‘Een ontmoetingsplaats waar mensen van alle leeftijden kunnen samenkomen’

Terwolde- De inwoners van Terwolde kunnen binnenkort genieten van een nieuwe recreatieve ontmoetingsplek. Nadat groen licht werd gegeven voor de plannen van de 2e baan, werd de start van de aanleg afgelopen zaterdag 16 maart feestelijk gevierd met koffie en gebak. Door Jos Bosch

De al aanwezige jeu de boules baan is in 2016 aangelegd door een kleine groep vrijwilligers. In de afgelopen jaren is het aantal spelers, dat wekelijks komt spelen, dusdanig toegenomen, dat een tweede baan noodzakelijk is. “We willen voorkomen dat er steeds een groep spelers op de bank moet zitten wachten” aldus Gerard Leenders. Hij is een van de initiatiefnemers en een kartrekker van het project.

Groen licht van alle betrokkenen
De 2e baan komt eveneens aan de voorzijde van dorpshuis d’Olde Schole, tegenover de 1e baan. Een centrale ligging in het dorp, waarbij er overleg is geweest met diverse instanties v.w.b. de locatie. De school, het bestuur van Accommodatie Stichting Terwolde (AST) én gemeente Voorst gaven groen licht.

Het project wordt uitgevoerd onder de vleugels van Vereniging Dorpsbelangen Terwolde, die zich eveneens volledig achter dit project schaart. Het doel van deze vereniging is immers om de leefbaarheid in en om Terwolde te verbeteren. Dit initiatief voor jeu de boules beantwoordt volledig aan deze doelstelling.

Kern met Pit
Het aanleggen van een goede baan is vakwerk en dat betekent, dat het met de juiste materialen en manschappen moet worden gerealiseerd. Daaraan zijn er kosten aan verbonden en daarvoor ging de groep op zoek naar subsidies en fondsen. Gerard: “Kern met Pit heeft de plannen met enthousiasme omarmd. Hun steun omvat niet alleen financiële middelen, maar ook expertise en begeleiding om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt!”

Kern met Pit ondersteunt lokale projecten die de leefbaarheid in de buurt vergroten. Gerard Leenders reisde januari dit jaar af naar Elst om het project te promoten middels een korte pitch. Januari volgend jaar is de volgende landelijke bijeenkomst. “We hopen dan de eindpresentatie te geven en de subsidie te ontvangen” aldus Gerard.

Postcode Loterij Buurtfonds
Daarnaast heeft het Postcode Loterij Buurtfonds zich aangesloten bij het initiatief middels een gulle subsidiebijdrage van eveneens 1000 euro. Het buurtfonds, gefinancierd door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, zet zich in voor het ondersteunen van lokale projecten die de buurt versterken en de sociale cohesie bevorderen. Zo hoopt het fonds ook meer mensen te inspireren en in actie te laten komen.

Plezier, ontspanning en een ontmoetingsplaats
De jeu de boules baan zorgt voor plezier en ontspanning voor een steeds groter wordende groep enthousiaste spelers, maar is ook een ontmoetingsplaats waar mensen van alle leeftijden samenkomen. Gerard Leenders: “De locatie is immers naast de lagere school en we hopen dat de jeugd en ook de ouders zich uitgedaagd voelen om eens een balletje te komen gooien!”

woensdag 20 maart 2024

Deel dit bericht