Dames VenL delen punten met Activia

De Vecht- Met de slaap nog in de ogen, was V en L al om half negen present bij Activia. Er stond vandaag een spannend affiche op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 4 op de ranglijst. De messen werden geslepen en V en L begon scherp aan de wedstrijd. Al na enkele minuten vloog er een afstandsschot van Nadieh Heijmeriks tussen de handen van de keeper door 0-1. Helaas werd V en L volledig uit de wedstrijd gefloten, doordat de scheidsrechter geblesseerd de wedstrijd staakte. Na een reces van 20 minuten werden de spieren weer opgewarmd en de wedstrijd hervat. V en L had duidelijk de vechtersmentaliteit achter gelaten in de kleedkamer, want Activia kreeg de overhand. Rond de 20e minuut was de vleugelspeler van Activia onze verdediging te snel af en drukte koelbloedig af 1-1.

Op dit moment na, stond de verdediging van V en L als een huis. Celester Keizer, is de nieuwe voorstopper geworden zodat zus Ilona Keizer naar de zijkant kon verhuizen. De snelheid van Ilona is hard nodig aan de zijkant om de buitenspelers af te stoppen. Celester speelde een ijzersterke wedstrijd en slaagde erin de spits van Activia volledig uit de wedstrijd te spelen. De rest van de eerste helft verliep ietwat onrustig en we gingen thee drinken met een 1-1 tussenstand. Na de rust werd iedereen aangemoedigd om opzoek te gaan naar de 1-2. Echter, is het maken van doelpunten altijd al een langdurig euvel geweest voor de ploeg uit de Vecht. Het zogeheten ‘breien’ voor de goal zorgt ervoor dat niemand overtuigend afdrukt en de mogelijkheden schieten zo aan onze neuzen voorbij. V en L probeerde het wel via enkele afstandsschoten vanuit het middenveld, helaas raasden deze langs de goal. Daarentegen had rechtsback Mirjam Koopman een géweldige vrije trap in de benen zitten, die helaas op het latwerk stuitte. Activia counterde af en toe goed eruit waardoor de verdediging van V en L scherp moest blijven om geen tegengoal te incasseren. De complimenten gaan uit naar Bianca van Gurp die noodgedwongen de geblesseerde Ilona moest vervangen. Dames V en L probeerde om een slotoffensief in te zetten, maar slaagde er maar niet in om de bal in het doel te schieten. De wedstrijd eindigde in een remise 1-1 en de teams moesten de punten delen.