DSVD – Fit & Fun Voorwaarts 24-26

TWELLO- De eerste wedstrijd van het jaar 2020, en tevens een hele belangrijke ‘’4-punten-wedstrijd’’ tegen DSVD in Deurningen. Door vorig jaar goed af te sluiten met een zege op Borhave zijn wij van de laatste plek af en staan wij nu 9e. Als we vanavond de winst pakken, kunnen wij in punten op gelijke hoogte komen met SEW die boven ons op de 8e plek staat (mits zij verliezen van Borhave) en loskomen van DSVD onder ons.

Sporthal ’t Hoge Vonder zat én stond helemaal vol toen de wedstrijd om 19:00u van start ging. DSVD wist in de eerste minuten het voortouw te nemen door op 3-0 voorsprong te komen, en pas in de achtste minuut wist Alineke door in te starten voor ons het eerste doelpunt te maken. Onze dekking stond met vlagen goed. We hadden nog geen grip op de cirkelspeelster van DSVD die met een snelle afdraai de bal veel in het net wist te krijgen. Nadat wij weer bij waren gekomen met 4-3 stond het na een kleine 20 minuten spelen 9-5 voor DSVD. Daimy maakte vervolgens een doelpunt vanaf het midden en benutte twee zeer belangrijke penalty’s, waarna Keyara in een hele mooie snelle tegenaanval de aansluiting maakte. Vijf minuten voor tijd zorgde Merlin op de cirkel voor de gelijkmaker 10-10, en Alineke de voorsprong 10-11 vanaf de hoek. Door in de dekking in het midden constant bij de cirkel te zijn, kreeg DSVD het lastiger in de aanval. Met een 12-12 stand gingen wij de rust in. De eerste fase in de tweede helft kon wel gemarkeerd worden als het bekende ‘Twelloos kwartiertje’, die deze keer 10 minuten duurde. DSVD maakte van 12-12 in deze fase de stand 17-13, voornamelijk vanaf afstand op de opbouw. Hierop volgde een time-out, scoorden wij en DSVD tweemaal en kregen wij tweemaal twee-minuten waardoor wij met 4 veldspeelsters stonden. De schade bleef gelukkig beperkt, DSVD benutte 1 penalty en Daimy beantwoorde deze met een doelpunt en ook twee penalty’s. Zij maakte enkele minuten later ook de gelijkmaker 20-20 via een snelle tegenaanval. Met nog 10 minuten op de klok ging DSVD een 4-2 aanval spelen, welke wij goed onder controle wisten te houden. Het middenblok was constant bij de cirkels en stapte uit op de opbouwers. Het werd DSVD erg lastig gemaakt om nog tot scoren te komen en dit lukte hen dan ook voor een langdurige periode niet, enkel door een penalty. Met een juichende bank en schreeuwende supporters konden wij langzaam op voorsprong komen, via 20-20 werd het 21-23 en 22-24. Echter, DSVD nam een time-out, scoorde van afstand en de 24-24 via een snelle tegenaanval. Met nog 2 minuten te gaan was het enorm spannend, maar Alineke wist via een snelle tegenaanval op links een belangrijk doelpunt te maken nadat Keyara voorkwam dat DSVD een terugkomende bal van doel in handen kreeg. Met nog één time-out van onze kant, een halve minuut voor tijd en wij in de aanval, wist Daimy nog eenmaal de keepster te passeren voor de 24-26. DSVD had nog één snelle tegenaanval in petto, maar deze werd geweerd door Lieke, waardoor de eindstand definitief 24-26 was. De ontlading was groot en deze overwinning erg belangrijk. Dit voelde echt enorm goed, en dat was ook te zien aan de vreugde in het veld, op de bank en de tribune. Aankomende zaterdag hebben wij een thuiswedstrijd om 20:00u tegen Venlo.