CCW’16 wint derby bij Voorst

Voorst- CCW is erin geslaagd vanmiddag een flinke kater van vorige week weg te spoelen met een wel erg belangrijke overwinning in een enerverende derby bij Voorst. Een wedstrijd die zeker niet werd gekenmerkt met goed voetbal, maar wel bol stond passie en inzet en zeker door toedoen van de uitstekend leidende pas 19-jarige scheidsrechter Wes van Klooster uit Varsseveld een gevecht werd wat voetbal dan ook weer leuk maakt. Beide ploegen begonnen vrij afwachtend aan deze partij, waarbij het natuurlijk afwachten was hoe CCW zich zou herpakken.

Nogmaals, voetballend was het allemaal niet groots vandaag, na het afwachtende begin grepen beide ploegen, mede ingegeven door het lastig te bespelen veld, de lange bal als spelmethode. CCW kreeg ook wel iets meer kansen als de thuisploeg, en kwam zo’n tien minuten voor rust even onverwacht, als ook wel verdiend op voorsprong, het was Bart Keurhorst die met punt schoen een afgemeten paas van Jaap Velthorst onder controle kreeg en Julian Vroklage in staat stelde zijn eerste doelpunt in het 1e van CCW’16 aan te tekenen, dit werd tevens de ruststand. Na de rust aanvankelijk hetzelfde beeld als voor de rust, een iets meer in balbezit zijns CCW, maar echt gevaar stichtend kon het ook niet en zo kon het gebeuren dat na een kwartier in tweede helft de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Na een aanval van CCW was het een perfecte spelhervatting van Voorst doelman Edwin Heuvelink, waarbij de verdediging van CCW mis taste en de ingevallen sluipmoordenaar Wijnand van Beek alleen op doelman Jochem van Ruth af mocht gaan en wel raad wist met dat buitenkansje, 1-1. Na dit doelpunt knakte er toch wat bij CCW, werd Voorst ook zeker door het opportunistische wat dreigender, ook echter zonder dat het echt veel doelkansen opleverde. Zo’n tien minuten voor het einde kwam CCW toch enigszins onverwacht, maar zeker niet minder fraai weer op voorsprong, het was de op het laatst nog opgetrommelde ingevallen Jur Ouwehand die met een geweldige pegel van zeker 25 meter strak in de kruising de doelman van voorst volkomen kansloos liet 1-2. Niet lang hierna was het dezelfde Jur Ouwenhand die een voorzet van Julian Vroklage in één keer op z’n slof nam, deze echter rakelings over. Hierna kreeg CCW, doordat Voorst alles of niets ging spelen nog een tweetal mooie kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, dit mede door toedoen van voorst doelman Heuvelink niet lukte, en was enkele minuten voor tijd Voorst nog dicht bij de gelijkmaker, maar gelukkig voor CCW ging een inzet net aan goede kant van paal langs het doel, en was de ontlading na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd ook zeer groot dat deze pot over de streep was getrokken.

Volgende week wacht weer een mooi affiche, dan komt andere buurtgenoot sc Klarenbeek naar Wilp.