Doelpuntenfestijnen bij jeugdteams Go Ahead Eagles

Twello- De jeugdteams van Go Ahead Eagles hebben een wisselvallige voetbalzaterdag achter de rug. Go Ahead Eagles Onder-13 en Onder-14 liepen tegen een nederlaag aan, terwijl de ‘oudere’ talenten van O18 en O21 wel een goed resultaat wisten neer te zetten in hun uitwedstrijden.

Onder-13 kreeg een tik te verduren: in de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AFC werd met maar liefst 8-1 verloren. Het was een onverwachte teleurstelling, temeer omdat de eerste twee wedstrijden door het team van coach Martijn Jongbloed wél werden gewonnen in Divisie 2A. Ook Go Ahead Eagles Onder-14 stapte met een nederlaag van het veld. Tegen FC Dordrecht O14 gingen de spelers van trainer Mustafa Aygun met een 0-2 achterstand de kleedkamer in. De opgelopen schade kon in de tweede helft niet meer worden gerepareerd, waardoor 0-2 ook de eindstand werd.

Later op de zaterdag kon er meer gejuicht worden. Go Ahead Eagles Onder-18 schoot uit de startblokken tegen Alexandria ’66 O18 en stond na zeven minuten al op een 0-2 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Alexandria moesten de Rotterdammers even later met tien man verder nadat de doelman rood gepresenteerd kreeg van de arbiter. Mede door het numerieke veldoverwicht kon het team van O18-trainer Tristan Berghuis uiteindelijk een mooi resultaat neerzetten: 2-6. Ook Go Ahead Eagles Onder-21 startte uitstekend aan de wedstrijd; de ploeg stond na twee minuten al op een 0-1 voorsprong tegen Fortuna Sittard O21 door een doelpunt van Olaf Kok. Toen de Limburgers in de tweede helft gelijkmaakten, leek het duel lang af te stevenen op een remise. Totdat Zakaria Eddahchouri in de 96e minuut de tweede Eagles-treffer op zijn naam zette, waardoor de ploeg van Jouad Boufarra met 1-2 won.

Competitieprogramma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding (zaterdag 25 september)