CCW’16 start met overwinning bij buurman

Wilp- Zondag startte de competitie met een uitwedstrijd in en tegen buurman Voorst, ondanks dat beide ploegen al geruime tijd hoegenaamd altijd op zelfde niveau uitkomen was dit voor het eerst in tig jaren dat men in de zelfde klasse mag uitkomen en dan gelijk ook nog eens de seizoen opening. Beide ploegen moeten het doen met sterk verjongde teams en was het op voorhand ook moeilijk in te schatten hoe de verhouding zouden zijn.

CCW begon duidelijk wat rustiger aan de wedstrijd, probeerde ook iets meer te voetballen als Voorst maar het wel heel veel moeite met het spelletje wat Voorst op de mat legde, een overdosis aan wilskracht en enorm onstuimig. Waar CCW dus wel meer balbezit had wist het niet veel af te dwingen en moest men toch beducht zijn op de uitvallen van de thuisclub, maar hun gevaarlijkste man Wijnand van Beek kon het alleen ook niet omdat die toch ook goed in bedwang werd gehouden door goed spelen jongeling Julian Vroklage. Een kwartier voor rust kwam CCW niet onfortuinlijk toch op voorsprong, de overigens goed leidende scheidsrechter beoordeelde een terugspeelbal in de achterhoede van Voorst als onreglementair en was het Bart Keurhorst die de toegekende vrije trap goed binnen schoot, 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft bleef het spelbeeld het zelfde maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust aanvankelijk twee onveranderde ploegen, tomeloze inzet maar niet echt sprankelend voetbal, waarbij CCW toch hoe langer hoe meer vat kreeg op het spelletje van de thuisclub zonder overigens veel af te dwingen. Zo’n twintig minuten voor tijd was het de zoveelste overtreding tegen CCW net buiten het strafschop gebied van de thuisclub die uiteindelijk de wedstrijd deed beslissen, het was wederom Bart Keurhorst die zijn goed genomen vrije schop echter niet geheel onhoudbaar in het net deed belanden, 0-2. Direct na dit doelpunt was de ingevallen Izaak Kuipers die goed doorliep achter een niet al te beste breedte bal, z’n tegenstander met een kunststukje verraste en wederom Bart Keurhorst in staat stelde z’n derde van de middag te maken, 0-3. Hierna was het een gelopen wedstrijd, Voorst kon niet echt en CCW vond het wel goed en speelde de wedstrijd rust en geconcentreerd uit. Smet op de wedstrijd was toch wel dat het beide ploegen niet lukte om de wedstrijd met elf tegen elf te beëindigen, eerst was het een speler Voorst die die na twee overtredingen het veld moest verlaten en drie minuten voor het einde was het de ingevallen Nick van de Linde die een niet zo’n slimme overtreding maakte en daardoor ook z’n tweede gele kaart, dus rood ontving. Al met al een bemoedigend begint begin van CCW, en zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Sallandia moeten laten zien wat het waard is, en dat zal moeilijk genoeg worden.