Derby tussen Teuge en Twello eindigt in gelijkspel.

Twello- De klok stond al een hele tijd op 45 minuten maar scheidsrechter J.J.A. Visser liet maar doorspelen. Een verre bal naar voren leverde toen de thuisclub onverwacht een 1-0 score op. Ruben Wientjes ging stevig door. Overtreding volgens velen van hem op keeper Steven Koopmans maar de scheidsrechter dacht er anders over. Met deze stand brak de rust aan.

Toch was in de eerste helft s v Twello de bovenliggende ploeg. De spelers toonden veel inzet, hadden meer balbezit en combineerden beter. Maar dat ze nu echt gevaarlijk werden kun je ook niet onmiddellijk zeggen. Pas in de 27ste minuut het eerste kansje voor de gasten. Max Smaal gaf op maat af aan Tim Evers die overschoot. Wat stelde Teuge hier tegenover? Een als voorzet bedoelde bal van Marco Bouwmeester belandde zo maar boven op de lat. Tot aan de 45ste minuut gebeurde er weinig meer tot het bovenaan beschreven moment. Ruststand 1-0. Dit moest een teleurstelling zijn voor de gasten.

Na de rust een ander spelbeeld. Nu was de thuisploeg veel feller. Toonde meer inzet en ging de duels nu veel steviger in. Toch scoorde de weer sterk spelende Stefan Hulsebos uit een voorzet van Tim Evers heel knap de gelijkmaker 1-1. Ook nu bleef de thuisploeg er erg veel energie inpompen. Achterin speelden Pascal Klein Velderman, Jurre Spanjers en Tristan Roeterd een sterke partij. Dat was ook wel nodig door de druk van Teuge. Steven Koopmans redde bekwaam op een hard schot van Daan van der Ven. Niet veel later maakte hij schoten van Ruben Wientjes en Nino Buitenhuis onschadelijk. In de 72ste een vlotte combinatie dwars door het midden deed Nino Buitenhuis 2-1 scoren. Op het middenveld deden Jan Stol en Jorden Roeterd er alles aan om de bakens te verzetten. Wat een werklust. Nieuwe energie was nodig bij de gasten en trainer Harold Dengerink bracht Frank de Croon, Sam van Eck, Nicky Eekhuis en de vaardige Ciaran Forde binnen de lijnen. In de 80ste minuut schoot Sam van Eck recht in de handen van keeper Sam Luijkx na een steekbal van Max Smaal. De voorhoede van Teuge bleef levensgevaarlijk op de counter loeren om de score op te voeren. In de 85ste minuut een sublieme actie van Ciaran Forde. Hij gaf op het juiste moment de bal aan Max Smaal en de 2-2 kwam op het scorebord. Dit keer werd nadat de klok op 90 minuten stond weer veel tijd bijgerekend. Geheel terecht dit maal vanwege het vele oponthoud.

Volgende week speelt s v Twello om 14.00 uur thuis tegen Vios Vaassen. Zij wisten afgelopen zaterdag koploper Zutphen op 1-1 te houden. De spelers van s v Twello weten wat hun dan te doen staat.