Divisie-indeling jeugdteams Go Ahead Eagles seizoen 2020/2021 bekend

De nieuwe Divisie-indelingen voor de landelijk spelende jeugdteams in het voetbal zijn bekend. De Go Ahead Eagles Voetbalopleiding komt in het seizoen 2020/2021 met zes jeugdteams in competitieverband uit: Onder-13, Onder-14, Onder-15, Onder-16, Onder-18 en Onder-21. Evenals afgelopen seizoen spelen alle jeugdlichtingen van Go Ahead Eagles ook in voetbaljaargang 2020/2021 hun thuiswedstrijden op sportpark Zuiderlaan in Twello.

In het seizoen 2019/2020 werkte de KNVB bij de indelingen van de landelijk spelende jeugdteams nog met benamingen als Eredivisie-hoog, Eredivisie-laag, Eerste Divisie-hoog en Eerste Divisie-laag. Dat systeem komt met ingang van de nieuwe voetbaljaargang te vervallen. Divisie 1 zal in het seizoen 2020/2021 het hoogste jeugdniveau zijn; daarachter volgen Divisie 2, Divisie 3, Divisie 4 en verder.

Een of meer poules van zes of acht teams zijn het uitgangspunt voor alle Divisies, waarbij promotie en degradatie in de winterstop geschieden op basis van de eindstand na het spelen van een ‘dubbele’ competitie.

Debuut

Het nieuwe Go Ahead Eagles Onder-21 debuteert in Divisie 3. Dit gebeurt onder de nieuwe trainer Jouad Boufarra. In Divisie 3 treft Onder-21 onder meer AFC O21, Fortuna Sittard O21, Brabant United O21 en Zeeburgia O21. Dennis van Beukering is volgend seizoen als trainer verantwoordelijk voor Go Ahead Eagles Onder-18 en wordt daarbij geassisteerd door zijn broer Jhon. Zij komen met Go Ahead Eagles Onder-18 uit in Divisie 4, die uit twee poules van acht teams zal bestaan.

Uğur Yildirim is ook volgend seizoen jeugdtrainer van Go Ahead Eagles en krijgt Onder-16 onder zijn hoede. Yildirim komt met zijn team uit in Divisie 3 en treft daarin onder meer de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle en N.E.C. als tegenstanders.

Een lichting jonger vinden we Go Ahead Eagles Onder-15 terug in Divisie 3. In de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen kwam Onder-15 uit in de Eerste Divisie-hoog. Aankomend seizoen komt de ploeg van O15-trainer Tristan Berghuis dus op hetzelfde niveau uit, maar dan onder de naam Divisie 3.

Hoogst acterend

Onder-14 is een nieuw jeugdteam binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. Deze lichting staat onder leiding van Jip Ellenbroek, die afgelopen seizoen nog trainer was van Go Ahead Eagles Onder-13. Onder-14 speelt zijn wedstrijden volgend seizoen in Divisie 3, die in tegenstelling tot de andere leeftijdscategorieën uit een poule van zes ploegen zal bestaan.

Het jongste jeugdteam van de Voetbalopleiding is ook volgend seizoen weer Go Ahead Eagles Onder-13. Met Martijn Jongbloed staat er bij Onder-13 een nieuwe trainer voor de groep. Ten opzichte van de tweede seizoenshelft van de afgelopen voetbaljaargang speelt Go Ahead Eagles Onder-13 volgend seizoen een niveau hoger: in Divisie 2 in plaats van Divisie 3. Dit betekent dat Onder-13 in het seizoen 2020/2021 als hoogst acterende Eagles-jeugdteam van start zal gaan.

woensdag 27 mei 2020

Deel dit bericht