FC Twente O12 reist naar Seoul

In november 2017 ontving FC Twente een uitnodiging uit Zuid-Korea voor het MBC U12 World Youth Football Tournament in Yeongdeok. Voor Luc Stolker, coördinator onderbouw van de FC Twente Voetbalacademie, een reden om Ingrid de Croon, teammanager van FC Twente O11 en ervaring in reizen en Internationale toernooien, het één en ander uit te laten zoeken. "Na enig speurwerk en WhatsApp verkeer met de contactpersoon in Seoul, werd al snel duidelijk dat het ging om een professionele organisatie, prima faciliteiten en een sterk deelnemersveld in een totaal andere cultuur. Daarnaast wordt het gehele verblijf bekostigd door de organisatie,” aldus de Twellose.

FC Twente Voetbalacademie bevestigde in december de deelname aan dit 5 daagse toernooi en alles kon in gang worden gezet.

“Bij zo’n reis komt veel kijken, vooral organisatorisch. Zo moeten de ouders geïnformeerd worden, wordt er gecommuniceerd met de school van de spelers en moeten ouders toestemmingsformulieren invullen om als staf te reizen met kinderen zonder hun ouders. Met de contactpersoon in Zuid-Korea was bijna dagelijks contact en hij was verantwoordelijk voor het boeken van alle vliegtickets met behulp van de aangeleverde persoonsgegevens. Begin februari is er een presentatie avond geweest voor spelers en ouders. Daarbij werden ze onder andere geïnformeerd over ‘Het leven als een prof’, de reis, vaccinaties en de cultuur van het land. Al met al voor de staf een enorme verantwoordelijkheid dus dan wil je goed voorbereid zijn. Ik had vooraf contact gezocht met een Zuid-Koreaaanse journalist die werkzaam is voor het NRC. Zij had handige weetjes en feiten die we gedeeld hebben met ons team. Spelers zijn 11-12 jaar en sommigen hebben nog nooit gevlogen. Vragen als: Moet ik een pyjama aan? omdat het nachtvlucht betrof, moesten dan ook serieus beantwoordt worden, zegt De Croon met een glimlach.”

Met 14 spelers en 5 stafleden vertrok FC Twente O12 op 21 februari voor een 9 daagse reis naar Seoul. Ingrid is mee als staflid om tijdens deze bijzondere reis het team te begeleiden, te netwerken en contacten te leggen namens de FC Twente Voetbalacademie.

Tevens reisden 15 familieleden het team achterna om ze te supporten.

Samen met Sporting Lissabon is FC Twente het enige Europese team dat deelneemt. Naast Zuid-Koreaanse teams neemt ook het nationale U12 team van Oost-Timor deel en teams uit China, Rusland en Japan deel. Allemaal clubs die op het hoogste niveau uitkomen in hun land.

Voor de spelers (en staf) een geweldige ervaring die ze zich jaren later nog zullen herinneren.

woensdag 28 februari

Deel dit bericht