Eerste overwinning na winterstop voor sv Twello

Twello- Tegen Groen Wit ’62 uit Apeldoorn werd zaterdag de eerste overwinning na de winterstop behaald. Volkomen verdiend maar wat heeft de thuisploeg het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Steeds werd vergeten doeltreffender met de vele kansen om te gaan. Ver in de tweede helft scoorde Twello de bevrijdende 4 de treffer.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd maar toch was de eerste kans voor Groen Wit. De verdediging was te afwachtend en Aaron van Leer schoot maar rakelings voorlangs. Aan de andere kant had Joris Maalderink de score kunnen openen. Hij passeerde keeper Joep Vink maar een verdediger kopte de bal op de doellijn weg. Steeds meer had s v Twello balbezit. Combineerde vlot zonder effectief te zijn. In de 12de minuut nam Ryan van der Burg een vrije trap heel subtiel. Stefan Hulsebos kopte strak de 1-0 binnen. Van uit het niets kreeg Owen Hendriksen een mogelijkheid maar keeper Steven Koopmans haalde de bal keurig uit de bovenhoek. Niet veel later had Joris Maalderink de 2-0 moeten maken maar miste in zeer kansrijke positie. In de 21ste minuut glipte Tim Evers op snelheid langs 2 verdedigers. Werd onreglementair gestopt en de goed leidende scheidsrechter Dennis van der Heijden floot voor een strafschop. Tim Evers ging zelf achter de bal staan maar schoot veel te slap in. Keeper Joep Vink tikte de bal uit de hoek. Toch bleef s v Twello gas geven en de weer sterk spelende Jurre Spanjers zag zijn harde schot door een verdediger van Groen Wit van de doellijn gehaald worden. Met kunst en vliegwerk hielden de gasten stand. In de 36ste minuut nam Tim Evers een corner kort op Ryan van der Burg. Zijn voorzet was op maat. Stefan Hulsebos kopte knap voor en Ciaran Forde liep de bal in het doel 2-0. Op slag van rust vergat Stefan Hulsebos een goed genomen vrije trap van Ryan van der Burg af te ronden. Ruststand 2-0 en dat had veel hoger kunnen/moeten zijn.

Na de rust wilde Groen Wit wel wat terug doen. Zij kwamen super scherp uit de kleedkamer. Kevin Oude Kotte had 2 maal een mogelijkheid maar schoot te gehaast of vond de weer uitstekend keepende Steven Koopmans op zijn weg. Aan de andere kant vergat Ciaran Forde te scoren. Zo werd het veldspel er niet beter op na een kleine 70 minuten spelen. Wie zou scoren was de vraag? In de 69ste kopte Maarten Lutje Beerenbroek prima door op Job Bruntink die heel rustig 3-0 scoorde. Wedstrijd gespeeld ? Vergeet het maar. Het werd steeds rommeliger. Veel kaarten werden getrokken en dat kwam het spel niet ten goede. In de 76ste minuut scoorde Tim Kercher door slordig verdedigen zo maar tegen 3-1. Nu wilde Groen Wit nog meer. In de 85ste minuut maakte Tim Kok 3-2. Nog meer mensen van Groen Wit naar voren en daar weten de snelle spitsen van Twello wel raad mee. Pim Elders bediende Job Bruntink op maat 4-2. Daarna nog meer mogelijkheden om de score op te voeren maar het bleef 4-2.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Be Quick uit Zutphen. Aanvang 15.00 uur. Wie weet dan een vervolg van deze middag.