CCW’16 ontsnapt aan nacompetitie en blijft 4e klasser

Wilp- CCW heeft vanmiddag ter nauwer nood rechtstreekse handhaving van 1e jaar in 4e klasse kunnen bewerkstelligen. Doordat CCW het vanmiddag moest doen met een 0-0 uitslag tegen Albatross, maar concurrent WWNA gelukkig nier verder kwam dan een 1-5 overwinning in de uitwedstrijd tegen nummer twee Sallandia bleef het die ploeg op doelsaldo net voor.

Vooraf was men er bij CCW echt van overtuigd dat het vanmiddag diende te winnen, omdat het er wel vanuit ging dat hulp niet uit Deventer hoefde te komen vanmiddag. Echter een eigen overwinning heeft er vanmiddag eigenlijk geen moment ingezeten, de ploeg stond stijf van de zenuwen en was op de eerste tien minuten na ook de onderliggende partij vanmiddag zonder overigens dat de bezoekers uit Ugchelen ook echt gevaarlijk werd, en zodoende zich een wedstrijd ontspon die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. CCW had daarbij ook nog eens de pech dat al vroeg in de wedstrijd zowel Koen ter Riele als Philip Frederiks geblesseerd het strijdtoneel moesten verlaten, waardoor dus twee sterke krachten wegvielen. Voor de rust was het Albatros wat nog het dichts bij een doelpunt kwam toen met een doelpoging die uiteindelijk via de lat overging, en beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op konden zoeken.

In de tweede helft kreeg CCW wat meer vat op het spel, was na de rust ook zeker gelijkwaardig aan Albatross, maar zag het ook geen kans echt kansen te creëren. In een van de tegenaanvallen van Albatross mocht CCW zeker niet klagen dat een inzet van Albatross ter nauwer nood door de lat gekeerd werd. Ook was duidelijk te zien dat de angst bij CCW er echt insloop door het slecht nieuws dat de tussenstand in Deventer met nog 25 min. te spelen al was opgelopen tot vijf doelpunten verschil terwijl dat er max zes mochten worden, mocht het bij een gelijkspel blijven in de eigen wedstrijd. Vlak voor het einde dreigde het toch nog mis te gaan, maar gelukkig voor CCW floot de overigens uitstekende leidende scheidsrechter ten Broek uit Arnhem al voor dat een inzet in het doel verdween voor buitenspel en bleef dat lot bespaard. Na het eindsignaal van de 90 zenuwslopende minuten was het wachten nog ff op het eindresultaat in Deventer was de opluchting eemens in het CCW kamp dat het daar uiteindelijk nog 1-5 was geworden, en het daardoor WWNA met miniem verschil met maar liefs 33 punten op doelsaldo net voor bleef en deze ploeg dus het vege lijf dient de redden d.m.v. nacompetitie en CCW het de nieuwe aanstaande competitie wederom in de 4e klas mag uitkomen, een geweldige prestatie voor deze super jonge ploeg en kan de ploeg met goed gevoel aan de vakantie beginnen.