Een prachtig slotakkoord!

Voorst- De vrijdagavondcompetitie is voorbij: helaas. Wat was het een mooi seizoen en wat fijn dat het afgelopen vrijdag gezellig druk was langs de velden. Onder prachtige weersomstandigheden waren er drie thuiswedstrijden te spelen.

Het gemengd dubbel 17+ team, dat dit voorjaar voor het eerst in deze samenstelling tenniste, heeft zich goed geweerd en deed er alles aan om niet als laatste te eindigen in de competitie. En daar waren dan opeens Rob Tempert en Jose Massink die het beslissende punt scoorde in de weliswaar verloren wedstrijd (1-3), maar juist dat ene punt zorgde ervoor dat het team boven Deventer 3 eindigde op de 7de plaats. Eén keer gelijk en zes verliespartijen is het resultaat van een leerzaam voorjaar en reken er maar op dat zij terugkeren in de vrijdagavond najaarscompetitie. Want als de derde helft zo goed voor elkaar is als bij dit team dan ga je graag nogmaals samen de strijd aan.

En dan de heren en dames van het gemengd dubbel 35+ team: wat een prachtige prestatie. Ongeslagen het seizoen doorkomen, deze avond was er zelfs een 4-0 overwinning tegen Eerbeek 2. Net geen kampioen omdat de Zweepslag 1 uit Klarenbeek (gefeliciteerd dames en heren aldaar) ook geen verlies hoefden te incasseren. Oh, oh, oh, dan denk je even terug aan die avond dat we daar in Klarenbeek moesten aantreden. Na de heren en dames dubbel stond het 0-2 en de Zweepslag 1 wankelde op eigen terrein. Dat hadden ze dit seizoen nog niet eerder meegemaakt twee partijen verliezen. Voorst had de kans, maar liet de overwinning , dat heeft u in een eerdere editie kunnen lezen, tussen de vingers glippen. Revanche in de najaarscompetitie lijkt mij op zijn plaats! Kijken we naar de prestatie van de individuele teamleden dan stak Gerda Lammers er met kop en schouder boven uit. Negen partijen gespeeld en negen keer winst: Gerda chapeau. Samen met één speler van de Zweepslag 1 boven aan het totaalklassement van alle spelers en speelster in deze competitie. Ook de andere teamspelers bedankt voor een prachtig seizoen met een uitstekend resultaat; drie keer winst en vier keer gelijk en dat voor de eerste maal in deze samenstelling. Dat smaakt naar meer.

Maar dan dit. De dames dubbel 17+. Het seizoen begon met twee gelijke spelen en toen volgde vier winstpartijen achterelkaar en afgelopen vrijdagavond kon het kampioenschap binnen geslagen worden. Eén punt was nog nodig. En uitgerekend Cindy de Boer, die haar eerste partij speelde deze competitie, sloeg in haar dubbel met Paula Stalenburg, het winnende punt binnen. De eerste set was moeizaam, maar werd gewonnen met 7-6 en daarna volgde een onverklaarbare 0-6 in de tweede set. Dus supertiebreak en die ging gelukkig overtuigend naar de dames van Voorst. Kampioen ondanks dat de wedstrijd in 2-2 eindigde, maar ook dit team was dit jaar niet te verslaan en dus de terechte kampioen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat dames. En ook jullie ziet de VTC graag terug op de vrijdagavondcompetitie in het najaar en dan wellicht een klasse hoger!

Als er liefhebbers zijn van het tennisspelletje die naar aanleiding hier van (weer) het racket willen oppakken, jullie zijn van harte welkom bij de club aan de Beelelaan 3 te Voorst. Aanmelden kan via info@voorstertc.nl

woensdag 5 juni

Deel dit bericht