D-jeugd meiden Voorwaarts Nederlands kampioen Beachhandbal

Twello- Het afgelopen weekend vond het NK Beach handbal finale weekend plaats in Stadskanaal. De dames van Voorwaarts wisten zich met maar liefst met 4 teams te plaatsen voor het NK. De afgelopen maanden vanaf april tot aan dit weekend stonden in het teken van hard trainen en spelen van vele NK kwalificatietoernooien door het hele land.

Tijdens deze kwalificatietoernooien konden ranking punten worden verdiend. De beste 8 teams per leeftijdscategorie plaatsten zich automatisch voor het NK. Het eerste dames team, de B, C en D meiden mochten op basis van de ranking afreizen naar Stadskanaal. Helaas bleken de tegenstanders van de dames en de B meiden een maatje te groot. De B meiden werden 8e en de dames behaalden een 7e plaats.

De jongste jeugd van Voorwaarts gooit de afgelopen jaren in het Nederlandse Beach handbal geweld hoge ogen. Gedurende de tour in de afgelopen maanden wisten de D en C meiden zich overtuigend te plaatsen voor het NK door meerdere podiumplekken te behalen. Beide teams behoorden dan ook tot de favorieten voor het goud. Zowel de C en D meiden wisten op zaterdag al hun poulewedstrijden te winnen. Dit betekende voor beide teams een halve finale op zondag. De C meiden troffen daarin hun rivaal Olympia uit Hengelo. Een fantastische wedstrijd van beide teams die nipt werd verloren door Voorwaarts. Gelukkig werd de teleurstelling snel verwerkt en maakten de meiden zich op voor de wedstrijd om de derde plek. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen van de Beach Bananas en daarmee werd een fantastische bronzen plak behaald.

Op de D meiden stond dit weekend geen maat. In de halve finale werd gehakt gemaakt van de meiden van Feyenoord uit Rotterdam. In de finale speelden ze tegen DSS uit Heemskerk. Gedurende de tour werd van deze ploeg twee keer nipt verloren. De voorwaarts D meiden kregen dus de kans om revanche te nemen op DSS. Het werd een finale om nooit te vergeten. Beide teams maakten er een groots gevecht van. Het werd een finale zoals een finale dient te zijn. Beide teams wisten 1 set te winnen en daarom moest de titel worden beslist op shoot-outs. Insiders weten dat dit een hele stressvolle onderneming is waarin het alle kanten kan opgaan. De meiden van Voorwaarts hielden hun hoofd koel. De Voorwaarts speelsters scoorden diverse shoot-outs en de keepster van Voorwaarts wist alle shoot-outs van DSS te stoppen. De NK titel was daarmee een feit voor de 12 meiden. Een grote felicitatie gaat dan ook uit naar Fem Linthorst, Lila Kasper, Merle von Pickartz, Lise Penterman, Isa van Diesen, Eva van Oorspronk, Liv Wesselink, Isis Doortjes Almeloo, Iris Poll, Emma Linthorst, Suze Verwaaijen, Elin Haarman en hun trainers en coaches Benthe Jutten, Loes Arends, Claudia Bouwmeester en Bas von Pickartz. Het Voorwaarts D team mag zich een jaar lang Nederlands kampioen beachhandbal noemen. Nu eerst lekker genieten van een welverdiende vakantie en zomerstop!!

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht