DUIVENSPORT: Steffan Willems en Annet Jutten ongenaakbaar

Twello- Met drie vluchten op het programma was er afgelopen weekend voor iedere duivenliefhebber wat wils. De marathonduiven werden vrijdag gelost in Cahors (960 km), de dagfondduiven moesten weerkeren vanuit Chateauroux (680 km) en de junioren en snelheidsduiven kregen voor de tweede keer een vluchtje vanuit Maaseik (129 km) voor de kiezen.

Maaseik

Na een weekje verplichte rust begonnen de jonge duiven samen met de oude sprinters zaterdagmorgen om 08.20uur aan hun thuisreis. De weersvoorspellers hadden een noordwestelijk windje beloofd maar daarvoor liepen de snelheden veel te hoog op. In plaats van wind tegen leek het er op dat de duiven een handje geholpen werden. Met dus wel flink wat “west” in de wind was het bijna alles “Epse” wat de klok sloeg. Zowel bij de ouden als de jongen is het Steffan Willems die optimaal profiteert van de gegeven omstandigheden. Met een enorme snelheid valt er rond 09.40 uur een koppel van een stuk of 10 duiven op de klep. Deze koppel bestaat uit 3 oude duiven, goed voor plaats 1 t/m 3, en 7 jongen die plaats 1 t/m 7 innemen. Daarmee lijkt deze vlucht snel klaar. Bij de jongen is het uiteraard specialist Freek Wagenaar die in Voorst de duiven ook prima naar huis krijgt. Henry Oosterboer deelt hier en daar nog een klein speldenprikje uit. Bij de oude duiven is er meer variatie: op de Worp zijn het Hennie Beumer en Dick van Dijk die vroeg draaien. Albert Hendriksen (2x) en Jan Ketelaar zijn de overige top 10 spelers. Een supersnelle vlucht waarvan de 65 prijsduiven in een minuutje of 5 thuis waren.

Chateauroux

Op deze dagfondvlucht werden door 10 deelnemers 69 duiven ingezet. Ook nu weer deelname vanuit de regio. Herwin Dikkeboer (Bathmen) lost clubgenoot Gerard Bolink af als winnaar. Bram Scherpenzeel ziet een stijgende lijn. Over het eerste gedeelte van het seizoen was hij zeker niet tevreden maar met 8 duiven in de uitslag zal ook hij de toename van de forme met open armen ontvangen. Het was een taaie vlucht waarbij het bijna anderhalf uur duurde voordat de 18 prijsduiven gearriveerd waren.

Cahors

De marathonvlucht vanuit Cahors ging vrijdagmiddag om 12.30 uur los. De duiven vliegen dan tot in de avond, gaan ergens slapen en hervatten de reis de volgende morgen. Zo gemakkelijk als wij dat hier schrijven was et zeker niet. Zaterdagavond was er slechts 1 duifje in Twello gearriveerd. Bij Annet Jutten aan het Molenveld landde haar favorietje om 18.45 uur op de klep. Iedereen dacht dat het vanaf dat moment zou gaan lopen maar blijkbaar had het peloton een flinke achterstand opgelopen. Zondagmorgen werd er weer met volle moed post gevat om de thuiskomende duiven te verwelkomen. Na 2 duiven van gastspelers Arjan en Dave Zoetbrood uit Apeldoorn was het wederom Annet die een duif thuis kreeg. Zoetbrood is daarna weer aan zet waarna de naam van Annet Jutten 3 keer achter elkaar op de meldpagina verschijnt. Ze maakt een geweldige uitslag op een loeizware Cahors. De Comb. Nieuwenhuis klokt als negende een duifje. Bij het schrijven van dit verslagje was nog niet bekend wie beslag zou leggen op de laatste prijs, nummer 10.

Top 10 Maaseik jong: 1,2,3,4,5,6,7,10. Steffan Willems, 8,9. Freek Wagenaar

Top 10 Maaseik oud: 1,2,3,8,9. Steffan Willems, 4. Hennie Beumer, 5. Dick van Dijk, 6,10. Albert Hendriksen,7. Jan Ketelaar.

Top 10 Chateauroux: 1,4. Herwin Dikkeboer, 2,3,5,7. Bram Scherpenzeel, 6. Jan Ketelaar, 8. Gerard Bolink, 9.Comb. van Brummen, 10. Went v.d. Steeg.

Top 10 Cahors: 1,4,6,7,8. Annet Jutten, 2,3,5. Comb. Zoetbrood, 9. Comb. Nieuwenhuis, 10. ???

woensdag 10 juli 2019

Deel dit bericht
Advertentie