Er wordt weer geschaakt!

Voorst- Schaakmat, dat staat de corona nog niet, maar sinds vier weken wordt er weer heerlijk geschaakt in het dorp. Na een lange tijd van stilte is het een mooie constatering dat de strijd om de 64 velden onverminderd voortgaat. Misschien heeft u tijdens de digitale periode in de lockdown wel kennis gemaakt met het schaakspel?

Dan is het nu natuurlijk een prachtig moment om ‘echt’ te gaan schaken. In de kantine van de voetbalvereniging Voorst bent u iedere maandag om 20.00 uur welkom. U zult enthousiaste schakers op alle niveaus ontmoeten die u met open armen ontvangen. Afgelopen week was daar ook de aanvang van de externe competitie.

Voorst 2 – Twello 2 5,5-0,5

In de 2e klasse van de SOS begon de reeks met een heuse derby. De bezoekers uit Twello hadden een zware avond. Rolf van Agtmaal opende het bal. Hij liet geen spaander heel van zijn tegenstanders koningsvleugel en wist heel vlot te winnen. Dit werkte aanstekelijk voor Lammert de Bruin die kort daarop 2-0 scoorde. Ook Dick Hoekman was goed op dreef. Iedere ‘afruil’ kwam hij er beter uit. Totdat de stelling van zijn tegenstander hopeloos was. Maarten Jansen wist de matchpunten veilig te stellen. Eerst een stuk en later een volle toren voor. De mataanval liet daarna niet lang op zicht wachten. De resterende partijen boden meer spanning. John de Boer stond met een paard tegen een pion gewonnen. Hij was wellicht iets te gretig waardoor hij helaas niet verder kwam dan remise. Drie keer dezelfde stelling was het jammerlijke afgedwongen resultaat. Dit was slechts een kleine strohalm voor Twello. Harry Schurink stond dan wel een pion achter, maar beukte er vrolijk op los. Uiteindelijk wist hij ondanks de tijdnood de koningsvleugel van zijn tegenstander winnend open te breken. Dit maakte de klinkende zege en mooie seizoenstart compleet.

Koningswaal – Voorst 2 4-4

Voorst 1 reisde af naar Beuningen om het in de hoofdklasse op te nemen tegen het sterke Koningswaal. De snel spelende tegenstander van Guido van Heuvelen speelde snel, maar onnauwkeurig. Guido wist met een mooie penning hierdoor vlot de score te openen. Een mooi moment voor John Eekhuis om de vaste stelling om te zetten in een degelijke remise. Maar zoals gezegd, betrof het een sterke tegenstander. Jeroen Bosch kwam goed uit de opening, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Ook Michiel Jansen ging strijdend te onder. In een lastig Toreneindspel bleek een pionnetje minder al dodelijk. Lutsen Dooper, Henri Jansen en Jacques Kuiper wisten allen remise te spelen. Ook mochten ze alle drie uiterst tevreden zijn met deze score. Daardoor was er de schone taak voor Karl Denys om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na een scherp gespeelde partij wist hij dit knap te doen. In het eindspel trok hij de winst naar zich toe door goed samenspel van paard en loper. Al met al een mooi gelijkspel om het seizoen te beginnen.

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht