJsselstreek de marge weer doordat uit een lage voorzet de bal goed tegendraads werd ingeschoten en Joris opnieuw kansloos was. Vijf minuten voor tijd kwam CCW toch nog weer dichter bij toen Borjn Hendriks zijn inzet via een speler van IJsselstreek over de doelman caramboleerde, 3-2. Met inmiddels drie invallers uit de A junioren, Jur Ouwehand, Luuk Jansen en Damien van de Elsen probeer CCW het nog wel maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Ver in de toegevoegde tijd was het nog IJsselstreek wat een keer scoorde nadat na een rare stuit de bal tegen de arm van Bas ter Riele kwam en dit werd bestraft met een strafschop, einduitslag derhalve 4-2. Hiermede was zo las gezegd de eerste competitie nederlaag een feit en is het aan de manschappen om aan te tonen om niet bij de pakken neer te gaan zitten en volgende week thuis tegen EGC weer te laten zien wat men wel in huis heeft en te trachten het enthousiasme van de eerste weken weer op te pakken om aansluiting te houden met de achtervolgers van het inmiddels wel gelopen Apeldoornse Boys. Aanvang 14.00 uur.