Clubkampioenschappen jeugd VTC Voorst

Afgelopen zaterdag 5 oktober waren de jaarlijkse jeugdclubkampioenschappen bij VTC Voorst weer te zien. Onder mooie droge omstandigheden gingen de jeugdleden de strijd aan om diverse prijzen in twee leeftijdsklassen, te weten Oranje (8 t/m 11 jaar) en Groen (10 t/m 12 jaar). In de Oranje groep ging de eerste prijs naar Cyrill en de tweede prijs naar Fien. En in de Groene groep was de eerste prijs voor Nikki en de tweede prijs voor Elin. En dan was er nog een aanmoedigingsprijs voor Jan. Iedereen verdiende verder een mooie medaille en werd door de jeugdcommissie geprezen voor de tomeloze inzet.

Senioren

Bij de senioren teams, die de vrijdagavondcompetitie spelen, was er winst, verlies en een gelijkspel. In een week die gedomineerd werd door regen, was de vrijdagavond precies op het juiste moment droog. Voorst 2 revancheerde zich heel goed van de nederlaag in de 3de ronde en won overtuigend met 4-0 van TC’91 Stadshagen 4 en houdt zodoende de aansluiting met de top 3 van het klassement. Onder aanvoering van Renée Bossenbroek werden alle vier de wedstrijden in 2 sets gewonnen en toch werd er gezellig nagezeten (maar daarover straks meer) met de tegenstanders. Volgende week komt de nummer 2 op bezoek aan de Beelelaan en staat er weer een spannende wedstrijd op de planning.

Het dames team Voorst 1 ging deze week helaas weer ten onder en verloor met 1-3 van T.C. Sprenkelaar 2 uit Apeldoorn. De vier dames uit Apeldoorn waren zeer gemotiveerd en bijzonder fanatiek. Vooral in de verloren partij was dit vocaal duidelijk te merken, maar de sfeer was goed en het zorgde op een prettige manier voor een hoop beleving op de baan. En ook hier werd er samen, ja met z’n allen, nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Ten slotte het gemengd dubbel team Voorst 1. Het lek is nog niet boven en deze week werd weer gelijk (2-2) gespeeld tegen Deventer L.T.C. 2. Boven alles was er onheil in de herendubbel. De eerste set ging gelijk op tussen de vier heren ondanks dat deze met 3-6 naar de mannen uit Deventer ging. Bij het begin van de tweede set gaat het mis en een van de spelers raakt geblesseerd.

Komende vrijdag 11 oktober wederom drie thuiswedstrijden voor de teams uit Voorst. U bent welkom vanaf 19.00 uur om hen aan te moedigen. En wilt u zelf starten en/of kennis maken met de tennissport, de komende vier donderdagavonden zijn er proeflessen onder begeleiding van trainer Joost. Info via info@voorstertc.nl

woensdag 9 oktober

Deel dit bericht