Clusterproject meisjesvoetbal

Gemeente Voorst- Dankzij de toenemende populariteit van het meisjes- en vrouwenvoetbal zijn er in veel plaatsen meisjes die graag in verenigingsverband willen voetballen. Toch worden zij vaak geen lid, omdat het (voetbal)aanbod van de vereniging niet aansluit bij hun behoefte. In veel gevallen is de vereniging alleen niet in staat om meisjes te laten voetballen passend bij hun leeftijd, beleving, ambitie en niveau. Dat is zonde voor (het groeipotentieel van) zowel de meisjes als de club.

De voetbalverenigingen in de buurtdorpen Voorst, Bussloo, Wilp en Klarenbeek zijn met dit gegeven aan de slag gegaan. Door zich niet alleen te focussen op hun eigen organisatie maar verder te kijken, hebben SV Cupa, SC Klarenbeek, VV Voorst en SV Wilp het afgelopen jaar iets unieks in gang gezet: de clubs zijn een samenwerking aangegaan waarbij niet het belang van de vereniging, maar het belang van het voetballende meisje centraal staat. “Dit heeft haar vruchten afgeworpen”, vertelt projectleider Wilco Huisman. Het meisjes voetbal leeft in de omgeving en binnen de deelnemende verenigingen, wat resulteert in aanwas van meisjes binnen de verenigingen.
Samen organiseren en samen voetballen
In clusterverband organiseren deze vier clubs gezamenlijk het meisjes- en vrouwenvoetbal in hun dorpskernen. B
ijvoorbeeld themagerelateerde scholingen voor trainers, KNVB Vriendinnendagen, School- en voetbaltrajecten en voetbalclinics. Door samen te voetballen, kunnen SV Cupa, SC Klarenbeek, VV Voorst en SV Wilp ook gezamenlijk teams indelen en aan de competitie laten deelnemen wat, naast beter selecteren op niveau, ook het algehele niveau ten goede komt. Overigens blijven de meisjes, ook in samengestelde teams, lid van hun eigen vereniging.
Activiteiten
Een werkgroep bestaande uit leden van de deelnemende verenigingen is druk bezig met het voorbereiden van diverse activiteiten in het voorjaar van 2014. Er worden onder andere weer vriendinnendagen, schoolvoetbaltrajecten en clinics georganiseerd. Via het Voorster Nieuws en de website van de verenigingen houden wij u op de hoogte.

woensdag 27 november 2013

Deel dit bericht