E&O – Fit/Fun Voorwaarts 19-29

Twello- Vorige week afgereisd naar Bentelo, en deze week wederom een uitwedstrijd. Deze keer mochten we naar Emmen om tegen de degradant van de eredivisie, E&O, te spelen. Er zou een vernieuwd team voor ons op het veld staan die we zeker niet mochten onderschatten, dus we moesten onze volle aandacht erbij hebben om hier punten te kunnen halen. Fit & Fun Voorwaarts begon in de aanval en het was meteen raak, nog drie aanvallen later stond er dan ook al een score van 0-4 op het bord.

Helaas zakten wij iets in en kwam E&O van afstandsschoten langszij met 3-4. Ons spel kwam de eerste helft niet heel erg uit de verf, het ging gelijk op tot de 12-12 in minuut 26. Quinty scoorde op de cirkel waarna Melissa er nog twee maakte, van afstand en via een strafworp. Met 12-15 zochten beide teams de kleedkamers op. Het wilde nog niet echt zoals wij het wilden, aantal dingen zaten tegen maar ondanks dat bleven we wel doorgaan. Het was kwestie om in de aanval vol richting doel te blijven gaan en er werden afspraken gemaakt hoe we hun afstandsschutters konden ontregelen in de dekking. De tweede helft begonnen wij in overtal, en daar wisten wij gebruik van te maken. De dekking stond als een huis, en ondanks dat de aanval niet altijd vlekkeloos verliep kon Fit & Fun Voorwaarts het verschil vergroten. De 12-15 ruststand werd via Sharin op de hoek en opbouw, een prachtgoal van Patricia vanuit een afdraai en de benutte penalty’s van Melissa omgezet in 12-19. E&O kon niet langs ons heen en wist na 10 minuten pas het net weer te vinden, maar door hun keepster te wisselen voor een veldspeelster wist Alineke hier weer een tegendoelpunt voor terug te geven. Het gat was geslagen, maar 13-22 werd 17-23 na de 22e minuut waarop een time-out op zijn plaats was om alles weer even op scherp te stellen. Ellen was goed voor de 17-25 en Quinty was op de rechterhoek trefzeker. Ook lag er ruimte voor haar om over de cirkel te komen starten, waardoor zij 2 minuten later zorgde voor het 29e doelpunt. Met een 19-29 eindstand kwam de wedstrijd in Emmen ten einde. Supporters bedankt! Na twee keer van huis te zijn geweest, wordt volgende week de wedstrijd weer eens thuis aangefloten. Dit is overigens ook alweer de laatste wedstrijd van de eerste periode, en die titel ligt voor ons in het verschiet! ZAP uit Breezand komt voor dit duel op bezoek, dit zijn altijd mooie wedstrijden dus komt dat allemaal zien aankomende zaterdag 13 oktober om 20.00 uur in de Jachtlust.