Doorzetten is als het bouwen van de Eiffeltoren

Twello- We leven momenteel in een onstabiele periode met “vele vraagtekens”. Een onstabiel tijdperk waarvan we niet weten waar dit naar toe gaat en helemaal niet waar dit eindigt. Geduld in positief denken is vereist. Maar voor hoe lang?

Eén ding is zeker: het zal niet meer zo worden zoals we gewend zijn. Dat betekent opnieuw bouwen met aanpassingen en geloofwaardigheid, m.a.w. “geloof in jezelf “, waarin veiligheid begrip en gevoel in te herkennen zijn.

Gustav Eiffel, de grondlegger van de Eifeltoren, was een voorbeeld. De kritiek met protesten over de constructie die hij kreeg, was niet mis Eiffel trok zich daar niets van aan en ging door met het bouwen aan de constructie met uitdagingen. Destijds een lachwekkend en smakeloos object. Nu een architectonisch meesterwerk met een enorme meerwaarde. Het resultaat is wat wij nu kennen van de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren ben jijzelf
Het vervolg komt vaak met vraagtekens, hindernissen en als je niet oppast met demovaties (het onbekende niet vertrouwen of accepteren.)

Je bent er niet voor niets. Je doorzettingsvermogen wil zeggen dat je krachtig vasthoudt aan een bepaald idee of actie. Je stopt pas als je je doel hebt bereikt. Wat je ook wilt bereiken, alles heeft te maken met jezelf en hoe jij dit gaat aanpakken. Belangrijk is wat je nu gaat doen en niet wat je hebt gedaan. Het succes van slagen heeft te maken met: “jouw mening, wilskracht, initiatieven, durf, doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en je besluitvaardigheid”. Uiteindelijk bestaan veel momenten uit inspiratie. Voor de toekomst betekent dat: leer van elkaar, nooit opgeven en leer verder om door te groeien. Het resultaat zal herkenbaar zijn in complimenten, uitstraling en geloofwaardigheid.

Bedenk, niets is onmogelijk alleen als jij het zelf zegt!

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen”.

woensdag 6 september 2023

Deel dit bericht