CCW’16 weet weer wat winnen is.

WILP.- CCW heeft gedaan wat gezien de stand op de ranglijst eigenlijk ook wel van hen werd verwacht. Het won de uitwedstrijd bij hekkensluiter Go Ahead D. Vooraf was niet iedereen er erg gerust op gezien de resultaten van de laatste weken, Go Ahead won vorige week verrassend bij Terwolde en CCW liet het afweten tegen Mariënheem. Het eerste gevaar, al vanaf de aftrap was voor Go Ahead, na een zeer slechte terugspeelbal was keeper Joris Bruntink maar net op tijd om erger te voorkomen, dit bleek achteraf ook het enige gevaarlijke moment voor het doel van CCW van de gehele wedstrijd. CCW trok het spel veel meer naar zich toe, had ook bijzonder veel balbezit maar ging hier lange niet altijd evengoed mee om, om de defensie van de thuisploeg het hier echt moeilijk mee te maken. Halverwege de eerste helft kwam CCW toch op voorsprong, na eindelijk een goede aanval was het een speler van Go Ahead die de rol van zijn reeds geklopte doelman overnam en dit moest bekopen met een rode kaart en een strafschop voor CCW, Mark Wolters schoor feilloos binnen, 0-1. Hierna waren de aanvallende intenties van Go Ahead helemaal verdwenen, met z’n voor de pot en alle ballen werden blind naar voren gepoeierd, in de hoop dat hun eenzame spits er iets van kon maken, maar dit betekende ook dat CCW er voetballend maar moeilijk doorheen kwam, en als dit al eens gebeurde vond het de keeper op hun weg. Op slag van rust viel tocht de 0-2, uit een hoekschop van Jari Simons was het Philip Frederiks die binnen kon koppen, dit werd ook de ruststand. Na de rust probeerde de thuisploeg toch iets meer van het eigen doel af te spelen en dat leverde gelijk ook veel meer ruimte op voor CCW en na ongeveer een uur spelen leverde dat ook de derde treffer op, nadat Mark Wolters die zijn inzet gekeerd zag door de uitstekende keeper van Go Ahead was het Bart Keurhorst die de rebound binnen schoot, 0-3. Na dit doelpunt kreeg CCW nog veel meer goede kansen, maar met name Bart en Tim waren weinig gelukkig in hun afwerking. Een tien minuten voor tijd dacht Mark Wolters alleen op de doelman af te kunnen gaan, maar werd d.m.v. een overtreding van scoren af gehouden, wat de tweede gele kaart voor een verdediger opleverde, dus rood, en weer een strafschop voor CCW, nu was het de ingevallen Mika Simons die hier wel raad mee wist. Het slot akkoord was deze wedstrijd voor Tim Alferink, hij scoorde uiteindelijk met een geplaatste inzet voor de 0-5 einduitslag. Vooraf had iedereen getekend voor een 5-0 overwinning, maar CCW in goeden doen had hier zeker met groetere cijfers van het veld gestapt. Toch ook complimenten voor de thuisploeg, de laatste jaren waren nooit echt prettige wedstrijden, maar ondanks twee rode kaarten, puur spelregel technisch, hield de ploeg er ditmaal het hoofd goed bij. Volgende week zondag weer een thuiswedstrijd en wacht Vilsteren, aanvang weer 14.00 uur.