Eerste helft nekt sv Twello tegen Apeldoornse Boys

Twello- Met de rust stond sv Twello met 3-0 achter tegen de ploeg uit Apeldoorn. De score had veel hoger kunnen zijn. Gelukkig wist keeper Jay Koster menig doelpunt te voorkomen. De thuisploeg was veel feller. Nam steeds het initiatief. Maar stonden de spelers van sv Twello wel op de goede plaats? Natuurlijk werden een aantal spelers gemist, maar deze opstelling hing als los zand aan elkaar.

Vanaf het begin was de thuisploeg heer en meester. Zo schoot Yusuf Barac al in de 3de minuut maar net naast en bleef Pascal van ’t Erve een plaag. Nadat Jay Koster een strak schot van de spits onder uit de hoek wist te tikken scoorde Roland Brand 1-0 door de terugkomende bal binnen te schieten. De thuisploeg bleef maar komen en Dylan Derksen schoot van dichtbij recht in de handen van Jay Koster en Pascal van ’t Erve zag ook keeper Jay Koster op zijn weg. Bij een kopbal van de spits van Apeldoornse Boys was Jay Koster te laat 2-0. Daarna bleven de gastheren de bovenliggende partij. Pas in de 28ste minuut haalde Jesse Windhouwer een schot van Max Smaal onder uit de hoek. Veel meer wist sv Twello niet te brengen. In de 32ste schoot Rick van Loenen snoeihard op het doel, maar de reactie van de keeper uit Twello was subliem. Even later was het toch 3-0 door Pascal van ’t Erve. Dit werd ook de ruststand en daar was niets op af te dingen.

In de rust had trainer Salim Ozer het team veranderd. Dat was even wennen en de 4-0 stond razendsnel op het score bord. Wedstrijd gelopen? Nee zeker niet. De ploeg uit Twello begon beter te spelen. In de 61ste minuut maakte Nicky Eekhuis 4-1. Tim Evers had binnen de minuut 4-2 moeten scoren, maar schoot van heel dichtbij hoog over. Was sv Twello de eerste helft veel te afwachtend, nu zetten de spelers wel druk naar voren en bleek dat de achterhoede kwetsbaar was van Apeldoornse Boys. Binnen de 16 meter werd hands gemaakt en Tim Evers maakte nu wel de 4-2. De thuisploeg moest vaak aan de noodrem trekken en dat leverde nogal wat kaarten voor hen op. Aan beide kanten nog een aantal mogelijkheden maar de 4-2 bleef op het score bord staan. Een wedstrijd om goed over na te denken. Hopelijk zijn de geblesseerde spelers er volgende week wel bij. Staat de achterhoede er zoals deze er veel wedstrijden heeft gestaan en wordt de speelwijze van de 2e helft nu vanaf het begin toegepast. Op 7 oktober a.s. thuis tegen Victoria Boys uit Apeldoorn. Aanvang 14.00 uur.